Şimdi Ara

Cehennem fikri sizi mutlu mu ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne kadar kolay degil mi yazmasi? Sonsuza kadar insan yakinca kotu insan orada pişman olacak orada sonra iyi olacak ehe peki sonuc ne olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah nasıl hem adaletli olup hemde belli seviyede günah işlemiş birisine sonsuza kadar cehennem cezası verebiliyor. Adam hayatı boyunca yapabileceği bütün pislikleri yapsa yinede sonsuza kadar yanması çok mantıksız ve adaletsiz değil mi. Büyül ihtimal Allah ta bizim gibi sinirleniyor yoksa neden böyle saçma sapan cezalar versin.
  • kardeşim ben müslüman olsam ve atayizt arkadaşlarımın sonsuza kadar yanacagini dusunsem islami birakirim hemen. çoğu çok igi insanlar. sonsuza kadar yakmak ne ajsjsjsjskskakak

muhammed bi ara sinirlenip yazmiş devamı öyle gelmiş heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 7 Ekim 2018; 23:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah nasıl hem adaletli olup hemde belli seviyede günah işlemiş birisine sonsuza kadar cehennem cezası verebiliyor. Adam hayatı boyunca yapabileceği bütün pislikleri yapsa yinede sonsuza kadar yanması çok mantıksız ve adaletsiz değil mi. Büyül ihtimal Allah ta bizim gibi sinirleniyor yoksa neden böyle saçma sapan cezalar versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Allah nasıl hem adaletli olup hemde belli seviyede günah işlemiş birisine sonsuza kadar cehennem cezası verebiliyor. Adam hayatı boyunca yapabileceği bütün pislikleri yapsa yinede sonsuza kadar yanması çok mantıksız ve adaletsiz değil mi. Büyül ihtimal Allah ta bizim gibi sinirleniyor yoksa neden böyle saçma sapan cezalar versin.
    ve böyle bir allah kendine nasıl en merhametli diyebilir?

• ömrün sonuna kadar nankörce yaşa
    sana verilen nimetlerle verene hakaret et
    yanıyoooom diye ciyakla
    herkes ettiğini bulacağı için zerre haksızlık olmuyor yani
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    o cezayı gör de adam ol diye vermiş bunu anlamak bu kadar zor değil ki
  • Dünyada bunu sado mazoşist tavırlar denir zerre haksızlık yok diyenlere duyurulur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Eeee nimetleri verdiyse verdi vermeseydi acliktan olur giderdik.Kucuklukten beri kafamizi boyle bos korkularla dolduruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-E-K- -- 8 Ekim 2018; 10:19:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

ömrün sonuna kadar nankörce yaşa
    yanıyoooom diye ciyakla
    bana kimse nimet falan vermedi hayata bok gibi 10 0 geriden başladım her şeyimi çalışarak elde ettim. Ben kimseyi sonsuza kadar yakacak kadar cani ve zalim degilim. Ama senin allahın zalimlerin en zalimi canilerin en canisi

• quote:

o cezayı gör de adam ol diye vermiş bunu anlamak bu kadar zor değil ki

Görmedimki sorunda bu görsem adam olurum belki.

hangi öğrenci sınav bitmeden sonucunu gördü
  • quote:

ömrün sonuna kadar nankörce yaşa
    yanıyoooom diye ciyakla

Verdiği nimetler ama bir hapishanedeki adamın ölmemesi için verilen bir iki yiyecek gibi. Yani ne yapıcaktı bize el,kol,ayak, akıl vs. vermeden mi bizi sınav yapıcaktı sanki ? Mesela yattığımız yerden yemek yesek, para kazansak ayriyetten beynimize (zarar vermeyecek ve asla etkisi azalmayacak şekilde) sürekli mutluluk hormonu vs. salgılansa işte o zaman ibadet ederim ve bana verdikleri için teşekkür ederim. Çünkü hayatta bazen 0'ın altına düşersin bazende üstüne çıkarsın, fakirsen ve çeşitli sorunların varsa genelde hep 0'ın altında olursun. Farketmez eşit bir şekilde bile artı eksi dengesini tuttursan ve normal bir insan bile olsan Allah'a bence şükredicek bir şeyin olmaz çünkü seni hiç yaratmasa hep 0 da kalıcaktın asla eksilere düşmeyecektin. Artıya da çıkmayacaktın diyebilirsin ama sen yokken artının bir anlamı kalmayacaktı ve onun için çabalamanda gerekmeyecekti.

• aldığın nefes nimet değil mi

bana kimse nimet falan vermedi demişsin hiç boşuna Allahın verdiğini ne biliyorsun deme
  • quote:

hangi öğrenci sınav bitmeden sonucunu gördü

Öğrencinin sınav sonucunu sonradan görmesini örnek vericek kapasiten var ama bu öğrencilere o anda sınavda olduklarını söylemeden öğrencilerin sınavda olsuğundan nasıl haberdar olacağını düşünememişsin bu senin düşünemediğinden değilde bilerek kendi düşüncelerine uyan örnekleri seçmenden kaynaklanıyor. Üstelik birde şöyle düşün bu öğrencilerin önünde sınav kağıdı kalem vs. olmayacak hatta sınıfta olduklarından bile haberleri olmayacak bu şekilde bu örneği daha doğru anlayabiliriz.

Kendinizi bunlarla mi kandiriyorsunyz? Sinaniyormusyz.dunyada 7 milyar insan var .bir savas cikiyor milyoblarca insan yok oluyor kimsenin umurunda degiller.karincadan ne farkimiz var hicbir değerimiz yok.kim niye sinasin bizi

Bugun amerika da dogsaydim baska italyada dogsaydim baska somalide dogsaydim baska olacaktim.hatta adanada dogsaydim baska hakkaride dogsaydim baska birisi olacaktim.iyi kotu olmayi insanin kendisi secmez insab sadece onune gelen siklardan birisini secer.o siklari da ailen cevren kulturun egitim sevuyen vs belirler.

• T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiyi alıntıladınız heralde.

üslubun için teşekkür ederim ilk başta

senin yazına cevaba sondan başlamak gerekiyor
    sıfırda kalanlar var. insan ve cin haricindeki canlılar. insana verilen irade sınavı gerektiriyordu. iyi kötü ayrılmalı. kim neyi ne kadar anlayıp yaşamış anlaşılmalı idi. ve sınav sonucu olarak yorumun başında yazdıkların senin dünyada istediklerin hak edene verilmeliydi. yani sen cenneti dünyada istemektesin olur mu
    insan var olduğundan beri sınav, hesap anlatılıp duruyor. daha öğrenemediysen öğrenmek istememen içindir.
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    nimet vermeseydi de doğmasaydık demen daha mantıklı

sınav başlamış sorular zor gelince hocayla atışmaya başlamışsın fayda eder mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Yanlış kişiyi alıntıladınız heralde.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.