Şimdi Ara

CHECKER.EXE Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Sabah pcyi açtığımda Hiç bir oyunun veya ağır bir programın açık olmadığı halde ekran kartımın fanı son hızda çalıştığını hissettim ve programla baktığımda 77 C ye çıkmış vaziyetteydi. Görev yöneticisinde baktığımda Checker.exe adlı bir farklı bir programın açık olduğunu gördüm ve programı kapattığımda ekran kartım normal Sıcaklığına döndü. Bugün biraz bu program hakkında araştırma yaparken bir solucan virüsü olduğunu ve banka hesaplarını veya başka türlü hesaplarınızı çalmak üzere bir program olduğunu gördüm. Bu olay dün akşam Assassin's Creed 3 'ü yükledikten Sonra da oldu diyebiliriz. Bu oyundan sonra ortaya çıktığıda söyleniyor. bu dosyanın TEMP klasöründe bulunduğunu ve Silinmemesi Gerektiği Yazıyor.

Bu Sorundan Nasıl kurtulabilirim ?

• Sistemi virüs programı ile taratmadınızsa ...Marlwarebytes ile derin tarama yaptırın .. Ayrıca ücretsiz comodo virüs programı var..Google dan aratın programı kurun ve onunlada sistemi koruma altına alın ...Bahsettiğiniz virüsü takibe alın ..Programla temizlenir ama zamanla tekrar ortaya çıkabilir..Karakteristik olarak nasıl bir virüs oldugunu bilmediğim için net bişi diyemiyorum ..Güvenliği elden bırakmayın bir süre ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

Sistemi virüs programı ile taratmadınızsa ...Marlwarebytes ile derin tarama yaptırın .. Ayrıca ücretsiz comodo virüs programı var..Google dan aratın programı kurun ve onunlada sistemi koruma altına alın ...Bahsettiğiniz virüsü takibe alın ..Programla temizlenir ama zamanla tekrar ortaya çıkabilir..Karakteristik olarak nasıl bir virüs oldugunu bilmediğim için net bişi diyemiyorum ..Güvenliği elden bırakmayın bir süre ..

Nod32 yle taratdım tehdit bulamadı. Tehlikeli Bir virüs Anlaşılan.internet bankacılığını kullanıyorum. Dediklerinizi yapiyim umarım başıma sıkıntı çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProsTRiKe

quote:

Sistemi virüs programı ile taratmadınızsa ...Marlwarebytes ile derin tarama yaptırın .. Ayrıca ücretsiz comodo virüs programı var..Google dan aratın programı kurun ve onunlada sistemi koruma altına alın ...Bahsettiğiniz virüsü takibe alın ..Programla temizlenir ama zamanla tekrar ortaya çıkabilir..Karakteristik olarak nasıl bir virüs oldugunu bilmediğim için net bişi diyemiyorum ..Güvenliği elden bırakmayın bir süre ..

Nod32 yle taratdım tehdit bulamadı. Tehlikeli Bir virüs Anlaşılan.internet bankacılığını kullanıyorum. Dediklerinizi yapiyim umarım başıma sıkıntı çıkarmaz

Not32 nin buldugu bişi görmedim ben zaten

Ayrıca solucan truva gibi zararlı yazılımlara karşı normal virüs programları pek fayda etmez ...Dediğim gibi marlwarebytes sitesinden 30 günlük free sürümü indirip derin tarama yaptırın ..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Ayrıca solucan truva gibi zararlı yazılımlara karşı normal virüs programları pek fayda etmez ...Dediğim gibi marlwarebytes sitesinden 30 günlük free sürümü indirip derin tarama yaptırın ..

Oda doğru. Şimdi İndirdim. Başlatım taramayı. Onunla İlgili tehdit bulduğunda ne yapiyim Peki
  • quote:

quote:

Oda doğru. Şimdi İndirdim. Başlatım taramayı. Onunla İlgili tehdit bulduğunda ne yapiyim Peki

Karantinaya alacakdır ..Sizde seçip sileceksiniz ..Ama program bir süre aktif kalsın kullanın ...
  • quote:

Karantinaya alacakdır ..Sizde seçip sileceksiniz ..Ama program bir süre aktif kalsın kullanın ...
    Silince sıkıntı çıkmazsa Tamam. Teşekkür Ederim
  • quote:

quote:

Çıkmaz ...
  • quote:

quote:

quote:

Çıkmaz ...

Taramı Bitti Hocam. Onunla ilgili Herhangi Bir tehdit Bulamadı
  • Bende de AC3 yükleyince çıkmıştı, sanırım crack ile ilgili bir sorun vardı zaten şu anda torrenti kaldırılmış. Çalışırken baya bir sistem tüketiyordu bir baktım 700MB kullanıyor ramden ne yapıyorsa artık. Kapattım, tempden sildim ama sürekli tekrar açıldı. İnternet bağlantım filan çok kötüledi böyle garip birşeydi. Büyük ihtimalle virüs veya truva atı. Neyse zamanımı yedi çözmesi ama kaldırabildim sonunda, artık ne temp de var ne de sistemde çalışıyor pc performansı da normale döndü. Sizlere de anlatayım umarım yardımcı olur.

1- Görev yöneticisini çalıştırın, eğer checker.exe'i görüyorsanız işlemi sonlandır deyip kapatın.
    2- Başlat'a girin, arama yerine regedit yazıp enter'a tıklayın. CTRL+F yapıp arama yerine block-checker yazın ve aratın. Çıkan girdiyi delete yapıp silin. Hatta block-checker ile beraber aynı klasörde bulunan regleri de silin, isimlerine bakacak olursanız saçma sapan şeyler büyük ihtimalle zararlılar ve birlikte gelmişler, ben hepsini kaldırdım.
    3- AC3'ü 1.01 sürümüne güncelleyin, sonra Theta'nın çıkardığı crack'i indirin ve AC3 klasörüne kopyalayın. Uplaysiz oynamanızı sağlayacak.
    4- Assassin’s Creed III-FULL\Crack'in içindeki Uplay dosyasını silin veya anti virüsünüz ile karantinaya alın.
    5- Program kaldır ve değiştir'den Uplay'i kaldırın.
    6- Görev yöneticisine girin, winmgr.exe çalışıyor görünüyorsa üstüne tıklayıp dosya konumunu aç deyin. Eğer Windows'un sistem klasöründe değilse işlemi sonlandır deyin ve çıkan dosyayı silin. Bilgisayarın arama kısmından winmgr 'i aratın ve sistem klasöründe olmayan .exe dosyalarını silin. Bu da AC3 kurduktan sonra çıkan bir dosya, öncesinde yoktu.
    7- Başlat'a girin, arama yerine %temp% yazın ve enter'a tıklayın. Klasörleri araştırın, checker.exe hangisindeyse klasörle beraber shift-delete yapın.
    8- CCleaner'ı son sürümünü indirin ve çalıştırın. Temizliğe başla deyip kalıntıları silin. Bu bitince Kayıt defteri kısmına inin ve analiz et deyin, yine aynı şekilde çıkan kayıtları silin.
    9- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu işlemlerden sonra checker.exe ve winmgr.exe çalışmıyor olacaklar ve bir daha türemeyeceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Bende de AC3 yükleyince çıkmıştı, sanırım crack ile ilgili bir sorun vardı zaten şu anda torrenti kaldırılmış. Çalışırken baya bir sistem tüketiyordu bir baktım 700MB kullanıyor ramden ne yapıyorsa artık. Kapattım, tempden sildim ama sürekli tekrar açıldı. İnternet bağlantım filan çok kötüledi böyle garip birşeydi. Büyük ihtimalle virüs veya truva atı. Neyse zamanımı yedi çözmesi ama kaldırabildim sonunda, artık ne temp de var ne de sistemde çalışıyor pc performansı da normale döndü. Sizlere de anlatayım umarım yardımcı olur.

1- Görev yöneticisini çalıştırın, eğer checker.exe'i görüyorsanız işlemi sonlandır deyip kapatın.
    2- Başlat'a girin, arama yerine regedit yazıp enter'a tıklayın. CTRL+F yapıp arama yerine block-checker yazın ve aratın. Çıkan girdiyi delete yapıp silin. Hatta block-checker ile beraber aynı klasörde bulunan regleri de silin, isimlerine bakacak olursanız saçma sapan şeyler büyük ihtimalle zararlılar ve birlikte gelmişler, ben hepsini kaldırdım.
    3- AC3'ü 1.01 sürümüne güncelleyin, sonra Theta'nın çıkardığı crack'i indirin ve AC3 klasörüne kopyalayın. Uplaysiz oynamanızı sağlayacak.
    4- Assassin’s Creed III-FULL\Crack'in içindeki Uplay dosyasını silin veya anti virüsünüz ile karantinaya alın.
    5- Program kaldır ve değiştir'den Uplay'i kaldırın.
    6- Görev yöneticisine girin, winmgr.exe çalışıyor görünüyorsa üstüne tıklayıp dosya konumunu aç deyin. Eğer Windows'un sistem klasöründe değilse işlemi sonlandır deyin ve çıkan dosyayı silin. Bilgisayarın arama kısmından winmgr 'i aratın ve sistem klasöründe olmayan .exe dosyalarını silin. Bu da AC3 kurduktan sonra çıkan bir dosya, öncesinde yoktu.
    7- Başlat'a girin, arama yerine %temp% yazın ve enter'a tıklayın. Klasörleri araştırın, checker.exe hangisindeyse klasörle beraber shift-delete yapın.
    8- CCleaner'ı son sürümünü indirin ve çalıştırın. Temizliğe başla deyip kalıntıları silin. Bu bitince Kayıt defteri kısmına inin ve analiz et deyin, yine aynı şekilde çıkan kayıtları silin.
    9- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu işlemlerden sonra checker.exe ve winmgr.exe çalışmıyor olacaklar ve bir daha türemeyeceklerdir.

hocam bendede var bu sorun video izlerken felan hep çıkıyor, zaten pc ye format atacaktım,ac3 ten sonra oldu o garip rusça sürümü yüklemiştim çalışmadı zaten...formattan sonra hangi sürümü kurayım ? blackbox kursak olurmu veya reloaded...

• quote:

Orijinalden alıntı: CloserTR
    hocam bendede var bu sorun video izlerken felan hep çıkıyor, zaten pc ye format atacaktım,ac3 ten sonra oldu o garip rusça sürümü yüklemiştim çalışmadı zaten...formattan sonra hangi sürümü kurayım ? blackbox kursak olurmu veya reloaded...

Hiç gerek yok kardeş boşuna bir 15 gb daha indirme. Silmediysen yine o sürümü kur ama crack içindeki Uplay.exe'i oyunun klasörüne kopyalama ve direk sil onu, normal Uplay'i de güncelleme. Oyunu 1.01 sürümüne yükselt, daha sonra Theta'nın crack'ini indir, içindekileri oyunun klasörüne kopyala. Theta'nın crack'inden sonra oyunun save klasörü değişiyor bilgin olsun, C:\Users\"Seninkullanıcıadın"\AppData\Roaming yeni saveler burada kaydedilir. Rusça içinse çok ufak bir localization.lang dosyasıyla İngilizce'ye çevirebiliyorsun, isteyen olursa paylaşayım. Oyunu sanırım yarıladım ama herhangi bir sorun yok, tabii şu checker exe uğraştırdı ama dediğim gibi yaparsan karşılaşmazsın o sorunla da. Karşılaştıysan da yukarıdaki yöntemleri uygula sorunun çözülecektir.

• combofix işe yaramıo.Ayrıca bende ekstradan windowsun uyarı sesi de çalıyor 10 dakikadar bir
  • arkadaşım avg sildi.avg yükle.sorunum kalmadı.
  • Aynı sorun bende de var. AC3 Rus sürümünü yükledim belli aralıklarla checker.exe açılıp sürekli windows uyarı sesi veriyor. Regeditten block-checker'ı aradım öyle birşey bulamadı. Şimdi AVG yüklüyorum umarım sorunumu çözer.

Edit: AVG yükledim ve sorun uplay.exe'denmiş buldu ve sildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 1 Aralık 2012; 2:07:16 >
  • 1 aydır silemiyorum avg ile deniyeceğim
  • microsof securityle deneyin bide
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.