İyi günler. Cevap dikeçesinin, cevaba cevabın, cevaba cevaba cevabın sunulduğu mahkemede ara karar açıklandı ve karşı tarafa soru soruldu. Sorulardan sonra yeni belgeler gönderildi. Adil yargılanmadığımı düşünüyorum. Karşı taraf delil sunabiliyorsa benim de o delile karşı savunma yapabilmem gereklidir. İlgili mahkemeye dilekçe vererek savunma yapmak hatta delil eklemek istiyorum. Bu durum mümkün müdür? |
Cevap dilekçelerinden sonra karşı tarafa soru soruldu
-
-
Ne soruldu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karşı tarafın bana ilgili belgeleri verip vermediğini sordular. Biz verdik denilerek altında teslim aldığına dair imzam olmayan, üzerinde hiçbir bilgi bulunmayan (bilgi edinme başvurusu yapmıştım) belgeler dosyaya eklendi. Dava bana cevap verilmediği hakkındaydı. Bu belgeleri ilk cevap dilekçelerinde koymaları gerekiyordu. İkinci cevabımda bu belgelerden bahsettim, ilk cevaplarını tekrarladılar. Mahkemenin talebi üzerine belgeler gönderildi. Ben ilk ve ikinci dilekçemde doğal olarak bu kağıtlar hakkında savunma yapamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dava konusu nedir biraz detay verseydiniz keske konuda
-
olay şu şekilde cereyan etti:
doktorlar, ayaktan muayene ettikleri hastadan aldıkları şikayeti kayda geçirmiyorlar. buldukları ya da bulmadıkları bulguları kayda almıyorlar. olay sonucunda boş tıbbi rapor oluşturuluyor. tck'dan ve 657 sayılı kanundan aldıkları güvenle hastaya bağırıp çağırıp lisan-ı haliyle biz dayak istiyoruz, lütfen bizi döv diye yalvarıyorlar. hasta başka hastaneye gidiyor. başka bir hastaneden kağıda yazı yazılıp, altına kaşe ve imza atılıp, hastaya verilip, hasta vasıtasıyle evraklar istenince teslim edilmiyor, ebys (elektronik belge yönetim sistemi) üzerinden isteyiniz yazılı notu hastaya verip geri yolluyorlar. hasta 40 gün yeni randevu bekliyor, bir sonraki randevusunda durumu anlatıyor, ebys üzerinden istiyorlar. hasta bu sırada kendisi dilekçe verip, kendi evraklarını kendisi istiyor, biz sana yalnızca epikriz veririz diyorlar. hasta, üst üste yaşadığı (burada saymadığımız) kötü muameleler yüzünden m*murları cezalandırmak için dava açıyor. mahkemeye evraklarım verilmedi, diyor. karşı taraf verdik, verilmediğini ispatlasın diyor. davacı hayır hiçbir şey verilmedi diyerek ısrar ediyor. davalı verilmediğine dair belge getirmemiştir diyor, davalı ben dilekçe ile istedim, onlar teslim ettiklerine dair belgeyi sunsunlar diyor. davalı ilk savunmasını tekrar edip teslim edildiğine dair belgeyi yine sunmuyor. daha sonra mahkeme resen araştırma yetkisini kullanarak (davacı aptal olduğu için resen araştırma yetkisi de kullanılsın demişti) davalıdan ilgili evrakları getirmesini istiyor. davalı evrakları getirirken hastane yönetimi esasa yönelik savunma yapmaya çalışıyor (davalı avukatı savunma yapmaya çalışıyor mu hatırlamıyoruz). davacı da biz bu belgelerden bahsetmemize rağmen karşı taraf bunları getirmedi, bu belgelerin bu aşamada dosyaya dahil edilmesi savunma yapma hakkımızı kısıtlamıştır diyor, belgelerde imzamız yoktur, belgelerde tıbbi bir şey de yazmamaktadır diyor, çelişmeli yargılama ilkesi, silahların eşitliği vesaire diye ne buluyorsa yazıyor ve bunu beyan dilekçesi olarak veriyor (çünkü ne yaptığını kendisi de bilmiyor). gelinen aşamada istediğimiz tek şey davayı kazanmamız ve harç masraflarıyla avukat masraflarının karşı tarafta bırakılması.
-
Geçmiş olsun
Süreciniz en kısa sürede sonuçlanır umarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X