Şimdi Ara

Casper Nirvana CN.CRI - 2630B Kullanıcı Kulübü ( Paylaşım,sorular ve öneriler ) - İnceleme eklendi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
3
Favori
12.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: righteous@

oğuz bey makine yükteyken ve boşta iken fan sesi ne durumdadır acaba? rahatsız edecek seviyedemidir mesele sessiz bir ortamda? yad fan sesi duyulmayacak kadar azmıdır?

Makinenin fan sesini şöyle anlatabilirim. Normal kullanımda yani müzik internette office vs vs vs 'de sessiz ortamda kulağınızı yaklaştırınca sesi duyabiliyorsun yoksa normal oturma pozisyonunda duymadım. Onun haricinde tam yükte fan sesi biraz çıkıyor onu size nasıl tarif ederim bilmiyorum ama hani rahatsız etmiyor açıkçası hele hele birde oyun oynarken ses hafif açık olsun fan sesi benim hiç dikkatimi çekmiyor. Zaten oyundan başkada fanın hızlandığına şahit olmadım. Şöyle söyliyim tam yüktede fan sesi insanı rahatsız etmeeez. Bizim elimizde i5 samsung - i5 Hp laptoplarda mevcut onlarda tam yükte fan sesi veriyor % olarak vurursak olaya onların sesi benimkinden %10 a yakın birazdaha azdır ama o cihazlarda bunun kadar ısınmıyor Q serisi herzaman düz seriden daha çok ısınır buda dahha fazla fan kullanımı demektir. Arkadaşlar Casper gerçekten düşünüşldüğü gibi değil benim elimdeki laptoplarla beraber kullanınca ohaa bune felan gerçekten dedirtmiyor normal kullanım yapıyorsun onlardan bir farkı yok casper 'ın klavyesi yumuşak oda göreceli ama ben takır takır yazabiliyorum engel olmuyor. Touch ped biraz zorlatıyor adamı ama seni yavaşlatmıyor yada kullanmana mani olmuyor sadece çok rahat değil. Onun haricinde kasanın dışı öyle çok el izi vs bırakmıyor Ekran piano black o biraz toz tutuyor onun haricindeki yerler desenli mat bir renk. Ve öyle ileride renk atıcak gibide durmuyor öyle bi yapısı eski kasalar gibi değil bu yeni kasalar. Ekran menteşeleri gayet sağlam gözüküyor. Monitör desek LG Philips ortak yapımı bir monitör. Gayet net ve marka olarakta LG ve Philips sürekli kullandığım markalar. Onun haricinde giriş konumlandırmaları gayet iyi sağda tek usb mouse için yapmışlar belli onun altında kulaklık vs girişi. Sol tarafta 2 usb 1 hdmi ethernet vga. Sağ tarafta Blueray okuyucu olarak SONY Optiarc mevcut.

Sırasıyla yazacak olursma şuanki laptopumda kullanılan markalar şöyle

- Monitör : LG Philips Led HD
    - İşlemci : İntel
    - Ekran Kartı : NVidia
    - HDD : Samsung
    - Blueray : Sony
    - Anakart : Quanta Casper 'ın global partneri Bir ara asusta bunlara ürettirmeyi düşünüyordu.
    - Ethernet : Atheros
    - Wireless : İntel
    - Bluetoth : İntel
    - Ses : Realtek

İşte markalar böyle diğer markalarda bunları kullanıyor emin olabilirsiniz. Sadece kasa ve soğutucularını kendileri tasarlıyorlar yalan değil casper kötüydü kasa olsun soğutma olsun. Ama bu kasada gerçekten yeterli soğutması kalitesi. Daha iyi olamazmıydı olurdu neden olmasın ama 1,500 TL olmazdı. Bilmem anlatabiliyormuyum. Sormak istedklerinizi sorabilirsinzi ben hertürlü yardıma açığım emin olun ters birşey bulduğumdada çatır çatır yazarım çünkü şirket laptop 'ı bu ödemeyi şirket yaptı ben seçtim onlar aldı hani para veripte para verdim diye övüp durmam. Siz aklınızdaki sorun ben açık yüreklilikle cevap vereyim.

• teşekkür ederim cevabınız için,benim için fan sesi olmazsa olmaz mevzular arasında keza 4 çekirdek masaüstünü bile sırf bu ses yüzünden satıp notebooka geçmeyi düşünüyorum...

cihazda dijital ses çıkışı varmıydı acaba,e-sata olmamasıda büyük eksiklik olmuş aslında

bu arada makinede ısınma çok olmadığı için dizlerinize koyduğunuzda yakmada olmuyordur değilmi?
  • yok yakma olmuyor. 2. olarak monitörü hakkında yanlış bilginiz var. AU marka led ekran kullanılıyor ve :D LG den daha iyi okuduğum kadarıyla ==)

:Normal kullanımda ve dota tarzı ufak oyunlarda ısınma olmuyor. Normal kullanımdada fanı boşluğa bırakın dizinizi yakack sıcaklık olmayacaktır.
  • Hocam benim gördüğüm kadarıyla monitör bu

Casper Nirvana CN.CRI - 2630B Kullanıcı Kulübü ( Paylaşım,sorular ve öneriler ) - İnceleme eklendi.
  • o zaman sizin ki ile bizim ürünlerde farklı bir ekran kullanmışlar. Demekki tek fark hdd ve blueray değilmiş.
  • aynen dediğin gibi
    kimler kullanıyor linkin giriş sayfasına yazsana dostum
  • evt anladığım kadarıyla monitörlerde farklı acaba başka neler farklı ramlariniz markası nedir ?
  • Kriter olabilir diye,
    Benim HP DV6-6030et' nin Win7 değerleri:

Casper Nirvana CN.CRI - 2630B Kullanıcı Kulübü ( Paylaşım,sorular ve öneriler ) - İnceleme eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

evt anladığım kadarıyla monitörlerde farklı acaba başka neler farklı ramlariniz markası nedir ?

Nanya Technology yazıyo ama bilmiyorum , markası nanya olabilir :D
  • Evet bendede Nanya yazıyor baktım sitesinde ram üreticisi. olurda bigün bozulursa ben kendim cebimden verir alırım kingston fln.
  • Bizim ramler aşağıdaki linkte incelenmiş ve iyi olduğu yazıyor. Bu markayı bende hiç duymamıştım daha önce.

http://www.turkchip.com/ramhdd/270-elixirm2s4g64cb8hb5n-cg.html
  • Evet arkadaşlar demin Maltepe Carrefourda arkadaşlarla dolaşırkan bilgisayar reonun katolog ürünü gördüm Thermalteke laptop soğutucu 24 cm fanlı vs inceledim acaip hoşuma gitti fiyatına bi baktım indirimden dolayı 24 lira birde ben soğutma yönünden Thermaltake 'e hep güvenirim ve çok ürününü kullanıyorum masaüstü pc 'mdede marlkayada güvenreek direk havada kaptım devam ederken birde Mouse gördüm kablosuz A4 Tech mouse mouse 'da ihtiyacım vardı bitane kablosuz bir baktım oda katalog ürünü olduğu için indirimde 20 lira flndı mouse 'ın en önemli özelliği her türlü yüzeyde hiç sorun yaratmadan çalışması yünlü yüzey yatak masa sehpa cam tüm yüzeylerde tam laptopluk bir üründü onuda aldım geldim. Çalıştırdmı iki ürünüde TT acaip sessiz ve laptopun altına tam oldu havada tuttu 24 cm ledli fan koymuşlar bide şuan gayet serin mouse ise süper şuan koltukta kullanıyorum yağ gibi :) Birazdan fotoğraf incelemelerini yapıcam yani işin kısası eğer yakınsanız carrefour 'a ve böyle ürünlere ihtiyacınıız varsa en azından soğtucunuz yoksa her şekilde alır laptopunuzun ömrünü uzatır Casper için değil her laptop için geçerli serin çalışşsın 24 cm fanda çok sessiz zaten. Birazdan fotoğraflar geliyor..

• İşte resimler geliyor arkadaşlar yavaş yavaş

şu mouse 'ım resmi

mouse alıcısının resimi

işte soğutucumuzun resimleri soğutucunun sağ tarafında 2 adet usb bir adet on off butonu usb 'lerden birisini onu bağlamak için kullanıyoruz diğeri ise o giden usb 'nin yerine bir avans :) Soğutucunun özelliklerine gelirsek aliminyum kasa, 24 cm stabil seste yani sessiz fan, kenarlarında hava atma kanalları. Birde ayak koyma yerlerine koyunca laptopun kenarları boş kaalıyor yani laptoppun hava atma yeri tamamen havada boş kalıyor buda acayip iyi birşey. neyse resimleri koyuyorum sormak istediğiniz birşeyler olursa sorabilirsiniz.

Sıcaklık değerlerine gelirsek biliyorsunuz size bir sıcaklık değeri vermiştim normal kullanımdaki internet müzik aynen o kullanım değerlerinde bu sefer TT soğutucu ile yanlız şunu belirtmek isterim. O değerleri aldığımda şirketteydim düz masanın üstünde ve klimalı odaydı. Şuanda koltğun üstünde ve sıcacık evdeyim işte değerler

Önceki Değerler

TT Soğutucudan sonraki değerler

sonuç olarak tavsiye ediorm klavyede hafif ısı hissiyetide kalmamış oldu.

• quote:

Evet arkadaşlar demin Maltepe Carrefourda arkadaşlarla dolaşırkan bilgisayar reonun katolog ürünü gördüm Thermalteke laptop soğutucu 24 cm fanlı vs inceledim acaip hoşuma gitti fiyatına bi baktım indirimden dolayı 24 lira birde ben soğutma yönünden Thermaltake 'e hep güvenirim ve çok ürününü kullanıyorum masaüstü pc 'mdede marlkayada güvenreek direk havada kaptım devam ederken birde Mouse gördüm kablosuz A4 Tech mouse mouse 'da ihtiyacım vardı bitane kablosuz bir baktım oda katalog ürünü olduğu için indirimde 20 lira flndı mouse 'ın en önemli özelliği her türlü yüzeyde hiç sorun yaratmadan çalışması yünlü yüzey yatak masa sehpa cam tüm yüzeylerde tam laptopluk bir üründü onuda aldım geldim. Çalıştırdmı iki ürünüde TT acaip sessiz ve laptopun altına tam oldu havada tuttu 24 cm ledli fan koymuşlar bide şuan gayet serin mouse ise süper şuan koltukta kullanıyorum yağ gibi :) Birazdan fotoğraf incelemelerini yapıcam yani işin kısası eğer yakınsanız carrefour 'a ve böyle ürünlere ihtiyacınıız varsa en azından soğtucunuz yoksa her şekilde alır laptopunuzun ömrünü uzatır Casper için değil her laptop için geçerli serin çalışşsın 24 cm fanda çok sessiz zaten. Birazdan fotoğraflar geliyor..

Ben de thermaltake soğutucualmıştım eski laptobumun kapanmasını engelliyordu da ben bu notebooka soğutucu kullanacağımı zannetmiyorum.

2. olarak a4tech kablosuz mouse inanılmz şarj yiyor. Ben de vaar evde duruyor kullanmıyorum.Ben de geçen hafta teknosa indirimi ile g700 aldm normalde 240 tlydi ben 115e aldım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

Evet arkadaşlar demin Maltepe Carrefourda arkadaşlarla dolaşırkan bilgisayar reonun katolog ürünü gördüm Thermalteke laptop soğutucu 24 cm fanlı vs inceledim acaip hoşuma gitti fiyatına bi baktım indirimden dolayı 24 lira birde ben soğutma yönünden Thermaltake 'e hep güvenirim ve çok ürününü kullanıyorum masaüstü pc 'mdede marlkayada güvenreek direk havada kaptım devam ederken birde Mouse gördüm kablosuz A4 Tech mouse mouse 'da ihtiyacım vardı bitane kablosuz bir baktım oda katalog ürünü olduğu için indirimde 20 lira flndı mouse 'ın en önemli özelliği her türlü yüzeyde hiç sorun yaratmadan çalışması yünlü yüzey yatak masa sehpa cam tüm yüzeylerde tam laptopluk bir üründü onuda aldım geldim. Çalıştırdmı iki ürünüde TT acaip sessiz ve laptopun altına tam oldu havada tuttu 24 cm ledli fan koymuşlar bide şuan gayet serin mouse ise süper şuan koltukta kullanıyorum yağ gibi :) Birazdan fotoğraf incelemelerini yapıcam yani işin kısası eğer yakınsanız carrefour 'a ve böyle ürünlere ihtiyacınıız varsa en azından soğtucunuz yoksa her şekilde alır laptopunuzun ömrünü uzatır Casper için değil her laptop için geçerli serin çalışşsın 24 cm fanda çok sessiz zaten. Birazdan fotoğraflar geliyor..

Ben de thermaltake soğutucualmıştım eski laptobumun kapanmasını engelliyordu da ben bu notebooka soğutucu kullanacağımı zannetmiyorum.

2. olarak a4tech kablosuz mouse inanılmz şarj yiyor. Ben de vaar evde duruyor kullanmıyorum.Ben de geçen hafta teknosa indirimi ile g700 aldm normalde 240 tlydi ben 115e aldım :D

Ben laptop soğutucuyu her laptopumda kullandım kullanıyorum. Yani gerek yok laptop 'u sıkıştırmaya :) Mouse olarak A4 dışarıda sağda solda kullanmam için yeterli 40 liradanmı ne inmişti zaten. :) G700 şirkette kullanıyoruz hatta ondan önceki serisi var hatta birde ondan sonraki önceki serisi yani 3 seriside mevcut gerçekten çok iyiler : )) Ama bu son g700 en güzeli diğerlerinde şarj standı var şarjı bittiimi takıp bekliyorsun ama yenilerde önden kabloyu takıyorsun aynen kullanmaya devam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

Ayrıca hdd puanımızın 5.5 civarı olmasının tek nedeni 5400 rpmlik harddiskler. Sata soketleriyle ilgisi yok.

@AlperAkbilgi; sizin makinedeki hard diskin marka/modeli nedir?

Toshiba MK5059GSX 5400rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 28 Ağustos 2011; 7:11:50 >
  • laptop soğutucu ne almalıyım f/p olacak tabiki
  • Arkadaşlar benim makine sadece nete girerken bile epey kasmaya başladı artık (sadece 3d max 2009 yükledim başka hiçbir oyun, program vs. yok)
    Sizlerde de sorun var mı yoksa ilk günkü gibi mi hala?
    Eğer sorun sadece bendeyse acilen servise götürmeyi düşünüyorum.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebosentez -- 29 Eylül 2011; 22:11:51 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebosentez -- 29 Eylül 2011; 22:12:25 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.