Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyen yokmu bu dvd yazma olayını alalallaalal ?????
  • yaws bu laptopu alırken yanında orjinal windows cdsi veriyolar mı ???
  • Veriyolar tabi zaten onun parasıda içinde. lisanslı kulllanmıs olcaksın
  • Bir akrabamızda da aynı model notebook ve aynı sorundan vardı. Aygıt yöneticisinden transfer moduna baktığımda PIO olduğunu farkettim. Ancak dma if available seçmeme rağmen DMA olmuyordu. Nette araştırdıktan sonra bir yazı buldum ve onu uyguladım, şimdi Ultra DMA olarak çalışıyor. Sorun düzeldi mi haber almadım henüz ama siz de bir deneyin, sorununuz çözülebilir:

Re-enable DMA using the Registry Editor
    My thanks go to my fellow MVP Alexander Grigoriev who taught me this method.

Run REGEDIT. Go to the following key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

It has subkeys like 0000, 0001, 0002, etc. Normally 0001 is the primary IDE channel, 0002 the secondary, but other numbers can occur under certain circumstances. You have to go through these subkeys and check the DriverDesc value until you find the proper IDE channel.

Delete MasterIdDataChecksum or SlaveIdDataChecksum, depending on whether the device in question is attached as master or slave, but it can't actually hurt to delete both. Reboot. The drive DMA capabilities will be redetected.

Open Device Manager again and check whether the device is now actually using DMA mode. If so, congratulations, you've made it (at least until the next time Windows disables DMA).

2005-10-24 – Tomáš Souček wrote, if this doesn't work, check also the dword value MasterDeviceTimingModeAllowed, whose default value is hex 0xFFFFFFFF. If you have a much smaller value, you can try to set it back to its default and reboot for a test.

Yazının kaynağı:http://www.michna.com/kb/WxDMA.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: Twister

Bir akrabamızda da aynı model notebook ve aynı sorundan vardı. Aygıt yöneticisinden transfer moduna baktığımda PIO olduğunu farkettim. Ancak dma if available seçmeme rağmen DMA olmuyordu. Nette araştırdıktan sonra bir yazı buldum ve onu uyguladım, şimdi Ultra DMA olarak çalışıyor. Sorun düzeldi mi haber almadım henüz ama siz de bir deneyin, sorununuz çözülebilir:

Re-enable DMA using the Registry Editor
    My thanks go to my fellow MVP Alexander Grigoriev who taught me this method.

Run REGEDIT. Go to the following key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

It has subkeys like 0000, 0001, 0002, etc. Normally 0001 is the primary IDE channel, 0002 the secondary, but other numbers can occur under certain circumstances. You have to go through these subkeys and check the DriverDesc value until you find the proper IDE channel.

Delete MasterIdDataChecksum or SlaveIdDataChecksum, depending on whether the device in question is attached as master or slave, but it can't actually hurt to delete both. Reboot. The drive DMA capabilities will be redetected.

Open Device Manager again and check whether the device is now actually using DMA mode. If so, congratulations, you've made it (at least until the next time Windows disables DMA).

2005-10-24 – Tomáš Souček wrote, if this doesn't work, check also the dword value MasterDeviceTimingModeAllowed, whose default value is hex 0xFFFFFFFF. If you have a much smaller value, you can try to set it back to its default and reboot for a test.

Yazının kaynağı:http://www.michna.com/kb/WxDMA.htm

güzel kardeşim ilk önce teşekkürler ama bu tamamiyle ingilizce tam bir anlam çıkartamadım ingilizcem az biraz ama yaptığın şeyi sıralı bir şekilde anlatırsan (yazarsan)bizde uygulayabiliriz.tşk.

• arkadaşlar birde sorum olacak ben most wanted yüklemeden önce electronic arts a tıkladım ve sistemin yeterli olup olmadığına bakayım dedim ve baktımki işlemci hızı 798 mhz görüyor bu nedir anlamadım 2.00 ghz değilmiydi işlemci ?lütfen kafam çok karıştı yardımcı olum.tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreigner_8 -- 24 Aralık 2005 12:41:47 >
  • Arkadasım işlemcin 2.0 ghz hiç merak etme :))
    "Enhanced Intel SpeedStep Technology" özelliği sayesinde işlemci hızını dinamik olarak azaltıp, ihtiyaç duyulduğunda yükselttiği için o an öyle görülmüş. Bu sayede daha az enerji harcıyo ve daha az ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 24 Aralık 2005 20:56:50 >
  • Aşağıdakiler belki DVD nin hızlı çalışmasını sağlayabilir. En kısa zamanda deneyip yazıcam.

http://www.blackmaxpc.com/Guides/Enable_DMA.htm

http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/IDE-DMA.mspx
  • Arkadaslar sizin işlemci ve ekran kartı sıcaklığı hangi aralıkta seyrediyor. Normal kullanım sırasında.
    Bende notebook hardware control programı var.
    işlemci sıcaklığı 48 -65 arasında seyrediyor. 65 oldumu fan devreye giriyor.
    aynı anda ekran kartı sıcaklığıda 55- 70 arasında seyrediyor.
    merak ettim benim sıcaklık mı fazla diye? siz de sizin değerleri söylermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 30 Aralık 2005 1:36:56 >
  • Benim cpu 50 fiks (normal kullanımda hiç oynamıyor.)

VGA 55-70 arası değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastertr -- 30 Aralık 2005 2:05:26 >
  • Hangi programla baktın? bide onla bakıyım. O zaman bende mi bir sorun var?
  • arkadaşlar birşey daha merak ettim klavyeye ışık takılabiliyormu? takılsa çok hoş olurda... yaptıran vars yardımcı olursa sevinirim.
  • Casper Prestige Notebook - Kampanya modeli:

* Intel® Pentium® M İşlemci 750, işlemci hızı 1.86 GHz
    * Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    * 2MB L2 cache,533 MHz FSB
    * Intel® 915 GM Chipset
    * Intel® PRO Wireless 2200 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    * Sonoma Teknolojisi
    * 1GB DDR2 SO-DIMM Bellek
    * 80 GB Harddisk
    * 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    * 128MB Paylaşımlı Intel Graphics Media 900 UMA
    * DVD+-RW DUAL
    * BLUETOOTH
    * 6 kanal ses, mono mikrofon
    * 56K Fax-Modem
    * 10/100/ 1000 Gigabit Ethernet
    * Multi Card Reader (MS/ MS PRO/ MMC/ SD)
    * 4 x USB 2.0 port
    * IEEE 1394
    * Kızılötesi port
    * Li-ION smart battery
    * TV - OUT
    * Casper notebook taşıma çantası

36x72 YTL KDV dahil

peşin fiyatına

12x157 YTL KDV dahil

peşin 1149$+KDV

arkadaşlar casperın kampanyalı bu notebooku ile ilgili bir fikri olan var mı?
    almayı düşünüyorum özellikleri bence yeterli
    yorumlarınızı bekliyorum

* Intel® 915 GM Chipset
    * Sonoma Teknolojisi
    * 80 GB Harddisk
    * DVD+-RW DUAL
    * BLUETOOTH
    * 56K Fax-Modem
    * 4 x USB 2.0 port
    * IEEE 1394
    * Kızılötesi port
    * Li-ION smart battery
    * TV - OUT

36x72 YTL KDV dahil

peşin fiyatına

12x157 YTL KDV dahil

peşin 1149$+KDV

yorumlarınızı bekliyorum

* Intel® 915 GM Chipset
    * Sonoma Teknolojisi
    * 80 GB Harddisk
    * DVD+-RW DUAL
    * BLUETOOTH
    * 56K Fax-Modem
    * 4 x USB 2.0 port
    * IEEE 1394
    * Kızılötesi port
    * Li-ION smart battery
    * TV - OUT

36x72 YTL KDV dahil

peşin fiyatına

12x157 YTL KDV dahil

peşin 1149$+KDV

yorumlarınızı bekliyorum

• Ben aldım. iki haftadır kullanıyorum. herhangi bir sorun yok.
  • BISEY soracam bende notebook u 512 mb olarak aldım, ram eklentısı yapamamın nedenı zamanımın olmaması sonucta adamlarınn elınde vardı hemen aldım 1 gb ram olarak ıstemıstım ama 2 hafta ıcınde gelebılır dedıler sonucta benımde okadar zamanım olmadıgımdan bısey yapamadım, neysem soracagım sudurkı baska bır markanın ram lerını alsam taksam, notebook ta bır sorun cıkıp servıse verırken o ramlerı cıkarsam bısey olmaz heral dımı :-)
  • arkadaşlar bazı dvd yazıcılarda olan yavaş dvd yazma sorunu giderildi mi acaba?
  • sn mustafakılıç aldıgınız makine t.cell in kanpanyalı makinasımıdır ve memnun musunuz
  • ya hu millet nerdesiniz...?
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.