Şimdi Ara

Çevre Müh.--Aktüerya!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar YTÜ de ikinci öğretim çevre mühendisliğine girebilme ihtimalim var. Ayrıca Marmara Üni. de İ.Ö. Aktüerya da okuyabiliyorum. Açıkçası ikisi arasında kaldım. Tercihlerimi daha yapmadım ve hangisini yazsam diye düşünüyorum acaba hangisini okusam diye.
    Şimdiden teşekkürler.
    Ayrıca finans sektöründen yakın bi abim eğer ki aktüerya okursam iş bulabileceğimi söylüyor. Evet iş biraz insanın kendiyle de alakalı tabi ancak tercih yapamıyorum şuan gerçekten!!!

• up
  • kardeş öncelikle aktüerlik güzel meslek benim abimde özel bir bankada çalışıyor. Bu bölümü tavsiye etti bana seninle aynı durumdayım bende ya anadoluda makina müh. okuyacağım veya marmara aktüerya, ancak aktüeryanın bir dezavantajı var eğer okul bittikten sonra aktüerlik sınavını veremezsen tam anlamıyla aktüer olamıyorsun. Türkiyede yeni bir meslek ama bilirsin avrupada yüz küsür senedir olan bir meslek tam anlamıyla adı aktüerya olmasada. Dediğim gibi sınav sorularına bakabilirsin marmara üni, sitesinden gözün keser mi bilmiyorum ama gerçekten çok zor bir sınav. Onu veremezsen de 900-1500 TL. arası bir maaşla sigorta şirketlerinde çalışırsın. O ünvanı alabilirsen eğer sınavı geçersen , gerçekten parayı kırarsın (; bu biraz muhasebecilik ve mali müşavirlik arasındaki ilişki gibi. Sınav çok çok zor ama Türkiyede topu topu 200 tane aktüer ya var ya yok işin kaymağınıda onlar yiyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brata -- 31 Temmuz 2011; 13:35:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.