Dewr arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum.Sony ben mesaj attım tamam ilgileniyoruz dediler 1 ay dönmediler bir daha attım ilgilenmeye başladınız mı diye?Evet ilgileniyoruz dediler.2 ay oldu dönmediler.Sen de mail at. Bizim aklımıza yeni bir şey geldi.Tv ye memory stick pro duo üzerinden servis güncelleme yaparsa tvdeki tunerle ilgili olarak yani tunere HD kodları tanıtırsa tuner HD yi de çözer.Ben servisle konuştum.Evet dedi böyle bir şey belki olabilir dedi Tunerin devre elemanları kaliteli ise güncellemeyle olur dedi.Değişime bile gerek kalmaz yani. şimdi soracaksınız ben kimse sormadan söyleyeyim.LCD tv ye güncelleme yapılambiliyor hatta yabancı forumlar bir Finliye Orjinal Sony Servisi güncelleme yapmış ve tvsindeki sorun düzelmiş.Ekrandaki görüntüyle ilgiliydi.Bizim 40D3500 forumundan biri bu yabancı foruma üye ve bu soruyu onlara yönetti şimdi onlardan gelecek düşünceleri bekliyoruz.Çünkü adamlar harbi çözümler buluyorlar.
sen mail atıcağım adresi yazarsan bende yollarım.güncelleme ile turner hd kodları çözücekse güzel olur fakat bu satış politikasının değişmesinede neden olabilir yani sırf satış politikası yüzünden onay vermeyebilirler ama olursada süper olur.
quote:
Orjinalden alıntı: thorondor06
Arkadaşlar ben sony 32v4500 almayı düşünüyorum ve TD ya da abone olacağım. Bu TVnin özelliklerinde "High Definition TV Tuneri (MPEG-4) - H.264 (desteklenen operatörlerle)" diye bir ifade var. Şimdi modülle TD izleyebilir miyim? Diğer bir sorumsa şu. Eğer modülle izleyemeyeceksem set top box almam gerekecek. Bu STB televizyona nereden bağlanıyor? HDMI mı yoksa normal anten girişinden mi? Eğer HDMI dışında bir başlantıdan bağlanıyorsa bu HD görüntüleri nasıl sağlıyor?
hd yayınları sadece hdmi dan alırsınız , modülü bilen sony ciler cevaplasın
arkadaşlar hd box için yazılım güncelleme frekansları nedir?
quote:
Arkadaşlar ben sony 32v4500 almayı düşünüyorum ve TD ya da abone olacağım. Bu TVnin özelliklerinde "High Definition TV Tuneri (MPEG-4) - H.264 (desteklenen operatörlerle)" diye bir ifade var. Şimdi modülle TD izleyebilir miyim? Diğer bir sorumsa şu. Eğer modülle izleyemeyeceksem set top box almam gerekecek. Bu STB televizyona nereden bağlanıyor? HDMI mı yoksa normal anten girişinden mi? Eğer HDMI dışında bir başlantıdan bağlanıyorsa bu HD görüntüleri nasıl sağlıyor?
eğer tvde hd turnerı war ise hd yayınları izleyebilirsiniz.teledünya için hd syp box yerine conax modül alırsanız yayını anten kablosu ile sadece tvinize takmanız yeterli olacaktır.aksi taktirde hd stb box alırsanız tvnizde hd turnerı bulunmasına gerek yok.
Anladım. Yani Set Top box normal yayını alıyor ve HDMI dan TVye aktarıyor o zaman
Aslında HD tunerli bir TV almak daha pahalıya geliyor. İlki TV yi alırken, normal LCDlerle arasında en az 400 lira fark var. Ve anladığım kadarıyla conax modüle de 150 lira veriliyor. Ayrıca teledünya, kart için de para istiyor mu?
Normal HD tuneri olmayan bir TV alsak sadece Set Top Box a 200 lira veriyoruz. Bunun da eksisi teledünya kullanamayacağımız bir yere taşındığımızda artık STB ı kullanamayacak olmamız.
quote:
Orjinalden alıntı: dewr
quote:
eğer tvde hd turnerı war ise hd yayınları izleyebilirsiniz.teledünya için hd syp box yerine conax modül alırsanız yayını anten kablosu ile sadece tvinize takmanız yeterli olacaktır.aksi taktirde hd stb box alırsanız tvnizde hd turnerı bulunmasına gerek yok.
Evet sadece kart içinde ayrıca bir ücret ödemektesiniz 10 Tl civarı bir tutar olması lazım
Tvler arasında 400 tl fark kaba taslak az fark varmış gibi gözküyor ama aslında panel daha değişik.Fazladan HDMI girişi olabilir Tv nin kaplaması değişiktir.tuner 400 tl etmez yani. o konuda rahat olun.
bu arada hem conax hem mpeg-4 çözen cam cardlar var. sony ile uğraşacağımıza toplanıp bunlardan alalım bence :).
Alakası yok yazdığınız çözümün.Çözücü mpeg-4 olsa neye yarar onu anlayacak olan kutu tuner o HD kodları anlamazsa naparsın?!!!!kaldı ki tuneri HD olanlar Üzerinde mpeg-4 yazmayan conaxla HD kanalları çatır çatır izliyor.Bazı tvlerde Eurosport sorunu var kaldı ki o kanal test yayınında da sorunluydu. Lütfen Kafalar karışmasın SD tunerin çözümü Tuner güncellemsi veya Tuner değişimindedir.O yüzden Sony tv kullanıcılarına tavsiyem tuner SD ise mesaj atın! ki ben böyle yaptım biraz daha kamuoyuna ihtiyacımız var.....
speedy mail attıgın adresi verebilirmisin ortak yere gitsin msglarımız
sonynin kendi web adredindeki site tr olan sony eurasia mı neydi?
ok
quote:
Orjinalden alıntı: Speedy9355
Alakası yok yazdığınız çözümün.Çözücü mpeg-4 olsa neye yarar onu anlayacak olan kutu tuner o HD kodları anlamazsa naparsın?!!!!kaldı ki tuneri HD olanlar Üzerinde mpeg-4 yazmayan conaxla HD kanalları çatır çatır izliyor.Bazı tvlerde Eurosport sorunu var kaldı ki o kanal test yayınında da sorunluydu. Lütfen Kafalar karışmasın SD tunerin çözümü Tuner güncellemsi veya Tuner değişimindedir.O yüzden Sony tv kullanıcılarına tavsiyem tuner SD ise mesaj atın! ki ben böyle yaptım biraz daha kamuoyuna ihtiyacımız var.....
yanlış anlamışsınız dediğimi. mpeg-4 ü kendisi çözüp tv'ye veren kartlar var. yani sadece mpeg-2 çözen tunerinizi hd yayınları alabilecek hale getiriyor. ve hd yayınları izleyebiliyorsunuz...
arkadaşlar hd box için yazılım güncelleme frekansları nedir?
Emin misiniz böyle bir şeyin olması biraz zor o da ayrı bir tuneri görevi görmüş olur. Elinizde belgeleriniz varsa lütfen sunun.Çünkü önemli bir konu. Yani zaten yayın üzerinden gelen kodu tv alıyor açıyor. CAM modülleri sadece giriş için gerekli şifreyi çözüyor. Kodu alıp açma işlevi tvnin kendisi üstleniyor.Haliyle tv ye HD kodlar yüklenmemişse tv de anlamıyor.
Sony Turkiye'ye Eurosport HD ve Mesaj TV sorunu ile ilgili W4000 ve E4000 serilerindeki problemi anlatan mailime cevap olarak, sorunun email veya telefon yoluya cozulmesinin saglikli olmayacagini belirten ve yetkili servislere basvurmami soyleyen bir mail aldim.
Servis teknisyenine durumu uygulamali olarak gostermek mantikli gorunuyor, fakat su siralar sehir disinda bulunacagimdan simdilik erteliyorum. Vakti musait olan arkadaslar yetkili servislere basvurabilirler.
quote:
Orjinalden alıntı: PohPohPerisi
Arkadaşlar taahhütlü kampanya ile eve Teledünya HD + Uydundet + KabloTV almıştım 2 ay önce. 25 senedir evimiz yok ev alacağımız tuttu, taşınıyoruz. Taahütleri iptal etmek zorunda kaldım ve 260 ytl civarında bir geri ödemesi oldu ki kabul edersiniz ki epey bir masraf bu. Yeni taşındığımız bölgede kablo TV yok.. Sonuç olarak elimde HD STB box ve modem kaldı. bunları satıyorum ilgilenen olursa
Elimde Türksat'ın verdiği Scientific Atlanta (Cisco) VO-IP Kablo Modem Teledünya OHC3700C HD DVB-C Receiver
bulunuyor taahüt olmaksızın teledünya ve uydunet'e geçmek isteyenler varsa 220 TL'ye satıyorum ikisini birlikte. Her iki üründe kutuları ve içeriğiyle birlikte eksiksiz. 2 ay kullanıldı ve ürünler son derece temiz. Kumandası hiç kullanılmadı evrensel kumandayla kullanıldığı için.
Diğer ürünlerimi elden çıkardım Pozitek HD Receiver'ımı satıyorum. 150 Liraya Teledünya HD'ye geçmek isteyenler düşünebilir 2.5 ay kullanıldı.
merhaba arkadaslar ay başında teledünyaya abone oldum şimdilik memnunum.bir kaç sorum olacaktı
1.teledünya box tv me hdmi kablosundan bağlı(kendi kutusundan çıkan) elimde bir tane kaliteli component kablo var deneyip arada fark varmı diye bakmak istedim ama her nedense component kablodan bir türlü görüntü alamadım acama bunun için box'ın menülerinden bir ayar mı yapmalıyım. 2.teledünya ile verilen hdmi kablosu sizce nasıl daha kaliteli bir kablo almaya değermi 3.tv min markası philips 42PFL7403D - full hd 1080p hd kanallar haricindeki kanalları izlerken box menüsünden 720p mi yoksa 1080 i yaparsam mı daha iyi sonuç alırım p ve i arasındaki farkı okuduğumdan bu soruyu sorma ihtiyacı duydum belki 1080 i yerine 720 p izlemek daha makuldur diye . şimdiden teşekkürler ..
Bence 1080i daha iyi olur gibi.Sonuçta tviniz 1080P ya tabi 720p ile 1080i arasındaki fark pek belli olmaz yakına çok çok gelirseniz ancak anlaşılır. Component ile HDMI ın görünütüsü farklıyıdı sanırım HDM RGB idi Component ypr pb mi o tarz bir şey.Menüden RGB olan yeri Yb falan var onan çevirirseniz görüntü alırsınız. Konu da tam merak ettiğim konu.Arada pek park yoksa bende alınca HDMI girişim kalmadığından Component ile bağlamayı düşünüyorum.Denemelerinizi merakla bekliyorum. Bildiğim kadarıyla TD çok kalşteli bir kablo göndermiyor.Yine de sizin seçiminiz kablodan kabloya fark var tabi ki. Kumandanızda takılma var mı?
zaten gözle görülür bir fark hissetmiyorum belki 720 nin p si 1080 nin i sinden daha iyi sonuç verebilirmi o açıdan merak ettim.component de bildiğim kadarıyla hdmi ile arasında görüntü farkı olmaması lazım arasındaki fark hdmi da hem ses hem görüntü alıyorsunuz component de sadece görüntü.kumandada genelde takılma yok ama çok nadirende olsa tepkime süresi azalıyor geç çalışıyor yani.