Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: thrashFire

Arkadaşlar ben de bu makineden bir tane almayı düşünüyorum.Size birkaç tane sorum var:

1 - Makineyi fazla kastırmadan(surf, müzik dinlemek etc.) pil ne kadar süre gidiyor?
    2 - Bu 6 kanal ses olayı tam olarak nedir? 5+1 sistemimizi bağlayabilecek miyiz?
    3 - Ben biraz kalın gördüm makineyi.Ağırlığını ölçen filan var mı?
    4 - Adana'dan alan arkadaş varsa "ne kadar indirim, promosyon filan yapmışlar" biliyorsa bir zahmet yazarsanız sevinirim. Teşekkürler...

1-2,5 3 saat rahat gitti biraz kurcaladım aslında baya bir kurcaladım :)

2-6 kanal ses olayı(5+1) vardır ve gördüğüm kadarıyla oldukça kaliteli,tabiki bağlarsın

3-bence çok kalın değil ama slim bişede değil yani,ama ince olduğunu yeterli olduğunu düşünüyorum.ağırlığını kantara koymadım ama :) 3 kilo gibi hafif ama hafif olmasına rağmen basit kalitesiz bişe gibi gelmiyo ele,iyidir!!

4-bende zaten adanalıyım.ürünü adanadan aldım,aldığım yerden çok memnun kaldım.fiyat konusunda volkan374@hotmail.com
    adresime gel konuşuruz..

• Arkadaşlar, Bi-İki ay sonra Dizüstümü alıyorum. CASPER 2.0 nvidia 6600 alanlar izlenimlerinizi ve bi-iki aylık deneyimlerinizi polimiklere aldırmadan yazarsanız sevinirim........
  • SONOMALI CASPER CPW 2000 - 7685B İNCELEMESİ

Söz verdiğim gibi (1 gün gecikmelide olsa :)) en sonunda CASPER'ı (CPW2000-7685B) bir güzel test ettim.
    Arkadaşlar elimden geldiği kadar (amatör bir şekilde) yapmış olduğum incelememin sonuçlarını sizlere sunuyorum.
    Umarım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

1) EKRAN KARTI
    Bir çok kişi için bu dizüstü bilgisayarda en önemli unsurun ekran kartı olduğunu biliyorum.
    Bu sevimli hayaletin içinde 128 Mb'lık bir Geforce 6600'ün yattığını biliyorsunuz.
    Testler sırasınca direk adaptörüne bağlı bir şekilde çalıştırdım.
    Fanının hiç durmadığını söylememe gerek yok sanırım. :)

En son driverlarını yüklemedim.Direk default olarak gelen driverlarıyla testi yaptım.Bu arada bilgisayara bir çok ıvır zıvır kurulmuş durumda geliyor + arkadaşımın programları filan vardı.En son driver'ı yüklemiş olsak belki biraz daha yukarı çıkabilirdi sonuçlar.

İşlemci Intel Centrion 2.0 Ghz
    Sistem rami 2 tane x 512 MB DDR2 533MHz = 1 GB DDR2 533MHz

İşte sizlere 3D Mark 2001 , 3D Mark 2003, 3D Mark 2005 ve Aquamark sonuçları.

3D Mark 2001 : 16086
    3D Mark 2003 : 6545
    3D Mark 2005 : 2718
    Aquamark3 : 45,554
    (Aquamarkta yaptıklarımdan pek emin değilim açıkçası.biraz karışık geldi.)

Screenshotlarıda sırasıyla koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 28 Eylül 2005, 12:12:48 >

• 3D Mark 2001

• 3D Mark 2003

• 3D Mark 2005

• AquaMark3

• 2)İşlemci ve Ram Testleri

İşlemci ve ram performanslarına gelince.
    Zaten Intel'in 2MB cache'li Centrion serisini biliyorsunuz.
    Gayet yeterli hatta fazla bile.
    Birde 2.0 Ghz olunca hızı Super pi sonucu 38 saniye.
    Sizler için Sisoft SANDRA'dan bazı testlerde yaptım.Belki bir işinize yarar. :) Diğerleriyle karşılaştırmak için güzel.

1 M Super Pi : 38 saniye
    Sisoft SANDRA CPU Arithmetic Benchmark
    Sisoft SANDRA CPU Multi-Media Benchmark
    Sisoft SANDRA Memory Bandwith Benchmark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 27 Eylül 2005, 13:13:16 >
  • 1 M Super Pi : 38 saniye

• Sisoft SANDRA CPU Arithmetic Benchmark

• Sisoft SANDRA CPU Multi-Media Benchmark

• Sisoft SANDRA Memory Bandwith Benchmark

• 3)Ses Kartı Realtek High Definition Audio

Ses kartına gelince bence gayet yeterli.
    AC97'den kesinlikle daha iyi ama tabii bir Creative Audigy değil.İkisinin arası diyebiliriz.
    Yazılım olarak AC97'den çok daha başarılı.(AC97 için nerdeyse 2 haftada bir yazılım update'i çıkıyor.Web sayfalarıda inanılmaz yavaş.)

Realtek High Definition Audio 'nun kullanıcı arabirimi gayet güzel tasarlanmış.
    Kulaklık girişine soketi taktığınız gibi ses kartınız hemen algılıyor ve neyin fişini soktunuz diyor.:) AC97 lerde yoktu bu.
    Creative inspiremda gayet güzel sesler aldım.
    Bas olarakta tiz olarakta.

Bide yeri gelmişken Casper'ın kendi hoparlörlerinden bahsedeyim. Klavyenin her iki yanında kendi mikro hoparlörleri var.Nasıl desem dizüstü için gayet yeterli.Zaten hepsi birbirine benziyor.Mp3 filanda dinledim dizüstü için güzel.

Sizlere yine sırasıyla screenshotlarını koyayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 28 Eylül 2005, 12:32:08 >

• Düşman uyur Casper uyumaz misali hemencecik sordu noluyoruz diye?

• Sound effect kısmı

• Mixer

• Mikrofonla chat chut yaparken echoyu engelleyebiliyormuş.Denemedim ama olsun.Çalışıyor gibi gözüküyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 28 Eylül 2005, 12:33:01 >
  • Buda ses kartıyla ilgili en son screenshotum.
    Klasik test etme olayı.

• ellerine sağlık kardeşim..benim yapmama gerek kalmadı bu testleri heheheh :)))

kolay gelsin....

• Çık aradan wolkywolky! :))
    İnternet uçtu gitti.

4)Genel değerlendirme
    Arkadaşlar zaten bir sürü mesajda yazılıp çizildi.Bir daha aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama bu fiyata gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Ekranı:
    Benim çok hoşuma gitti.Direk elektrikle çalışırken daha parlak.Parlaklığıda gayet yeterli.15.4" olması çok güzel.Bence sadece divxlerde filan işe yaramıyor masaüstünü çok daha rahat kullanabiliyorsunuz.Evimdeki 17" Samsung monitörümü 1280x1024'te kullanıyom masaüstüm sığsın diye. :)
    Ölü pikseli filan yoktu.Oyunlarda ghosting denilen olayda yok.

Kapaktaki Clips olayı:
    Yukarıdaki bir arkadaşımızında dediği gibi clips yok ama kapağı tutan bir mekanizma var.Nasıl desem kapağı kapatmak için yakınlaştırınca kendini hissettiriyor ve kapanıyor.Hani mıknatıslı kutular vardır ya aynen onun gibi.

Isınma olayı:
    Normal surftu,mp3 dinlemeydi filan derken pek bir ısınma derdi yok.Hatta çok iyi diyebilirim.Sadece keyboardun sağ alt tarafı hafif ısınıyor.Zaten harddiski filan orda yanılmıyorsam.
    Fan arkadan ve keyboardun altından aldığı havayı sağ taraftaki eksoz ızgaralarından atıyor.Doom3 'ü kastırırken dahi hiç durmaksızın çalışarak işini görüyor.

Pil:
    Ne yazık ki tam olarak test etme olayımız olmadı.Şöyleki hadi hiçbirşey yapmadan normal bir kullanımla dayanabildiği kadar surf ,mp3 dinleme olayı filan yapalım derken 1. saatten sonra oyuna daldık filan fişman.
    İlk bir saatinde pilin %50'sini yediğini düşünürsek kabaca 2 saat ancak dayanabileceğini söylemek yanlış olmaz gibime geliyor.Oyun oynarken dayanacağı süreyi söylemek istemiyorum. Dayanamayacağı demek daha doğru olsa gerek. :) Bu sisteme jeneratör lazım.

Ses Olayı:
    Arkadaşlar fan çalışmazken ÇOK AMA ÇOK sessiz.
    Harddiski çalışırken duymak çok zor.
    Aynı şekilde Philips DVD writerda çok sessiz çalışıyor.
    Herşey iyi güzel hoşta fanı 5 dakikada bir devreye giriyor.
    Gerçi sonra ekran kartımızın özellikleri içinde birşeyler keşfettik.
    Belki onu aşağı indirdiğimizde fanın devreye girme süresi azalabilir.

Şimdi şu var.
    Gündüz vakti müzik dinlemeseniz dahi fan sesi sizi hiç rahatsız etmez.
    Fakat gecenin ilerleyen vakitlerinde trafik bitip , evdekiler yattığı zaman gecenin sessizliğinde aynı şeyi söyleyemeyeceğim. :)

Ekran kartı:
    Testlerden sonra birşey söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama Doom3'te takılmadan 1024x768'de çok rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.

Card Reader'ı:
    3 tane farklı marka kartı deneme fırsatımız oldu.Slota taktığınız gibi algılıyor.Hatta USB'ye takmanızdan çok daha hızlı aktive oluyor.(usb bellek daha önceden tanıtılmış dahi olsa)

512 MB SD Kingston
    16 MB Canon MMC
    64 MB SD HP
    kartlarını çok rahatlıkla okuyup yazdı.

Çantası:
    Notebookun çantası gayet güzel.Üzerinde bir çok gözü filan var.Piyasada para ile satılan bir çok çantadan çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Yalnız casper yazısını tam ortaya dikmemişler. :) Made in China.

Kasa Kalitesi:
    Diğerlerine nazaran (giriş seviyesi mi desek bilmiyorum.) daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 28 Eylül 2005, 12:37:48 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.