Şimdi Ara

CdRoom Kutu içindeki SSD performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • All In One Bir bilgisayarım var . İçinde 3.5 inch 2 TB bir disc barındırıyorum ve bu disci kullanmak istiyorum . Daha hızlı açılması için SSD düşünüyorum ama bunu da CDROOM girişine kutu sayesinde takmak istiyorum . Performansta düşme olacağını söylediler . Sizce kutu içerisindeki SSD disc in performansında düşme olur mu . Almaya değer mi? Bu şekilde kullanan birisi varsa bana tecrubesini paylaşır mı bilmek istedim .

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim .

• SATA SSD'yi kablo ile direkt anakartın SATA portuna bağlayacaksanız ve anakart SATA 3 destekliyorsa performans kaybı olmaz. Anakart SATA 2 destekliyorsa performans kaybı olur hız 250-290MB civarını geçemez. SATA SSD harici bir kutu ile USB 2 portuna bağlanırsa performans kaybı olur, USB 3.0 portuna bağlanırsa SATA 3 kadar hızlı olmasa da hızlı çalışır.
  • Tamamen anakartın sata sürümü ile alakalı bir durum. Bir genelleme yapamayız. Sata 3 ise maksimum performans alırsınız. Sata 2 ise bir miktar performans düşüklüğü olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorayım.
    Dizüstü hdd slotu büyük ihtimal sata 3 bağlantıya sahip (böyle kabul ediyorum)
    Dvd sürücünün bağlı olduğu sata versiyonu farklı olarak sata 2 olabilir mi?
    Lenovo z580 (2012 model)

İkinci bir sorum daha var.
    Dizüstü bilgisayarında ssd + hdd birlikte kullanan arkadaşlar hdd'yi sürekli kapalı konumda tutabiliyorlar mı? Hiç çalışmasın ihtiyaç halinde açılsın. (bazıları aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılması durumunda bile hdd'nin enerji çekip çalıştığını söylüyor)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Olabilir. Cihazda HM76 Express çipset kullanılmış. Çipsette 6 sata desteği var, ikisi 3 Gb, dördü 6 Gb.

Edit: Birisi DVD sürücü portu SATA II(3 Gb) olduğunu söylemiş.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/71580420

Bu laptop üreticilerini yeri gelir ıslak odunla dövmek gerekir. Bir de bunun yeterince SATA desteği olan makineye IDE DVD sürücü koyan versiyonu vardır. (Bkz: Bilimum CoreDuo işlemcili laptoplar) Evire çevire dövmelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Ağustos 2019; 15:13:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Denedim . Okuma hızları baya düştü . Normal okuma hızı 530 MB olan cihaz 200 MB a kadar düştü . Öldürdü discin okumasını . Bu nedenle tavsiye etmiyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.