Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar Teledünya hakkında merak ettiğim birkaç soru var, bunlara göre almaya karar vericem, bi yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim.

Öncelikle, eve yeni LCD aldık Samsung LE40A550P1R; şimdiye kadar 3-4 senedir normal tv ile digiturk aile pakedi kullanıyorduk. LCD ye geçince DTdeki herşey çamur gibi görünmeye başladı, 4 metre uzaktan KanalD de filan bütün kareleri sayabiliyorum nerdeyse hareketli görüntülerde... Zaten ücreti de çok canımı sıkmaya başladı, altı üstü kıytırık iki üç kanal için ayda 25TL bence çok.
    Şimdi sorularım:
    1- Fiyat ve kalite sebeplerinden DTyi bırakıp Teledünya ya geçmek istiyorum, sizce bu akıllıca olur mu?
    2- TD sitesinde fiyat için TD 9.5TL, TD+KabloTV 9.5TL yazmışlar. TD varken neden yanında bir de kabloTv almak isteyeyim onu anlayamadım? KTV de olup TD de olmayan kanal varmı ki?
    3- Kurulum ücreti fix mi? Apartmanda yada bölge de KTV var mı bilmediğim gibi 13. katda oturuyoruz, kablo çekmeye kalkarlarsa ekstra masraf çıkarırlar mı?

DT ile alakalı soru:
    3- Bizdeki DT Philips alıcının kumandası deformasyona uğradı baya, öyleki Güç tuşu kayıp Bunun için bizden bütün kutu parasını isterler mi kapattırırken; zira sözleşme öyle diyor, başına gelen var mı? Eğer isteyeceklerse bi DT kumandası bulup elektrikçiden filan onunla geri verelim...

• Bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım.

1- Forumdaki TD kullanıcıları arasında genel kanı TD'nin SD yayınlarının oldukça kaliteli olduğu yönünde ve hem bu amaçla hem de fiyat bakımından TD'ye geçmeniz oldukça akıllı olur.
    2- TD yayınları Kablo TV şebekesi üzerinden geldiği için Kablo TV'niz isteseniz de istemeseniz de oluyor. Bunu ayrıca bedava verilen bir hizmet olarak düşünün ve bir kaç kanal TD'de olmayıp Kablo TV'de var. Aklıma gelenler SkyTurk ve MTV.
    3- Kuruluma oldukça yüksek bir meblağ alıyorlar. Ayrıca kesinlikle ek bir ücret talep etmemeleri gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorgan -- 13 Nisan 2009; 23:36:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Khorgan
    ....
    3- Kuruluma oldukça yüksek bir meblağ alıyorlar. Ayrıca kesinlikle ek bir ücret talep etmemeleri gerekir.

Ek: Bulunduğumuz apartmanda toplu DT yayını var, dolayısıyla kuruluma yada kutuya para almadılar.
    Kapattırırken en çok korktuğum konulardan biri de bu, 20lira etmeyecek 10 yıllık box için, siz bunu hasarlı teslim ettiniz diye 150tl lik fatura kesmeye çalışırlarsa çok kızarım.

Yanıtlarınız için de teşekkürler Khorgan !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 13 Nisan 2009; 23:41:13 >
  • Kablo tv altyapısı varsa Dt teki aktivasyon ücreti gibi kablo tvde 35tl lik ilk giriş ücreti var.Yani aktivasyon Kablotv kutusu apartmanda alttaki.bir de STB ücreti var.
    Altyapınız yoksa Kablo Tv getirmek için kullanacakların kablosunun metresine para alıyorlar.Toplu alırsanız apartmana çok daha ucuza mal olur.

Bu arada sanırım eski DT üyesisiniz.Kutunuz philipsmiş.O kutulardan artık kullanılmıyor.Yani antlaşma bitti o yüzden bence kutu bozuk olsa dahi para almamaları gerekir.Çünkü eniştemde biz bu kutuyla antlaşmayı bitirdik size yeni kutu değişimim ücretsiz yapamayız dediler.Bir de kutunun kapasitesi de etkili.Aynı sorunlar eniştemde de var.Karelenme bariz.Kablo tvnin analog yayınında bile karelenme yokken DT de olması sizin için kötü.
    www.teledunya.tr.cx e bakın
    Görüntü kalitesi Teledünyada çok güzel.İnternetteki resimler biraz değişik çıktı.

• quote:

Orjinalden alıntı: brnklc

Kumandada "options" a basıp sistem bilgisinden görebilirsiniz.

Sony 26V4500, ES HD'de ses var görüntü yok, kabloyu çıkarıp takınca görüntü geliyor. Diğer kanallarda problem yok.

Yazılım Sürümü: B.T-EP-DW-C.T.GG-A.CY.T

Bu söylediğini ben de denedim. Hiçbirşey olmadı.
    46W4000 Yazılım sürümü: BU-EQ-K-CTGG-ACYZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: grigon

quote:

Orjinalden alıntı: brnklc

Kumandada "options" a basıp sistem bilgisinden görebilirsiniz.

Sony 26V4500, ES HD'de ses var görüntü yok, kabloyu çıkarıp takınca görüntü geliyor. Diğer kanallarda problem yok.

Yazılım Sürümü: B.T-EP-DW-C.T.GG-A.CY.T

Bu söylediğini ben de denedim. Hiçbirşey olmadı.
    46W4000 Yazılım sürümü: BU-EQ-K-CTGG-ACYZ

grigon arkadaşım, sizin TV ile benimki aynı ama benim TV nin yazılımı sizinkiyle apayrı. Bana ilginç geldi.
    46W4000 yazılım sürümü: B.N-EJ-CS-C.T.GC-A.CY.T
    X3500 lerde ES HD de problem yok modülle, ama acaba yazılımdanmı yoksa tv özelliklerindenmi uzmanına sormak lazım.

• 37w5500 ile td sd abonesiydim sd box ve kartım vardı şu an modülsüz ve kartsız td olan 3 hd yayınınıda çok rahat şekilde alıyorum
  • diger kanallarıda izleyebiliyormusun lcd yi nereden kaça aldın bilgi verirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: akurttr

diger kanallarıda izleyebiliyormusun lcd yi nereden kaça aldın bilgi verirmisin

evet hocam çok rahat izleniyor lcd yi ib 10 taksit ile 2677 aldık peşin 2400 fiyatı vardı ama ellerinde şu an olmaması lazım almaya gittiğimizde içerde curcunayı görmeniz lazımdı sanki media markt açılışları gibiydi lcd zor aldık valla yakında fotolu incelemem olcak şu aralar pek vaktim yok en yakında zamanda lcd tvyi fotolu analiz etcem almayı düşünenlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz89 -- 15 Nisan 2009; 12:17:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

quote:

evet hocam çok rahat izleniyor lcd yi ib 10 taksit ile 2677 aldık peşin 2400 fiyatı vardı ama ellerinde şu an olmaması lazım almaya gittiğimizde içerde curcunayı görmeniz lazımdı sanki media markt açılışları gibiydi lcd zor aldık valla yakında fotolu incelemem olcak şu aralar pek vaktim yok en yakında zamanda lcd tvyi fotolu analiz etcem almayı düşünenlere

İstanbulda hangi semtte oturuyorsun SD yayın kalitesi ve DIVX oynatıyor mu
    görüntü kalitesi nasıl?
    İlgin için teşekürler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

quote:

İstanbulda hangi semtte oturuyorsun SD yayın kalitesi ve DIVX oynatıyor mu
    görüntü kalitesi nasıl?
    İlgin için teşekürler

mecidiyeköyde oturuyorum sd yayın kalitesi beni memnun etti td sd yayın kalitesi bence genelde iyi zaten lcd divx oynatmıyor sadece mpeg1 formatındaki videoları oynatıyor ama ondada video çözünürlüğünü default olarak ayarlarsanız full ekran olmuyor ve görüntü kalitesi kötü oluyor 1280x720 yaptım video çözünürlüğünü onda görüntü iyidi ama videoda çok takılma oldu

• TEŞEKKÜRLER
  • Philips'in de en son çıkan LCD lerinde DVB-C, CI+ ve MPEG4 özellikleri mevcut. Sansung'da bazı üst modellerinde koymaya başlamış (50B850 modeli bu şekilde duyuruldu).

STB lerin sonu gelecek yakında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dradis

Bu konuyu uzun süredir takip ediyorum ama halen kafamda netleşmedi ve sizlerden özür dileerek bir soru yöneltmek istiyorum;

LG web sitesinden öğrendiğime göre ;

-MPEG-4 AVC(H.264) Decoder
    - DVB-C özellikleri olan

özellikleri olan lg 37Lh4000 model bir tv almak ve teledünya abonesi olmak niyetindeyim. Sorularım;

- Sadece kartla HD yayın izleyeblir miyim ?
    - Eğer yukarıdaki sorunun cevabı hayır ise; Fiyat dikkate almaksızın kullanım kolaylığı, görüntü kalitesi, lüzumsuz HDMI (girişi mi çıkış mı onu da bilmiyorum ama cihazda 3 adet var ve ev sinema sistemi de alacağım HDMI bağlantılı) işgali cihaz kalabalıklığı vs bakımından kutu mu almalıyım, conax modül mü?

Bu mesajımdan sonra birkaç gelişme oldu;

1- Ben yukarda bahsettiğim TV'yi İstanbul Bilişimden alacaktım, web sayfalarındaki bilgiye istinaden. Magazaya gittiğimde ellerinde böyle bir TV olmadığını, muhtemelen de olmayacağını öğrendim. Detaylı bilgiyi İstanbul Bilişim sayfasına yazdım. Sadece o sayfalara bakarak benim gibi heveslenmeyin kısmını buraya yazsam yeterli olur sanırım.
    2- Başka yerden de olsa benzer bir TV alacağım ama bu arada ideal izleme mesafesi için bildiğim (ekran boyutux3) formulünün çok da doğru olmadığını öğrendim ve 42" almaya karar verdim. İlgisini çeken arkadaşlar bu konuda bir başlık var DH'da incelemeizi öneririm.
    3- Yeni modellerde DVB-C standart olacak galiba, başka arkadaşlar da yazmış. Soruma cevap aldım ama neden conax modüle ihtiyaç duyuyoruz anlamış değilim.
    4- TD için müşteri hizmetlerini aradığımda önce kutusuz üyelik yapmıyoruz dediler. Ben talebimi geri alınca "bir saniye ayrılmayın" dan 5 sn sonra "peki öyle yapalım " oldu yanıtı.
    5- Ben de kablo tv de yoktu. Hem kablo tv için hem de TD için bağlantı ücreti alınacağını söyledi (35+43 TL) kabul ettim.

• Şimdi bu tv üreticileri tek bir ülkeye mal satmadıkları için şifreyi çözecek olan modül kısmını kullanıcıya bırakmış.Modül giriş var gerisi kullanıcı sorumluluğunda.
    Yani adam Conaxla anlaşır conax koyar tvye e senden çok beğenirsin tvnin özelliklerini fakat dersin ki bana bu gerek değil bunun 100-150 tllik farkını niye ödeyeyim.
    Veya bir İngiliz alır X yayın sağlayıcısı derki ben conaxla anlaştım benim yayınım için conax al.Y de derki ben de cryptoworks le anlaştım benim için de bu geçerli tv de conax olur sen y izlemek istersin izleyemezsin veya tam tersi.
    Sonuç olarak şifreyi çözme konusu kullanıcıya ait.

Bence her yeni modelde DVB-C standart olmayacak.Mesela SONY her LCD tvsine DVB-C ve DVB-T koyar.Ama bu 4liralık Sony LCD Full HD dir DVB-C T tuneri HD çözemez.Fakat yine sonynin 6liralık malı Full HDdir hem de HD yayını da çözer.Birazcık da maliyet işi.Sony bu konuda kendini kanıtladığı için maliyet onun için çok önemli değil.Beni bilen bilir diyor adam.Ama son zamanlarda LCD yarışında satışı artsın diye ucuz tvler de yaptılar ve bu tvlerin öbür maliyetli sonyler kadar kaliteli olduğunu söyleyemem.
    Bu ekran ölçüsü herşeye göre değişir.Normalde Ekran boyu oranı dediğiniz gibidir ama evinizin iç düzenine de bağlıdır.Sadece ortaya kocaman bir ektan koyarsanız etrafını da boş bırakırsanız 42 ekran size daha da büyük gelir etrafında biraz eşya olsun normal gelir.ASlında bunda odanızın rengi de etkilidir.
    Sony'de 102 ekranlar var bakabilirsiziniz.Ben şu ana kadar Sony'de hiç 106 ekran görmedim adamların bir bildiği var heralde.

• hiç sonye mail atan oldumu?içindeki turner için.belli bir fiyat karşılığında deiştirilebilirmi? v4000 sahibiyim hd çözmüyor.conax alıcam ama sırf bu nedenle kutuda alabilirim.kutuda bildiğiiz gibi hem yer işkal ediyor hem görüntü kirliliği.
  • Arkadaşlar taahhütlü kampanya ile eve Teledünya HD + Uydundet + KabloTV almıştım 2 ay önce. 25 senedir evimiz yok ev alacağımız tuttu, taşınıyoruz. Taahütleri iptal etmek zorunda kaldım ve 260 ytl civarında bir geri ödemesi oldu ki kabul edersiniz ki epey bir masraf bu. Yeni taşındığımız bölgede kablo TV yok.. Sonuç olarak elimde HD STB box ve modem kaldı. bunları satıyorum ilgilenen olursa

Elimde Türksat'ın verdiği
    Scientific Atlanta (Cisco) VO-IP Kablo Modem
    Teledünya OHC3700C HD DVB-C Receiver

bulunuyor taahüt olmaksızın teledünya ve uydunet'e geçmek isteyenler varsa 220 TL'ye satıyorum ikisini birlikte. Her iki üründe kutuları ve içeriğiyle birlikte eksiksiz. 2 ay kullanıldı ve ürünler son derece temiz. Kumandası hiç kullanılmadı evrensel kumandayla kullanıldığı için.
  • Dewr arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum.Sony ben mesaj attım tamam ilgileniyoruz dediler 1 ay dönmediler bir daha attım ilgilenmeye başladınız mı diye?Evet ilgileniyoruz dediler.2 ay oldu dönmediler.Sen de mail at.
    Bizim aklımıza yeni bir şey geldi.Tv ye memory stick pro duo üzerinden servis güncelleme yaparsa tvdeki tunerle ilgili olarak yani tunere HD kodları tanıtırsa tuner HD yi de çözer.Ben servisle konuştum.Evet dedi böyle bir şey belki olabilir dedi Tunerin devre elemanları kaliteli ise güncellemeyle olur dedi.Değişime bile gerek kalmaz yani.
    şimdi soracaksınız ben kimse sormadan söyleyeyim.LCD tv ye güncelleme yapılambiliyor hatta yabancı forumlar bir Finliye Orjinal Sony Servisi güncelleme yapmış ve tvsindeki sorun düzelmiş.Ekrandaki görüntüyle ilgiliydi.Bizim 40D3500 forumundan biri bu yabancı foruma üye ve bu soruyu onlara yönetti şimdi onlardan gelecek düşünceleri bekliyoruz.Çünkü adamlar harbi çözümler buluyorlar.

• arkadaşlar yeni kanalları izleyebilen var mı?
  • Arkadaşlar ben sony 32v4500 almayı düşünüyorum ve TD ya da abone olacağım. Bu TVnin özelliklerinde "High Definition TV Tuneri (MPEG-4) - H.264 (desteklenen operatörlerle)" diye bir ifade var. Şimdi modülle TD izleyebilir miyim?
    Diğer bir sorumsa şu. Eğer modülle izleyemeyeceksem set top box almam gerekecek. Bu STB televizyona nereden bağlanıyor? HDMI mı yoksa normal anten girişinden mi? Eğer HDMI dışında bir başlantıdan bağlanıyorsa bu HD görüntüleri nasıl sağlıyor?
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.