Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://download.eset.com/download/win/eav/eav_nt64_enu.msi

adresine
    kullanıcı adı ve parolanızı girerek 64 bit olan sürümünü indirebilirsiniz
    garanti belgesinde yazan keyler ile 64 bit sürümünüde aktifleştirebilirsiniz
  • ekran kartı son sürücüsü
    gt240m için son driverler yayınlandı

Version: 197.16 WHQL
    Release Date: 2010.03.29
    Operating System: Windows 7 64-bit, Windows Vista 64-bit
    Language: English (U.S.)
    File Size: 134 MB
    **************************************************************************************************************
    64 bit win7
    http://www.nvidia.com/content/DriverDownload-March2009/confirmation.php?url=/Windows/197.16/197.16_notebook_winvista_win7_64bit_international_whql.exe&lang=us&type=GeForce M
    **************************************************************************************************************
    32 bit win7
    http://www.nvidia.com/content/DriverDownload-March2009/confirmation.php?url=/Windows/197.16/197.16_notebook_winvista_win7_32bit_international_whql.exe&lang=us&type=GeForce M
    ****************************************************************************************************************

As part of the NVIDIA Verde Notebook Driver Program, this is a reference driver that can be installed on supported NVIDIA notebook GPUs. However, please note that your notebook original equipment manufacturer (OEM) provides certified drivers for your specific notebook on their website. NVIDIA recommends that you check with your notebook OEM about recommended software updates for your notebook. OEMs may not provide technical support for issues that arise from the use of this driver.

Before downloading this driver:
    1.Please check to make sure that your notebook has a supported GPU (refer to the Products Supported tab below).
    2.It is recommended that you backup your current system configuration. Click here for instructions.
    3.If you own a Dell Inspiron 1420, Dell XPS M1330, Dell XPS M1530, or Dell Latitude D630/D630c it is highly recommended that you first install this Dell software update.
    RELEASE HIGHLIGHTS :
    This driver supports the following NVIDIA GPUs (please refer to the Products Supported tab for exceptions):

•ION notebook GPUs.
    •GeForce 8M, 9M, 100M, 200M, and 300M-series notebook GPUs.
    •Quadro NVS-series notebook GPUs (only those that support DirectX 10 or higher).
    •Quadro FX-series notebook GPUs (only those that support DirectX 10 or higher).
    New in Version 197.16:

•Adds notebook support for 3D Vision on external displays. GPU and display requirements for notebook PCs can be found here . 3D Vision drivers for notebooks can be found here .
    •Adds or improves SLI support for top new gaming titles including Assassin Creed II , Avatar, Battlefield: Bad Company 2, Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, Dirt 2, Mass Effect 2, Metro 2033, Napoleon: Total War, Supreme Commander 2, World of Warcraft and more.
    •Upgrades PhysX System Software to version 9.10.0129 for new PhysX titles like Dark Void.
    •Upgrades HD Audio driver to version 1.0.9.1 (for supported GPUs).
    •Increases performance in several PC games from v195.62 WHQL. The following are examples of measured improvements. Results will vary depending on your GPU and system configuration:
    ◦Up to 13% performance increase in Crysis: Warhead with a single GPU
    ◦Up to 30% performance increase in Crysis: Warhead with SLI technology
    ◦Up to 13% performance increase in H.A.W.X with single GPU
    ◦Up to 15% performance increase in H.A.W.X with SLI technology
    ◦Up to 30% performance increase in Left 4 Dead with single GPU
    ◦Up to 28% performance increase in Left 4 Dead with SLI technology
    •Includes numerous bug fixes. Refer to the release notes on the documentation tab for information about the key bug fixes in this release.
    Existing support:

•Supports GPU-acceleration for smoother online HD videos with the new Adobe Flash 10.1 beta. Learn more here .
    •Supports for DirectCompute with Windows 7.
    •Supports OpenGL 3.2.
    •Supports OpenCL 1.0 (Open Computing Language).
    •Supports CUDA Toolkit 3.0 features and performance enhancements. See CUDA Zone for more details.
    •Supports NVIDIA PhysX hardware acceleration on GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory and 32 processing cores.
    •Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, and OpenGL.
    •Supports NVIDIA SLI Multi-monitor support, giving you the ability to use two monitors with your GeForce graphics cards in SLI mode. Learn more here .

• merhaba arkadaşlar ısınmadan ziyade benim başka bir sorum olacak bende bir casper kullanıcısı olarak en çok şikayetçi olduğum şey fanın hiç ama hiç durmaması bu seride de öyle mi yani fansız sessiz laptop tabiki istemiyorum ama fujistsu siemes'in amilo pi1505 modelini kullanıyodum 3 sene önce falan onda bile fan sürekli çalışmıyo du çalışıp aleti soğutup sonra tekrardan duruyordu ama bnm casperda fan bi başladı mı hiç durmuyor. vista yüklü geldi vistada da böyleydi windows 7 de de aynı. periyoduk olarak ayda bir falan fanı temizliyorum o yüzden ısınma sorunum takılma sorunum falan hiç yok fiyatlarına göre de casper çok güzel özelliklerle kabvuşturuyor bizleri ama bu seride de fan olayı nasıl devamlı olarak dönüyor mu onu soracaktım yoksa devereye girip soğutup sonra tekrar mı duruyor?
  • birkaç ss
    sistem tools ile ufak bir oc gt240m için

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar
  • ss2

• ss3

• Beyler ben ürünü sattım gitti :) Artık bir casperim yok
  • Merhabalar

2-3 gün içinde yeni bir dizüstü almayı planlıyorum ve kafamda bu model var f/p olarak diğer marka ve ürünlere göre iyi görünüyor.4GB RAM olan modelini alacağım.10 taksitle Vatan'da fiyatı 1755'e geliyor.2000 liraya kadar çıkabilme durumum var bu paraya alabileceğim bundan daha iyi bir dizsüstü bilgisayar var mıdır yoksa en iyisi bu mudur?Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeelPain

Merhabalar

2-3 gün içinde yeni bir dizüstü almayı planlıyorum ve kafamda bu model var f/p olarak diğer marka ve ürünlere göre iyi görünüyor.4GB RAM olan modelini alacağım.10 taksitle Vatan'da fiyatı 1755'e geliyor.2000 liraya kadar çıkabilme durumum var bu paraya alabileceğim bundan daha iyi bir dizsüstü bilgisayar var mıdır yoksa en iyisi bu mudur?Teşekkürler.

mrb
    ürün cok güzel
    son driver ile fan sorunu felan yaşamadım
    ilk geldiginde fan sürekli çalışması sıkıntı yarattı idi
    ürün yeni nesil ve özellikleri güzel
    tek sıkıntısı şimdi deyil ama ilerde
    bios güncellemeleri
    casperin teknik destek konusunda sıfır
    1 bile deyil şahsi görüşüm
    ftb den indiriyorsunuz driverleri
    şimdeye kadar herhangi bir bios güncellemesi göremedim
    ürünlerine ait
    ekran kartı anakart güncellemeleri extra program kullanarak kendiniz yapabilirsiniz
    ama bios olayı hele yeni bir model ve piyasaya yeni girmiş bir anakart işlemcili bir pc aldıgınızda ileriye dönük olarak sıkıntı
    aynı özellik sunan diyer marka pc lerde beta sürümleri cıkmaya başladı bios ile ilgili
    I7 notebook işlemci ceşitleri cogaldıkca firmalar bioslarını yenileyecek
    carpan ve mhz desteklerini geliştirecek bellek desteklerini güncelleyecek
    örnek vereyim
    cihaz üzerinde 4 gb 2*2 1066 ddr3 olarak gelen ramler 8-8-8 timinglerde 1218 olarak çalışıyor
    ramler bu hıza hazırlar ama netbook biosları kırpılmış oldukca sade olduklarından ayar yapmanıza izin vermiyor
    yeni cıkan biostata bu timingleri ayarlamanıza izin vereceklerini sanmıyorum ama
    hiç yoktan taktıgınız ram hızı neyse o hızda çalıştıracaktır
    yani bios güncellemesi ile 1066 yerine 1218 olarak çalışabilirler
    hynix marka 1333 ddr3 ram taktım 1066 olarak calıştı
    aynı rami 8930 a taktıgımda v120 bios ile 1333 olarak direk çalıştırdı

madem bu kadar para ayırdın
    bu modelide düşünüyorsan gelecege dönük notebook almayı varsaydıgını düşünüyorum
    donanımlada pek ilgilenmediğini düşünürsen ileride hdd ram gibi ekipmanları deyiştirmiyeceksen alınabilir özellikte bir cihaz

intel t-p serisi işlemcilerin devri kapanıyor
    su serisi veya I3-5-7 gibi gelecege dönük sistemler daha makul olabilir
    led ekran kullanıldıgında batarya süresi 2 saat civrında gidiyor şuan benim cihazda
    tabii bir su serisi işlemci ile kıyaslanmaz tabiki 8 saat batarya ömrü var
    ama birkaç sayfa geriye gidip bu cihazda sıkıntı yaşayan servis yolu gözleyen diyer arkadaşlarında yazılarını okumalısın
    burada bu cihazı satan bayii arkadaşlar var
    ilgili alakalı olduklarını göreceksin bunlardan da alabilirsin muhatap olacagın kişiyide tanımış olur ileride olabililecek sıkıntılardan kendileri ile görüşüp yardımda alabilirsin

şunuda söyleyeyim alaçak arkadaşlara
    çanta maus hediyesi hakkında
    buarada belirteyim ürün kutusunda uyduruk bir canta cıkmakta ve oldukca ince
    mause ise optik ve kablolu
    1 yıllık lisanslı nod 32 ss4 cıkıyor 32 bit vers.
    64 bit sistemlerde kendiniz indirip kuracaksınız aynı key ile
    1 driver dvd si ama programlar eksik
    win 7 64 bit te enazından webcam gibi
    win 7 32+64 bit sürümleri 2 adet dvd si cıkıyor

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: yd33

quote:

Merhabalar

mrb
    ürün cok güzel
    son driver ile fan sorunu felan yaşamadım
    ilk geldiginde fan sürekli çalışması sıkıntı yarattı idi
    ürün yeni nesil ve özellikleri güzel
    tek sıkıntısı şimdi deyil ama ilerde
    bios güncellemeleri
    casperin teknik destek konusunda sıfır
    1 bile deyil şahsi görüşüm
    ftb den indiriyorsunuz driverleri
    şimdeye kadar herhangi bir bios güncellemesi göremedim
    ürünlerine ait
    ekran kartı anakart güncellemeleri extra program kullanarak kendiniz yapabilirsiniz
    ama bios olayı hele yeni bir model ve piyasaya yeni girmiş bir anakart işlemcili bir pc aldıgınızda ileriye dönük olarak sıkıntı
    aynı özellik sunan diyer marka pc lerde beta sürümleri cıkmaya başladı bios ile ilgili
    I7 notebook işlemci ceşitleri cogaldıkca firmalar bioslarını yenileyecek
    carpan ve mhz desteklerini geliştirecek bellek desteklerini güncelleyecek
    örnek vereyim
    cihaz üzerinde 4 gb 2*2 1066 ddr3 olarak gelen ramler 8-8-8 timinglerde 1218 olarak çalışıyor
    ramler bu hıza hazırlar ama netbook biosları kırpılmış oldukca sade olduklarından ayar yapmanıza izin vermiyor
    yeni cıkan biostata bu timingleri ayarlamanıza izin vereceklerini sanmıyorum ama
    hiç yoktan taktıgınız ram hızı neyse o hızda çalıştıracaktır
    yani bios güncellemesi ile 1066 yerine 1218 olarak çalışabilirler
    hynix marka 1333 ddr3 ram taktım 1066 olarak calıştı
    aynı rami 8930 a taktıgımda v120 bios ile 1333 olarak direk çalıştırdı

madem bu kadar para ayırdın
    bu modelide düşünüyorsan gelecege dönük notebook almayı varsaydıgını düşünüyorum
    donanımlada pek ilgilenmediğini düşünürsen ileride hdd ram gibi ekipmanları deyiştirmiyeceksen alınabilir özellikte bir cihaz

intel t-p serisi işlemcilerin devri kapanıyor
    su serisi veya I3-5-7 gibi gelecege dönük sistemler daha makul olabilir
    led ekran kullanıldıgında batarya süresi 2 saat civrında gidiyor şuan benim cihazda
    tabii bir su serisi işlemci ile kıyaslanmaz tabiki 8 saat batarya ömrü var
    ama birkaç sayfa geriye gidip bu cihazda sıkıntı yaşayan servis yolu gözleyen diyer arkadaşlarında yazılarını okumalısın
    burada bu cihazı satan bayii arkadaşlar var
    ilgili alakalı olduklarını göreceksin bunlardan da alabilirsin muhatap olacagın kişiyide tanımış olur ileride olabililecek sıkıntılardan kendileri ile görüşüp yardımda alabilirsin

şunuda söyleyeyim alaçak arkadaşlara
    çanta maus hediyesi hakkında
    buarada belirteyim ürün kutusunda uyduruk bir canta cıkmakta ve oldukca ince
    mause ise optik ve kablolu
    1 yıllık lisanslı nod 32 ss4 cıkıyor 32 bit vers.
    64 bit sistemlerde kendiniz indirip kuracaksınız aynı key ile
    1 driver dvd si ama programlar eksik
    win 7 64 bit te enazından webcam gibi
    win 7 32+64 bit sürümleri 2 adet dvd si cıkıyor

saygılar

İlgin için teşekkür ederim.Şu an kullandığım bilgisayarın ekranı kırıldı.Ekranın küçük bir kısmından takip edebiliyorum siteyi.Direk marka ve model önerebilirseniz daha çok yardımcı olmuş olursunuz.Tekrar teşekkürler.

• quote:

Merhabalar

Kullanım amacına bağlı bu işlemcide 17 işlemci 6mb önbelleği ile öne çıkıyor. Notebook kullanım amacına bağlı işlemciye yüklenmiyeceksen sıradan işlerde kullanacaksan i5 işlemcili sony alman daha mantıklı sony farkı herzaman anlaşılır. birazdaha çıkarsan sınıf olarak daha üstün notebooklar önerebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup_unsal

quote:

Merhabalar

Kullanım amacına bağlı bu işlemcide 17 işlemci 6mb önbelleği ile öne çıkıyor. Notebook kullanım amacına bağlı işlemciye yüklenmiyeceksen sıradan işlerde kullanacaksan i5 işlemcili sony alman daha mantıklı sony farkı herzaman anlaşılır. birazdaha çıkarsan sınıf olarak daha üstün notebooklar önerebilirim

Açıkçası oyunda oynamak istiyorum.Yıllardır biriken bir oyun iştahım var :)

• Ben sony al derim 1870 tl ekran kartı daha iyi ve sony farkı i5 işlemci her türlü daha iyidir
  • 2400 e cıkabilirsen i5 18.4 toshiba qosmio tavsiye ederim gts360m ddr5
  • Sony isim olarak çok cezbedici açıkçası casperla karşılaştırmak bile ayıp olur ama bilemedim şimdi.

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb1s1e-eb1s1e-core-i5-430m--2.26ghz-4gb-500gb-dvdrw-1024mb-hd5650-15.5xblack-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=42913#divDigerResimler

bundan bahsediyorsunuz sanırım.
  • hemen hemen aynı özellikte cihazlar

SONY EB1S1E CORE İ5-430M 2.26GHZ-4GB-500GB-DVD/RW-1024MB HD5650-15.5"XBLACK-W7PR

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb1s1e-eb1s1e-core-i5-430m--2.26ghz-4gb-500gb-dvdrw-1024mb-hd5650-15.5xblack-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=42913#divDigerResimler

Özellikler
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Hızı 2.26GHz Turbo ile 2.53GHz
    İşlemci Numarası 430M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5650
    Ekran Boyu(inch) 15.5"
    Monitör Tipi X Black
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.7 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

PACKARD BELL TJ75 CORE I5 430M 2.26 GHZ-3072MB-320GB-DVDRW-15,6''-1024MB HD5650-BT-CAM-W7PRE

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-tj75-jo-112tk-tj75-core-i5-430m-2.26-ghz-3072mb-320gb-dvdrw-15,6-1024mb-hd5650-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=44086

İşlemci Numarası 430M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 3 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    İşlemci Markası INTEL
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5650
    Ekran Boyu(inch) 15.6"
    Monitör Tipi WXGA
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Ağırlık 2.8 KG
    ACER AS5741G CORE İ5-520M 2.4GHZ-4GB-500GB-DVDRW-15.6''CM-1024MB GT320M-BT-WV7PRE
    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5741g-524g50mn-as5741g-core-i5-520m-2.4ghz-4gb-500gb-dvdrw-15.6cm-1024mb-gt320m-bt-wv7pre/productdetails.aspx?I_ID=42259

İşlemci Teknolojisi Intel Core İ5
    İşlemci Hızı 2.40GHZ Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 520M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    İşlemci Markası INTEL
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT320M
    Ekran Boyu(inch) 15.6"
    Monitör Tipi WXGA
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Ağırlık 2.6 Kg
    ********************************************************************************************************

TOSHIBA A500-1F4 CORE İ5-430M 2.26GHZ-4GB-320GB-16"-1024MB GT330M -CAM-BT-DVD/RW-W7PRE
    http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-a500-1f4-a500-1f4-core-i5-430m-2.26ghz-4gb-320gb-16-1024mb-gt330m--cam-bt-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43577

Özellikler
    İşlemci Numarası 430M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    HD Dönüş Hızı 5400 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT 330M
    Ekran Boyu(inch) 16"
    Monitör Tipi LED Toshiba TruBrite®
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Ağırlık 2.76 Kg
    **************************************************************************************************************************
    buda benim favorim 18,4''

Ürün Özellikleri :
    Chip Seti Intel
    İşlemci 720QM
    İşlemci Cache 6 MB L2 cache
    İşlemci FSB 1333Mhz
    İşlemci Hızı 1.6 Ghz
    İşlemci Platformu Intel Core i7
    Ekran Özelliği 18.4 / Full HD 1920 x 1080 CrystalBrite LCD
    Ekran Kartı Nvidia GeForce G210M
    Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
    Ekran Kartı Hafızası 1 GB
    Max Ekran Çözünürlüğü 1920 x 1080
    Ram Tipi DDR3
    Sistem Belleği 6 GB 1066MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 1TB 5400RPM
    Optik Sürücü Blue Ray Okuyucu DvD Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Wireless 802.11a/b/g/n
    Bluetooth Özelliği Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    10/100 Ethernet Var
    Paket İçeriği Notebook
    İşletim Sistemi MS Windows 7 Home Premium
    HDMI Var
    E-Sata Var
    Webcam Var
    Parmak İzi Okuyucu Var
    Yüz Tanıma Yok
    Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
    Ağırlık 4,3
    Pil 6 Hücreli
    fiyatı 4000 tl civarı
    forumda bir arkadaş satıyor 3000 tl gibi bir fiyata 2 haftalık
    resimler oradan alıntı

****************************************************************************************************************

acerin 5741g modeli biraz daha üstün cpu ya sahip 520m
    fiyatı biraz daha iyi
    bu modeller gibi....

film merakın varsa mesela acerin 3boyutlu modelleri var
    veya dokunmatik ekrana sahip fantastik cihazlarda mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yd33 -- 16 Nisan 2010; 23:52:36 >

• Malesef şu an 3000 lira verecek durumum yok toshiba'nın i5 inide gündemime aldım.Bu i7'in pek farkıda görünmüyor zaten

i7: 1.60Ghz Turbo ile 2.80Ghz

i5: 2.26GHz Turbo ile 2.53GHz
  • Selam

Bende Casper NIRVANA 15.6" CPQ.I720-8M35P modelinden aldım. Ancak anlamadığım sürücü cd sinden yada sitesinde windows xp 64 bit için sürücü bulamadım. Diğer bütün windows çeşitleri için sürücü varken neden xp 64 bit için sürücü yok.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Bunun dışında sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

İyi Çalışmalar

Jipsy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jipsy -- 17 Nisan 2010; 23:22:56 >
  • quote:

Sony isim olarak çok cezbedici açıkçası casperla karşılaştırmak bile ayıp olur ama bilemedim şimdi.

bundan bahsediyorsunuz sanırım.

Aynen hocam çok daha iyi bir secim olur

• Üstad 3000 tl değilde 2400 falan bulabilirsen qosmio i5 işlemci 18.4 ekran ve en önemliside gtx260 den daha iyi olan gts360m ddr5 ekran kartına sahip olan laptopu alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.