Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: deepkurt

Pani 50G10E TV'min hem kasa üzerinde hemde kitapçıklarında DVB-C (MPEG2 and MPEG4-AVC H.264) ve Cable HD Ready yazıları mevcut. Ancak bir türlü kablo TV de digital yayınları bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Konuyu çözdüm gibi, elbette başka sorularım olacak... :-)

TV ilk kurulumda Türkiye seçilince sadece DVB-T fonksiyonu açılıyor, ancak açılışta dili Türkçe, bölgeyi Finlandiya veya İsveç seçersek DVB-C açılıyor ve bir sonraki adımda 2 farklı yayın sistemi buluyor, 0 - default ve 1- İstanbul şeklinde. Her ikisi ile de denedim, aynı şeyler çıkıyor. Yayın süper ancak......

Ancak bazı sorunlar var, sinyal kalitesini %10 - %20 aralığında alıyor, bundan dolayı en fazla 46 kanal bulabildim (en az 10 kez denedim), ayrıca bazı kanallarda takılma da yapıyor. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim, sinyal kalitesini nasıl yükseltebilirim? Ben İsveç seçtim :-) bu bir sorun oluştururmu ilerde, ne dersiniz? Özellikle şifreli yayına geçtikten sonra?

NG HD ve Eurosport HD mükemmel gösteriyor, hiçbir takılma/donma yapmıyor, keşke bütün yayınlar HD olsa. Bir resim çekip yüklemek te isterim. Panasonic 12. nesil plazmalara DVB-C eklemiş ancak sadece 2 ülke için, bunun nedeni nedir bilmiyorum ama en azından izleyebiliyorum. :-)

Şimdiden yardımlar için çok teşekkürler...

• Takılmanın sebebi büyük ihtiamlle apartmanınızın altyapısı henüz dijital için hazır değildir.
    Siz kablo tv servisini arayın analog yayın kötü gösteriyor falan deyin.Gelirler bakarlar.Eğer apartmanda dijital yayın kalitesi yükselticisi yoksa ücretsiz olarak bundan takarlar ve analog bayağı düzelir.Haliyel dijitalde ve sinyal seviyesi %80-90 gibi olur.Takılmalar da kalkar.Normal taramada 46 tane falan bulur 121 Mhz ye alın tüm kanallar gelir.

Aslında DVB-C ve T ayrı ayrı kurulduktan sonra izlenebilmesi gerek.
    Mesela Sony de Menü Türkçe.
    Siz ayarlardan gelip dijitalden arama yaparken soruyor Kablo mu(DVB-C) Anten( DVB-T)mi diye aratıyorsun buluyor.İstersen anten tak DVB-T ye geç arat.Tekrar kuruluma gerek yok.
  • Az önce tekrardan arattım, sinyal seviyesi %100 olmuş, bu arada gece saat 01.:00 civarları idi...

Şimdi 73 digital TV kanalım ve 2 de radyom var... :-)

Bakalım yarın kullanımın yoğun olduğu saatlerde durum ne olacak. Şimdi tamamı çok güzel gösteriyor...
  • merhaba dradis..

ben de bunun 32sini almayı düşündüm de.. kablo tvden hd yayın için setup boxa ihtiyacın oldu mu? forumda sorununun çözülmüş halini göremedim..
  • Bildiğim kadarıyla LG LH4000 serisinde DVB-C tuner ve MPEG4 decoder var. LG LH4000 serisi ile Teledünya (dijital kablo TV) kullanan var mı? Varsa HD kanalları (özellikle Eurosport HD'yi) güzel gösteriyor mu? Bazı Sony modellerinde DVB-C tuner ve MPEG4 devoder olduğu halde Europort HD'yi göstermiyordu. Ayırca İstanbul'da hala şifresiz yayın yapılıyor sanırım. Evinde analog kabloTV olanlar şifresiz olarak dijital kablo TV'yi bir süre daha şifrsiz izleyebilirler. LG LH4000 serisi alanlar kontrol edip yorumlarını bildirirlerse çok sevinrim.
  • O sorun yani Sony'de ES HD sorunu Sonyden bomba gibi bir güncellemeyle 10dk da halloluyor.Tek yapman gereken sana en yakın Sony servisini araman.
  • Pani 50G10 ile ES HD ve NG HD de hiç sorun yok, ses de görüntü de tam geliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Bütün tanımlamalarınız yanlış olmuş ama ben sorunuzu anladım.
    Size kullanma klavuzundan daha kısa bir yol,
    1-Tvyi açın
    2-Ayarlardan Dijital yayını bulun
    3-Sonra taratın(uzun sürebilir)
    4-Eğer tarama sonunda kanal bulabilirseniz Tv nizdeki tuner DVB-C dir.(Kablo tv kablosu takılı iken Anten değil)
    5-İstanbul'da yayınlar şu an şifresiz kanalların çıkması gerek.
    6-SD kanalları izleyebiliyor HD leri göremiyorsanız Tv nizin tuneri SD dir.
    7- 6 sıradaki olayın olması zor tvniz için HDTV yazmışlar(Kastım Full HD değil,Bu tanımlar çok geniş vaktiniz olursa bakın yoksa kafa karıştırmayalım.)
    8-Samsung genelde bölgeye göre ürün veriyor.Örneğin avrupada DVB-T yaygın olduğunda avrupaya DVB-T li yolluyorlar.Hatta modellerin isimleri bile farklı kod aynı sona T falan koymuşlar.O yüzden ancak yukarıdaki yöntemlerle keşfedebilirsiniz tunerin DVB-T mi DVB-C mi olduğunu.
    Eğer olmuyorsa büyük ihtimalle tvnizde DVB-T vardır ve siz kutu almak zorundasınız.Kesin sonuç için yine de bir serivse sorun bayi değil.

Seedy9355 dostum bilgilendirmen için çok teşekkürler, yukarıda izah ettiğin şekilde yaptım ve HD kanallar dahil görebiliyorum. Bazı kanallarda sinyal zayıf vs yazıyor onu da TD servisi arayıp sinyal seviyesinin düşük olduğunu söyleyerek çözeceğiz sanırım.

Tekrar teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: whiskyyy

merhaba dradis..

ben de bunun 32sini almayı düşündüm de.. kablo tvden hd yayın için setup boxa ihtiyacın oldu mu? forumda sorununun çözülmüş halini göremedim..

Yukarıda da yanıtladım kutusuz olarak HD kanallar dahil izleyebiliyorum ancak benim tv 40 inç, 32 inç lerde belki farklı özellikler olabilir mi, dikkat etmek lazım sanırım..(istanbul fındıkzadedeyim)
  • arkadaşlar LG LH4000 FULL HD LCD TV DVB-C/ T Mpeg4 özelliklerinde lcd tv var. Ben teledünya ya hangi şekilde abone olabilirim. Hiç abone olmadan digital yayın izleme şansım varmı....
  • bu arada kampanya başlamış; 35 TL olan kurulum ücreti 12 temmuza kadar alınmayacakmış..şu anki aboneler olarak boşu boşuna ödemiş olduk bu parayı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aywa

arkadaşlar LG LH4000 FULL HD LCD TV DVB-C/ T Mpeg4 özelliklerinde lcd tv var. Ben teledünya ya hangi şekilde abone olabilirim. Hiç abone olmadan digital yayın izleme şansım varmı....

Görüşlerinizi bildirin lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dradis

quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Bütün tanımlamalarınız yanlış olmuş ama ben sorunuzu anladım.
    Size kullanma klavuzundan daha kısa bir yol,
    1-Tvyi açın
    2-Ayarlardan Dijital yayını bulun
    3-Sonra taratın(uzun sürebilir)
    4-Eğer tarama sonunda kanal bulabilirseniz Tv nizdeki tuner DVB-C dir.(Kablo tv kablosu takılı iken Anten değil)
    5-İstanbul'da yayınlar şu an şifresiz kanalların çıkması gerek.
    6-SD kanalları izleyebiliyor HD leri göremiyorsanız Tv nizin tuneri SD dir.
    7- 6 sıradaki olayın olması zor tvniz için HDTV yazmışlar(Kastım Full HD değil,Bu tanımlar çok geniş vaktiniz olursa bakın yoksa kafa karıştırmayalım.)
    8-Samsung genelde bölgeye göre ürün veriyor.Örneğin avrupada DVB-T yaygın olduğunda avrupaya DVB-T li yolluyorlar.Hatta modellerin isimleri bile farklı kod aynı sona T falan koymuşlar.O yüzden ancak yukarıdaki yöntemlerle keşfedebilirsiniz tunerin DVB-T mi DVB-C mi olduğunu.
    Eğer olmuyorsa büyük ihtimalle tvnizde DVB-T vardır ve siz kutu almak zorundasınız.Kesin sonuç için yine de bir serivse sorun bayi değil.

Seedy9355 dostum bilgilendirmen için çok teşekkürler, yukarıda izah ettiğin şekilde yaptım ve HD kanallar dahil görebiliyorum. Bazı kanallarda sinyal zayıf vs yazıyor onu da TD servisi arayıp sinyal seviyesinin düşük olduğunu söyleyerek çözeceğiz sanırım.

Tekrar teşekkürler

TD YAYINLARININ SAMSUNG DA KALİTESİ NASIL ACABA MEMNUNMUSUN GÖRÜNTÜLERDE LCD DİYİ NERDEN KAÇA ALDIN BİLGİLENDİRİSEN SEVİNİRİM..

• Bana mükemmel görünüyor ama ben daha önce LCD tv, Digitürk, HD yayın işlerine bulaşmamış, 55 ekran tv sinde kablo yayın izleyen briydim:) 2380 TL'ye İB'den nakit aldım. Darty de de taksili aynı fiyata vardı. Benim size söyleyebileceğim dikkatimi çeken bir konu ise analog yayınların bazıları neredeyse dijitale yakın netlikte. Sinyal seviyesini tv menüsünde görmei beceremiyorum henüz.

Şu an ES HD'de barselona çelsi mçını seyrediyorum, mükemmel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dradis

Bana mükemmel görünüyor ama ben daha önce LCD tv, Digitürk, HD yayın işlerine bulaşmamış, 55 ekran tv sinde kablo yayın izleyen briydim:) 2380 TL'ye İB'den nakit aldım. Darty de de taksili aynı fiyata vardı. Benim size söyleyebileceğim dikkatimi çeken bir konu ise analog yayınların bazıları neredeyse dijitale yakın netlikte. Sinyal seviyesini tv menüsünde görmei beceremiyorum henüz.

Şu an ES HD'de barselona çelsi mçını seyrediyorum, mükemmel

analog sd yayınların kalitesi benim de dikkatimi çekti....
    sony 32V4000 var babamlarda, tv de dvb-c mpeg-2 decoder var ve şu an için de dijital yayın şifresiz...
    hem analog hem de dijital yayınları kıyasladığımda aralarında bariz farklar yok...
    ben bunu ya tv nin sd yayın kalitesine bağlıyorum, ya da sistem altyapısı dedikleri oranda kaliteleşti...

edit : dradis, bu arada ben de fındıkzadedeyim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 5 Mayıs 2009; 16:49:07 >

• Kablo TV'yi arayıp akşam saatlerindeki yayında oluşan bozulmaları şikayet ettim. Çok şaşırtıcı şekilde 1 saat içinde geldiler, önce hatta kaçak giren varmı diye kontrol ettiler, olmadığını görüncede yayını kutudan ayarlayıp gittiler. Artık sinyal gücü %100, sinyal kalitesi %100... Görüntü daha bi güzel oldu sanki. Elbette asıl sınavı bu akşam 20:00 - 22:00 arası verecek, zira zaten gündüzleri güzeldi, akşamları sorun yaşıyordum.
  • arkadaşlar LG LH4000 FULL HD LCD TV DVB-C/ T Mpeg4 özelliklerinde lcd tvim var. Kablo tv kullanıyor arama yaptırdığımda Dijittal yayın bulamıyor neden olabilir arkadaşlar. Ankara / Dikmende oturuyoruz. Yardımcı olurmusunz lütfen... Hangi ayarları yapmam gerekiyor söylerseniz çok teşekkür ederim......
  • Arkadaşlar LG nin OFFİCAL Sitesinden Aldığım Özellikler...
    Broadcasting System

DVB-T (CI Type)
    -MPEG-4 AVC(H.264) Decoder
    Analog (PALⅠ/I', PAL/SECAM BG/DK, Secam L/L', NTSC M(AV ONLY) )
    DVB-C
    MHEG (UK Only)

Nasıl olurda bulamaz hayret bişey ... Kablo tv kablosunu anten girşinin olduğu yere takıyorum...
  • UK only yazıyor yani sadece İngiltereye gönderilen tvlerde bu özellik var demek istiyor bence boşuna uğraşmayın :(
  • Yanılıyorsunuz, UK only demek sizde olmadığı anlamına gelmiyor.

Benim 50G10 da da sadece finlandiya ve isveç için DVB-C desteği var. Açılışta dili Türkçe, konumu İsveç seçince çalışıyor.

Bence sende dene, açılışta ilk kurulumda konumu İngiltere seç. Bunun için fabrika ayarlarına geri dön seçeneğinden reset atman gerekecek.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.