En sevdiğiniz video CD mi çizildi???Bilgisayar oynunuz mu çizildi???Bilgisayarınız bunları okumuyor mu???Bu yüzden sinirleniyor musunuz???
Artık CD/DVD çiziklerine son!
CD ve DVD leri Diş Macunu tedavisiyle kurtarabilirsiniz.Bu tedavi,genellikle başarılı bir şekilde çizikleri söker.Denemek isterseniz başlayalım...
Gerekli Malzemeler:
1-Küçük 1 parça pamuk 2-Diş Macunu
Yapılışı:
1-İlk olarak küçük 1 parça pamukla diş macununu elimize alalım. 2-Diş macununda küçük bir parçayı pamuğumuza sürelim. 3-Sonra ovalamadan CD/DVD nin ortasından başlayarak içten dışa doğru diş macununu yayalım(Köpürtmeden). 4-Sonra ılık suyla CD yi yine içten dışa doğru duruluyalım.Ama suyu fazla açmayalım. 5-Yine pamuğa azıcık diş macunu sürelim.Yine içten dışa döğru CD/DVD ye diş macununu yayalım. 6-Sonra yine CD yi içten dışa doğru bol ılık suyla duruluyalım. 7-En son olarak havluyla kurulamadan havluyla CD/DVD ye ponpon yapalım.Çünkü kurularken CD ye zarar gelebilir.
Ve CD niz hazır...Artık "CD im çizildi.Çalışmıyor." "CD im çizildi.Ben bu CD yi bir daha nerede bulacağım?" diye dertlere Son!!!
walla ben kolonya ile siliyorum hep.
Benim bildiğimkisi diş macununu sürüp derin dondurucuda bekletmek sonra yıkamak Ben öyle yapıyorum oluyor veya kolonyua en kolayı
BEN SABUNLU SU İLE YIKIYORU ATLETİMLEDE BİR KURULUYORUMM... ÖFFF MANYAK OLUYOR
paki aklıma bir soru takıldı diş macunun markası ipana mı olsun signal mi
Dikkat edin burada bahsedilen şey CD'nin optik yüzeyinin lekelenmesi falan da değil. "Çizik"
Eğer pislenmişse, leke olmuşsa, iz kalmışsa kolonya ile sıkı bir temizlik yeterlidir. Ancak çizik varsa diş macunu ile @MRt'in anlattığı şekilde temizleyip (ayrıca derin dondurucuda bekletilmesi iyi olur) çizikler kurtarılabilir ama her zaman işe yaramaz. Çizik ağırsa onları pahalı cilalama makinaları kurtarabilir, özel makinalar var böyle.
quote:
Orjinalden alıntı: dark seco
paki aklıma bir soru takıldı diş macunun markası ipana mı olsun signal mi