Şimdi Ara

Casper Nirvana CN.CRI - 2630B Kullanıcı Kulübü ( Paylaşım,sorular ve öneriler ) - İnceleme eklendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
12.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir notebook almaya karar vermiştim ve kampanya bekliyordum. Eski yadigar Samsung npr560 AS02tr maceram başlarda çok iyi gitse de bir süre sonra beni yarı yolda bırakıp teklemeye ve ısınmaya başlamıştı. Fan temizletme cart curt derken soğutucu ile idare edecek şekilde kullanıyordum. Sonra değiştirmeye karar verdim ve kampanya bekledim. Forumu bir süre takip ediyordum notebook kısmını Lg a520 xac5rt modelini alacakken bu notebook reklamını gördüm ve sıcak fırsatlarda konusu açılınca bugün uzun uğraşlar sonucu gidip alabildim notebooku. Ben aldığım zaman 3 tane stok da aynı anda bitti. Yoğun bir talep vardı vesselam.

İlk olarak ürünün özelliklerini yazayım. Bu arada bu ürünün notebook kodu carrefoura özel çıkartılmış bir seri o yüzden piyasada pek bulamazsınız bu kodu ama ona yakın notebooklar çeşitli sitelerde 1800 civarı. Ben Carrefourdan 12 taksit ile 1200 tl ye aldım. Üstelik yanında 1 yıl teknokask ile kasko yapıldı ve 2 yıl kendi servisinin verdiği garanti de var. Bu extra detay çok hoş oldu =) beklemiyordum gittiğimde oradaki çalışanlar söyledi.

Ürünün özellikleri :

•Intel Core i7-2630QM 2.0 GHz islemci Intel Turbo Boost ile 2.90 GHz, 6 MB Akıllı Bellek
    • 4*2 = 8 GB Ram ( 1333 MHz )
    • 500 GB Sabit disk
    • DVDRW
    • NVidia Geforce GT540M 2 GB Ekran Kartı (1 GB ayrılmıþ bellek)
    • Bluetooth
    • Windows 7 Home Premium
    • 15.6' HD LED Ekran - (1366x768 max çözünürlük)

Güncel Driverlar :

Nvdia Ekran kartı için
    http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-280.26-whql-driver.html

intel ile ilgili updateler için :
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&changeLang=true&DwnldId=20037

diğer driverlar zaten son versiyon şeklinde geliyor. Ayrıyetten harddiskin "D" bölümünde driverların set-uplarını bulabilirsiniz.

Windows 7 derecelendirmesi :
     Casper Nirvana CN.CRI - 2630B Kullanıcı Kulübü ( Paylaşım,sorular ve öneriler ) - İnceleme eklendi.

Bilgisayarım Özellikler kısmı :

Everest programı ile detaylı sistem özellikleri :

Monitör markası

Genel Olarak İzlenimler

Kutu İçeriği
    Kutusu çok kötü duruyordu ben açıkcası daha iyi bir kutu beklerdim casperdan. Beyaz üzerinde casper yazıyor. Kutu içeriği olarak garanti belgesi / casper kullanım klavuzu / windows 7 tanıtan bir broşür / win 7 home premium 64 bit DVD / Drivers & Utilities CD si.

Dış tasarım,Klavye

Öncelikle arkadaşlar notebookun dış kasa tasarımı( ekranın arka tarafı) oldukça güzel,hoş ve kaliteli duruyor. Dışardan bakınca insanın alası gelir bana göre =) kaliteliyim diyor. Ne yazık ki aynısı klavye ve iç tasarım için geçerli değil. Klavye ve touchpad o kadar da kaliteli durmuyorlar. Ben touchpad kullanmıyorum zaten o yüzden touchpad pek bir etki etmedi bana. Klavye de yazı yazmak pek zor değil, zamanla alışır insan diye düşünüyorum. Yani performansı çok etkilemez ben şuan da rahat bir şekilde yazı yazabiliyorum.Hatta eski samsung notebookuma göre daha rahat yazıyorum o derece. Tuşları basınca diğer tuşlar oynamıyor. Ama özellikle eksi olarak bahsedebileceğim bir şey varsa o da yön tuşları. Yön tuşlarının böyle bir bilgisayara yerleşkesi hiç güzel ve ergonomik olmamış. Onun dışında sağda sayısal numpad de mevcut. Tuşlar yazı yazabilmek için yeteri büyüklükte. Fonksiyon tuşu klasik ctrl nin yanında ve fonksiyon kombinasyon tuşları da f bölümüne dizilmiş. Hatta film izlerken durdurma tekrar başlatma, bir sonraki videoya geçme, bir önceki videoya geçmek içinde tuş fonksiyonlamışlar.

Ön tasarım,Çıkışların yerleşimi

Sarj girişi sol tarafta ve klasik sayılabilecek yerde. Fanı kapatmıyor ve ya herhangi ergonomik bir sıkıntı teşkil etmiyor. Fan çıkışı sarjın 2-3 cm kadar yanında yer alıyor. Sol elimi koyduğumuz alt kısma yakın yapmamışlar ki bu da sıcaklığın o kısma öncelikli olarak yayılmasını engelliyor. 3 adet usb giriş bulunuyor. Bunlardan 2si sol tarafta ve hemen onların da yanında hdmi ve lan girişi mevcut. Sağ tarafta 1 adet usb ve kulaklık ve mikrofon jackleri mevcut.Buarada hangisi kulaklık hangisi microfon onunda işareti yok. bu da eksi sayılabilir ve rengi siyah :D basit çin malı görüntüsü veriyor. Hoparlörleri ön tarafta, arkaya doğru eğimli bir şekilde saklanmışlar. Neden olduğunu bilmiyorum ama garip bir tasarım olarak geldi bana. Ses çıkışı tatmin edici seviyede bana göre. Eski samsung notebookumdan çok çıkıyor sesi.

Sıcaklık

Şuana kadar oyun yükleyip denemedim ama internette dolaşırken,güncelleştirmelerin yüklenmesi ve download bu 3ü birlikte makine hiç ama hiç ısınmadı. Derecelendirmeyi yaparken de notebookda herhangi bir ısınma farketmedim. oyun oynayacağınız zaman altına kitap vb. bir şey koyup da yerden yüksekliğini biraz arttırırsanız ısınma sorunu hiç yaşamazsınız diye düşünüyorum. Çünkü fan çıkışı 3e ayrılmış 2si alt tarafa doğru kalıyor.

Ekran/ Monitör

Ekranı 1-2 arkadaş da belirtmişti, normal 15.6' lerden daha büyük gibi duruyor ve gayet güzel kaliteli bir görüntü var. Ekran kısmının kasası da kaliteli görüntüsü veriyor. zaten monitör AU marka. AU markasının kaliteli lcd ekranlar ürettiğini duymuştum.

Bu arada bu bilgisayarda 4 adet ram slotunun olduğunu ve 4+4 şeklinde 2 slotun dolu olduğunu ve geriye kalan 2 slotun boş olduğunu belirtmek isterim.

Son olarak =) caspera karşı kafamda ön yargı felan kalmadı. Özelliklede bu kalitede bir notebooku 1200 tl / 12 taksit ile alınca :D inanın casper favori markam oldu.

Zamanla daha da eklemelerim olacaktır. Oyun performanslarını da belirteceğim burada.

Kullanan arkadaşlarında paylaşımlarını beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FieSTaA -- 20 Ağustos 2011; 0:03:37 >

• Güzel bi inceleme olmuş.Sıcaklık değerlerini de yazarsan dahada güzel olur.

Bakalım ben önyargılarımı kırabilecekmiyim.
  • İnceleme için teşekkürler.
    Biz fırsatı kaçırdık
  • Kaçırmış sayılmazsın aslında daha demin televizyonda hafta sonu fırsatı olarak verdi carrefoursa'nın kendi internet sitesinde de haftasonu fırsatı olarak geçiyor. :D hafta sonu bulursun sanırım :) Bakalım bende alcam gibi görünüyo bu hafta sonu ama... :)
  • Kullanan ve pc yi biraz zorlayan arkadaşlardan ısınma konusunda bir kaç yorum alsak iyi olacak aslında.
    Hafta sonu olurda denk gelirse alınabilir
  • ekte boşta nette dolaşırkenki değerleri koydum.
  • Bende almayı düşünüyorum ama Casper hakkında söylenenler çokta iç açıcı değil. Evde yaklaşık 5 senedir ilk Nirvana'lardan birini kullanıyoruz ve çokta bi problem görmedim aslında ama yinede insanın kafası karışmıyor değil... Tabi kullanım süreniz az ama şuana kadar nasıl buldunuz notebook'u? Yine alacak olsanız bir kere daha düşünür müydünüz yoksa direk düşünmeden alır mıydınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Kullanan ve pc yi biraz zorlayan arkadaşlardan ısınma konusunda bir kaç yorum alsak iyi olacak aslında.
    Hafta sonu olurda denk gelirse alınabilir

Soğutucu olmadan hot pursuid son oyununda yarm saat aralıksız oynadım. Derecesi kaça yükseldi bilmem ama çok ısınmadı. ISındı ama dell 5010(i7 , 5650) pc min normal çaLIŞtıgındaki kadar ısındı. BEnce çok iyi, normal kullanımda lenovom ısınmaz derdim, bu ondan da iyi çıktı (elimde şuan 3 laptop var :D )
    Ama sevdim bunu klavye touch pad hariç kesinlikle süpper ötesiiii
  • haft sonu fırsatı ama sadece 110 stok vardı ve şuanda bulunması mucize olur :)
  • Arkadaşın verdiği ısınma değerleri;

• Aynı bilgisayarın 4 gb ramlisini 3 aydır kullanıyorum. Ben touchpad dışında bilgisayardan çok memnunum. Şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı.

Bilgisayar hakkında yalan yanlış şeyler söyleniyor. Öncelikle söylemeliyim ki GT540m kötü bir ekran kartı değil. Crysis 2 yi orta ayarlarda 40-50 fps aralığında, yüksek ayarlarda minimum 25 fps maksimum 42fps ile oynayabiliyorsunuz.

Dış kasası eski laptopumdan daha kaliteli(asus a3e).

Ekran Led ve hd. Casperdan bu netlikte ekran beklemiyordum. Piyasadaki çoğu laptoptan daha net bir ekranı var.

İşlemci i7 8 çekirdek(4 fiziksel 4 sanal). Boşta beklerken 50-60 derece civarında geziyor(oda ısısı 30 derece).Oyun oynarken 88-90 dereceleri rahat görüyor. Ama bu ısınma herhangi bir takılma, donma yaşatmıyor. İşlemcinin korumaya girme ısısı 100 derece olarak belirlenmiş. İntelin bu işlemcisi 120 dereceye kadar sağlıklı çalışabilmekte. Bu ısı bu işlemci için normal. Hiçbir uygulama ile bu işlemciyi %100 seviyede çalıştıramadım. Çok kuvvetli bir işlemci. Laptop için biraz gereksiz kuvvetli sanki.

Windows Derecelendirme:(windows areo için intel onboard kart puanlanıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 20 Ağustos 2011; 17:28:15 >

• hayırlı olsun diyim ama yanlış yaptın lg alacaktık biz

peki fan sesi ne durumda,boşta ve yükteyken test edebilirmisin bunu?

bu arada e-sata göremedin resimlerde,üründe e-sata çıkışı yokmu?

bi dahaki kampanyaya nasip olur inşallah bizede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 20 Ağustos 2011; 9:52:37 >
  • =) LG alacaktım. Benimsemiştim hatta LG yi hatta turuncu indirimde belki indirime girer diye beklemesem hemen alacaktım ama onu beklemeye karar verdim. İyi ki karar vermişim =) TV de izlemem normalde ama kuaförde traş olurken gördüm tv de reklamı =) biraz mecburiyetten oldu sonra burada da görünce kafama yattı iyice gidip aldım =) İnanılmaz memnunum.1200 gibi komik bir rakama böyle bir notebook bir da ha vermezler. Korsan win7 ile ugraşmamak da çok büyük bir artı =)

2. olarak ekran gerçekten kaliteli =) 1-2 takip ettiğim notebookda lg ekran mı AU ekranmı araştırırken AU ekranın daha kaliteli olduğu yorumları yapılıyordu. Benim eski samsungdan çok daha kaliteli bir ekranı var =) Ekran mest etti resmen.
    3. olarak 4 ram slotu olması çok önemli değil belki ama güzel bir şey =)
    4. olarak klavyesine alıştım =) eski samsung klavyemde yazı yazarken çok kayma oluyordu felan ama bunda seri şekilde yazı yazabiliyorum =)
    5. olarak pc gayet stabil çalışıyor şuana kadar bir sıkıntım yok bu konuda.
    6.olarak nette gezerken ben en az 10 sekme felan açarım ve netten radyo dinleyerek takılırım. Bunlarda fan sesi hissedilmiyor bile ve pc ısınmıyor. Fan çkışı da biraz üst tarafta kalınca onun sıcaklığı da sizin klavye yazımına etki etmiyor. Güzel düşünmüşler.
    7. olarak test yaparken fan bariz hızlanıyor ve sesi farkediliyor ama beni çok rahatsız etmedi. Sonuçta bileşenler ağır bileşenler ve bunlar ısınacaklardır bu yüzden fan kuvvetli calıssın yeter bana. ama eski acer notebookuma göre daha az sesi. Müzik veya oyun sesi ile farketmeyedebilirsiniz.
    8.olarak esata yok ben hdmi başta e-sata sandım ama hdmi girişiymiş o. usb3.0 ve e sata olsa tadından yenmezmiş.

Kaçırmayın bir daha bu fiyata indiği gibi alın derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FieSTaA -- 20 Ağustos 2011; 10:09:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

Bilgisayar hakkında yalan yanlış şeyler söyleniyor. Öncelikle söylemeliyim ki GT540m kötü bir ekran kartı değil. Crysis 2 yi yüksek ayarlarda 40-50 fps ortalama ile oynayabiliyorsunuz.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Crysis 2'de GT 540M ile 1366x768 çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda 50FPS değer aldığınızı söylemeyeceksiniz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

Bilgisayar hakkında yalan yanlış şeyler söyleniyor. Öncelikle söylemeliyim ki GT540m kötü bir ekran kartı değil. Crysis 2 yi yüksek ayarlarda 40-50 fps ortalama ile oynayabiliyorsunuz.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Crysis 2'de GT 540M ile 1366x768 çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda 50FPS değer aldığınızı söylemeyeceksiniz değil mi?

Crysis 2 yükleyip bugün test ederim. Bana da 50 fps çok gibi geldi en yüksek ayarlarda. Bugün koyarım ssleri.
  • o halde şu anda tek handikapı e-sata çıkışı olmaması yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

o halde şu anda tek handikapı e-sata çıkışı olmaması yani...

e-sata ve touchpad. Mouse kullanıyorum zaten bir tane gaming mosue alacağım usb ile de bağlayabileceğim

e-sata pk kullandığım bir şey değil ama olsa iyi olurdu. PCnin tüm çıkışları yan taraflaarda. Arka tarafında hiç bir şey yok =)
  • Crysis 2 yi yüksek ayarlarda 40-50 fps ortalama ile oynayabiliyorsunuz.

5870m bunu yapamazken gt540 ile mi bu değerleri alıyorsunuz
    Bir yanlışlık olduğu kesin bizleri aydınlatırsan sevinirim
  • Bir yanlışlık olmuş. Ben oyun kalite ayarlarını yanlış anlamışım.

En yüksekte min 16 max 30 fps,
    orta ayarlarda min 25 max 42 fps,
    düşük ayarlarda min 40 max 54 fps veriyor. Hepsi 1366x768 çözünürlükte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 20 Ağustos 2011; 17:44:19 >
  • Grafik kalitesi sıralaması kötüden iyiye doğru Oyuncu-Gelişmiş-Kararlı şeklindedir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.