Şimdi Ara

Çelik Kapı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar evime celik kapı yaptıracagım fakat bı durumda kafam karıstı. Bugune kadar herkes etrafinin betonla doldurulmasi gerektigini soyluyordu fakat benim celik kapi yatiracagim yer 2 cm bosluk kaldigini beton dokmeye gerek olmadigini poliuteran kopukle sabitleyeceklerini soylediler. bence yaptirmadan once sizin fikirlerinizi almak istedim. sizce baska bir beton yapan yeremi gitmeliyim yoksa bu adama guvenmeliyim:)

• Kenarlarında boşluk kalmaması çok önemli.Ancak çelik kapı yapanların en çok kullandığı dolgu malzeme o köpüktür.Kapıcılar zaten beton işine falan karışmazlar sanırım.Kenarlardan sonrada kilit sistemi önemlidir.Sadece yandan kilit hemen patlatılabilir.Alttan ve üsten de desteklenmesi şart.Yan olarak iste üst ve alt olması daha sağlam olacaktır.Boş gözükmeyen bi kapı olması daha iyi olacaktir oturaklı ağır bi kapı daha sağlamdır.Köpük konusu çelik kapı için çok sağlan olmaya bilir.Sonucunda köpük.Beton ile doldurma veya arasına kalas da konulabilir.
  • bizimde yaklasik 1 cm bosluk vardi, duvari delerek her tarafini demir kaynak ettiler, sonra kopuk yaptilar.
    bence eger imkaniniz varsa demir cubuklarla her tarafini demir kaynak ettirin sonra kopuk yaptirin..
  • arastiriyorum bu konu icin baaygi kafam agridi acikcasi. eger beton yaparsak kapini kesmek zorunayiz falan dediler ozamanda alan cok dar olur falan dediler ama heryerde betonlama ii olur dediler. kopuk olayi sakat diyorsunuz yani siz. bu kapicilarin hangisine inanayim bende cok sasirdim
  • hangi marka ve özelliklerde çekil kapı önerirsiniz.apartman dairesi için.
  • kale her zaman en dandik kapısında bile altan üsttn sağ ve soldan kilitleri var
  • Arkadaşım evime ömür boyu hırsız girmesin kapımdan diyosan kalenin çıkarttığı çengel sistemli kilitler var kapıya çengel gibi tutuyo beton döktürtürsen süper olur yoksa köpüğü yan taraftan bastıran bi aletle ezip kapıyı yamultuyolar zaten çelik kapı dediğimizin içinde çelik plaka var kendisi çelik değil.

Benim dediğim şunun gibiler

çevirdiğinde kilit çıkıp anahtar bölmesine kitleniyor.

veya bunun gibi

diğer boru gibi olanlardan bunlar daha kaliteli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kesinlikle artık bu kilitlme sistemi olan kapı ve beton dolgulu yaptırcam.
  • anahtarı evde unuttun mu yedin naneyi ?
  • Bizim kapıya beton döktüler. Fakat kibarca kapatmak lazım. 100 KG lik kapı çarptığında 1 ton oluyor.
  • konu eski ama faydalı bir mevzu bende bayağı araştırdım şu bahsedilen çengelli kapılardan yapılması tavsiye edilmiyor zemin kayması ve deprem gibi zamanlarda sıkışma yapıp mahsur kalma durumu sözkonusu ve bir çok üretici bunu durdurmuş durumda ama bende beton dökülerek yapılan kapılarda sonradan şişme yapıp ayar kaçırdığını duyuyorum sanırım en mantıklısı köpük..

ve beton dökmeseler dahi duvara 1 cm falan pay kalıyor onuda destekliyorlar söylenen bu bakalım nasıl olacak.
  • Kapının üstü fitillere tam oturuyor alta doğru mesafe açılıyor ortada 5 mm. alta doğru 10 mm geçiyor. Kapıyı kasaya tam paralel hale getirmek için ne yapmak lazım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.