Şimdi Ara

CD ROM'A SSD TAKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar laptobumda 1 TB Harddisk bulunmaktadır. Fakat windowsu kurmak için CD ROM yerine SSD takmak istiyorum. 15-20 TL'lik bir aparatı varmış onu alacağım. Size ise sorum şu önerebileceğiniz ucuz SSD var mı ? İçine sadece windows kurulacak dediğim gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir de CD ROM yerine giren zımbırtının - SSD Caddy olarak geçiyor - farklı boyutları varmış. Kendi bilgisayarima hangisi uyar acaba ?

Laptobun modeli : Toshiba Satellite L855 16-R

Edit : aslında oyun oynamayacağım için HDD yerine de takabilirim ama CD ROM çok daha basit gözüküyor. Fakat hızda bir düşüş olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 8 Ağustos 2021; 10:59:30 >
  • Şu sitedeki talimatlara göre anakartim Sata 3 destekliyor.

https://teknodestek.com.tr/anakartin-sata-3-destekledigi-nasil-anlasilir/

Emin olmak için başka nereye bakayım ?

• Ya yok mu SSD önerisi olan ?

• dvd-rom kısmına 1tb hddyi taksan, ana disk kısmana ssd'yi taksan ssdiden tam performans alabilirsin, bazı notebooklarda, dvd rom satasının performansı düşük oluyor malum dvd rom hız gerektiren bir bileşen değil. Ssd olarak giriş seviyesindeki çoğu ssd'nin illahaki kötü bir yorumu var, tek ciddi sıkıntı oluşturan bana crucial bx500 oldu, ısınınca hızları 2mb gibi komik rakamlara düşüyor ve sistemde sıkıntı olacak bir biçimde takılmalara sebep oluyor. Şansımı bir daha denemek için james donkey ssd aldım, şuanlık bir sorun yok, ayrıyeten arkadaşımda da sandisk ssdplus aldık, onunda kronik sorunu ömrünün çabuk bitmesi, ondada bir sorun yok hala. He işimi sağlama alayım diyorsan para kıyıp samsung 860evo alabilirsin. ,

Edit, bu dvd-romu disk yuvasına çeviren apartta dvd-rom kalınlığına dikkat etmen lazım, dvd-romu söküp kalınlığını ölçüp ona göre alman lazım. iki farklı kalınlık var ölçünce zaten çok yakın rakamlı olan bir sürüm olur onu alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi begamermc -- 8 Ağustos 2021; 13:12:8 >

• begamermc kullanıcısına yanıt
    Ölçmek yerine aygıt yöneticisinden ROM'un adını bulup arattım ve 12.7 mm olduğunu öğrendim.
    Evet ben de dediğiniz gibi SSD'yi eski HDD yerine HDD'yi ise CD ROM'a takacaktim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bu ürünlerden hangisi daha F/P'dir ?

• Notebookumu aldigimin 3.ayindan itibaren boyle kullaniyorum, donusturucu alman lazim, ve oraya hdd tak ki daha yavas calissa da sisteme etki etmesin. Ana yuvaya da ssd takarsan tam performans alirsin

• birkuşgibi kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum zaten benim sorum hangi SSD'yi alayım. Üste bir kaç link bıraktım. Ucuz olsun istiyorum ama çok da dandik olmasin.

• Nokky N kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 8 Ağustos 2021; 14:24:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte en uygunu. Alınır mı ?

• Nokky N kullanıcısına yanıt

Alınır.Gigabyte tanınmış iyi bir markadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 8 Ağustos 2021; 15:11:9 >
  • Ben yapmıştım eski laptobumda. DVD rom yerine HDD takıp, ana hdd yerine de SSD takmıştım. Öyle daha iyi olur gibi.

SSD CADDY'nin ince ve nromal boyutu var diye biliyorum. Laptobunuza göre alın. Hatta önce ince alın olmazsa iade edip normale çevirin hangisi olduğunu bilmiyorsanız.

• Gigabyte 240gb SSD 249tl, Samsung 870 Evo 299tl ye düşmüş isterseniz alın derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.