Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim merak ettiğim pcı express ne demek bilen varmı?
  • docking station ne işe yarıyor?ve casper için 8 yada 9 cell batarya alan veya bulan varmı?saygılar
  • mastertr ve daylight 66 bunlar sizin uzmanlık konunuz lütfenn
  • 7800 GTX ekran kartı hızını ve gücünü kullanılan pograma göre ayarlıyormuş doğrumu?external mxm yani dışarıdan ekran kartı bağlanabiliyomuş.ama ben bu porta bilgisayar üzerinde rastlayamadım.kullanım kılavuzunu lütfen inceleyiniz son sayfa.son olarak mxm modül mü yoksa 7800 GTX mi,hangisi mümkün?
  • @fortunasuper

Bir dahaki sefere bütün sorularını tek bir mesajda yazarsan daha iyi olur. Mesaj kirliliği olmaz.

mxm modül nedir bilmiyorum ama sol tarafta adaptorun takıldığı yerin yanında "docking port" girişi var belki o olabilir.
  • @fortunasuper
    pci express ekran kartı demek agp veriyolu yerine pci veriyolu kullanması demek oluyor.Bu da su demek agp 8x de veriyolu hızı 2GB/sn geliş, 500MB idi.
    pci 16x ise çift yönlü olarak 4GB/sn bantgenişliği sağlıyor. Yani toplam 8GB/sn.Fakat oyunlarda dahil olmak üzere günümüzde bu kadar veriyolu kullanılmıyor. Yani su an için PCI Express 3D performans tarafında şu an pek extra bir şey vermiyor. Ama yazılım desteği arttıkça ekran kartlarının oyun dışı alanlarda daha fazla söz sahibi olması sağlanacak.
  • bilgisayar beklemeye geçince cdrom kayboluyor.bu sorun bendede var.2 mb galiba hardiskin cachesi ama 30 sn.den sonra takılma yapmıyor oyunlarda..beklmeden çıkınca hani görmüyor ya cd rom u yeni nesil oyunlarda yani starforce protection lu oyunlarda beklemeden çıktığınızda cdrom u görmediği için oyunu çalıştırıyor.bu da benim gibi oyun hastaları için mükemmel bişey.yani sizin şikayet ettiğiniz şey benim için bulunmaz bir nimet.
    bu hafta rami 1 gb den 2 gb ye yükseltmeyi planlıyorum.bu konuda yeniden bilgi vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 11 Aralık 2005, 4:19:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fortunasuper

bilgisayar beklemeye geçince cdrom kayboluyor.bu sorun bendede var.2 mb galiba hardiskin cachesi ama 30 sn.den sonra takılma yapmıyor oyunlarda..beklmeden çıkınca hani görmüyor ya cd rom u yeni nesil oyunlarda yani starforce protection lu oyunlarda beklemeden çıktığınızda cdrom u görmediği için oyunu çalıştırıyor.bu da benim gibi oyun hastaları için mükemmel bişey.yani sizin şikayet ettiğiniz şey benim için bulunmaz bir nimet.
    bu hafta rami 1 gb den 2 gb ye yükseltmeyi planlıyorum.bu konuda yeniden bilgi vereceğim

bu da iimiş valaa...

• mastertr sen suanki konfigirasyonunla cod2'yi direktx9 1280-800 4antialising extra kaplamalar vs. yani tavana vurdurdun mu? gözlemlerin nelerdir bu anlamdaki bir performansta... sevgiler.
  • Arkadaşlar bende casper prestige var CPW 1700-7684F ati 9600 ekran kartlı.oyun oynarken bilgisayar aşırı ısınıyordu.ama artık ısınmayıda geçti aşırı ısıdan kapanıyor. önceleri sürücülerden olabilir güncelliyim diye düşündüm, ama daha sonra arkadaşların notebook larını görünce fanda bir sorun olduğunu anladım. Çünkü benimkinden aşırı ses geliyor ben sadece aşırı sese alışmışım.Servise götürdüm ve fanın pislik dolmasından kaynaklandığını söylediler ve fanın değiştirilmesi için gönderecekler bilgisayarı. Bu kapanma sorununu yaşayan arkadaşlar varmı yoksa tek benmi yaşıyorum. Bide fandan çok ses geliyor diyen arkadaşlar fanınızı teknik servise temizletin çünkü, kirlilikten dolayı işlemci yeterli derecede soğutulamıyor ve sürekli sesli şekilde fan çalışıyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluesky_83

Arkadaşlar bende casper prestige var CPW 1700-7684F ati 9600 ekran kartlı.oyun oynarken bilgisayar aşırı ısınıyordu.ama artık ısınmayıda geçti aşırı ısıdan kapanıyor. önceleri sürücülerden olabilir güncelliyim diye düşündüm, ama daha sonra arkadaşların notebook larını görünce fanda bir sorun olduğunu anladım. Çünkü benimkinden aşırı ses geliyor ben sadece aşırı sese alışmışım.Servise götürdüm ve fanın pislik dolmasından kaynaklandığını söylediler ve fanın değiştirilmesi için gönderecekler bilgisayarı. Bu kapanma sorununu yaşayan arkadaşlar varmı yoksa tek benmi yaşıyorum. Bide fandan çok ses geliyor diyen arkadaşlar fanınızı teknik servise temizletin çünkü, kirlilikten dolayı işlemci yeterli derecede soğutulamıyor ve sürekli sesli şekilde fan çalışıyor....

bende 7685b var nvidia go6600 var icinde kapanma sorunuyla karsılasmadım insallahda karsılasmam ama tozdan kirden performans kaybı oluyor fanların,umarım bu sıkıntını en kısa zamanda aşarsın...

• Orjinalden alıntı: tahvank

bende 7685b var nvidia go6600 var icinde kapanma sorunuyla karsılasmadım insallahda karsılasmam ama tozdan kirden performans kaybı oluyor fanların,umarım bu sıkıntını en kısa zamanda aşarsın...

Senin bilgisayarın daha yeni.Benimde ilk zamanlarda hiç sorunum yoktu bilgisayarı alalı 1 seneyi geçti.hala oyunlarda pergormans çok iyi fakat ısınıyo işte. Nede olsa ögrenci evi toz olmazmı hiç.... eksik olmuyor hiç.... neyse halletcez artık... ilgin için sağol...
  • beyler bende casper laptop almayı dusunuyorum. onceki sorunlarıda okudum insallah sorunlarınız duzelmistir. bu hdd işi pek sarmadı beni. bence belirtmeleri gerekir kac rpm ve kac mb onbellek old. laptopların özelliklerinin hepsinin aynı olması lazım denk gele iş oluyor alalalala kimin sansına ne çıkarsa....... sorunlarınız giderildimi bari ¿
  • Turkcell de casperla birlikte kampanya yapmış... ama ekran kartı varmı belli değil.. model nosu bile yazmıyor..

gnçtrkcll’linin laptop donanımı:

Intel® Pentium® M İşlemci 750, işlemci hızı 1.86 GHz
    Intel® PRO Wireless 2200 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    80 GB HDD ve 1GB DDR2 SO-DIMM Bellek
    15.4 WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    DVD+-RW DUAL
    BLUETOOTH - Kızılötesi Port
    Multi Card Reader (MS-MS PRO/MMC/SD)
    10/100/1000 Gigabit Ethernet
    Casper notebook taşıma çantası
    Intel® Centrino® Mobil Teknolojisi

Kampanya 13.12.05- 28.02.06 tarihleri arasında geçerlidir.
    Casper marka laptop’un gnçtrkcll kampanya indirimli fiyatı 1.149 usd + KDV’dir.
  • FLAS!!! FLAS!!! FLAS!!!!!!! şimdi alınan bir habere göre 2 mb cacheli belleklerle 8 mb cacheli bellekler arasında fark olmadığı açıklandı.!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortunasuper

FLAS!!! FLAS!!! FLAS!!!!!!! şimdi alınan bir habere göre 2 mb cacheli belleklerle 8 mb cacheli bellekler arasında fark olmadığı açıklandı.!!!

Arkadasım bir kere o bellek değil hard disk. Ayrıca bu dediğin cok saçma.Fark olmaz olur mu hiç.
    Cache bellek cok önemli bir donanımdır. Harddisklerde erişim, ana bellek ve işlemciye göre yavaş olduğu için cache bellek sayesinde daha fazla veri tamponlama ile belli bir miktar performans artşı sağlanır.
  • Arkadaşlar. ben bu aleti (casper cpw2000-7685b) nette en ucuz ideefixe de 1469+kdv ye bulabildim. daha ucuz bi yer bilen var mı. ayrıca yeni partide hdd nin 8mb cache ile geldiği söylentisi var. bunu bilen var mı.
  • selam arkadaşlar. Bende bugün itibari ile bu yararlı foruma katılmış bulunuyorum. Benimde casper cpw2000-7685b laptop um var ve alalı 19 gün oldu. Bundan önce okuduklarım benim yaşadıklarımla örtüşüyor diyebilirim. Sorunlar sorunlar. Ucuz etin yahnizi yavan olurmuş derler. Biz tamam az para varmedik ama şunuda kabul etmek lazım ki uygun fiyat yani ucuz diye aldık bu laptopları. Ama tecrübeler böyle oluşuyor. Şunu öğrendimki bundan sonra performansına aldanıp bir cihaz almam. marka cihazları tercih etmem gerektiğini geçte olsa anladım arkadaşlar.

Ne sorunum mu var?
    1- dvd yazmayı denediğimde %10 lık kısmı 25 dakikada oluşturdu. Bende forumda okuduklarım doğrultusunda daha fazla denemeden çıkarttık cd yi, sinirlendim. Ayrıca dvd yi yazarken doğru dürüst 2. bir iş yapamıyordum. Donuyordu laptop .
    2- fan sesi maşallah..
    3- hdd 2mb cache. age of empires oynarken donuk donuk oynanıyor.
    4- klavye kötü
    5- pil 1.5 saat
    6- dahili mikrofon diye yazıyor ama yok yada ben bulamadım. dışarıdan harici mikrofon takıyorum neden var deyip koymamışlar anlamadım
    Evet arkadaşlar ben 2.300 milyonu bunları yaşamak bu strese girmek için vermedim. Casper türkiyenin prestiji mi soruyorum.
    30 gün içinde verme şansım var sanırım. Bu konuda tüketici kanunu mu var yazarsanız sevinirim. Tam olarak nerede bulabilirim kanuni hakkımı. Açıkcası geri vermeyi düşünüyorum. Umarım aksilik olmaz. Olursa tüketici haklarına başvuracağım.
    herkese allah kolaylıklar versin

• Arkadaşlar bugün casper istanbul mecidiyeköy merkez servisi aradım. Santral in yönlendirdiği kişiye dvd yazma olayında sorun olduğunu internette forumlarda birçok kişinin de bu sorunla karşılaştıklarını yazdıklarını söyledim. Bu kişiler aldıkları yerlerle bağlantıya geçtiklerinde casper dvd yazma olayında sorun olduğunu ve yazılımsal bir düzeltme için bir kaç hafta bir süre verdiklerini söyledim. Bunun üzerine mecidiyeköy casper merkez bana böyle bir sorunun olmadığını, bios larda genel bir sorun olduğunu, bununda yakında çözümleneceğini ( haydaa nerden çıktı buda) , bunları söyleyenlerin casper a çamur attığını söyledi. Ayrıca dvd yazma süresinin normal olduğunu 2 gb 3 gb 4 gb gibi büyük veri kümelerine ancak saatlerce süren bir i
    işlemden sonra yazılabileceğinden bahsetti . yan. beni bastırdı doğrusu. Ama haklı olduğu anlamına gelmez tabii.
    1-Daha önce bu forumda yazan arkadaşlar dvd yazma olayının yurt dışından gelecek yazılımla çözümleneceğini söylemişlerdi. Bu süreyi kısaltacak mı. Yoksa sürenin uzun olması bir arıza değilde başka bir arıza mı var?
    2- Dvd yazarken ikinci bir yapamıyorum. Herhangi bir program açmak ölüm. donuyor. sizlerde de böyle mi?
    Allah kolaylıklar versin hepimize

• dvd veya cd yazarken başka birşeyi çalıştırmaması casper'a özel bir durum değil. Hangi marka laptop ve pc olursa olsun cd/dvd yazarken başka işlem yapamazsınız. Yani yaparsınız ama, çok yavaşlar makine. Kısacası doğal bir durum bu.

Yavaş yazma olayına gelince; evet yavaş yazıyor ve bu bir kusur.

Garanti belgesindeki maddeleri okuyup iade hakkının olup olmadığını öğrenebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.