Şimdi Ara

Celal Şengör vs Enver Aysever (Aykırı Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her ne kadar din ile ilgi argümanları pek hoşuma gitmese de hocamıza bu programla bir kez daha saygı duydum.
    özellikle askerlik ve Atatürk Milliyetçiliği konusunda ki düşüncelerine bayıldım tam benim gibi düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 2 Mayıs 2019; 9:12:8 >

• Bu Enver hayatımda gördüğüm en berbat sunucu, ne kadar bilgisiz olduğunu da göstermiş oldu solcuların bu program sayesinde.
    Bu arada dh tüpün içine şu linki koymanız gerekiyor.https://www.youtube.com/watch?v=j4dqWYL1oc4

Bütün YT videolarında şu "&" işaretten öncesini kopyalayın her zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 30 Nisan 2019; 20:29:36 >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    düzelteyim :)
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Solcular şuursuz bir biçimde zararlı düşüncelerini bir inanca çeviriyorlar burada onu görüyoruz...
  • İnanç için bir tanrı aramaya gerek yok. Sosyolojik bir hareket tarzı bu. İnsanların en temelde unuttuğu şey göklere çıkardıkları kişilerin veya ideolojilerin kendileri ile benzer kapasitede kişiler olduğu veya kendileri gibi insanların ortaya koyduğu basit ideolojiler olduğu gerçeğidir. Yani insanoğlu mükemmelliği arıyor ama aslında herşeyin temeli ise saçmaya dayanıyor dolayısıyla mükemmel birşey olmadığı gibi hayran oldukları kişiler ve fikirler dahil herşey bir takım çaresizlikler içeriyor. İnsanlar bunu itiraf edemiyorlar çünkü denizin içine doğdukları için suyun ne olduğunun bile farkında değiller.

Bu konuda Von Hayek'in şu sözü çok hoşuma gider. Aslında ekonominin nasıl çalıştığını anlamaktan aciziz bu nedenle onu kontrol etmeye çalışmak en temelde ekonomiye en büyük zararı verir çünkü kontrol ettiğimiz olgunun çapını anlamaktan aciz canlılarız. Gerçektende çevremizde olan biten karşısında aslında yeterli bilgimiz yok ve belkide hiçbir zaman olmayacak yapmaya çalıştığımız şey onu kontrol etmekten çok nasıl işlediğini anlamaya çalışmak olmalı. Bu kibri bıraktığımız zaman ancak bir yere varabiliriz. Çünkü hiçbir zaman herşeyi çözecek hazır bir reçete olmayacak bu nedenle fikir ve istediğini yapma özgürlüğüne sahip olmak zorundayız çünkü ancak her zaman her şeyi deneyerek bir yerlere varabiliriz.

• şöyle insanları abartanlara bayılıyorum ya. kendinde gördüğü eksiklikleri başkasında tamamlama isteğini sonucu bunlar işte hep.

"benim düşündüğüm gibi düşünüyor" lafı herşeyi açıklıyor. yani doğru yada yanlış senin gibi düşünüyorsa "aydın" "bilge" kişi olması için yeterli.

şu sığlıktan çıkın artık. söylenmeyeni söyleyenlere, hapise girmek pahasına konuşanlar değerlidir benim için. bunun gibi güne ve çağa ayak uyduran sıradanlar değil.
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    ben de senin gibi laf cımbızlayıp kendi kendine psikolojik analiz yapan tiplere bayılıyorum.
    bu arada celal şengör'e sıradan diyorsan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Marx insan zamanının da bir çeşit meta olduğunu unutmuş gibidir.Savlarına karşın flappy bird kamyonlarca domatesten daha değerlidir.Hem değer açısından hem yaşanabilecek olası israfları önlediği için.Ayrıca gerçek diyalektik bu değil
  • Yeterince hegel okunsaydı şayet insanlık daha fazla amele olmaktan kurtulabilirdi
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Sırf transandantal belirlemelerin yoğun ve canlı bir varoluş bulmaları, onları temaşa ve düşünümleme veya iletişimle bulamaç etmemiz gerektiği anlamına gelmez, hatta ve hatta bunun tam aksini gösterir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.