Conax modülü Karaköy'den aldım, ancak aldığım yeri tavsiye etmeyeceğim için neresi olduğunu söylemeyeceğim. Başından sonuna kadar sorun yaşadım. Elimizde var dendi, gittim almaya, gidince depoda var dediler. Getirin o zaman deyince, akşama gelir dediler. Herşeye rağmen tamam dedim, parasını ödedim, akşama kargo edin dedim, anlaştık. 3 gün sonra hala kargoya vermemişlerdi, ağır bir telefon konuşmasından sonra 4. gün kargoya verildi. Nihayet aldım, çalışıyor olsa gerek, takınca TV hemen görüyor, ancak daha kart almadım, içinde kart yok uyarısı veriyor.
Evet kanallar yine şifrelenmiş :-(
Hemen Teledünya yı arayacağım.
AZ önce aradım ve abone oldum. Telefonda en az 40 defa tekrar tekrar STB siz abonelikte yaşayabileceğimiz sorunlardan sorumlu olmadıklarını söylediler. Servise bağladılar, oradaki vatandaşta 40 defa anlattı. En sonunda dayanamayıp abone yaptılar. 3-5 gün arasında kartı getirip takacaklarını söylediler. Bakalım bekleyeceğiz artık.
Bende bugün TD'yi aradım ve abone oldum. Bana da defalarca Conax modül almamı ama yine de garanti vermediklerini söylediler. Yine 3-5 gün içinde kartı getireceklerini söylediler. Şimdi Conax modül arayışındayım. Yurtdışındaki bir arkadaşa sordurdum bakalım bulabilecek mi?
quote:
Orjinalden alıntı: deepkurt
AZ önce aradım ve abone oldum. Telefonda en az 40 defa tekrar tekrar STB siz abonelikte yaşayabileceğimiz sorunlardan sorumlu olmadıklarını söylediler. Servise bağladılar, oradaki vatandaşta 40 defa anlattı. En sonunda dayanamayıp abone yaptılar. 3-5 gün arasında kartı getirip takacaklarını söylediler. Bakalım bekleyeceğiz artık.
Bugün gelip kuracaklarmış, bakalım bekliyoruz... Hala da aramaya devam ediyorlar, "bakın çalışmazsa siz sorumlusunuz, çalışmazsa kutuda veremeyeceğiz, kutular 2 ay sonra gelecek" diye.
Bu arada dün geceden itibaren paketlerden 2 si çıkmamaya başladı ve bundan dolayı kanal sayısı 60 a indi. Ayrıca hepsinin yeride karışmış. Sizde de durum böylemi?
TV; seçili kanal ayarlanmamış uyarısı veriyor bu şifre mi koydular anlamına geliyor.. Ankaradayım 2 gündür sd yayın yok
hd yada sd kutu olmayanlar için ileride çok sıkıntı olacak.
Ne alakası var canım saçmalamayın.Modülle izlemek çok normal bir şey.Tvde bu özellik varken ne diye alacağım kutuyu.İşki onlar işlerini düzgün yapsın modülle kullanana hiç bir şey olmaz.Kendileri kutu satsın diye yapıyorlar.
Henüz daha gelmediler, kart gelmediği için yayınlar şifreli görünüyor. Kart gelince belli olacak herşey.
Teledünya teknik servisiyle de görüştürdüler bu arada, onlar TV nin özelliklerini, conax modülün özelliklerini sordu, tamam dediler, sorunsuz izlersiniz. Kaybedecek birşey yok, denemeye değer, aylık 2 TL fark için mi bu tantana. Hem şimdi kurulum ücreti olan 35 TL yide almıyorlar.
Benim gıcık olduğum konu, sürekli kanal numaralarının değişmesi ve bundan dolayı kanalların yer değiştirmesi. Şimdi TV yi açtığımda kanalların %90 nında şifrelenmiştir yazıyor, geri kalanlarda hizmet yok yazıyor, bunuda anlamadım. :-)
Bugün geldiler sözleşmeyi yaptık, kartı verdiler ve aktive ettiler. Gerçi modül henüz elime ulaşmadığı için kontrol edemedim ama umarım p.tesi yada salı günü gibi modüle de kavuşacağım. Bu arada forum da 10 tl gibi bir ücret alındığı söylenmişti, ama benden bir ücret talep etmediler bilginiz olsun.
Nerdesiniz?İl il farkediyor.Bazıları veya bazı yerlerde 10Tllik depozito ücreti bozulma kırılma kaybolma gibi peşin alınıyor bazı yerlerde alınmıyor.
izmirdeyim, ayrıca burada şifreli olmasına rağmen her seferinde 77 kanal + 1 adet sw upgrade kanalı buluyor. zaman zaman bazı yerlerde yaklaşık 60 kanal olduğu söylenmişti, burada bu şekilde bir sorun görülmedi.
istanbul
sci tech kanalının gelmesiyle yeni gelen saudi tv, olay tv fln hepsinin frekansı gitti sci tech de yok.
trt3 yok.
İyi bi yenilik bilgilendirme için teşekkürler
STB (Set Top Box) satın almadan, yalnızca kart alarak Teledünya aboneliği konusundaki deneyimlerimi resimli olarak aşağıdaki linkte anlattım. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım.
evet arkadaşlar, conax modülüm de geldi ben de artık setup box'sız digital yayın izlemeye başladım. Bu arada D çocuk ve D Yeşilçam gelmiş kanal sayısı 79 olmuş biraz yavaş da olsa bu yeni gelenleri pek seyretmeyecek de olsam kanal sayılarının artması güzel
Gerçketen D serisi tematik kanllar mı gelmiş? Eğer geldiyse yine hatırlatırım size bundan bahsetmiştim forumun başında.D-Smart ile işbirliği.Hatta bakın ileride DT den de kanallar alınacaktır.
teledünyanın internet sitesinde yakında sinema paketinin hizmete gireceği yazılmış..çok güzel bir haber..
şuan için 80 kanal var. Bugün yanılmıyorsam cortoon net tv de eklendi ama yayında bir sıkıntı var takılarak geliyor çağırdım adamları bakalım ne diyecekler. Birde GS tv yok yani varda yok. Anlamadım genel bir sıkıntı varmış İstanbul Küçükyalıda oturuyorum acaba başka illerde veya ilçelerde sıkıntı varmı GS tv ile ilgili Tele dünyada...