Geçtiğimiz hafta Wanam Xposed Modülünü kullanmak amacıyla telefonu root ettim.(Root işleminden sonra cihaz açılırken OnBoot uyarısı dikkatimi çekmişti) Arayüzde ve sistemde yaptığım değişiklikleri keşfettikten sonra, orjinale dönmek istedim. O Sırada aklıma güncellemeler geldi ve güncelleme sayfasına eriştim. Sistem güncellemesi sırasında ''Cihazınız modifiye edildi Yazılım güncellemeleri mevcut değil'' uyarısı almaya başladım. Sinir bozucu bir durumdu ve araştırmaya girdim, aynı problemi yaşayan kişiler ''Triangle Away (Ücretli APP)'' ile sayaç sıfırlayarak, unroot durumunu başarmışlardı. Lakin Galaxy S4 Active Triangle Away ile uyumlu değildi. Cihazın ''Stock Rom'unu bulup odin ile yükledim, cihaz tekrardan resmi hale bürünüp, sistem güncellemesindeki anormallik ortadan kalktı. Herşeyin normale döndüğünü düşünürken bu sabah cihazı çalıştırdığımda ''OnBoot'' uyarısı almaya tekrardan başladım. Direk ''Sistem Güncellemeyi'' kontrol ettim. Herşey normal ''Son Sürüm Zaten Yüklü'' uyarısı ile biraz olsun rahatladım. Ardından rootChecker ile root durumunu kontrol ettim, telefon rootsuz olarak gözüküyor. Araştırmalarım devam etmekte, bilgilerimi sizlerle paylaşacağım.