Şimdi Ara

Cep hattı alırken mutlaka kaşe bastırın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), GSM hattı için başvuran vatandaşların kimlik fotokopilerinin usulsüz olarak farklı amaçlarla kullanılmasına el attı.

Vatandaşların haberleri olmadan kendi üzerlerine hat çıkarıldığı şikâyetlerinin artması üzerine BTK, GSM şirketlerine bir yazı göndererek abonelik sözleşmeleri veya diğer işlemler yapılırken alınan kimlik fotokopilerinin başka bir amaçla ya da başka bir yerde kullanılmasını engellemek amacıyla “kaşe”lenmesi kararını verdi. Bu karara göre GSM şirketleri bayilere kaşe dağıttı. Üzerinde “... no’lu hatta dayanak belge olup, tek başına ya da başka bir işlem için kullanılamaz” ibaresi bulunan kaşelerin bulunduğu kimlik fotokopileri başka bir amaç için kullanılamayacak. Kaşede kimlik fotokopisinin hangi numaralı hat için kullanıldığı da yer alacağı için farklı bir hattın açılması için de kullanılamayacak. BTK, bu uygulamayla vatandaşların hat açtırmak için verdikleri kimlik fotokopilerinin kötü niyetli bayiler tarafından başka hatlar açmak için kullanılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Uygulama yarından itibaren başlıyor.

Kimlik fotokopilerinin kullanılarak birden fazla hat açılması en son Ali Avşar adlı bir kişi mağdur olmuştu. Avşar, Sarıyer’de yeni bir cep telefonu hattı almak için gittiği bayide adına kayıtlı 46 hat bulunduğunu öğrenmişti.

• Bende yarın hat alacaktım çok iyi oldu bu haberi gördüğüm,teşekkür ederim.
    Yalnız şöyle birşey var benim üzerime hat çıkarsalar dahi bu elinde sonunda ortaya çıkar.
    Çünkü hat çıkarırken bir sözleşme imzalatıyorlar kullanıcıya.
    Ve bu sözleşmenin aslı ilgili operatörün merkezine gidiyor.
    Yani ben bu hattı benim adıma çıkaran bayiyi mahkemeye versem ve o imzanın bana ait olmadığını iddaa etsem imza tespite gidecek ve sahte olduğu anlaşılacak.
    Bu yüzden o hattın başvurusunu alan kişinin hemde bayi sahibinin başı çok derde girer.
    Fakat yinede temkinli olmak lazım.
  • Büyük ihtimal sen yarın bayiye gittiğinde kaşe daha gelmemiş olacak.

Başkasının adına bir sürü hat almak zor değil,eğer bayi çalışanı kötü niyetliyse,dürüst güvenilir biri değilse başkasının adına faturalı hat bile alır.
    Kötü niyetli biri kaşe olsa bile gider 2 fotokopi basar,birini kaşelemeden yedek tutar,basar basar çoğaltır.
    Bu yüzden gözünüzün önünde bastırın fotokopiyi diyecem ama fazla paranoyaklık da topluma zarar verir.
    Benim taktiğimdir,giderim her yıl Nufüs dairesine,kimliğimi kaybettim yada eskidi derim yırtarım kenarını yenilerim.Nerdeyse her yıl yeni kimlik alırım ve kimlik cüzdanımdaki üstteki kodlar ve seri nolar değişir.
    Yenilendikten sonra,yeni seri noları iş yaptığım bankalara veririm ve birkaç bazı önemli yerlere.
    Eski kimliğimi daha önce eline geçirmiş ve kullanmak isteyen kişilerde avucunu yalar.

• hocam konuyla alakası yok ama siz bahsedince aklıma geldi kaybedilen kimlik için herhangi bir işlem yapmaya gerek var mı?? ben sadece gazete ilanı verdim şu vergi dairesine bildirme işi kalkmış dediler başka da hiç birşey yapmadım güya eski kimliğinle şirket vs.. kurmaya kalkınca sistem kimliğin kayıp olduğunu belirtiyormuş eski seri nolar kara listeye düşüyormuş o yüzden eskisi gibi adınıza şirket vs.. banka hesabı açılamıyormuş...

quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

Büyük ihtimal sen yarın bayiye gittiğinde kaşe daha gelmemiş olacak.

Başkasının adına bir sürü hat almak zor değil,eğer bayi çalışanı kötü niyetliyse,dürüst güvenilir biri değilse başkasının adına faturalı hat bile alır.
    Kötü niyetli biri kaşe olsa bile gider 2 fotokopi basar,birini kaşelemeden yedek tutar,basar basar çoğaltır.
    Bu yüzden gözünüzün önünde bastırın fotokopiyi diyecem ama fazla paranoyaklık da topluma zarar verir.
    Benim taktiğimdir,giderim her yıl Nufüs dairesine,kimliğimi kaybettim yada eskidi derim yırtarım kenarını yenilerim.Nerdeyse her yıl yeni kimlik alırım ve kimlik cüzdanımdaki üstteki kodlar ve seri nolar değişir.
    Yenilendikten sonra,yeni seri noları iş yaptığım bankalara veririm ve birkaç bazı önemli yerlere.
    Eski kimliğimi daha önce eline geçirmiş ve kullanmak isteyen kişilerde avucunu yalar.

• yazmayı unutmuşum, bu uygulama 1 kasım 2010 tarihinden itibaren geçerli olmuştur. bence bayide kaşe yoksa bile durumu anlatınız ki bizi koyun gibi görmesinler.
  • Abone merkezi olmayan bayide numara taşıtmam gerekecek ben de çekiniyorum ne yapsam
  • artık var mı kaşe uygulaması, bimcellde vodafonda falan mesela ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet kesinlikle kaşe bastırmak lazım ya da elle yazmak lazım sadece hat için kullanılabilir diye.
  • Varmı uygulayan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.