Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabın için çok teşekkür ederim. Finalndiya ve isveç i seçince DTV otamatik arama kısmı açılıyor hayret ettim. Ancak bulamıyor hiç kanal çok uzun süryor 10 dk arattım bulamadı %20 ye gelmisti sinyal kalitesi 0 yazıyor.
    Acaba Ankara / Dikmen de mi yok kablo tv dijital yayını... Bu arada DVB-C ve MHEG birbirinden ayrı 2 özellik değilmi (UK Only) sadece MHEG özelliğinin yanında yer alıyor ???
  • Benim yaşadığım problemi paylaşayım, belki aynısını yaşayanlar olur, faydalı olur.

Sd bağlattım, geldiler bağlamaya, görüntüde dalgalar vardı hızla akan,
    3-5 gün nerdeyse bizim bölgeye bakan bütün ekipleri ile tanıştım
    sağolsunlar ellerinden gelen herşeyi denediler, en son müdürleri bile geldi
    en sonunda vardığımız netice şuydu
    apartmandaki yalancı topraklama, sd kutuyu samsung lcd tvye skart ile bağlayınca
    problem çıkartıyor görüntüde gürültü yapıyordu.
    Hd kutu hdmi girişi ile bağlandığında yapmıyordu
    bende hd kutu aldım hdmi dan bağlattım

bu konuda böyle kapandı, ngc hdyi açıp arada avunuyorum işte verdiğim yüz küsür tl fark için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aywa

Cevabın için çok teşekkür ederim. Finalndiya ve isveç i seçince DTV otamatik arama kısmı açılıyor hayret ettim. Ancak bulamıyor hiç kanal çok uzun süryor 10 dk arattım bulamadı %20 ye gelmisti sinyal kalitesi 0 yazıyor.
    Acaba Ankara / Dikmen de mi yok kablo tv dijital yayını... Bu arada DVB-C ve MHEG birbirinden ayrı 2 özellik değilmi (UK Only) sadece MHEG özelliğinin yanında yer alıyor ???

Bölgenizde digital yayın olmayabilir, ben İstanbul'dayım. Dün gece tekrar arattığımda +2 kanal daha geldi, şimdi 76 kanal var, gerçi bir çoğu izlenecek durumda değil, en sonlara attım (sudi tv, vs.).

Finlandiya veya İsveç seçildiğinde kurulum sonrası kumandadan TV tuşuna basınca sırasıyla DVB-C, DVB-T, Analog seçimleri geliyor, oradan bir kontrol edermisiniz... DVB-C seçiliyken menü tuşundan kuruluma girin, DVB-C satırının ilave olduğunu göreceksiniz, bu satıra girin yeni bir menü açılacak, buradan kanal güncelleme seçeneğini seçin, ve otomatik kanal güncellemeye de evet seçin. Sonra aratın. Mükemmel sonuç alıyorum, HD kanallar zaten süper ancak diğer kanallarda uydu digital SD lere göre oldukça iyi, hatta hızlı olarak aynı kanalı seçip bir uyduya bir kabloluya bakıyorum, kablolu bariz üstün.

Dünden itibaren NTV ve TV8'e şifre koydular, çok saçma ama anlamadım. Şifre çalışmalarının başladığını gösteriyor bence. Bundan dolayı CI slotu için Cas7 ve Mpeg 4 uyumlu Conax modül bakmaya başladım. Şifre girersede mutlaka abone olacağım, kutusuz. Aslında Teledünya'nın yerinde olsam kutu isteyene kutu, isteyene Conax modülle satarım, yine parayı kaparım.

DVB-C "Digital Video Boradcasting - Cable" ın kısaltması, dijital kablolu yayın yani. DVB-S dijital uydu için, DVB-T de dijital karasal yayın için. Mpeg4 ise bir yayın standardı, HD yayınları alabilmek için DVB-C nin yanı sıra MPEG 4 desteğininde olması lazım, sadece MPEG 2 desteği varsa SD yayınları alırsınız, HD yayınlarda ses gelir görüntüyü TV çözemez.

Dijital kablolu yayının en güzel tarafı birçok kanalda çoklu dil desteği var, isterseniz orijinal dilde isterseniz İngilizce dinleyebiliyorsunuz, TV'lerimiz çoklu altyazı desteğide sunuyor ancak kablolu yayınlarda böyle bir özellik yok, şimdilik, ileride olursa kullanmak zevkli olur. Aynen DVD seçenekleri gibi herşey var.

Not: Düzeltme yazım hatası için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 6 Mayıs 2009; 9:32:23 >

• Yeni gelen kanallar hangileri?
  • Yeni gelen kanalları tam emin olmamakla beraber biri Mesaj TV diğeri Olay TV sanırım, akşam eve gidince tekrar kontrol ederim, şimdi malum işyerindeyim. :-)
  • Dün servisi çağrdım. Hem tüm kanalları bulamıyordu hem de bazı kanallarda donma vardı. 5 saat içinde servis gelecek dediler. 1 saat sonra geldi. Kutusuz abone olabilmeme ve bu şekilde yayın izleyebilmeme çok şaşırdılar. TD değil kablo tv abonesi olmuşsunuzdur dediler. Sözleşme ve TD kartını gösterince inanamadılar. Biri arkadaşını aradı nasıl olabilir dedi vs... Ama çok ilgilendiler allah için. Birçok uğraştan sonra apartman girişindeki kutudan direkt seyyar kablo çektiler ve 75 kanalı birden buldu tv. Ben evin içinde birçok yere dağıtmıştım tv girişlerini. Şİmdi yeniden ele alıcaz o işi.

Ancak birşey dikkatimi çekti. HD yayınlar için 60-80 arası sinyal en uygunu dediler. YAni 95-100e gelince kalite artacağına azalıyormş?
  • Peki CONAX modülü nerden aldınız? Fiyatı nedir? MPEG 2 mi MPEG 4 desteklimidir?
  • Forumda Oray adındaki arkadaştan, kendinde 1 tane fazla olduğunu yazmıştı. ebay'dan almış. Henüz elime ulaşmadı, bugün gönderecekti.

Bu arada arkadaşlar ev içinde sinyal kaybını önlemek için bir takım çözümler gördüm forumda ama doğrusu tam olarak anlamadım çünkü konuya uzak biriyim. Benimki klasik olarak birbirine bağlama şeklinde dağıtıldı sanırım. Şu splitterlardan alsam bağlantıları onlarla yapsam faydası olur mu? Veya pratik başka bir önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dradis -- 6 Mayıs 2009; 12:40:39 >
  • deepkurt Cevap ve ilgin için çok teşekkür ederim. " Finlandiya veya İsveç seçildiğinde kurulum sonrası kumandadan TV tuşuna basınca sırasıyla DVB-C, DVB-T, Analog seçimleri geliyor, oradan bir kontrol edermisiniz" Demişsin yanlız ben o kısmı bulamadım tv de sanırım yok öyle biryer. Ceptelefonumun aparı kayıp olduğu ve dijital kameramda arkadaşımda olduğu için sana notebook yardımı ile kötü de olsa birkaç resim çektim menü ayarlarından bire bakarmısın.

Daha sonra ÜLKE kısmına gelip İsveç Seçiyorum.

Tüm kanal bilgileri ve bölge ayarları değişecktir. Devam Edilsinmi diye bir yazı geliyor. "Evet" Diyorum.

Seçtiktten sonra ototmatik arama başlatıyor. DTV-SD-RADYO olmak üzere 3 şekilde arama yapıyor. DTV=0 SD=59-RADYO=0 Bende Manuel Aramaya Geçip el ile DTV arama yı deniyorum, ancak Sinyal 0 laite 0

Resimler biraz kötü oldu kalite iyi değil notebook cam i ile çektim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Dradis

Bu arada arkadaşlar ev içinde sinyal kaybını önlemek için bir takım çözümler gördüm forumda ama doğrusu tam olarak anlamadım çünkü konuya uzak biriyim. Benimki klasik olarak birbirine bağlama şeklinde dağıtıldı sanırım. Şu splitterlardan alsam bağlantıları onlarla yapsam faydası olur mu? Veya pratik başka bir önerisi olan var mı?

Carrefour dan dikdörtgen şeklinde metal yükseltici aldım ama daha da kötü oldu ...
  • İsveç veya Finlandiya seçtiğin halde DVB-C açılmıyorsa, üzgünüm ama senin TV de sanıyorum DVB-C yok. Bende resim çekebilirsem buraya eklemeye çalışayım. Sanıyorum sende sadece DVB-T var. TV nin tam modeli nedir?
  • -LG 42 LH 4000 FULL HD LCD TV- OFFİCAL Sitesinden baktım söylemiş olduğun özellikler mevcut...
  • Ya benim dediğim bir şey vardı değil mi?Birçok marka genelde bölge bölge tv üretip yolluyor ve TR de şu ana kadar DVB-T vardır. DVB-C yeni eklendi o yüzden bölge bölge gönderilmiş mallardaki özellikler farkediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aywa

-LG 42 LH 4000 FULL HD LCD TV- OFFİCAL Sitesinden baktım söylemiş olduğun özellikler mevcut...

Malesef, şimdi kontrol ediyorum, ancak 42LH4000 modelinde sadece DVB-T var, tamamında üstelik, bölgesel değil. Buradan da kontrol edebilirsiniz.

http://www.dworld.at/images/LG/LG42LH4000.pdf
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Ya benim dediğim bir şey vardı değil mi?Birçok marka genelde bölge bölge tv üretip yolluyor ve TR de şu ana kadar DVB-T vardır. DVB-C yeni eklendi o yüzden bölge bölge gönderilmiş mallardaki özellikler farkediyor.

Bu konuda haklılık payınız var, hemen hemen bütün üreticiler TV standartları farklı olduğu için çeşitli bölgelere göre TV üretiyor.

Ancak atladığınız konu, dikkat ederseniz ülkemize Avrupa'ya özel üretilen TV er geliyor. Yani sadece Türkiye için bir TV modeli yapılmıyor. Zaten menüden ülke seçimine dikkat ederseniz, sadece Avrupa ülkelerini göreceksiniz. Kısacası Avrupa için duyurulmuş bir özellik mutlaka sizin TV nizde de olacaktır.

Ama siz TV nizi gidip Çin'den alırsanız, bir ara benim yapmaya çalıştığım gibi :-), bu sefer elbette elinizde Asya için üretilmiş bir model olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Bu arada Samsung un LED tvsine bence aldanmayın gördüm o kadar iyi değil.Asıl LED sonyde.Ama adamlar adam akıllı bir tvnin maliyetini bildikleri için henüz çıkarmıyorlar.Maliyet düşürme çabasındalar kaliteden ödün vermeden.(14inç mi ne Sony XEL serisi organik LED TV müthiş ama 14.000tlcik.Asıl LED o).Samsungun LED ine karşılık LCD tvyi yeğlerim.

Sayin speedy, Samsung'un LED tvsi dediginiz LED arka aydinlatmali LCD tv.lerdir. Ilk olarak Sony 46" uzeri X4500 serilerinde LED arka aydinlatmayi kullanmaya baslamistir.
    Kiyaslamayi bu iki model arasinda yapmak gerekir.
    Bahsettiginiz OLED TV tamemen farkli bir teknolojidir ve dediginiz gibi maliyetleri cok yuksek oldugu icin sadece 11" modeli tuketici pazarinda bulunmakta.

• Bazen direkt avrupa malı gelmiyor işte.Sorun orada.Maliyetten kaçsın diye koymayan bile olabiliyor.Bazı markalar burayı ortadoğu olarak alıyor ondan da kaynaklı.
    OLED için yanlış yazmışım özür dilerim hata bende.Ama ben yine çok iç açıcı bulmadım LED tvleri.LCD ler bence hala güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 7 Mayıs 2009; 16:42:35 >
  • Bu LG LH 4000 serisinde DVB-C özelliğinin olduğu konusunda, İstanbulda bulunan LG TURKEY firmasının satış sorumlusu Köksal bey ile görüştüm telefon ile. Bana bu konuda %100 garanti verdiğini ancak sizin kablo tv hattınız üzerinde dijital yayın alamıyor olabilirsiniz dedi bunun üzeri türksat bölge müdür yardımcısı ile mail yolu ile görüştüm bölgemizde dijital yayın olduğu konusunda bilgi verdi. Aklıma şu soru geliyor acaba TV hatalımı...
  • kanal artışı olacak diyolarlardı mayıs ayında hala ses yok
  • Beyler Denizlide skytürk eklendi şu an 73 kanal var teledünyada...
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.