Şimdi Ara

Cep telefonlarında ÖTV kalkacak mı? Bakanlıktan açıklama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
1
Favori
9.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cep telefonlarında ÖTV kalkacak mı? Bakanlıktan açıklama!
    Türkiye’deki telefon satışlarının düşüş eğilimine geçmesi ve tüketicilerin yurt dışındaki telefonlara yönelmesiyle telefonlar için ÖTV indirimi beklentisi oluştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, cep telefonu ve tabletlere ÖTV indirimi iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Telefonlarda ÖTV kalkacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “telefon ve tabletlerden ÖTV alınmamasına" ilişkin bir çalışmasının olmadığını açıkladı. Telefonlarda ÖTV sıfırlama veya ÖTV indirimi gibi herhangi bir gelişme olmayacak.

Ayrıca Bkz.iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için ne kadar vergi ödüyoruz?

Kamuoyunda gündeme gelen haberlerde, bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin alacakları ilk telefon ve tablet bilgisayarların ÖTV'siz satılmasına yönelik bir düzenleme hazırlığı olduğu iddiaları yer almıştı. Bakanlığın gündeminde bu yönde de bir çalışma bulunmuyor.

Cep telefonlarından ne kadar vergi alınıyor?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve %18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişiyor. ÖTV’siz fiyatı 1500 TL’yi aşmayan telefonlardan %25 ÖTV, 3000 TL’yi aşmayan telefonlardan %40 ÖTV, 3000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise %50 ÖTV alınıyor.

Kaynak:https://aa.com.tr

• +1

2023 Bütçesinde

Faize giden para = 566 milyar TL

Diyanet bütçesi = 36 milyar TL

Cumhurbaşkanlığı harcaması = 3.7 milyar TL(2022)

ÖTV kalkması için yapılması gereken eylemler:

¶ Sandıkta akepe ampülünü söndürmeli

¶ Faiz sıfırlanmalı.

¶ Diyanet özelleştirilmeli.

¶ Cumhurbaşkanı Çankaya'ya taşınmalı. Kaçak saray kiraya verilmeli.

¶ Üretime hiçbir katkısı olmayan İmam hatip okulları her ilde 1 okul olacak şekilde azaltılmalı.

telefonun ötv si mi olur? bu temel bir zorunluluk. ben aldığım her üründen bir tane de devlete neden almak zorundayımki. Devlettekilerin bindiği alakasız derecede fazla olan lüks arabalar, geçmediğim köprülerin garantileri, gereksiz gereksiz yapılan harcamaları neden karşılamak zorundayımki ben....

• Şubat Ocaktan, Mart Şubattan, Nisan Marttan ....

• ÖTV kalkmaz. İmei kayıt ücretlerine boşuna zam yaptılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim altın yumurtlayan tavuğu keser.

• Halk adına, gençlik adına ne yapılmış ki ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doğuda bayram havası...

• Az kadlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlara guvenmeyip zamaninda yurt disi + IMEI kaydi yaptim. Ben hicbir zaman bunlarin insanlari icin bir sey yapacagina inanmiyorum. Oyle olmasaydi secim icin EFT cikartmazlar, asgari ucrete 55% zam getirmezlerdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışından fazlacana ithal edildiği için vergi konması normal. Yurt içinde üretilenlere teşvik verilir ise fiyat düşebilir doğal olarak.

• Dua edelim daha da çıkmasın..

• Kılıçtaroğlunun bir twitine bakar bu iş

• Muhalefet gelse kaldıracak mı sanıyorsunuz. Muhalefet de popülist para saçma moduna girdi. Sgk yı hükümet muhalefet el ele verip batırıyor. Araçtan vergi kaldır telefondan kaldır 1 yılda daha beter oluruz. Kimseye güvenmiyorum artık. Akıl dışı bir çılgınlık moduna giriyoruz.

• Millet sörf telefon almak için pasaport çıkartıyor kimlik yeniliyor Gürcistan ırakta izdiham oluyor acaba neden olabilir sayın bakanım

• en azından 3-4 taksit getirselerdi telefonlara.

• labtek38 kullanıcısına yanıt

Bunlar gitsinler de kim gelirse gelsin. Asıl çılgınlık hala bunlarla yola devam etmeyi düşünmek.

• halkın yararına bir işleri olmaz ki... tek bildikleri pudra şekeri...

• ötv kalkmaz bu ülkede boşuna kimse kimseye ümit vermesin zaten hazinenin en büyük gelir kalemi.

• Ötv kalkarsa oy vermem

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim ama son faaliyetleri muhalefetin de pek akılcı düşünmediğini gösteriyor bana.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.