CASİO KULLANICILARININ BU SAYFAYA YORUMLARINI BEKLİYORUM.
Ben Casio kullanıyorum. Alalı iki seneyi geçti hiç sorun çıkartmadı. Fotoğraflarıma imzamdan bakabilirsiniz.
Bende casio kullanıcısıyım arkadaşlar bende de gümüş renk casio EX-Z35 modeli mevcut bir kaç ay önce almıştım fotograf makinam bozulmuştu sonynin makinası vardı ama lensi agrıza yapmıştı.media marketten aldım cihazı sonylere bakıyordum ama fiyatları pahalıydı bana uygun fiyatlı bir ürün lazımdı uzun saçlı bir arkadaş yardımcı olmuştu z35 modelinin compakt sınıfta çok iyi oldugunu lens kalitesi vede diyafram değerlerinin iyi oldugundan bahşetmişti.sony ile z35 i yan yana koyup baktıgımdan sonynin ekranın daha parlak vede canlı oldugunu farkettim vede casiodan soğumuştum ama arkadaş önemli olan lens kalitesinin iyi oldugunu söylemişti ekran zaten küçük önemli olanın baskı kalitesi vede bilgisayar atınca alacağım görüntüden bahsedince casioz35 i aldım.Cihz çok güzel bir cihaz renkleri çok güzel canlı renkler veriyor.Kopya modu çok iyi okuldaki arkadaşlarımdan not alırken çok işime yaradı. Yaklaşıkbi 10 sayfa konuyu casio ile kopya modunda çektim vede kırtasiyeye verip yazıları çıktı aldığımda sanki birebir fotokopi makinasından çektirmiş gibi net çıktı vede dersime o şekilde çalışmıştım.Birde makinanın en çok sevdim özellili kullanımımın çok kolay olması evde tüm aile bireyleri kolaylıkla kullanmata tek tuşla video tek tuşla otmatik mod da fotograf cekiyor 65 yaşındaki dedem bile fotograf çekti vede kullanımında hiç zorlamadı.Eniştemede geçen gün Z330 modelini aldık ondan HD video çekmi mevcut: Bence uyugun fiyata alabileceğiniz fiyat ve performans bakımından casio exilim modelleri çok iyi orta segment cihazlar uygun fiyata satışa sunuluyor. Bu arada kasa olarakta çok saglan bir kaç kez cihazı yere düşürmeme rağmen hiç bir yerinde ağrıza çıkmadı.
Açıkcası teknoloji özürlü biriyim ve fotoğraf makinelerinden hiç anlamam...Nişanım vardı ve acilen bi makine edinmem gerekiyordu.Bir mağazaya girdim ve arkadaşlar casio z370 modelini önerdi ve anlatmaya başladı. Aldım çıktım.Nişan kargaşasında bana hiç sorun çıkarmadı ve kullanımı basit olduğu içinde kimin eline geçerse geçsin kullanmakta zorluk çekmedi. Bütün anlar gayet güzel yakalanmıştı...
Geçen gün hafta bende z35 modelını aldım .af aralıgını ayarlama özelligi cok hoşuma gittti.9 lu af aralıgı ve af takıp sıstemı var.
quote:
Orijinalden alıntı: şahinci90
Geçen gün hafta bende z35 modelını aldım .af aralıgını ayarlama özelligi cok hoşuma gittti.9 lu af aralıgı ve af takıp sıstemı var.
Bana af aralığını açıklar mısın???Acaba z370 modelinde nasıl bu özellik...
tabıkı dıger adıyla netlık alanı noktası vs. olark gecer butun fotografcılar bılır.bı resım üzerinde görebılecegın max.net alan dıyebılırım.yada odak takıp sıstemı netlık alanını elın tıtrese dahi takip eder...
tabıkı dıger adıyla netlık alanı noktası vs. olark gecer butun fotografcılar bılır.bı resım üzerinde görebılecegın max.net alan dıyebılırım.yada odak takıp sıstemı netlık alanını elın tıtrese dahi takip eder...
Temem anladım :) Teşekkür ederim açıkladığın için... Bu sadece z 35 te olan bi özellikmi yoksa diğer modallerdede var mı ?
z370 modelını ınceleme fırsatım olmadı ama cogu modelınde oldugunu bılıyıorumm..
Yaklasık 10 gün önce donananım habere bir otoğraf makinası almak istiyorum diye mail yazmıştım arkadaşlar sağolsunlar birkaç model tavsiye ettiler fakat pazar günü ümraniye medyamart ta gezerken casıo z370 modelini gördüm ve fiyat ve performans olarak çok üst düzey bir ürün olduğunu gözlemledim ve ürünü oradaki satış danışmanı arkaşında tavsiyesiyle aldım ve pazar akşamı pazartesi günü ürünü biraz kurcaladım fotoğraf ve HD video çekimi olsun bana fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyorum yani sonuçta ben bir ev kullanıcısıyım öyle profesyonel fotoğraflar cekmeyeceğim ve bence bir aile içi kullanım için bu model biçilmiş bir kaptan.Ve arkadaşlar bu makinaya sadece 260 tl verdim.
Arkadaşlar yeni gelen modeller hakkında bilgisi olan varmı
İşde size Z800 ve s200:
(Casio Exilim S200)
Dijital kamera sektöründeki sayılı üreticilerden Casio bugün S200 ve Z800 modellerini tanıtarak Exilim ailesini genişletmiş oldu.
1/2.3 inç'lik 14.1 megapiksel çözünürlüğünde CCD sensör, 4 kata kadar optik zum imkanı tanıyan 27-108 mm f/3.2-5.9 objektif, görüntü stabilizasyon teknolojisi, 50-3200 ISO aralığı, 1/2000 saniyeye kadar enstantane hızı, 2.7 inç boyutunda 960x240 piksel LCD ekran, 1280x720@20 FPS video kaydı gibi özellikleri paylaşan kameralardan S200'ün, 100,1 x 55,3 x 17,8 mm boyutlarında - batarya dahil 132 gram ağırlığında; Z800'ün ise 91 x 52,3 x 19,5 mm boyutlarında - batarya dahil 124 gram ağırlığında tasarlandığını görüyoruz.
Bunların dışında S200'de 34.9 MB, Z800'de de 14.5 MB dahili belleğe yer verilmiş. Kameraların kapasiteleri SDHC kartlarla yükseltilebiliyor. Casio S200'ün sarı, canlı pembe, gümüş, mavi renk seçenekleriyle 179.99$'dan, Z800'ün gümüş, pembe, turuncu, siyah, mavi renk seçenekleriyle 149.99$'dan satılması planlanıyor. Kameraların önümüzdeki ay boy göstermesi bekleniyor.
S200 modeli bu seneye damgasını vuracak bir model segment olarak orta sınıf segmentte diyafram olarak olsun sensor kalitesi vede cift görüntü stabilizasyon sistemi teknolojisi ile iyi sınıfın en uygun fiyatlı olucağına eminim. diğer tüm modeller casiodan esinlenip model yapıyor yeni senede max 150 gr agırlıgında vede ince olucak desenize makinalar iyiçe küçülücek...
Bu S200 modeli casıo 12 modelinin yeni versiyonu galiba eger öyleyse tasarımı olsun ürün kalitesi olsun gercekten bu seneye damgasını vurur.
Casio EX-G1 darbeye dayanıklı sugeçirmez fotoğraf makinesi Casio'nun "dayanıklılık" konseptini temsil eden Exilim G-serisi ürünleri, her türlü koşula ve kendi sınırlarına meydan okumayı sürdüren üst seviye atletler ve maceracılara yönelik dijital fotoğraf makineleri üretme kararlılığının bir göstergesi. Casio Exilim EX-G1 dijital fotoğraf makinesi Casio'nun darbeye dayanıklı, sugeçirmez ve ince gövde yapısına sahip teknolojiler üretme konusundaki uzun yıllara varan tecrübesinin bir ürünü.
Casio EX-G1 fotoğraf makinesinin iç ve dış yapısında kullanılan darbeye dayanıklı noktalar cihaza farklı bir güzellik katıyor. 12.1 megapiksel çözünürlüklü sensöre sahip olan Casio EX-G1 dijital fotoğraf makinesinin zaman aralıklı çekim gibi esnek kullanım özellikleri de bulunuyor. Zaman aralıklı çekim modunda kullanıcının belirlediği zaman aralıkları ile sürekli çekim yapılabiliyor. Yani fotoğraf makinesini ayarlayarak otomatik olarak örneğin her 1 dakikada bir veya her 15 saniyede 1 kare fotoğraf ya da video görüntü kaydetmesini sağlayabiliyorsunuz.
• Yapı / tasarım : Casio EX-G1 dijital fotoğraf makinesi, dış yüzü paslanmaz çelik ile güçlendirilmiş darbeye ve suya dayanıklı iki katmanlı bir gövde yapısına ve polikarbon malzeme ile darbeyi emen fiberglas katkılı içyapıya sahip. Darbeye dayanıklılık : Casio Exilim G1 fotoğraf makinesi 19.9 mm gövdesi ile darbeye dayanıklı modeller içerisinde en ince ürün olma özelliği taşıyor. Cihaz 2.13 metre yükseklikte düşmelere karşı test edilmiş. Sugeçirmez/ toz geçirmez : Casio Exilim EX-G1 IEC/JIS Protection Class 8 (IPX8) standartlarına uygun sugeçirmez gövde yapısı ile 3 metreye kadar su altında 60 dakika kullanılabiliyor Soğuğa dayanıklılık : Casio EX-G1 fotoğraf makinesi -10 °C soğuğa kadar rahatlıkla kullanılabiliyor.
Casio'nun hiçbir fotoğraf makinası fotoğraf aleminde "iyi" diye anılmıyor. Keşke güzel şeyler üretse de rekabeti üst düzeye taşıyan üreticilerden biri olsa. Benim tek hatırladığım bir ara Casio EXILIM Pro EX-F1 isimli bir makinasının çok seri fotoğraf çektiği gibi bir haber idi. O makinanın da ne oldu bilmem.
ben bir casıo kullanıcısı olarak casıo yu gayet iyi anıyorum araştırdığım kadarıyla rekabet içindeki fotoğrafcı olarak bilinen bircok markadan daha iyi modelleri var.
Birkaç ay önce casio exilim z90 compact makine aldım. 12mp çözünürlüğe sahip kamera nedense cep telefonumdan çok daha kötü resim çekiyordu. Ev içinde çekilen resimler faciaya yakındı. Makina ışık seviyesi düşük ortamlarda odaklanmada güçlük çekiyor, birkaç denemede istediğim netliği yakalayabiliyor, noise değeri fazla ve en net resimlerde bile detay göremiyordum. Flaşlı resimlerde pek bir problem yoktu ancak flaşsızlarda çok büyük sıkıntı vardı. Çektiği resimleri gören arkadaşlarım da çok üzüldü bu makinenin böyle çıktığını görünce. Casionun diğer modellerini bilmem ama bu model uzak durulması gereken bir model bence.
Casio Exilim EX Z350 aldım çok memnunum Çok Hafif Ve Çok İnce 12 mp
quote:
Orijinalden alıntı: mavi10
Casio EX-G1 darbeye dayanıklı sugeçirmez fotoğraf makinesi Casio'nun "dayanıklılık" konseptini temsil eden Exilim G-serisi ürünleri, her türlü koşula ve kendi sınırlarına meydan okumayı sürdüren üst seviye atletler ve maceracılara yönelik dijital fotoğraf makineleri üretme kararlılığının bir göstergesi. Casio Exilim EX-G1 dijital fotoğraf makinesi Casio'nun darbeye dayanıklı, sugeçirmez ve ince gövde yapısına sahip teknolojiler üretme konusundaki uzun yıllara varan tecrübesinin bir ürünü.
Casio EX-G1 fotoğraf makinesinin iç ve dış yapısında kullanılan darbeye dayanıklı noktalar cihaza farklı bir güzellik katıyor. 12.1 megapiksel çözünürlüklü sensöre sahip olan Casio EX-G1 dijital fotoğraf makinesinin zaman aralıklı çekim gibi esnek kullanım özellikleri de bulunuyor. Zaman aralıklı çekim modunda kullanıcının belirlediği zaman aralıkları ile sürekli çekim yapılabiliyor. Yani fotoğraf makinesini ayarlayarak otomatik olarak örneğin her 1 dakikada bir veya her 15 saniyede 1 kare fotoğraf ya da video görüntü kaydetmesini sağlayabiliyorsunuz.
� Yapı / tasarım : Casio EX-G1 dijital fotoğraf makinesi, dış yüzü paslanmaz çelik ile güçlendirilmiş darbeye ve suya dayanıklı iki katmanlı bir gövde yapısına ve polikarbon malzeme ile darbeyi emen fiberglas katkılı içyapıya sahip. Darbeye dayanıklılık : Casio Exilim G1 fotoğraf makinesi 19.9 mm gövdesi ile darbeye dayanıklı modeller içerisinde en ince ürün olma özelliği taşıyor. Cihaz 2.13 metre yükseklikte düşmelere karşı test edilmiş. Sugeçirmez/ toz geçirmez : Casio Exilim EX-G1 IEC/JIS Protection Class 8 (IPX8) standartlarına uygun sugeçirmez gövde yapısı ile 3 metreye kadar su altında 60 dakika kullanılabiliyor Soğuğa dayanıklılık : Casio EX-G1 fotoğraf makinesi -10 °C soğuğa kadar rahatlıkla kullanılabiliyor.
[simage]...[/simage]
Kararttığım kısım modelin tüm olayını bitiriyor bende... Tipine hastayım, 1-2 özelliği çekici geliyor fakat şu 3 metre olayı tüm cazibesini öldürüyor.
Housing performansı beklemek elbette yanlış elbette ama naparsın