Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaslar bu DVB-C bizi vestelde varmıdır acaba. baktım bişey bulamadım sayfasında.
  • Arkadaşlar SONY 32W4000 model lcd tvim var ve bu tvde MPEG-4 tuner var ve digital kanal taraması yaptığımda 3 HD, 70 tanede digital kanal buluyor.sorularıma gelince...

1.Bu yayınları kablolu tw kablosundan yani anten kablosu diyebiliriz oradan alıyorum herhangi bir kutu kullanmıyorum çünkü MPEG-4 tuner tw içinde zaten mevcut fakat bu kabloyu değiştirebilirmiyim ve değiştirdiğimde görüntü kalitesinde bi değişiklik olur mu?
    Şu anda kablo, tw'min kablolu tw girişine bağlı yani anten yerinden bağlı. HDMI bölümünden değil bu HD yayınları izlerken herhangi bir görüntü kalitesinde düşüklük yaratır mı?

2.Şu anda bu yayınlar şifresiz veriliyor ki bende MPEG-4 tuner ile bu yayınları alabiliyorum,yarın şifre konduğunda conax modülü denilen modülümü almak zorundayım?

3.Televizyonunda MPEG-2 tuneri olan arkadaşlarım bu 3 HD kanalı hiçmi göremiyorlar? yoksa normal digital yayın kalitesindemi görüyorlar burayı anlamış değilim?

4.2. soruma bağlı olarak şifreli olmaya başladığında yayınlar sadece conax modülünü almam yeterli olmuyor sanırım? teledünyanın chipli kartınıda almak zorundamıyım ? ve teledünyanın bu kartını set up box kutusuyla beraber mi satıyorlar yoksa ayrıcada satılabiliyormu ve fiyatı ne kadar ?

Yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...Saygılar.

• arkadaşlar neredeyse 10 gündür EPG çıkmıyor. sizde de öyle mi?
  • Çıkıyor yalnız es yanlış
  • ya bu arada kanallar hala şifresiz midir?
    bi stb ile yayın kalitesini test edip öyle abone olmak istiyorum da
  • quote:

Orjinalden alıntı: abuse12

ya bu arada kanallar hala şifresiz midir?

evet istanbul için halen şifresiz devam ediyor....testini yapabilirsin....
  • quote:

Orjinalden alıntı: fıratbozkurt

quote:

Orjinalden alıntı: BAZIL

Teşekkürler sayın Speedy9355, kullanım klavuzunu bulabilirsem bakacağım... Kutu daha kötü sanırım ne dersiniz arkadaşlar, sizce seyredilecek kalitede mi, yoksa değmez mi..?
    Saygılarımla...

quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

DVB-C var mı öncelikle ona dikkat et.Belki DVB-T dir o da SDdir.Bu şekilde hiç izleyemezsin.Genelde Samsung da DVB-T var tek tuner.

Ben internetten TV'nizin özelliklerine baktım ama özelliklerde DVB-C tuner de DVB-T tuner de gözükmüyor.

PHILIPS 42PFL7603D LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42 inch (106 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 500 cd/m2
    Kontrast 30.000:1
    TV System PAL, SECAM, DVB TUNER
    Tepki Süresi 5 ms
    İzleme Açısı 176 derece
    Sistem Pixel Plus 3 HD
    Panel LCD Full HD W-UXGA Active Matrix
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080p
    PC Sinyal Algılama 1024x768 85Hz
    Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
    High Definition Full HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var (2 Adet)
    Component Var (YPbPr + Audio L/R)
    Tuner Var
    Composite Video Var (Yan Giriş)
    S-Video Var (Yan Giriş)
    PCMCIA Var (DVB Tuner için)

ARKADAŞLAR BUNDA DVB TUNER VBAR YANI HD UYUMLU MU DEGILMİ?HD İZLEMEK İCİN NE YAPMAM GEREKIYOR ALTIN UCLU SCART KULLANIYORUM

• quote:

Orjinalden alıntı: OZCET

Arkadaşlar 2 gündür tüm yayınları şifresiz olarak DVB-C içeren TV'im ile alabiliyorum....sizdeki durum nedir ?

Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün ama şimdi mevcut Kablolu TV hattımda dijital yayın şifresiz olarak bulunuyor mu? Yani yayın analog olduğu için
    LCD TV alamıyorum. (Mutfaktaki 15" ekran LCD Tv rezalet gösteriyor) DVB-C destekli bir LCD Tv alsam hiçbir ek ürün(Set Top Box vesair) almadan mevcut kablolu yayından dijital izleyebilirmiyim.
    Düzenleme: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 30 Nisan 2009; 19:13:21 >
  • 15'' Lcd tvni kaç yıl önce aldın veya arçelik beko vestel falan mı çünkü eski modellerde rezalet çıkıyor.İnan 40'' LCD tv yi analog kablo tv ile izlerken ekran çok güeldi ne karıncalanma ne takılma karelenme yoktu ki yan komşumda LCD TV + SD digiturk vardı onda karelenme oluyordu.
    Herneyse eğer yeni LCD alacaksan ve ek bir şey almak istemiyorsa DVB-C destekli LCD tv alacaksın.Sony Lcd lerin hepsi DVB-C lidir.
    DVB-C nin SD ve HD olanı var.Eğer HD kanalları da izlemek istiyorsan Sony'nin HD DVB-C si olan bir modeline bakman gerek tabi kaliteli bir şey için pamuk eller cebe bayağı gidecek.Tv'yi aldıktan sonra üstüne bir de 130 tş verip conax modülü alacaksın tüm işlem bu kadar.
  • quote:

15'' Lcd tvni kaç yıl önce aldın veya arçelik beko vestel falan mı çünkü eski modellerde rezalet çıkıyor.İnan 40'' LCD tv yi analog kablo tv ile izlerken ekran çok güeldi ne karıncalanma ne takılma karelenme yoktu ki yan komşumda LCD TV + SD digiturk vardı onda karelenme oluyordu.
    Herneyse eğer yeni LCD alacaksan ve ek bir şey almak istemiyorsa DVB-C destekli LCD tv alacaksın.Sony Lcd lerin hepsi DVB-C lidir.
    DVB-C nin SD ve HD olanı var.Eğer HD kanalları da izlemek istiyorsan Sony'nin HD DVB-C si olan bir modeline bakman gerek tabi kaliteli bir şey için pamuk eller cebe bayağı gidecek.Tv'yi aldıktan sonra üstüne bir de 130 tş verip conax modülü alacaksın tüm işlem bu kadar.

SELAM...
    BENİM LCD MIN OZELLİKLERİ YUKARDA YAZILI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...ALDIĞIMDA BANA DENILEN KARASAL YAYINLARA UYUMLU VE ARKASINDA (KUTU)KART GIRISI VAR SIMDI BEN TELEDUNYA ALIRSAM HD KANALLAR ICIN BAŞKA BIR SEY ALMAM GEREKECEK MI...LTFEN YAZRDIMCI OLUR MUSUNUZ...
    PHİLİPS 42' LCD 7603
    TEŞEKKÜRLER..

• quote:

Orjinalden alıntı: bahazar

quote:

15'' Lcd tvni kaç yıl önce aldın veya arçelik beko vestel falan mı çünkü eski modellerde rezalet çıkıyor.İnan 40'' LCD tv yi analog kablo tv ile izlerken ekran çok güeldi ne karıncalanma ne takılma karelenme yoktu ki yan komşumda LCD TV + SD digiturk vardı onda karelenme oluyordu.

SELAM...
    BENİM LCD MIN OZELLİKLERİ YUKARDA YAZILI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...ALDIĞIMDA BANA DENILEN KARASAL YAYINLARA UYUMLU VE ARKASINDA (KUTU)KART GIRISI VAR SIMDI BEN TELEDUNYA ALIRSAM HD KANALLAR ICIN BAŞKA BIR SEY ALMAM GEREKECEK MI...LTFEN YAZRDIMCI OLUR MUSUNUZ...
    PHİLİPS 42' LCD 7603
    TEŞEKKÜRLER..

Senin TV nin DVB-C tuneri yok yani kablosal yayınlardaki dijital yayınları almaz. Bu nedenle TD ye üye olursan mutlaka HD kutusunuda alman gerekiyor. Senin TV de DVB-T tuner yani karasal yayınlardaki dijital yayını alan tuner var. Aşağıdan incele.
    http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl7603d_12/42pfl7603d_12_pss_tur.pdf

• quote:

Orjinalden alıntı: crower74

quote:

Orjinalden alıntı: abuse12

ya bu arada kanallar hala şifresiz midir?

evet istanbul için halen şifresiz devam ediyor....testini yapabilirsin....

muhtemelen turksat milleti stb almaya zorlayan saçma sapan pazarlama stratejisi nedeniyle beklediği düzeyde stb satamadı ve şimdi şifreyi kaldırarak aklı sıra gel-gel yapıyor.
  • aklı sıra gel gel yapıyorda bazı yerlerde millet gidince kutu kalmadı temmuzda gelecek diyor.
    Şu an için hiç umrumda değil kutusuz SD yayınları alıyorum.HD için kutu gelsin sorunlar halledilsin düşünürüz.Şifreyi kendileri bazılarını mağdur ettikleri için kaldırdılar gibi.Kutu kalmadı diyorlar yaa...
  • EPG nin çok uzun zamandır çıkmaması ile ilgili olarak teledünyayı aradım. görevli güncelleme yapılıyor dedi. 20 gündür mü yapılıyor diye sordum. evet biraz uzun sürüyor bu tip güncellemeler dedi. zerre kadar inanmadım. tamamen boş konuşuyorlar.
  • Sonunda SAMSUNG LE-40B651 LCD TV aldım. TD aboneliğinde de kutu almamışım daha önce yazdığım gibi. Tv'nin yanında slotu görünce ve satıcının da gazıyla dvb_c tunerı var diyerek aldım ama kitapçığında bu yönde bir bilgi yok ve benim dvb-c sandığım yerin CI slotu olduğunu yazıyor.

Kritik soru; ben kutu almak zorunda kalacakmıyım yoksa şimdi çıkıp bir conax modül alayım mı ? Eğer kutu alman gerekecek derseniz yıkılacağım haberiniz olsun:)

COMMON INTERFACE Slot
    When not inserting ‘CI CARD’ in some channels, ‘Scrambled Signal’ is displayed on the screen.
    The pairing information containing a telephone number, CI CARD ID, Host ID and other information will be displayed in
    about 2~3 minutes. If an error message is displayed, please contact your service provider.
    When the channel information configuration has finished, the message ‘Updating Completed’ is displayed, indicating that
    the channel list is now updated.
    You must obtain a CI CARD from a local cable service provider. Remove the CI CARD by carefully pulling it out with your
    hands since dropping the CI CARD may cause damage to it.
    Insert the CI-Card in the direction marked on it.
    The place of the COMMON INTERFACE Slot may be different depending on its model.
    CAM is not supported in some countries and regions, check with your authorized dealer.

• Bütün tanımlamalarınız yanlış olmuş ama ben sorunuzu anladım.
    Size kullanma klavuzundan daha kısa bir yol,
    1-Tvyi açın
    2-Ayarlardan Dijital yayını bulun
    3-Sonra taratın(uzun sürebilir)
    4-Eğer tarama sonunda kanal bulabilirseniz Tv nizdeki tuner DVB-C dir.(Kablo tv kablosu takılı iken Anten değil)
    5-İstanbul'da yayınlar şu an şifresiz kanalların çıkması gerek.
    6-SD kanalları izleyebiliyor HD leri göremiyorsanız Tv nizin tuneri SD dir.
    7- 6 sıradaki olayın olması zor tvniz için HDTV yazmışlar(Kastım Full HD değil,Bu tanımlar çok geniş vaktiniz olursa bakın yoksa kafa karıştırmayalım.)
    8-Samsung genelde bölgeye göre ürün veriyor.Örneğin avrupada DVB-T yaygın olduğunda avrupaya DVB-T li yolluyorlar.Hatta modellerin isimleri bile farklı kod aynı sona T falan koymuşlar.O yüzden ancak yukarıdaki yöntemlerle keşfedebilirsiniz tunerin DVB-T mi DVB-C mi olduğunu.
    Eğer olmuyorsa büyük ihtimalle tvnizde DVB-T vardır ve siz kutu almak zorundasınız.Kesin sonuç için yine de bir serivse sorun bayi değil.

Bu arada Teledünya'da EPG güncelleme 6 günde bir mi ne?Şu an benim epg düzgün çalışıyor.ES hariç o hep yanlış.Arada bir karakter hatası oluyor.
    Görevlilerin bir şeyden haberi yok.Daha kanal eklemdiler zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 7 Mayıs 2009; 16:58:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bahazar

quote:

SELAM...
    PHİLİPS 42' LCD 7603
    TEŞEKKÜRLER..

Senin TV nin DVB-C tuneri yok yani kablosal yayınlardaki dijital yayınları almaz. Bu nedenle TD ye üye olursan mutlaka HD kutusunuda alman gerekiyor. Senin TV de DVB-T tuner yani karasal yayınlardaki dijital yayını alan tuner var. Aşağıdan incele.
    http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl7603d_12/42pfl7603d_12_pss_tur.pdf

merhaba arkadaşım...

benım LCD nın arkasında modul kart gırısı var.Buraya modul takamaz mıyım?STB almak yerıne modul alırsam aynı goruntuyu HD goruntuyu alabılırmıyım?Bu konularda fazla bilgim yok Lütfen yardımcı olur musunuz...Ayrıntılı olarak
    Modül mu iyi olur STB mı fiyat farkı ve görüntü farkı nedir TEŞEKKÜRLER...

• DVB-C DVB-T

DVB-T

HD terimleri açıklaması

Bahazar bunları oku anlayacaksı.
    Sen Teledünya için kutu almak zorundasın.Modül alsan hiç bir şey izleyemezsin.
    STB alınca HDMI ile tvne bağlarsın 1080i görüntü alırsın.

Bu arada arkadaşlar zaten yayınlar 1080p olsa da sanırım TD kutusuyla izleyemeyiz.Hatta diğer bulacağımız kutularla bile.Bir kaç kutu hariç onları da bulamayız zaten.Çünkü baktığımda tüm DVB-C kutularda 1080i ye kadar yazmışlar.
    Zaten 1080i ile 1080p arasındaki farkı anlayamayız gibi geliyor.

• Arkadaşlar SONY 32W4000 model lcd tvim var ve bu tvde MPEG-4 tuner var ve digital kanal taraması yaptığımda 3 HD, 70 tanede digital kanal buluyor.sorularıma gelince...

1.Bu yayınları kablolu tw kablosundan yani anten kablosu diyebiliriz oradan alıyorum herhangi bir kutu kullanmıyorum çünkü MPEG-4 tuner tw içinde zaten mevcut fakat bu kabloyu değiştirebilirmiyim ve değiştirdiğimde görüntü kalitesinde bi değişiklik olur mu?
    Şu anda kablo, tw'min kablolu tw girişine bağlı yani anten yerinden bağlı. HDMI bölümünden değil bu HD yayınları izlerken herhangi bir görüntü kalitesinde düşüklük yaratır mı?

2.Şu anda bu yayınlar şifresiz veriliyor ki bende MPEG-4 tuner ile bu yayınları alabiliyorum,yarın şifre konduğunda conax modülü denilen modülümü almak zorundayım?

3.Televizyonunda MPEG-2 tuneri olan arkadaşlarım bu 3 HD kanalı hiçmi göremiyorlar? yoksa normal digital yayın kalitesindemi görüyorlar burayı anlamış değilim?

4.2. soruma bağlı olarak şifreli olmaya başladığında yayınlar sadece conax modülünü almam yeterli olmuyor sanırım? teledünyanın chipli kartınıda almak zorundamıyım ? ve teledünyanın bu kartını set up box kutusuyla beraber mi satıyorlar yoksa ayrıcada satılabiliyormu ve fiyatı ne kadar ?

Yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...Saygılar.

• Pani 50G10E TV'min hem kasa üzerinde hemde kitapçıklarında DVB-C (MPEG2 and MPEG4-AVC H.264) ve Cable HD Ready yazıları mevcut. Ancak bir türlü kablo TV de digital yayınları bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.