Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar.Yaşadığım birkaç sorun var yardımcı olursanız sewinirim.Makinemi alalı yaklaşık 1 ay oldu ve 2 tane ölü piksel oluştu.İçime hiç sinmiyor acaba teknik servise götürsem değiştirirler mi?
    need for speed oynarken makine ısındımı takılmalar başlıyor.Bazı arkadaşlar bunu harddiskin önbelleğinden kaynaklandığını söylemiş ama bana göre fan yetersiz geliyor ve ekran kartı haddinden azla ısındığı için bu takılmalar oluyor.Bu problemi başka yaşayan arkadaşlar var mı??
    Son olarak makinenin orjinal programı olan keyboard manager bazen windows açıldığında otomatik olarak çalışmıyor.Bu yüzden makine uyarıları göstermiyor.Mesela ses açıp kaparken ekranda göstermiyor.Bu problemi nasıl hallederim?
  • Fan sesi çok gürültülü be arakadaşlar.Her üç dakikada bir,bir dakika veya 20sn.çalışıyor.Buna bir çözüm bulunamaz mı?
    casper cpw-2000
  • DVD YAZMA SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN;
    BENDE DE AYNI PROBLEM VARDI DVD VE CD PHILIPS SDVD8441 İLE YAZAMIYORDUM. INTERNETTE PHILIPS VE EŞ DEĞERİ QSI DVD RW AİT DRIVER VE FIRMWARE UPGRADE BULUNAMIYOR (KENDİ SİTELERİNDE VE GOOGLE'DE) BULUNAN BİRKAÇ FIRMWARE ÇALIŞMIYOR; UYUM SORUNU VAR.
    CASPER'DEKİ YETKİLİLERİN VE SERVİSTEKİLERİN SORUNU ÇÖZEBİLME DAHA DOĞRUSU "DAHA NEDENİ BULMA" KONUSUNDA ÇOK EKSİĞİ VAR.
    DVD VE CD YAZAMAYAN YADA YAVAŞ YAZAN ARKADAŞLAR İYİCE OKUSUNLAR...
    ESAS PROBLEM HDD DEN OKUNAN VERİNİN DVDRW'YE İLETİLMEMESİ GİDEREK OKADAR YAVAŞLIYORKİ SANKİ CD YAZICILAR İLK ÇIKTIĞINDA OLAN BİLGİSAYARDAKİ YAVAŞLIKTAN CD YAZAMAMA DURUMUNA GELMEKTE.
    SORUN: CHIPSET IDE KONTROLERİ OLAN ICH6'NIN DVD YAZICIYI SALT PIO OLARAK GÖRMESİ VE ULTRA DMA MODUNDA ÇALIŞMAMASIDIR.
    ASLINDA DAHA ÖNCE TWISTER ÇÖZÜM HAKKINDA ÖNERİLERLDE BULUNDU AMA YAPILMASI GEREKEN BİRŞEYLER VAR.
    1 - ÖNCELİKLE INTELİN SİTESİNDEN CHIPSET DRIVERI UPDATE EDİLMESİ LAZIM.
    http://www.intel.com/products/chipsets/915pm/index.htm DEN Version: 7.2.1.1003 INDIRIN VE GÜZELCE KURUN; EN YENİ SÜRÜMDE SORUN VAR UYUMSUZ BOŞUNA İNDİRMEYİN....
    ICH6 IDE KONTROLLERİ DE KURULURKEN YÜKLENDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.
    ANCAK INTELİN IDE KONTROLLER HIZLANDIRICI PROGRAMI iata55_enu.exe RAID DESTEĞİ OLMAYAN IDE KONTROLLERDE ÇALIŞMIYOR BOŞUNA İNTELDEN İNDİRMEYİN.
    2 - AYGIT YÖNETİCİSİNDEN IDE DENETLEYİCİLERİNİ BULUN VE BİRİNCİL IDE ÖZELLİKLERİNE BAK
    GELİŞMİŞ ÖZELLİKLERDE; AYGIT 0 HARDDİSK DMA AÇIK VE UDMA-5 MODUNDADIR. ANCAK AYGIT 1 BİZİM SORUNLU DVDRW DMA SALT PIO OLARAK GÖZÜKMEKTE ONU KULLANABİLİYORSA DMA OLARAK DEĞİŞTİR. (ŞİMDİLİK İSTESENİZDE DMA MODUNU SEÇEMEZ AMA !!!)
    3 - SONRA TWISTER'İN BELİRTTİĞİ ÇÖZÜM OLAN REGEDIT'TEN IDE ÖZELLİKLERİNİ DEĞİŞTİR.
    ÇALIŞTIRDAN REGEDIT'İ AÇ
    bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001
    BURADAKİ SlaveIdDataCheckSum KARŞISINDAKİ DEĞERİ SİL BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLAT. (BÖYLECE SALT PIO DAN KURTULUP TEKRAR IDE ÖZELLİKLERİNİ BİLGİSAYARA ARATACAK DOĞRUYU BULDURACAKSINIZ)
    AYGIT YÖNETİCİSİNE BAKTIĞINIZDA AYGIT 1 'İN ARTIK UDMA-2 OLARAK ÇALIŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ.
    HA BİRDE NERO'NUZU GÜNCEL TUTUN...
    KOLAY GELSİN...

• Soğutma sistemini değiştirip farklı bir sistem kurulabilir mi?fan oldukça gürültülü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatar

Piyasada bundan daha uygun laptop bulamadım arkadaşlar.Alanınız,göreniniz oldumu acep.Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın bizimle.Casper olması servisin iyi oldugu anlamına geliyor ve içimi rahatlatıyor.Ancak kasasına dokunma imkanım olmadıgından gidip alamıyorum.

KARDEŞ ÖZELLİKLERİ FELAN GÜZELDE LAPTOP OLDUĞUNDAN MARKASIDA ÖNEMLİ GİT ASUS FEALN AL
  • Benden duymuş olmayın ama Casper'ın stoklarına NEC 6650A modeli geldi ve geçen hafta laptopta dvdrw değişikliği yaptırdı akrabamız. Bu model için RPC1 patchi mevcut (http://liggydee.cdfreaks.com/page/6650/). Sürücünün tek bir kusuru, yazım kalitesine önem veren NEC'in bazı medyalarda hızını düşük tutması. Onun için de tek çare kaliteli medya almak.
  • merhaba.bilgisayarımı alalı 4,5 ay oldu.bilgisayarı adana gizerlerden almıştım.casper 2000-7685b.sanırım bilgisayarımda büyük bir problem var dilerim başka kimsenin başına gelmez.kıbrısta öğrenci olduğumdan henüz türkiyeye gidemedim ve problemi hallettiremedim.öncelikle dvd ve cd yazma sorunu bende de vardı.ardından hard diskin ön belleği 2 mb olduğundan takılmalar oluşuyordu ki bilgisayarımda 1gb rem bulunmaktadır.aklımda remi 2gb+ekran kartını 256 mb+pili 9 cele çıkarma+en önemliside hard diski 80 ya da 100 gb yapma fikirleri vardı.olan oldu!bir gün bilgisayarım açtığımda windows oturumu açtıktan sonra tam işlem yapacakken kendiliğinden kapandı.açma kapama tuşuna bastığımda hiç bir cevap alamıyordum.hemen casper istanbul merkezi aradım ve kıbrısta bir servisin olup olmadığını sordum.onların yönlendirmesiyle lefkoşada birtane yetkili servis buldum ve bu yetkili servisin notebook kafa açma yetkisi olduğu bilgisini istanbul merkezden aldım.servise götürdüğümde sizde bilirsinizki bu ürünlerde intel marka anakart var!SERVİS ANAKARTIN YANDIĞINI SÖYLEDİ!tabiki dünyam başıma yıkıldı:((fakat hiç bir şey yapamıyorum çünkü ürünün istanbula gitmesi gerektiğini söyledi ve ben haricinde kimse bu ürünü servise götüremiyor çückü gümrük gibi bir takım problemler sözkonusu!neyse arkadaşlar işin özü budur.keşke ama keşke sony asus ya da acer gibi ürünleri düşünseydim diye çok dedim!belki bu problemler o markalarında başına gelecekti ama açıkçası çok fazla memnun olmadığımı söylemek istiyorum.keşke aldığım parayı verseler ve hemen gidip bir tane sony alsam bunu çok isterdim.
    formda tanıdığım çok arkadaşım var ve bir takım şeyleri buralarda paylaşmak beni gerçekten çok mutlu ediyorr.arkadaşlarımın bilgisine sunuyorum bu durumu.herkese sevgiler gönderiyorum iyi çalışmalar diliyorum.Volkan

• Nasıl ki Türkiye içindeki bir malın garanti sınırları içinde İstanbul'a taşıma masrafını bizden istemiyorlarsa senin sorununu da ÜCRETSİZ bir şekilde ve 30 İŞ GÜNÜ içerisinde çözmek durumundalar. Bulunduğun yer yakınlarında yetkili teknik servis varsa bu sorumluluğu üstlenmişler anlamına geliyor.
  • Wolkywolky, sana pm attım bir bakar mısın?
  • iasonion haklısın!yiğiti öldür hakkını yeme misali:)bir zamanlar polemiklerimiz olmuştu ama doğrunun her zaman yanındayım objektif olmasınıad iyi bilirim sevgiler..hatırlatmadan geçemeyeceğim,burası kıbrıs!dolayısıyla burada yaşamadan dışarıdan kıbrısı bilmek anlamak anlatmak zor!kendi ellerimle türkiyeye götürmek zorundayım:(dilerim herşey istediğim gibi olur.remi hard diski bataryayı ve ekran kartını değiştirmek istiyorum.ayağını yorgtanına göre uzat demişler,imkanım buna ancak yetiyordu e bununlada mutlu olmsını bilmek gerek heralde değil mi?neyse arkadaşların bilginize olsun,iyi günler hoşçakalın
  • kimsecikler kalmamış be :( :(
  • ya arkadaslar ben de wolkywolky le aynı zamanda aldım laptopu.... Bende de soyle problem var.. 1) dwd-rw dan hard diske kopyalama yapacagımda genellikle döngüsel artıklık denetimi problemi veriyor. 2) Kızılötesi telefonu karsına tuttuktan sonra 10dk da goruyor.. Abartmıyorum.. gordukten sonrada bişey gondermiyor...
  • Intel® Pentium® M İşlemci 760, işlemci hızı 2.00 GHz

· Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe

· 2MB L2 cache,533 MHz FSB

· Intel® 915 PM Chipset

· Intel® PRO Wireless 2200 Kablosuz Ağ Bağlantısı

· Sonoma Teknolojisi

· 512 MB DDR2 SO-DIMM Bellek

· 60 GB Harddisk

· 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran

· 128MB NVIDIA Geforce GO 6600 PCI Express Ekran kartı

· 24x8x10x24 COMBO (CD-RW+DVD)

· BLUETOOTH

· 6 kanal ses, mono mikrofon

· 56K Fax-Modem

· 10/100/ 1000 Gigabit Ethernet

· Multi Card Reader (MS/ MS PRO/ MMC/ SD)

· 4 x USB 2.0 port

· IEEE 1394

· Kızılötesi port

· Li-ION smart battery

· TV - OUT

valla benimde aklım bu pc ye takıldı iyi özellikleri falan ama yazılanları okuyunca
    2MB L2 cache,533 MHz FSB
    burda 2mb olması biraz düşündürüyo beni ödeme planı falan tam bana göre bide toshıba yı falan araştırdım aynı fiyata bu özellikleri olan pek göremedim ben varsada ben bulamamışımdır heralde
    bişey daha sorucam bundaki ekran kartıyla cal of duty falan nasıl takılma olurmu acaba kullanan arkadaşlar çevaplarsa sevinirim

bide bu laptop lardaki işlemci hızı mesala bunda 2000 mhz
    masaüstü pc lerde 3600 falan var onamı denktir hız olarak

• kardesim aynısını kullanıyorum sakın alma.... goruyosun problemleri... parana yazık... 1ghz ekle yani 3.00 a denktir
  • arkadaşlar ben datronda kullandım.2,5 yıl idare ettim.ama casper de herşey var.aynı fiyata peşin fiyata internette dell 9300 de bulabilirsiniz.ama destek beklemeyin.kılavyeyi dahi değiştirmiyorlar.ingilizce kılavye nin hiç şsansı yok. benimki quake 4 te 2 gb rama rağmen kapanıyor.bunun sebebinni anlamış değilim ekran çözünürlüğünü azaltınca problem çözülüyor.bunun nedenini bilen varsa söylesin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    söz 1:kötü araba önce yerden ayağını sonrada hayattan bağını keser.pöh beğenmedim.
  • şu anda 4.7 gb lık dvd yi burda yazılanları uyguladığım halde 6,5 saatte yazıyorum,aslında en iyisi bi dvd yazıcı almak sanırım.300 gb lık maxor 16 mb cacheli ext.hdd m var.bana bi anakart bi işlemci bide ekran kartı lazım ondan sonra bu bilgisayarı çöpe atabilirim.
  • casper lardan haber varmı?yeni modeller çıkıyormu acep?9 cell batarya geldimü?monstre 256 go 6600 ekran kartlı modeli çıkarmış.az sonra casperede damlar.ama ben illada illla 7800 gtx diyorum.500$cık fiyatıyla göz dolduruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 17 Şubat 2006 1:27:35 >
  • mutlaka casper bu kartı kullanmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolkywolky

merhaba.bilgisayarımı alalı 4,5 ay oldu.bilgisayarı adana gizerlerden almıştım.casper 2000-7685b.sanırım bilgisayarımda büyük bir problem var dilerim başka kimsenin başına gelmez.kıbrısta öğrenci olduğumdan henüz türkiyeye gidemedim ve problemi hallettiremedim.öncelikle dvd ve cd yazma sorunu bende de vardı.ardından hard diskin ön belleği 2 mb olduğundan takılmalar oluşuyordu ki bilgisayarımda 1gb rem bulunmaktadır.aklımda remi 2gb+ekran kartını 256 mb+pili 9 cele çıkarma+en önemliside hard diski 80 ya da 100 gb yapma fikirleri vardı.olan oldu!bir gün bilgisayarım açtığımda windows oturumu açtıktan sonra tam işlem yapacakken kendiliğinden kapandı.açma kapama tuşuna bastığımda hiç bir cevap alamıyordum.hemen casper istanbul merkezi aradım ve kıbrısta bir servisin olup olmadığını sordum.onların yönlendirmesiyle lefkoşada birtane yetkili servis buldum ve bu yetkili servisin notebook kafa açma yetkisi olduğu bilgisini istanbul merkezden aldım.servise götürdüğümde sizde bilirsinizki bu ürünlerde intel marka anakart var!SERVİS ANAKARTIN YANDIĞINI SÖYLEDİ!tabiki dünyam başıma yıkıldı:((fakat hiç bir şey yapamıyorum çünkü ürünün istanbula gitmesi gerektiğini söyledi ve ben haricinde kimse bu ürünü servise götüremiyor çückü gümrük gibi bir takım problemler sözkonusu!neyse arkadaşlar işin özü budur.keşke ama keşke sony asus ya da acer gibi ürünleri düşünseydim diye çok dedim!belki bu problemler o markalarında başına gelecekti ama açıkçası çok fazla memnun olmadığımı söylemek istiyorum.keşke aldığım parayı verseler ve hemen gidip bir tane sony alsam bunu çok isterdim.
    formda tanıdığım çok arkadaşım var ve bir takım şeyleri buralarda paylaşmak beni gerçekten çok mutlu ediyorr.arkadaşlarımın bilgisine sunuyorum bu durumu.herkese sevgiler gönderiyorum iyi çalışmalar diliyorum.Volkan

@wolkywolky geçmiş olsun.Cidden üzüldüm.
    Sendeki bu şansızlık nedir anlamadım.

Problemini halledebildin mi?
    Ürünü gidip senin vermen filan gerekmez.
    İstanbul merkezden biriyleriyle muhatap ol ve problemini çözdürürsün umarım.

Ramin gayet yeterli şu anda.
    Ekran kartında.
    Tek problem harddiskin cache'i.Onu değiştirdin vakit oyunlarda bir problem kalmayacaktır.Tabii şimdilik.

Bu arada düşenin dostu olmaz misali @iasonion hemen gelmiş
    @iasonion sen hala almadın mı bir notebook?

Bende de ekran görüntünlerinde bir problem çıktı ama şu anda düzelmiş durumda.
    Ama yinede servise gidecek.

Uzun bir süredir takip etmiyorum ama en son HP Pavilion serisini beğenmiştim.
    Şu anda olsa onu alırdım en kötüsü.(daha uygun fiyatlı ve iyi özellikli başka bir notebook çıkıp çıkmadığını bilmiyorum.)
    Çünkü fiyatı,özellikleri ve kalitesi gayet uygun.

Casper'ın fiyatıda bir 100$ kadar düşmüş durumda.

Tekrar geçmiş olsun @wolkywolky

• Yok almadım. O zamanda söylemiştim, şu Turion ve Intel'İn 64 bit/çift çekirdek olayı tam anlamıyla oturana kadar beklemedeyim. Zaten çok acelem de yok.

Düşenin dostu olmaz derken de ne demek istediğini pek anlamadım. Aksine wolkywolky'ye en kısa zamanda probleminin çözülebilmesini umduğumu söyledim. Tartışmalar yaşanırken bahsettiğim kalite problemlerinin bu tip şeyler olduğunu hatırlattım. O da hak verdi; ama kendi açısından haklı olduğu noktalar vardı ve saygı duydum. Yani "Ben sana söylemiştim, oooh çek bakalım şimdi derdini" tarzı bir konuşma geçmedi aramızda.

Sonuç olarak wolkywolky memnun kalmamış. Oysa sen çok memnun kalacağını söylemiştin. Keşke ben haksız çıksaydım..

Sevgiler..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.