Şimdi Ara

Cerrahpaşa,Hacettepe mi Özelde Burslu mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten merak ediyorum bilen varsa cevap verebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ret Kid

Hocam simdi koskoca Koc'un mu altyapisi saglam degil ya da Yillarin Acibadem hastanesinin mu altyapisi saglam degil. Gidipte
    Aydin Okan Kemerburgaz gibi unilerin tabii ki altypisi problemlidir ama hepsi degil.
    Öncelikle size bir öneride bulunmak istiyorum. Bu tarz sitelerden alacağınız yorumlarla bu kadar ciddi kararlar almanız doğru olmaz. Sonuçta size burada herkes cevap verebilir. Sizden çok daha az şeyler bilen kişiler de dahil.
    Öncelikle Yeditepenin gelişmiş imkanları yok. SGK anlaşması dahi yok ki bu son 3 yıl pratik eksiği anlamına geliyor, hoca kadrosuna da bakarsan çapa cerrahpaşa ile kıyaslanamaz bile.
    Bezmialem ve Acıbadem gibi okulların dönem birincileri hemen hemen istisnasız öncelikle cerrahpaşa, olmazsa çapaya geçmeye çalışırlar araştırırsan bulabilirsin internette.
    Cerrahpaşanın ders programından haberin var mı bilmiyorum ama ilk yıl cuma günleri tatil ve şu anda bile hangi gün hangi saatte hangi konunun anlatılacağı(ders programı) internet sitesinde hazır durumda.Gereksiz denebilecek derslerin (tarih,türkçe vs) amfide dinlemiyorsun sadece sınavına girip çıkıyorsun ki bazı yerlerde bu tarz can sıkıcı şeylerin dersi var. İlk 3 yıl 40 günlük yarıyıl tatilleri de bulunmakta.İster gezer tozarsın ister ders çalışırsın ister research yaparsın.Bu imkanları sağlayabilecek başka bir yer yok.Bu yıl cerrahpaşanın kontenjanının 360 küsürden 320 civarına indirilmesiyle cerrahpaşanın çekiciliği çok daha arttı.
    Çapanın ders programı ve sistemi çok karışık.Okulun yeri cerrahpaşaya göre daha kolay ulaşılabilecek bir yerde ancak bunun önemi pek yok derim ben.Çapada ders programındaki çarpıklık sinir bozucu hallerde. Cerrahpaşaya girebiliyorken Çapaya gitmek mantıklı gelmiyor bana.

ben sıralama yapacak olsam,

1-Cerrahpaşa ingilizce 77 kontenjan başka hiçbir yerde yok. Girebilenler için çok iyi derim. Kriterleriniz ve gelecek hedeflerinize göre Koç Tıp'da düşünülebilir.
    2-Hacettepe ingilizce/Cerrahpaşa Türkçe (şehir ve bazı ek kriterlere göre bu ikisi yer değişebilir)
    şeklinde sıralama yapardım ki cerrahpaşa ingilizce öğrencisiyim ve bana iyi ki bu okulu yazmışım dedirtecek onlarca hoca dersime giriyor.(yüzlercesini de ilerleyen yıllarda göreceğim)
    Cerrahpaşa türkçe olmuyorsa Çapa ve Marmara düşünülebilir bu durumda ben marmarayı tercih ederdim çünkü çapa ve cerrahpaşanın 2-3yıllık bir geçiş süreci olacak ve çapada 450kişilik amfide ders almak istemiyorum. 165kişiyle Marmarayı tercih ederim ki afiliasyonu olduğu için klinikte de malzeme sıkıntınız olmaz ek olarak pendik çok daha ucuzdur, rahat yaşarsın diğer yerlere kıyasla.

Burada kabul edilmesi gereken bir şey var ki YÖK olsun Sağlık Bakanlığı olsun, ülkemizde henüz özel tıp fakülteleri hastanelerinin statüleri kesin olarak belirlenmiş değil.Bu konuların olgunlaşması ve belli sisteme oturması gerekiyor. Bunun için de zaman gerekiyor.
    Koç,Acıbadem gibi okulların, özellikle Koç'un alt yapısı tabii ki diğer okullardan bariz şekilde iyi.Ancak TIP eğitiminde pratik eğitim,temel bilimlerin yanında olmazsa olmaz olduğu ve TIP bilimlerinde bilgi özellikle hasta üzerinde görüp uygulayarak öğrenildiği için HENÜZ özel tıp fakülteleri de rayına oturtulamadığı için(özel tıp fak.çok yeniler ve yasalar sürekli değişiyor) bu okulların tercih edilmesini ben pek doğru bulmuyorum.
    Bundan 5-10 yıl sonra ciddi ciddi düşünülebilir bu okullar ancak henüz Koç dışındakileri Cerrahpaşayla kıyaslamam, daha kötüler çünkü. Koç ve Cerrahpaşa kıyasında da sizlerin öncelikleri ön plana çıkıyor.Cerrahpaşanın size yol gösterecek binlerce mezun abi/ablası/yüzlerce profesörü var.Koç'un binası var, kampüs ortamı üniversite hayatı ve taş kızları daha fazla olacaktır.Lab imkanları da daha iyi.Pratikte dediğim gibi 5-10yıl geçmesi oturması lazım sistemin.Her bölümde 3-5hocaları var ve bu hocalar şu an Amerikan Hastanesinde çalışıyor. Topkapıdaki hastaneleri açılacak ancak hangi hocalar,hangi kadro orada eğitim verebilecek bunlar muamma.Böyle yerler genellikle emekliliği yakın hocaların son zamanlarını geçirdiği yerler oluyor ya da kötü sağlık politikaları sebebiyle Çapa/Cerrahpaşa/Hacettepe başta olmak üzere buradan ayrılan hocaların gittiği son durak.

Koç zaten 15 tam burslu öğrenci alıyor. Puanın fazla görünme sebebi bu. Cerrahpaşa İngilizce geçen yıl 77 kişi aldı, ilk 100'den giren 16-17 kişi var.Cerrahpaşa İngilizcenin öğrenci profiliyle bu profil hemen hemen aynı diyecekken Koçtaki 25 yarı burslu bu sıralamayı 1500lere çekiyor.

http://cerrahpasa.istanbul.edu.tr/bolumler/ Adresinde anabilim dallarını, saydığınız fakültelerle incelerseniz farkı görürsünüz zaten.
    http://www.ctf.edu.tr/egitim_ogretim/dersprog.htm Adresinde 2015-2016 yılı yani bu yıl hangi gün hangi saatte kimin dersinin olduğunu görüyorsunuz, her şey belli sistem hazır durumda.

En garanti eğitim için Cerrahpaşa İngilizce/Hacettepe İngilizce , Cerrahpaşa Türkçeyi öneririm. (çevre illerdeki tıp fakülteleri hacettepeye türkçeye geliyor birlikte eğitim alınıyor ,hacettepe türkçe yazmama sebebim bu.)

Tıp eğitimi kolay bir eğitim değildir genç arkadaşlar unutmayın bunu. Hiçbir yerde yatarak tıp öğrenilmez.

Saygılar, Sevgiler..
  • Up

• Up lütfen cevap verecek yok mu

• Ben bugun cerrahpasadan arkadasimla konustum girebiliyorsan okunabilecek en guzel tip fakultesi dedi sinav sistemi cok rahatmis tabiki yine zordur ama diger okullara oranla daha iyi dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: sonmitozbölücü

Ben bugun cerrahpasadan arkadasimla konustum girebiliyorsan okunabilecek en guzel tip fakultesi dedi sinav sistemi cok rahatmis tabiki yine zordur ama diger okullara oranla daha iyi dedi

+1

• Cerrahpasa

• Tutuyosa 1.koç 2.bahçesehir ..cerrahpaşa yerine acıbadem yazardım ben olsam.

Yani özeller devletleri takla attırır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tip ta devlet bence, en basitinden daha cok hasta gorebileceksin

sinifta kaldiginda ,okul uzadiginda ailen 40 50 bin lira verebilecek mi o da onemli, ben sinifta kalmam diyebilirsin ama hayat bu belli olmaz

• quote:

Tutuyosa 1.koç 2.bahçesehir ..cerrahpaşa yerine acıbadem yazardım ben olsam.

Yani özeller devletleri takla attırır.

Kardeş neye göre özel daha iyi altyapısı sağlam değil deniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: awesom-o

tip ta devlet bence, en basitinden daha cok hasta gorebileceksin

sinifta kaldiginda ,okul uzadiginda ailen 40 50 bin lira verebilecek mi o da onemli, ben sinifta kalmam diyebilirsin ama hayat bu belli olmaz

Mantıklı aslında peki ing türkçe açısından ne dersin

• yySej Y kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi koskoca Koc'un mu altyapisi saglam degil ya da Yillarin Acibadem hastanesinin mu altyapisi saglam degil. Gidipte
    Aydin Okan Kemerburgaz gibi unilerin tabii ki altypisi problemlidir ama hepsi degil.

• quote:

Öncelikle size bir öneride bulunmak istiyorum. Bu tarz sitelerden alacağınız yorumlarla bu kadar ciddi kararlar almanız doğru olmaz. Sonuçta size burada herkes cevap verebilir. Sizden çok daha az şeyler bilen kişiler de dahil.
    Öncelikle Yeditepenin gelişmiş imkanları yok. SGK anlaşması dahi yok ki bu son 3 yıl pratik eksiği anlamına geliyor, hoca kadrosuna da bakarsan çapa cerrahpaşa ile kıyaslanamaz bile.
    Bezmialem ve Acıbadem gibi okulların dönem birincileri hemen hemen istisnasız öncelikle cerrahpaşa, olmazsa çapaya geçmeye çalışırlar araştırırsan bulabilirsin internette.
    Cerrahpaşanın ders programından haberin var mı bilmiyorum ama ilk yıl cuma günleri tatil ve şu anda bile hangi gün hangi saatte hangi konunun anlatılacağı(ders programı) internet sitesinde hazır durumda.Gereksiz denebilecek derslerin (tarih,türkçe vs) amfide dinlemiyorsun sadece sınavına girip çıkıyorsun ki bazı yerlerde bu tarz can sıkıcı şeylerin dersi var. İlk 3 yıl 40 günlük yarıyıl tatilleri de bulunmakta.İster gezer tozarsın ister ders çalışırsın ister research yaparsın.Bu imkanları sağlayabilecek başka bir yer yok.Bu yıl cerrahpaşanın kontenjanının 360 küsürden 320 civarına indirilmesiyle cerrahpaşanın çekiciliği çok daha arttı.
    Çapanın ders programı ve sistemi çok karışık.Okulun yeri cerrahpaşaya göre daha kolay ulaşılabilecek bir yerde ancak bunun önemi pek yok derim ben.Çapada ders programındaki çarpıklık sinir bozucu hallerde. Cerrahpaşaya girebiliyorken Çapaya gitmek mantıklı gelmiyor bana.

ben sıralama yapacak olsam,

1-Cerrahpaşa ingilizce 77 kontenjan başka hiçbir yerde yok. Girebilenler için çok iyi derim. Kriterleriniz ve gelecek hedeflerinize göre Koç Tıp'da düşünülebilir.
    2-Hacettepe ingilizce/Cerrahpaşa Türkçe (şehir ve bazı ek kriterlere göre bu ikisi yer değişebilir)
    şeklinde sıralama yapardım ki cerrahpaşa ingilizce öğrencisiyim ve bana iyi ki bu okulu yazmışım dedirtecek onlarca hoca dersime giriyor.(yüzlercesini de ilerleyen yıllarda göreceğim)
    Cerrahpaşa türkçe olmuyorsa Çapa ve Marmara düşünülebilir bu durumda ben marmarayı tercih ederdim çünkü çapa ve cerrahpaşanın 2-3yıllık bir geçiş süreci olacak ve çapada 450kişilik amfide ders almak istemiyorum. 165kişiyle Marmarayı tercih ederim ki afiliasyonu olduğu için klinikte de malzeme sıkıntınız olmaz ek olarak pendik çok daha ucuzdur, rahat yaşarsın diğer yerlere kıyasla.

Burada kabul edilmesi gereken bir şey var ki YÖK olsun Sağlık Bakanlığı olsun, ülkemizde henüz özel tıp fakülteleri hastanelerinin statüleri kesin olarak belirlenmiş değil.Bu konuların olgunlaşması ve belli sisteme oturması gerekiyor. Bunun için de zaman gerekiyor.
    Koç,Acıbadem gibi okulların, özellikle Koç'un alt yapısı tabii ki diğer okullardan bariz şekilde iyi.Ancak TIP eğitiminde pratik eğitim,temel bilimlerin yanında olmazsa olmaz olduğu ve TIP bilimlerinde bilgi özellikle hasta üzerinde görüp uygulayarak öğrenildiği için HENÜZ özel tıp fakülteleri de rayına oturtulamadığı için(özel tıp fak.çok yeniler ve yasalar sürekli değişiyor) bu okulların tercih edilmesini ben pek doğru bulmuyorum.
    Bundan 5-10 yıl sonra ciddi ciddi düşünülebilir bu okullar ancak henüz Koç dışındakileri Cerrahpaşayla kıyaslamam, daha kötüler çünkü. Koç ve Cerrahpaşa kıyasında da sizlerin öncelikleri ön plana çıkıyor.Cerrahpaşanın size yol gösterecek binlerce mezun abi/ablası/yüzlerce profesörü var.Koç'un binası var, kampüs ortamı üniversite hayatı ve taş kızları daha fazla olacaktır.Lab imkanları da daha iyi.Pratikte dediğim gibi 5-10yıl geçmesi oturması lazım sistemin.Her bölümde 3-5hocaları var ve bu hocalar şu an Amerikan Hastanesinde çalışıyor. Topkapıdaki hastaneleri açılacak ancak hangi hocalar,hangi kadro orada eğitim verebilecek bunlar muamma.Böyle yerler genellikle emekliliği yakın hocaların son zamanlarını geçirdiği yerler oluyor ya da kötü sağlık politikaları sebebiyle Çapa/Cerrahpaşa/Hacettepe başta olmak üzere buradan ayrılan hocaların gittiği son durak.

Koç zaten 15 tam burslu öğrenci alıyor. Puanın fazla görünme sebebi bu. Cerrahpaşa İngilizce geçen yıl 77 kişi aldı, ilk 100'den giren 16-17 kişi var.Cerrahpaşa İngilizcenin öğrenci profiliyle bu profil hemen hemen aynı diyecekken Koçtaki 25 yarı burslu bu sıralamayı 1500lere çekiyor.

http://cerrahpasa.istanbul.edu.tr/bolumler/ Adresinde anabilim dallarını, saydığınız fakültelerle incelerseniz farkı görürsünüz zaten.
    http://www.ctf.edu.tr/egitim_ogretim/dersprog.htm Adresinde 2015-2016 yılı yani bu yıl hangi gün hangi saatte kimin dersinin olduğunu görüyorsunuz, her şey belli sistem hazır durumda.

En garanti eğitim için Cerrahpaşa İngilizce/Hacettepe İngilizce , Cerrahpaşa Türkçeyi öneririm. (çevre illerdeki tıp fakülteleri hacettepeye türkçeye geliyor birlikte eğitim alınıyor ,hacettepe türkçe yazmama sebebim bu.)

Tıp eğitimi kolay bir eğitim değildir genç arkadaşlar unutmayın bunu. Hiçbir yerde yatarak tıp öğrenilmez.

Saygılar, Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drctfing -- 3 Temmuz 2015; 20:14:38 >

• quote:

Sayın Ret Kid,

Görünen o ki tıp camiasından değilsiniz.

Koç,Acıbadem tabii ki hastane alt yapısı daha iyi. Bu kurumlar toplumun en zengin kesimine hitap eden merkezler.

Gözden kaçırdığınız bir kısım var ki bu ****Tıp Eğitimi ve Tedavi almanın iki farklı durum olduğudur.****Eğitim almak için istenen kriterler başka, tedavi olmak için istenecek kriterler başkadır.

Bahçeşehir henüz çok yeni 3.kez öğrenci alacak bu yıl, geçen yıl Y-MF3 300 puanlı bir kişiyi alarak bir rezillik yaptı.Alt yapı olarak bahçeşehir öyle çok farklı bir yer değil.
    Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, benzer kapasitede olan öğrencilerin birlikte eğitim gördüğü yerlerde eğitim almalısınız. 50.arkadaşla 7000. ya da 15000. arkadaş yan yana eğitim alırsa tatsızlıklar doğar.Özellerde koç hariç bu sıkıntıyı çözen yok.

Koç temel bilimlerde güzel bir kadro oluşturdu, pratikteki sıkıntılarını çözüp sistemi rayına oturttuğunda tıp eğitimi için marka olma yolunda ilerleyecektir.Ancak günümüz itibariyle durum bundan çok uzak. 2-3yıldır Koç tıp öğrencileri minibüslerle Çapa-Cerrahpaşa gezip pratik yapacak, muayene edecek hasta arıyorlar, çünkü Amerikan Hastanesinde ne yeterli hasta var ne de öğrencilerin muayene edip hastada girişim uygulayabilecekleri bir durum var.Topkapıdaki hastanelerinin açılıp, kadrosunun belirlenip dediğim gibi sistemin oturtulması halinde koç tıp 1.sıraya yazılabilir ancak buna nereden baksanız 3-5 yıl var.

Acıbadem'de hastanelerinden birini(atakent) tıp fakültesi hastanesi statüsüne çevirdi ancak hala YÖK,Sağlık Bakanlığı,SGK protokol sıkıntıları var ve tıp eğitiminin en önemli şeylerinden olan HOCA kısmında yetersizlikler aşikar.

Tercih yapacak arkadaşlar için, Önceliklerinizi-Kriterlerinizi iyi belirleyin ve bu gibi platformlara pek güvenmeyin arkadaşlar.Gidin gezin aklınızdaki okulları.

Burada size cevap verecek kişilerden kaçı tıp öğrencisi, kaçı hekim, kaçı akademisyen bunların farkında olun.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drctfing -- 3 Temmuz 2015; 19:21:27 >

• 30-40 bin olup senle aynı imkanlarda okuyan gorunce neden devlet yazmadım dersin bro

• drctfing D kullanıcısına yanıt
    Yeditepe hakkinda ne dusunuyorsun dostum?

• frank pais F kullanıcısına yanıt
    Merhaba sayın frank pais,

Öncelikle Yeditepenin SGK anlaşması dahi yok ki bu son 3 yıl pratik eksiği anlamına geliyor, hoca kadrosuna da bakarsan çapa cerrahpaşa ile kıyaslanamaz bile.Tıp Fakültesi olarak köklü bir eğitim geleneğinden bahsedebilmek de mümkün değil.Hoca olarak dünya çapında tanınan çok değerli birkaç isme sahip (mesela gazi yaşargil ve uğur türe) ancak bu hocalarla doğrudan sizin pek eğitiminiz olmayacak (tıp fakültesinde temel eğitim aldığınız için)

Bu iki ek bilgiden sonra EN ÖNEMLİ nokta:

Yeditepe Tıp 2015 Kontenjanları

Ücretli 60
    Yarı Burslu 15
    Tam Burslu 10

Ben 15-20-30.000 sıralamadaki arkadaşlarla ilk 1.000-2.000 e girip sıra arkadaşı olmak istemem.Eğitim kalitesi nasıl etkilenecek,seviye? Siz ister misiniz :)

Saygılarımla.
    Tesekkurler yorumun icin.
    Duydugum 16262. kotu yorumdan sonra, yeditepe bitmistir
    :D

• frank pais F kullanıcısına yanıt
    Sayın frank pais,

Ben de teşekkür ederim,

Elimden geldiğince bilgi vermeye açığım, sorusu olan varsa yazabilir.

Saygılarımla.
    Hocam ben tip camiasindan tabiki degilim bu yil tip secmek isteyen bir ogrenciyim sadece.

Siz bu konuyla cok ilgilisiniz sanirim doktorsunuz veya su an ogrencisiniz butun universitelerle ilgili bu kadar bilginiz var ise eger tum tip sececek arkadaslara dhde onculuk etmenizi ben kendi acimdan isterim.

Benim siralamam 5700lerde tip secmek istiyorum bana neler onerirsiniz Cogu arkadas Akdeniz diye tutturmus. Benim oyle pratik imkanlariyla ilgili veya baska detaylarla ilgili hic bilgim yok. Ben hangi tipi secmeliyim Bursa Eskisehir Antalya Hitit(Gazide egitim aliyolar) Adana gibi alternatiflerim var. Simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla...

Ben tesekkur ederim de uslubun fazla resmi bence forumun genel yapisi ve gelenegine biraz aykiri, ben sen diye hitap edince kendimi de rahatsiz hissettim acikcasi. Sen rahatsiz olduysan ben de boyle bi uslup kullanabilirim :)
    Neyse ben 1500kusurlerdeyim ve capa-cerrahpasa-marmara-yeditepe(artik yok)-acibadem arasinda kalmis durumdayim.
    Acikcasi capa ve cerrahpasa cogu alanda bir adim onde sanirim ama ben ozellikle ingilizcenin onemli bir gereklilik oldugunu dusunuyorum tip gibi bir meslek dalinda. Yurt disinda calismayi da planliyorum ama bunu gozardi etsek bile, yine de ingilizce tercih edilmeli diye dusunuyorum. Sen ne dusunuyorsun tip egitiminin dili konusunda?
    Ve de yukarida saydigim veya senin aklinda gecen bir universite varsa, hangisini tercih etmeliyim?
    tesekkurler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.