Şimdi Ara

CD Room da sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tam oyun yüklerken pc görmüyor. Bilgisayarımdan optik sürücü dahi gözükmüyor... Ama dümesine basınca cd yi çıkartıyor ve takıyor.. İşte bazen çalışıyor bazen çalışmıyor neden olabilir?

• düğmesine bastığında çıkarması normal çünkü onu güç kablosu takılı olduğu için yapıyor
    Bana sorarsan veri kablosunu(ide) kontrol etmen oda olmazsa içini aç göz ayarı çek onuda yapamıyorsan
    bilgisayarcıya götür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 24 Ağustos 2006; 23:02:01 >
  • bu sorunun birinci kaynağı herzaman yanlış jumper ayarıdır...optik sürücünün arkasında bulunan jumper 'ı kontrol et...eğer tek ide kablosunda tek optik sürücü varsa bu durumda jumper'ı master konumuna getir...ve ide kablosunun en son ucuna tak..başka bir optik sürücü daha varsa biri master diğeri slave yada jumper'ı tamamen çıkartarak kullan..yine master ide kablosunun en ucunda slave olan ortada olması uygundur..eğer ki doğru jumper ayarına rağmen sorun devam ediyorsa ide kablosunu değiştir...olmazsa donanımında hata arayabilirsin..

saygılar...
  • bu tür problemler genelde cd nin bozuk olmasından kaynaklanıyor kullandığın cdlerin sağlamlığından emin misin
  • CD ler de sorun yok eminim. Kabloları kontorl ettim elle..Çıkartdım tekrar taktım herhangi bir temassızlığa karşı. Sorun devam etti. Jumper dediğin arkadada bulunan yeri cımmbız gibi aletle değişen küçük parça mı? Eğer o ise onu denemedim... PC arkadaşın birde onu denerim olmazsa bi ara sağ olun cevaplar için.
  • sorun jumper da eminim bendede vardı aynı sorun ve ben bi ara bi ide kablosuna 2 sürücü bağladım oda baya yavaşlatmıştı pc mi (cd okurken)
  • jumper nedir? biraz daha açar mısınız?
  • jumper az önce seninde söylediğin şey işte..yani cımbız falan dedin ya o..resmini koydum alta..

CD Room da sorun
  • quote:

Orjinalden alıntı: cscageonly

jumper az önce seninde söylediğin şey işte..yani cımbız falan dedin ya o..resmini koydum alta..

CD Room da sorun

tamam sagol. şimdi onun yerini tek tek değiştirerek denememi mi öneriyorsun?
  • tek tek değiştir dene 3 tane var sanırım zor olmasa gerek
  • bakın mesajımda da yazdığım gibi master ve slave konumunu doğru ayarlamak gerekir..sizin aygıtınızın üzerinde jumperın hangi konumu master hangi konumu slave gösterir zaten..genelde arkadan bakıldığında en sağ iki uç master konumudur..yinede aygıtın üzerinde yazar..şimdi sizin optik sürücünüzün bulunduğu ide kablosunda başka bir aygıt takılı mı değil mi? önemli olan bu..eğer takılıysa bu aygıt hdd mi yoksa başka bir optik sürücü mü?1 ide kablosunda bir master bir slave olur..en uca master ortaya slave bağlarsınız jumperlarıda bu konuma alırsınız hiçbir sorun çıkarmadan paşa paşa çalışırlar..tek aygıtsa..master konumuna alıp kablonun en ucuna bağlayınız..

saygılar..
  • tamam sağol ama bi soru daha soracam... cvp vermeyebilirsin? bunun mantığı ne neden jumper yapmışlar... bide bu pc de önceden düzgün olarak çalışıyordu cd room sonradan birşeyler oldu... sence jumperlardan mı?
  • mantığı kısaca şu aynı veriyolu üzerinde çalışan iki aygıt olacağı için(ide kablosunun yapısı itibariyle) birbirleriyle beraber çalışırlar..sonuç olarak bir iş yerinde çalışan iki elemanı düşün biri patron diğeri ise işçi olur..ikisi patron olsa işi yapmak zorlaşır..ikisi işçi olsa bu sefer kaytarma olabilir..çok ekstrem örnek oldu ama anla işte.. işte bu yüzden bu elemanlardan biri efendi diğeri köle olur...böylelikle köle en fazla efendinin kullandığı şekilde kullanır bu veriyolunu böylece anlaşmazlık çıkmaz...neyse son sorduğuna gelince bazen bu yanlış jumper ayarı sorun yaratmayabilir..yani makineyi yeniden başlatırsın çalışır sonra bir ara gidebilir..yani bir şekilde kararsızlık yaratabilir..sen bir dene olmazsa ondan sonra aygıtının problemli olup olmadığını araştırırsın...

saygılar...
  • quote:

..yani makineyi yeniden başlatırsın çalışır sonra bir ara gidebilir..yani bir şekilde kararsızlık yaratabilir....

tam dediğin gibi ondan kaynaklanabilir.. ben bi deniyeyim sağol...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.