Şimdi Ara

Çatıya Takılan Ubiquinti Marka Kablosuz Alıcısı ve Dağıtıcısı Sağlığa Zararlımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; oturduğum yerde çocukluğumdan beri tanıdığım ve internet işi yapan bir abim var, benim evim tepe noktada olduğu için 5-6 defa çatıya alıcı verici koyalım sana ücretsiz bağlantı vericem dedi ne kadar hızlı gelirse bağlantı sanada okadar hızlı gelecek dedi. Ben artık. 7.ısrarında hayır demekten utandığım için tamam dedim ve cihazları taktı. Yaklaşık 70 cm boyunda 20 cm genişliğinde 10-15 cm kalınlığında UBİQUİNTİ marka 2 adet cihaz ve 40 cm çaplarında çanak anten taktı.

Sorum şu; Elektiriğini ethernet kablosundan alan bu cihazlar radyasyon yayarmı bize bi zararı olur mu zararı olursa bir şekilde sokturmelimiyim?

Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt_rhyme -- 15 Mart 2017; 15:22:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kurumsal tarafta çok kullanılan ürünler Ubiquiti markası. Radyasyon olarak etkisi tam olarak nedir bilemiyorum ancak en azından cok yakınınızda olmaması daha iyi olur elbette. Point to point bağlantı atmış ve en sağlıklısını yapmış, direk karşıdaki noktadan sinyali alıyor. İstersenhttp://www.mnsbilisim.com/ sitesi de dağıtıcısıdır, buradan da detaylı bilgi talep edebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakınlık olarak 3 metre altında ailem oturuyor ben bir alt kattayım.

• Bu arada cihazlar 5 Ghz ile çalışıyormuş.

• merhaba, senin çatına değilde yanındaki evin çatısına taksa daha çok zararı olur (dibine daha az sinyal basar bu tür cihazlar) bu açıdan bakabilrisin olaya, sana hızlı internet bağlantısını ücretsiz verecekse kabul edilebilir, şuana kadar ispatlanmış biz zararı yok bu sinyallerin ama uzun vadede biraz zararı olabileceğini düşünüyorum.
  • Teşekkür ederim yorumun için. Haklısın uzun yıllar orada duracağı için sıkıntılı, nr kadar hızlı bağlantı verirse versin insan sağlığının onune geçemez.

• Tabi tabi direk kanser yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim niye bu işlerle uğraşıp bana yüksek hız verebilecek akrabam tanıdığım yok ki arkadaş olsa direk davet ederim gel kur antenlerini diye
  • 3 vakte uzaylılardan farkın kalmayacak.

' bu cihazlar radyasyon yayarmı' ibaresinden anladığım radyoaktivite ne olduğunu bilmiyorsun. Sende radyo aktifsin uzak dr benden :D Isı ve ışığa sahip her şey (enerji yayan yani) radyoaktiftir.

Radyokativiteye sahip olan çeşitli nedenler vardır ve bunların oluşturdukları farkla dalga boylarına ve şiddete sahip olabilir.

örnek olarak bizim galaksimizde süper nova patlaması ile Gama radyoaktivitesine maruz kalarak ölme olasılığın var.

alfa dalgalarına sahip bir aktivitede ise bir kağıt parçasıda seni bu aktiviteden korur. Tabi birde kaynak sayısı da önemli. buda riski arttırır.

Canlılar bazı dalga boyuna ve şiddete bağlı enerjiden etkilenmez. Şuanda kullanılan cihazlar yanlış hatırlamıyorsam FCC den onay alarak işlem yapabilyor. herşeyin belli bir standartı var.

Bedava internetin tadını çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış. Cep telefonu kadar zararı olmaz.
  • Teşekkür ediyorum hepinize yorumlarınız için..

• Şu ana kadar 5GHZ ve 2.4 GHZlerin insan sağlığına zararı olduğu kanıtlanamamıştır. Yani bilime dayanarak kimse zarar verir diyemez. Ayrıca o cihazlar dar açılı ve yönlü olduğundan (yani 360 derece değil) sana asla zararı olmaz burada şöyle düşüneceksin mum asla dibine ışık vermez bu tarz cihazlarda da durum budur.

Bu kadar radyasyona dikkat ediyorsanız eğer gsm telefonlar, televizyonlar ve mikrodalga fırınları kullanmamalısınız. (Tabi hangilerini kullanıyorsunuz bilemiyorum)
  • Noktadan noktaya bağlantı yaptığı için o radyason size gelmez.
    Ancak anten 360 derece olmasa bile arkasına ve alt-üstüne çok azcık sinyal gelir.
    Kılıç düşünün sapı ve el koruma şeyleri var, aha o şekilde yani (kılıç yan duruyor tabi bu durumda, yatay modda)
    Çatıdaki demir ve kiremitleri düşünürsek ordaki çok az sinyal çıkışından size bişi düşmez. Evdeki normal router kadar birşey gelir. Acıtmaz yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.