Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
15
Favori
27.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

•  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !Yörükoğluyoutube
    Sony TC-WR735s
    https://www.youtube.com/watch?v=UN0kZIGAEy0
  • Çok güzel iş elinize sağlık, benzer bir projeye bende girebilirim.

Bu çizik giderici cilalar ,display ekranlardaki çiziklerde etkili midir? Kullandığınız cila da (Plenty) artık bulunmuyor. Muadili ne olabilir?

• Rigorous kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Plenty yazdığına bakmayın içine muhtemelen başka bir cila koymuşumdur. Zincir marketlerde bulabileceğiniz herhangi bir çizik giderici veya pasta cila olabilir. Derin çiziklerde işe yaramıyor . Derin çizikler için 600 , 1000 , 1500 zımpara kullanıyorum su ile sonrasında dakikalarca çizik giderici ve bol sabır. Bahsettiğiniz display ekranı sert plastik ise işe yarıyor ama dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

• Merhaba toughguy,

Nisan-mayıs gibi demiştim ama hiç hesapta olmayan ödemeler çıkınca, benim dek tamirini eylül-ekime erteledim.

Eylül-ekim gibi görüşmek dileğiyle.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Selam.

Ben Kuşadası'na devamlı geliyorum zaten. Özelden bana telefon numaranızı atın geldiğimde müsait olursak alırım cihazı , yapabileceğim birşey varsa yaparım. Bi dahaki sefer geldiğimde bırakırım. Gazi Beğendi'de bi kahve içer ödeşiriz. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

• Kahveyle olur mu hocam, emeğinin karşılığını almazsan içim rahat etmez. Özelden attım teli.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

İyi Bayramlar.

@Torlak Kemal abimizle Kuşadası'nda buluşup Sony TC-K590 kasetçalarını teslim aldım. Kendisiyle ayaküstü tanışma fırsatımız oldu.

Kasetçaların ses kalitesi gerçekten çok kötüydü ve dinlenilebilecek durumda değildi. Tiz sesler hemen hemen hiç yoktu. Kafayı görür görmez problemin kafadan kaynaklanmadığını anladım .

Kafa oldukça temiz durumdaydı ve aşınma yoktu. Pinch roller durumu iyi değildi ve kesinlikle değişmesi gerekiyor. Geçici olarak basitçe zımparaladım ve temizledim. Daha önceki tecrübelerimden

demanyetize etmem gerektiğini hemen anladım. Basit birkaç ayar sonrasında kendine geldi.

• Şimdilik durum bu. Oldukça düzeldi. Pinch roller ve lastik değişimi sonrası son durumunu paylaşacağım.

Kasetçalar : Sony TC-K590

Şarkı: The Weeknd - In your eyes (flac)

Kaset : Memorex Audio Chrome (Type II)

Dolby C

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !Yörükoğluyoutube
    SONY TC-K590 DECK KASETÇALAR
    https://www.youtube.com/watch?v=9BUHSzUjgEc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 9 Temmuz 2022; 19:55:19 >
  • Hocam eline sağlık. Uzun süredir tizler kayıp olduğu için ne kayıt yapabiliyor ne de dinleyebiliyordum. Cihaz öylece atıl duruyordu. Sayende hayata geri döndü. "Pinch roller" ve "belt" değişimi de yaparsak cihaz kendisinden beklenen performansına geri dönecek.

• Merhabalar.

Temizlik , baskı lastiği , kayış değişimi , ince ayarlar , yağlama işlemleri nihayetinde bitti. @Torlak Kemal abimizin Sony TC-K590 kasetçaları eski günlerine kavuştu.

İlk deneme kaydında şarkı başındaki "wow" bariz bir şekilde fark edilebiliyordu.

Kasetçalar : Sony TC-K590

Kaynak : Pioneer PL-640 Turntable (Audio Technica ATN3600L iğne ile)

Şarkı : Nilüfer & Badem - İntizar

Kaset : SONY UX Chrome Class TypeII

Dolby: Yok

Kamera: Nikon D3300 (Kasetçaların kulaklık çıkışı kameraya bağlanmıştır.)

SONY TC-K590 Deneme Kayıt
    https://www.youtube.com/watch?v=My1Y77azVLw&feature=youtu.be

Alıştırma dönemi geçince artık "wow" kayboldu.

Sony Tck 590 Deneme 2
    https://www.youtube.com/watch?v=bdM8HzEapsQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 24 Temmuz 2022; 16:38:11 >

•  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

3 khz test kaydı sonrasında ayarlar oldukça iyi durumda . Devir ayarı neredeyse %100.

Kasetçalar teslimata hazır.  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  Artık kahveyi hakettik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 24 Temmuz 2022; 17:8:34 >
  • Kahvenin lafı mı olur hocam, dek üzerinde emeğin büyük, sayende dek hayata geri döndü. Çok teşekkürler.

• Merhaba

Bende lise yıllarımda bu sistemlere çok özenirdim,

Tecnics, aiwa, pioneer deck sistemleri uzaktan izlerdim

Kendime

Anfi
    Tuner
    Kaset çalar
    Cd çalar

Dan oluşan bir deck sistem kurmak istiyorum,

Bu konuda sizlerin yardımını arz edecektim.

Elimde herhangi bir ürün yok, çokda fazla bütçe ayıramıyorum

Hepsiburada da audioengine p4 bookshelf haporlerler 3500liraya satılıyor.buürünleri almayı düşümüyorum

Her bir deck üniteye ortalama 1000 tl bir bütçe ayırabilirim.

Ama kafamda aşağıdaki sorular var,

1. Hepsiburada daki satıcılar güvenilir mi?
    2. Güvenilir ve uygun fiyatlı satıcı var mı?
    3. Hangi modellere yönelmeliyim
    4. Güncel bir anfi alsam örneğin AİWA AMU-120BTBK STEREO AMPLİFİER uyum sorunu olur mu?
    5. Nerden başlamalı ve neye dikkT etmeliyim
    6. Haporlör seçimim yanlış mı?
    7. Ekolayxer de vardı sanırım deck olarak gerek var mı?
    8. Nereden başlamalıyım

YönlendirmeniZ için şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erdogan.. E kullanıcısına yanıt

Merhaba, siz sıfır mı ikinci el mi almayı düşünüyorsunuz? Sıfır fiyatlar malum ekonomik durumunuz çok iyi olması gerekir hepsiburada demişsiniz ama deck sistem kurup tanesini 1000 civarı almak istiyorum demişsiniz tam anlayamadım ben.

Sahibinden'den falansa baktığınız şeyleri paylaşırsanız aslında o şekilde tartışabiliriz burada. Bir de bu işe girerseniz bu işin sonu yok onu söyleyeyim. Şimdi burada alacağınız sistem aldığınız son sistem olarak kalmayacak 1-2 sene sonra onu da yenilemek yükseltmek isteyeceksiniz.

• Pioneer CT-939 deck aldım ufak tefek dokunuşlarla şu an zımba gibi olsu maşallah  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 18 Ağustos 2022; 21:17:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• @_TUTANKHAMUN_ Hocam ellerinize sağlık.Güzel bir yenileme olmuş.Böyle çalışmaları görmek çok sevindirici. Ses kalitesi nasıl cihazın?

• @_TUTANKHAMUN_ eline sağlık hocam. plastx kılcal çizik falan var onun için mi kullandın yoksa parlatma maksatlı mı?

• freedomfighter kullanıcısına yanıt
    Kılcal çizikleride alıp çok güzel berrak bir görüntü sağlıyor 👍

• Şöyle anlatayım bende sony tc-k815s var oda çok stabil bir cihaz ama pioneer ct-939 mark II gerçekten muazzam çalıyor ben çok şaşırdım performansına toplamam 3 günümü aldı lastikleri ve idler tekerleğide değişti tact butonlar kontak spreyle iyice yıkanıp temizlendi şimdilik iyi bakalım 😉

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.