Şimdi Ara

CD yazma hızı ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: estafine Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
54.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Uzun süredir download yapıyorum.Harddiskimde yer kalmadı açıkçası,şimdi tüm indirdiklerimi cdlere aktaracağım.Ancak yazdığım cdlere herhangi bir şey olmasından tedirginim.Yazma hızı ne olmalıdır?Bir standartı var mıdır?Değişen bişiy oluyor mu?

cd yazıcım - philips pcrw5232p
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sunu bilmelisinki hayatta bir kural wardir, acele işe şeytan karışır. Bu düşünce ile hareket edersen, Cd lerini yavas yazdirmanda fayda var derim. Eğer hizli yazmak gibi bir düşünceye kapilirsan cd nin yanma olasiliği yükselecektir. Yine de hiçbir şeyin garantisi yoktur bunu da unutma. Bana kalırsa 16X ile 32X arasinda yazdirma hizini secebilirsin. Bu arada verileri kontrol ettirmeide unutma sakın.
  • İstediğin hızda yazabilirsin cdlerini (yani ben hiç düşük hızda yazmadım hiçde yandığını görmedim şimdiye kadar) fakat track müzik filan yapcaksan en düşük hızda yazman tavsiyemdir çünkü trackları hızlı yazınca okuma sorunu çıkıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kene. -- 8 Nisan 2005, 21:02:09 >
  • standart hız 52x ama writera göre değişir
  • quote:

sunu bilmelisinki hayatta bir kural wardir, acele işe şeytan karışır. Bu düşünce ile hareket edersen, Cd lerini yavas yazdirmanda fayda var derim. Eğer hizli yazmak gibi bir düşünceye kapilirsan cd nin yanma olasiliği yükselecektir. Yine de hiçbir şeyin garantisi yoktur bunu da unutma. Bana kalırsa 16X ile 32X arasinda yazdirma hizini secebilirsin. Bu arada verileri kontrol ettirmeide unutma sakın.

peki bu cdlerin yanma olasılıığının cd kalitesi ile ilgisi var mıdır acep?önerebileceğiniz uygun maliyette ve kalitede cdler nelerdir?
  • aldıgın cd nın kalıtesıne gore yazabılecegın hız degısır. zaten wrıterın programı (nero) en yuksek yazma hızını kendı belırler. ben en son kac desteklıyorsa onunla yazıyorum. (40X) cd daha kalıtelıyse 52 de destekler..
  • abi cdnin max deeri neyse onun bi altında yazdır bence 52 ise 48 fln gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    CD Yazma Hakkında Herşey
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek hızda yazman pek sorun oluşturmaz. Yanlız yüksek hızlı veri transferlerinde ver kaybolma ihtimali daha fazladır. Eğer veriler senin için çok önemli ise 16-24-32 gibi hızlarda yazabilirsin. Eğer o kadar önemli verilerse CD'leri 2'şer kopya yap.
  • hızı düşük tutarsan cd lerin daha uzun süreli çalıştığını görürsün hızlı çektiğin zaman cd leri belki o anda hiç bir problem olmadan açabilir ama sonradan bilgilerin gittiğini görürsen hiç şaşırma derim max 32 de çek bence ama 12 veya 16 tavsiyemdir...
  • bır gun fırınlama cd yazma copryright by RSS_02yontemı cıkıcak
    kompe cd nın capında lazer verıyı vıjırt dıe cd ye atıcak.. tabı cd yuksek ısıdan erıyıp kaybolmaz sa
  • sağolun arkadaşlar sayenizde oluştu bir şeyler aklımda.çok zaman harcadığım arşivimi yazma zamanıdır.tüm bilgiler için teşekkürler.
  • Eğer Bir arşiv Hazırlıyorsan bu arşivin Cdlerde kalmasin bence en yakin zamanda bir hdd alip aktarmani tavsiye ederim. Ne kadar düşük yazarsan yaz elbetteki bozulma ihtimali vardir. Hdd lerde bozulabilir ama cd kadar cabuk ve kolayca değil bunLari unutma.
    En güzel arşivleme şekli, arşivinin Bir yedek arşivi daha olmasi ve sağlam bir yerde saklanmasidir. mesela Merkez bankasi kasalari gibi :) şaka bir yana her arşivin bir yedeği, o yedeğin de bir kopyasi olmasi senin acindan daha sağlıklı olacaktir. kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: byhikmet

sunu bilmelisinki hayatta bir kural wardir, acele işe şeytan karışır.

arkadaş doğru sölemişşş

eğer arşivlik film ve mp3 cd si yapacaksan 8x-12x(ben 8x de yazıom) gibi düşük hızlarda yazmalısın
    yüksek hızlarda yazdığın vakit cd lerin belli bölümlerinde bozulmalar olabilir
    veri disk yazacaksan yaz en son hızda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No_NicK -- 8 Nisan 2005, 22:09:01 >
  • ben 32 ile yazıyorum şimdiye kdr bi sorun çıkmadı arşivde.
  • Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama CD'leri uzun süre kullanmadan saklayacaksanız. Karanlık ortamlarda saklayın diye yazıyordu.
  • cd yazma da hız probleminden daha çok yıpranma (kaliteli writer'a göre) problemi hızlı yazmalarda daha çok görülür.Yoksa ister 16X ister52X olsun farketmez.
    selamlar
  • 32x hızından hiç şaşmadım ve daha 1 tane bile CD yakmadım.CD-DA yazarken de 16x iyidir.

40x-48x-52x kesinlikle önermem birkaç saniye için CD ziyan etmeye değmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.