Merhabalar benim sorunum birkac gun once basladi bilgisayarimda d: surucusu dvd icin E: surucusu muzik cd si icin cd vriter ama gecenlerde virtual driver in son surumunu yukledim yuklerken hizli yuklemeyi sectim vede virtual otomatik olarak e surucusunun uzerine yuklendi oyun yukluyordum farkettim e surucusunu vede virtual i kaldirdim ama bu arada E: surucusude ortaliklarda gorunmedi makinaya reset attim guvenli kip te calistirdim olan cd suruculerini sildim tekrar baslattim D: surucusu geldi ama bende olan E: surucusu samsung idi onun yerine virtual in cikardigi sanal cd nin ismi geciyor bunun otesinden bir turlu gelemedim virtual i tekrar yukleyip kaldirdim gene olmadi cd rom u cikarip belki soketlerde sorun vardir diye baska bir cde rom taktim onu makina gordu F: surucusu olarak algiladi ama E: surucusu ortaliklarda yok aygit yoneticisini aciyorum orda gene virtual in kurdugu sanal cd nin ismi duruyor nasil yapabilirm yardimlarinizi bekliyorum saygilarimla.Virtual in yarattigi surucunun ismi OBVIOUS DVD-ROM MAGIC 62 olarak geciyor bende boyle bir surucu yok!!!"
Evet simdi bazi islemlerden sonra virtual in cikarmis oldugu cd rom u kaldirabildim ama bu seferde olan cd rom yerinde yok nasil tekrardan sisteme tanitabilirim E: surucusunu
ya arkadaşım aslında böyle bir sorun yaşamaman lazım virtual programını kaldırdığında eski haline dönmesi gerek ama olmuyorsa tekrar kurmak için denetim masasındaki yeni donanim ekle içinde donanımı ben seçmek istiyorum de ve cd-rom denetçilerini seç liste çıkar ordan cdrom disktin varsa onu yüklet yoksa c:\windows\inf dizinine yönledendir driver yükletmeyi sanıyorum sorunun düzelir... ama düzelmez ise windowsa onarım yaptır.. hadi kolay gelsin sana
Virtual drive yüzünden sürücü isimleri değişmiş sistem sırasıyla önce hdd sonra optik sürücülere sürücü harfi atar. mesela tek sürücün var c: birde cdrom var d: eğer c: sürücüsünü ikiye bölersen 2. partitiona sistem sıradaki boş harfi verir e: bunu değiştirmek istersen bilgisayarımı sağ tıkla yönet i seç disk yönetiminden sürücülere harf atayabilirsin. Eğer cdrom çalışıyorsa problem olmaz
Virtual CD'nin sağ tray'daki ikona sağ tıkla. Burada "Add/Remove Virtual Drivers" var. Oradan sanal sürücüleri yönetebiliyorsun. Önce sen e: \deki çentiği kaldır. Yeniden başlat PC'yi. Sonrasında sanıyorum cd writer e:\'deki yerini alacaktır. Ondan sonra tekrar add/remove dan f:\'yi de sanal yapabilirsin.