Şimdi Ara

CEP TELEFONUNU MODEM OLARAK TANITMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iki gün önce telsimin 6 ay ücretsiz gprs bağlantısına üye oldum. Laptopum sony vaio 196xp cep telefonum ise nokia 6230i.

Telsimden ayarları aldım bağlanmak için telefonu pc ye modem olarak tanıtmak gerektiğini söylediler.. Nokianın sitesine girip nokia 6230i için modem driver dosyasını indirdim. (.inf dosyası) . Daha sonra nokia teknik servisini aradım ve nasıl kurulacağını sordum onların önergelerini izleyerek:

denetim masası> telefon ve modemler> modemler> ekle > modem seç > nokia 6230i bluetooth modem > disketi var >hedef klasör> indirdiğim inf dosyası ....

ve modemler kısmında nokia6230i bluetooth modem yazısını çıkarttık.. Ancak "modemi sına" dediğimde telefondaki modemi görmedi artı bağlantı yapmaya kalktığımda da 692 hata mesajını verdi yani modem yok mesajı.. Bunun üzerine nokia teknik servisi bana iki türlü bluetooth olduğunu laptopun kendi bluetooth ünitesinin dial up a uygun olup olmadığını öğrenmemi problemin buradan kaynaklanabileceğini söyledi

ozel .com teknik servisini aradım. olayı söyledim. Bana laptopun bluetooth undan telefona bir dosya göndertti ve tamam çalışıyor sizin buetooth unuz buna uygun dedi. Tamam dedim ama değişen bir şey olmadı.

Aynı akşam kendim uğraştım. laptopun bluetooth programından yeni bağlantı yap dedim telsim adlı bir bağlantı yaptım ve internete girdi!! ve modem olarakta bilgisayardaki (laptop üzerindeki modem HD audio softv92 marka ) standart 33600 bps modem diye bir şeyi kullandı bağlantı için. ama bağlantı o kadar yavaşki...normal bir dial modemin neredeyse yarısı.

sonra dedim ki bağlantı noktası tamam telsimin numarası tamam o zaman bağlantı bu heralde.

bugün ADSL speed test yaptım.
    download testi 33.3kpbs=4kb\sn çıktı.

Açtım telsime sordum olayı bağlantı hızı bu mu diye. oradaki arkadaş bana 4 k değil 26 k olması gerek dedi. çok düşük bir problem var dedi. ben laptopun bluetooth u üzerinden bağlanıyorum telefonu modem olarak tanımadı dedim. "Problem ondandır eğer siz o işi yaparsanız en az 26kb\sn ile bağlanırsınız" dedi. "E bu şekilde nasıl bağlanıyorum peki?"dedim. " siz telefonun bluetooth u üzerinden bağlanıyorsunuz modeminden değil .Eğer telefonun modeminden bağlanırsanız hız artar". dedi.

Yani anlayacağınız tekrar başa döndük.

Şimdi arkadaşlar size soruyorum bu telefonu modem olarak nasıl tanıtacağım bilgisayara lütfen yardım edin. yoksa bu bağlantı bu şekilde hiçbir işime yaramayacak..

Şimdiden teşekkür ederim
    ilker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerilker -- 7 Nisan 2006; 21:17:33 >

• Nokia ile GPRS üzerinden internete bağlanmak için en kolay yol, Nokia'nın sitesinden en son "Nokia PCSuite" programını indirip kurmaktır. Bu program ile modemi tanıtma gibi dertler olmadan ve hiç zorlanmadan internete bağlanırsın. Telefonun ile bilgisayarın arasında da çok iyi bir senkronizasyon sağlar. Yalnız benim maksimum download hızım da 5.8kb/sn civarında, yani Telsimdekiler 26kb/sn diyerek tam anlamıyla yalan söylüyorlar! Keşke dedikleri gibi olsa.
  • evet bu arkadaşa aynen katılıyorum ... zamanında uzan döneminde telsim gprs kullanıyordum. en iyi olduğu dönemde 4 kb/sn i geçmiyordu. şimdi ücretler fahiş fiyata gelince gprs kullanıcı tamamen gitti. tabi bu durumda sistem rahatladı arkadaşın söylediği gibi 5.8 kb/sn olabilir ama öyle 26 kb/sn filan imkansız bu 256 k adsl denk gelir ki bu hayall... zaten hiç bir zaman stabil olmaz gprs.

quote:

Orjinalden alıntı: celcin

Nokia ile GPRS üzerinden internete bağlanmak için en kolay yol, Nokia'nın sitesinden en son "Nokia PCSuite" programını indirip kurmaktır. Bu program ile modemi tanıtma gibi dertler olmadan ve hiç zorlanmadan internete bağlanırsın. Telefonun ile bilgisayarın arasında da çok iyi bir senkronizasyon sağlar. Yalnız benim maksimum download hızım da 5.8kb/sn civarında, yani Telsimdekiler 26kb/sn diyerek tam anlamıyla yalan söylüyorlar! Keşke dedikleri gibi olsa.

• Benim bulunduğum bölge, kullanımın son derece az olduğu bir yer olduğu için benim hızım olabilecek maksimum hız. Merkezde veya kalabalık bir bölgede iseniz benim hızıma ulaşmanız mümkün olmaz. Zaten stabil bir hız yok ve 5 in üzerine her zaman da çıkamıyor.
  • Telsimde EDGE/GPRS varmı ?
  • Telsim'de GPRS var ama EDGE yok, Turkcell'de EDGE var. Telsim'de sınırsız kullanım aylık 50YTL, Turkcell'in ise sınırsız kullanım seçeneği yok. Turkcell birkaç yerde (bilgisayar satın alırken hediye olarak) bedava internet diyerek ayda 20MB ile sınırlayarak saçma bir iş yapıyor. Ama Turkcell'in hızı Telsim'den daha yüksek.
  • ben de (şuan bağlandığım gibi) telsim gprs üzerinden bağlanıyorum. Birçok bilgisayar ve telefonla bağlantı kurdum
    bunlara 6230 ve sony vaio da dahil.senin sorununa benzer bir arkadaşımın asus laptopunda bir sorunla karşılaştım normalde telsim bağlantısı ilk yapıldığı anda 115200 ile bağlandınız yazıyor bende onda 26000 gibi bir rakam çıkıyordu tabi bunların ikisi de yalan böle bir bağlantı verseler millet adslyi hemen bırakır. En fazla 6kps/sn gördüm. Bir de gprs verileri toplayıp toplayıp bir kerekte gönderiyor msn e girmek için bazen 10 kere denediğim oluyor bazı günlerse telsim bağlantısı sıfırlanıyor sabahtan akşama kadar sinirle deniyorum ama olmuyor.Bunları telsimi kullanmadan önce bilmen gerekir die düşündüm.
    Bluetooth ile bağlanıyorsan ve teli modem olarak kullanıyorsan birkaç kere ekle kaldır ve bağlanmayı dene hala 26lı bi bağlantı çıkıyorsa bağlantı özelliklerinden 115200e çıkar bağlantıyı hala da olmuyorsa yapacak pek birşey yok herhalde

• Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim

uzun zamandır nete girmediğim içinbugün gördüm yazdıklarınızı.. telsime gelince cebi modem olarak tanıtmayı başardım ama hızda hiç bir fark yok dediğiniz gibi.. telsim sallıyor 26 falan filan..
    bi süre bununla idare etmek zorundayım ne yapayım..

yazılarınız ve önerileriniz için tekrar teşekkürler

iyi günler dilerim
    ilker
  • banada bu konuda yardım edermisiniz bende 6230i ve dell kullanıcısıyım teli bi turlu tanıtamadım modem olarak acil yardım ederseniz???
  • Nokia'nın sitesinden "Nokia PCSuite" programını indirmelisin. O programın içerisinde istediğinden de fazlası var. Modem olarak tanıtmaya uğraşmayacaksın program sana yardımcı olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: merih_me

banada bu konuda yardım edermisiniz bende 6230i ve dell kullanıcısıyım teli bi turlu tanıtamadım modem olarak acil yardım ederseniz???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.