Şimdi Ara

Çeyrek depo benzin kaç km götürür (1.2 16V motor için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.2 16V motor için çeyrek depo benzin kaç km götürür ortalama en az ve en çok?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çeyrek Depo Benzin Kaç Km Götürür (1.2 16V Motor İçin)?

Araç sahipleri arasında merak edilen konulardan biri, çeyrek depo benzinle kaç kilometre yol alınabileceğidir. Bu değer, aracın motor hacmine, sürüş tarzına, yol koşullarına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama bir değer verilebilir.

1.2 16V motorlu bir araç için çeyrek depo benzin, genellikle 100-150 kilometre arasında bir mesafeyi kat etmeyi sağlar. Ancak bu değer, aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir:

• Sürüş Tarzı: Agresif sürüş, yakıt tüketimini artırarak çeyrek depo benzinle gidilebilecek mesafeyi azaltır.
    • Yol Koşulları: Trafik sıkışıklığı, yokuşlu yollar ve kötü hava koşulları yakıt tüketimini artırır.
    • Araç Bakımı: Bakımı düzenli yapılmayan araçlar, daha fazla yakıt tüketebilir.

Ayrıca, çeyrek depo benzinin kaç litreye karşılık geldiğini bilmek de önemlidir. Genellikle çeyrek depo benzin, aracın deposunun toplam kapasitesinin yaklaşık dörtte biri kadardır. Bu nedenle, 40 litrelik bir deposu olan bir araç için çeyrek depo benzin yaklaşık 10 litreye karşılık gelir.

Çeyrek depo mazot kaç kilometre gider sorusunun cevabı ise benzinli araçlara göre farklılık gösterebilir. Dizel araçlar genellikle benzinli araçlara göre daha az yakıt tüketir, bu nedenle çeyrek depo mazotla daha fazla mesafe gidebilirler.

Sonuç olarak, 1.2 16V motorlu bir araç için çeyrek depo benzinle gidilebilecek mesafe, çeşitli faktörlere bağlı olarak 100-150 kilometre arasında değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş sen gelecek cevaplara bakma, az bişi daha benzin al sakata gelme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Kardeş sen gelecek cevaplara bakma, az bişi daha benzin al sakata gelme.

Ortalama değerleri almak istiyorum.
  • O zaman araç bilgilerini yazman gerek.

Hatta yazana kadar nette aracın özelliklerine bak daha basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

O zaman araç bilgilerini yazman gerek.

Hatta yazana kadar nette aracın özelliklerine bak daha basit.

Palio 1.2 16V
  • en azindan 9 - 10 km goturmesi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

en azindan 9 - 10 km goturmesi lazim

Az değil mi bu değer?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Depoda çatlak yok bujileri filtreleri falan sağlamsa 50-60 km garanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Arkadaşlar 1.2 16V motor için çeyrek depo benzin kaç km götürür ortalama en az ve en çok?

Devirli kullanirsan 150 goturur galiba:D

1.6 benzinli audi 150 e yakin goturuyodu ona gore yorum yaptim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efhialtes. -- 24 Nisan 2012; 1:09:27 >
  • quote:

Arkadaşım yanlış anlama ama senin hesaba göre tam dolu bir depo, 40 km götürüyor...
  • quote:

Usta ne yaptın sen, Lamborghini bile daha az yakıyor
  • Birisine ne yakıyor demişler adam bunu yazmış;

Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı) 9,6 lt / 5,9 lt

Diğeride ben bunu yaktım demiş;

600 km yol yaptım ortalama 5,4 litre yaktı.
    Hız genellikle 100-110 ve gaz pedalı max sabit olarak.

Karar senin ..
  • quote:

Arkadaş en azından demiş doğru en az bi 9-10 km götürür
  • son çeyreğe gelene kadar olan diğer 3 çeyrekte ne kadar gitti ise aşağı yukarı o kadar gider. bunu da aracın sahibi olarak en iyi sizin bilmeniz gerekir.
  • kimse düzgün cevap vermemiş. öncelikle araba nedir ? arabanın deposu kaç litredir ? bunları bilmek lazım bilmeden hiç bir şey yazılmaz...
  • Deponun 45 litre olduğunu, bir deponunda ortalama 400+ km götüreceğini düşünürsek 100 kmden fazla götürmesi lazım.
  • 11.25 lt yapıyor çeyrek depo ortalama 120 km yapar diyorum
  • Hocam aynı arabadan bir arkadaşımda var palio 1.2 16V speedgear olan modelden.

Ortalama yakıtı 8-9 litre arasında değişiyor ama o biraz agresif kullanır. Ortalama 8 litre desek, 10 litre de benzininiz olsa sizi 125 km götürür ki bence sakin kullanım ve deponun dibindeki benzinle 150 km'yi bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Hocam aynı arabadan bir arkadaşımda var palio 1.2 16V speedgear olan modelden.

Ortalama yakıtı 8-9 litre arasında değişiyor ama o biraz agresif kullanır. Ortalama 8 litre desek, 10 litre de benzininiz olsa sizi 125 km götürür ki bence sakin kullanım ve deponun dibindeki benzinle 150 km'yi bulur.

Benim araç EL modeli ve lpgli. Çeyrek depoya indi benzin ve ne zaman benzin takviyesi yapayım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Hocam aynı arabadan bir arkadaşımda var palio 1.2 16V speedgear olan modelden.

Benim araç EL modeli ve lpgli. Çeyrek depoya indi benzin ve ne zaman benzin takviyesi yapayım diye düşünüyorum.

lpgde kullanmaya devam ederseniz o benzin seni 2 ay götürür

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.