Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
15
Favori
27.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayet temiz ama baslar sanki biraz daha güçlü olsaymış daha iyi ses verecekmiş bu model. Alttaki ile aralarındaki fark ne? Sonuçta ikisi de aynı seri ama bazı farklar vardır.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Şarkının orijinali bu şekilde. Dinleme tarzına göre ekolayzer ile ayarlamalar yapılabilir. Diğer model Pioneer CT-W650R.Elime yeni geçti.Bakımı tamamlanınca onun da videosunu yükleyeceğim. Bol müzikli günler. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

• Cevabınız için teşekkür ederim yalnız verdiğiniz ölçüleri anlayamadım düz yassı olan 2-3 mm eni uzunuk iple ölçünce 25-26 cm geliyor aradak esneme payıda olacak esneme payı kaç cm olur iple 25 26 cm gelen uzuluğu tabiki 23 -24 cm almak gerekkir değilmi şu konuyu anlayan yazsa tam ölçü veren olsa ne iyi olurdu.Link veren olsada iyiolur

• cidelimemo kullanıcısına yanıt

Onlar ölçü değil parça kodu. Bu ürün kodlu lastikleri ya da muadillerini soracaksınız satıcılara. Yani " sizde Sony X-016-570-01 kodlu kapstan lastiği veya muadili var mı?" diye sormanız gerekiyor. Böyle bulamazsanız, lastiği kesin ölçüyü öyle alın. Çıkan uzunluğu pi değerine bölüp çapı da bulabilirsiniz ve bu çapta lastik ararsınız.

• TEAC Z-7000

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-teac-z-7000-kaset-dek-1076503897/detay

şu video'daki adam garage sale'den 5 dolara aldığını söylüyor şaka gibi gerçekten

RWOODR1youtube
    A tour around my Teac Z7000. Listen to this amazing cassette player.
    https://www.youtube.com/watch?v=Vnm0smtgNbc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 2 Şubat 2023; 9:17:59 >

• helsloot kullanıcısına yanıt

Şaka gibi gerçekten. Hayalimdeki dekti zamanında. İlk çıktığında piyasanın en mükemmel ve en pahalı 2-3 dekinden biriydi. Bazıları bunun bir alt modeli ve manuel kalibrasyonlusu olan Z-6000'i daha başarılı bulur ama benim hayalimdeki dek buydu. Üzerinde zamanın tüm teknolojilerini barındırıyordu. Kompak kaset teknolojisinin zirvesi gibiydi. Ta Japonya'dan fabrikadan broşürünü istemiştim, adamlar üşenmeyip göndermişti.

Teac'ın başyapıtıydı. Tüm teknolojisini bu dekte konuşturmuştu.

Sen şimdi kalk böyle bir deki 5 dolara al. Satan atam değerini bilmiyor belli ki, yoksa böyle bir başyapıt 5 dolara satılır mı. İnanılır gibi değil.

Hocam alan adam zaten birinden almamış garage sale'denilen şey Dmax kanalındaki depo savaşları programını biliyorsundur onun gibi depo almış deponun içinden çıkmış gibi düşün , Amerika'da bu tür depolardan neler çıkıyor neler   , Fakat çok iyi alet gerçekten , sesini duymak isterdim iyi bir amfi ve hoparlör sistemine bağlanmış olarak offff ... 

Ben yanlış anlamışım. Evet o programı biliyorum, komple depoyu içinde ne olduğunu bilmeden satın alıyorsun açık artırmayla. Sanırım bu programdan söz ediyorsun.

Şansa bak diyeceğim ama depoyu satın alanda cassette deck sevdası yoksa, o sadece $$$ olarak görüyordur bu muhteşem deki.

Teac Z-7000 (bazıları ısrarla Z-6000 daha iyi der) nasıl bir dek anlamak için - bana göre - bugüne kadar yapılmış en iyi dekler yani deklerin nirvanası olanlar listesi şöyledir:

Revox B215

Revox B710 MK I & MK II

Eumig FL-1000QP

Studer A-710

Tandberg TCD-3014 (Dragon katili diye bilinir)

Tandberg TCD-910

Tascam 122 MK II

Bang&Olufsen Beocord 9000

Kyocera D-811

Teac Z-7000

Teac R-999X

Akai GX-95

Akai GX-R99

Nakamichi Dragon

Nakamichi ZX-L1000

Nakamichi CR-7/ZX-9

Harman Kardon CD491

Marantz SD930

Technics RS-9900

Not: Belki bu listeye bir kaç dek daha eklenebilir ya da duruma göre çıkarılabilir.

Edit:

Bunlara Aiwa XK-S9000, Sony TC-K950 ve Pioneer'in CT-95/CT-93 olarak 90'ların başlarında çıkardığı Dolby S NR'ye sahip 3 TOTL dek de belki eklenebilir. ama biraz şüpheliyim çünkü 90'lardan itibaren mekanizma kaliteleri düşmeye başladı.

Bu gruba bir alt grup olarak Nakamichi RX-505, Aiwa AD-F990, Akai GX-F91, Sony TC-K1000S, LLuxman K-04/05 ve JVC DD-99 gibi deklerin olduğu bir grup daha yapılabilir ama üşendim şimdi. Tabii bunlar da TOTL dekler ama yukarıdaki asların kalitesinden 1-2 tık alttalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 4 Şubat 2023; 18:29:17 >

• Herkese selam, aşağıdaki parçaları dayım 91 senesinde almış kullanmayalı 20 sene olmuş, muhtemelen bozuktur diye atıyordu hepsini alıp getirdim eve en ufak kusur yok taş gibi çalışıyor. Şimdi bu sete kaset deck ve cd player eklemesi yapmak istiyorum. Pioneer’da bu sete uygun tavsiye edebileceğiniz kaset/cd modelleri var mı?

Resimdeki parçalar
    Amp - SA-940
    EQ - SG-540
    Hoparlörler - CS-979
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekostros kullanıcısına yanıt

Bu komponentler Pioneer'in A7000 sistemine ait. Pioneer A7000 setinde CT-740 cassette deck (kasetçalar) TX-940 tuner (radyo) ve PL-740 pikap kullanmış. CT-740 yerine CT-940 kasetçalar da kullanabilirsiniz.

CT-740 Cassette deck:

Setin piyasaya çıkış tarihi 1984 ve öncesine dayanıyor bu nedenle A7000 sette CD çalar yokmuş. ilk CD çalar 1982 sonunda Sony tarafından CDP-101 adıyla piyasaya sürüldü ve CD çalarların müzik setlerine gelmesi 80'lerin 2. yarısından sonradır.

Yukarıdakileri sadece A7000 seti eksiksiz tamamlamak isterseniz diye yazdım yoksa elinizdeki amfi ve ekolayzırı her türlü kaset dek, radyo ve pikapla kullanabilirsiniz. Yani ille Pioneer olması gerekmiyor, her marka model cihazla kullanabilirsiniz buna CD çalar da dahil. Set görüntüsü bozulmasın istiyorsanız aynı renk ve tasarımda Pioneer CD çalarlara bakabilirsiniz.

Bilgiler için çok sağolun. Set bozulmaması açısından CT-740'a baktım 1 tane ilan buldum onun da kapağı yok, ezikleri var ama aynı tasarımda CT-850 modeli var. Fiyatı da 850 TL. Bu fiyat genel deck fiyatlarına kıyasla bana uygun göründü ama düşük kalite bir deck mi yoksa rağbet görmediği için mi fiyat uygun bilemedim. 1000-1200 bandında set görüntüsü bozulmayacak şekilde aynı tasarım ve renkte farklı markalarda bu deck'ten daha iyi alternatifler varsa değerlendirmeyi düşünüyorum.

Cd çalar için de bir araştırma yapacağım. Bu gümüş tasarımlar biraz 70'ler sonu olduğu için cd player'da set görüntüsüne uygun bir model bulmak zor olur sanırım. Edit: Sahibindene bakındım ama hiç yok. Cd'yi mecbur siyah alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 5 Şubat 2023; 17:39:12 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

Pioneer'in A5000-A9000 arası 5 serisi var sanırım. A7000 kalite olarak ortalarda bir yerlerde. CT-850 aynı CT-740 gibi 2 kafa, yalın tasarımlı bir dek, 2 kafa dekler piyasada daha az tutulur ama bu çok anlamlı bir tutum değil. Fiyatı muhtemelen bu yüzden makuldür, bir de üretim yılı yüzünden: 1984. Yani ortalama bir dek ve genelde set kullanımı için üretilmiş dekler hep daha ucuzdur. İşinizi görür, merak etmeyin.

Ama satıştaki dekin kondisyonundan emin olun, masraf istiyor olabilir, kafa aşınmış olabilir kapstanlar aşınmış olabilir vs. Belki de o yüzden ucuzdur.

•  

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-nakamichi-1000zxl-1079657136/detay

İyice uçmuşlar. 20-25 yıl önce bir kaç yüz liraya alıcı bulurlarsa seviniyorlardı ama o zamanlar ben de salaktım. 2. el kullanılmış deki alıp n'apacağım deyip almıyordum. Bugünleri öngörememişim.

Ne kadar limited olsun istenen fiyat fiyat değil. 12 bin eur etmez, yurtdışında bile 5-8 bin eur arası

• Bu arada, bir kaç güne bir mesajım olacak. (çatıya çıkıp kolileri aramam lazım  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! )

Türkiye'de belki benden başkasında olduğunu düşünmediğim bir deck tanıtacağım. Mitsubishi marka! (Cihaz anfinin phono katından ses veriyor)

• Pioneer CT-W650R bakım , onarım sonrası test videosu. Bakalım metal kasette nasıl bir sonuç veriyor.

Küçük bir çocukken aşık olduğum , 1986 yılında Çeşme'de konser veren C.C. Catch'i es geçmek olmazdı. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

Deck: Pioneer CT-W650R

Kaset : Raks SP Metal

Dolby: Yok

Şarkı: C.C.Catch - Strangers By Night (flac)

• Tiz enerjisi yüksek metal kasetten beklendiği gibi ama ben basları biraz zayıf buldum. Raks kasetlerin şeritlerini BASF yapıyordu, shell, makara ve guide'ları Raks yapıyordu. Aralarında anlaşma vardı BASF Raks'a şerit veriyor, Raks da BASF'a kartuş veriyordu. Tabii bu kasetteki BASF'ın hangi metal formulasyonu bilmiyoruz ama baslar kaset kaynaklı bir sorun değildir.

Uzattım, basların sebebi kaset değildir diye düşünüyorum. Youtube music ve Spotify da dinledim onlarda baslar daha kuvvetliydi. Neden olabilir? Kaynak FLAC dosyası düşük MOL ile kaydedilmiş olabilir mi? Ya da analog'tan youtube dijitale dönüştürürken?

• Elinizde type 4 kaset varsa gönderir misiniz? Kayıt yapılmış olması önemli değil. Kargosuna kadar karşılayacağım. (Piyasada bulamıyorum)

• robotica R kullanıcısına yanıt

Selam . Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.