Arkdaşlar epey bir araştırmadan sonra metalurji müh. ilk tercih yapacağım ama Dokuz eylül ün metalurji benim puanla tam sınırda kalıyor.O yüzden başka bir tercih olarak çevre müh. yapmayı düşünüyorum.Acaba çavre müh. nasıl?araştırdım ama hiç okuyan kişilerin yorumlarını bulamadım.Çevre müh. okuyan arkadaşlara soruyorum.akursam pişman olurmuyum?dersler nasıl?iş imkanı var mı?okulun ingilizce hazırlık olması önemli mi?dokuz eylülün çevre müh. nasıl? Herkese teşekkürler...
kolay müh. istiyorsan çevre biçilmiş kaftandır..güle oynaya dersleri geçersin 4yılda da bitirirsin..iş imkanı kısıtlıdır..ingilizce hazırlık her zaman iyidir..9eylül üni iyidir çevre müh. hakkında bi bilgim yok..
sağol hocam...
hazırlık oku bencede. ben atladım.atlamaz olaydım. bi yıl dinleinrsin dilini dew geliştirirsiz az da olsa. iidir hazırlık
arkadas bence cevre muhendısılıgı harıc her yerı sec meslek alnıa az
ben çevre müh. mezunuyum tavsiye ederim ama herkesin ilgi alanları farklıdır, bnm kadar sever misin bilmem ama ilgi çekici bi bölüm, sıkıcı ve zor değil yani
iş imkanları malesef kısıtlı ben henüz iş bulamadım yani
hazırlığa gelince tabi ki hazırlık okuman senin için büyük bi avantaj
Sanırım son çıkan çevre yasalarıyla, örneğin Pakmaya gibi firmanın artıma tesisi bulnudurmamasından dolayı kapnması ya da artık iş yerinde çalıştırdığın sanırım her 70 işçi oranında bir çevre mühendisi bulundurulması vs gibi konularla iş imkanı bayağı artacak.Ben bu şekilde bir çok yerde okudum.
Bir de hangi bölümü okumuş olanlara sorarsan sor işlerinden iş bulmuş olanlar da çıkacaktır bulmamış olan da, zor bulan da okuyacaktır bulmayana da falan vs vs.
Yani eğer imkanın varsa nereyi seçiyorsan git oranın son iki yıl mezunları ile tek tek onuş ama buna hemen hemen kimsenin imkanı olmuyor.
Bu yüzden gönlünden geçen şeyi yaz tercihlerine.Bir de unutma iş bulma vs gibi konular kişiye de bağlıdır.Üniversite gençliğinin %40 nın iş bulamadığı (ki bulanların da yine ben %50 sinin falan meslek dışı iş olduğunu düşünüyorum) bu koşullar da, yani İTÜ Elektronik okuyup işsiz kalanların bile olabilidiği bu koşullarda iş biraz şansa ve kendini zorlamaya kalıyor.
ben çevre müh. mezunuyum tavsiye ederim ama herkesin ilgi alanları farklıdır, bnm kadar sever misin bilmem ama ilgi çekici bi bölüm, sıkıcı ve zor değil yani
hangi üniversiteden mezun oldun kardeş bi sölermisin merak ettimde
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
quote:
Orjinalden alıntı: Déstiny
hangi üniversiteden mezun oldun kardeş bi sölermisin merak ettimde
prdn ya cvp bi hayli gecikti kusura bakma üniye gelince sıradan bi devlet ünisinden mezunum, o kadar da deşifre etmeyeyim kendimi zaten
bizim binada... acayp kız var kaynıyo mubarek!!! saka bi yana guzel yerdir gel gel... bi abin olarak sana comez duygusu yaşatmam orda!
kız arkadaşım 9 eylül çevre muh. bu sene mezun oldu 2 snedir birlikteyiz ama son 3-4 ay hariç böle ahım şahım ders çalıştıgını görmedim okulunada gittim defalarca genelde güzellik ortalaması kızlarda 10 üzerinden 6 falan
bu meslek hakkında bazıları bu mühendisliği secme diyor ama bilmiyorlar ki 2 3 yıl içerisinde bu meslegin popülaritesinin artacagını.. son zamanlarda cıkan cevre yasasıyla ab yolunda bu meslege ihtiyac duyuldugunu kestiremiyorlar,ben odtü cevre mühendisliğinde okuyorum meslek hakkında sana sunu söleyebilirim bi kere devlette (dsi.iller bankası.karayolları.tarım bakanlıgı.cevrebakanlıgı.enerji bakanlıgı gibi bakanlıklarda) işletmede özel şirketlerle calısma ve kendi sirketini kurma gibi gibi seceneklerin var , ayrıca fabrikaların son zamanlarda ab mevduatı ve uyum yasaları içerisinde arıtma tesisi bulundurması önemli ve gözönünde bulundurulması gereken bir etken ,otellerde de arıtma üzerine calısıp ,ced raporu hazırlamada da görevler alacaksın bu kadarını söleyebilirm arkadasım meslek konusunda tercihini iyi yap kolay gelsin bazı dar kafaların meslek hakkında sadece cevre kelimesini bilenlerin yorumlarıyla hareket etme
Türkiye de hakettiği yeri bulamamış bir mühendislik ne yazık ki. Fakat gün geçtikçe Türkiyede de önemi artıyor, en azından yukarıda ateş ve güneş yazmış, "artık iş yerinde çalıştırdığın sanırım her 70 işçi oranında bir çevre mühendisi bulundurulması... ", su, atık su, enerji, kirlenme konuları da dahil ayrıca İnşaat mühendisliğine bağlı oluyor genelde.http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/CEV/200610.html den Çevre mühendisliğinin kabaca ders programına bakabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme