CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (471. sayfa)
-
-
Başka ülkelerde var bize getirdiklerinde pasif (yazılımdan kapatılmış) ülkeye ilk gelen araçlarda aktif olarak vardı sonra yazılım güncellemeleri ile gitti dedi o araç sahibi arkadaşlarda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani... pek olmamış gibi😬
Valla bu Max lerin en büyük eksikliği yazılımı yani 2 tane koca ekran var ama kabiliyeti ve özelleştirme hiç yok. GPS harita vs var ama kapatılmış. 2 tane gösterge grubu var ikisi de şık değil gündüz teması güzel değil multimedya ekranındaki ana sayfa da media var mesela orada radyo adı görünmüyor illa radyo listesini açman lazım radyo adını görmek için gösterge ekranında radyo adı değil frekansı yazıyor. Sürüş modu değiştirince sağ ekranda kocaman mod değiştirme çıkıyor ne gerek var buna zaten on gösterge ekranında mod değişimi görünüyor. Bluetooth üzerinden çalan müzikte sanatçı adı ana sayfada yine görünmüyor. Karşılama ekranı var mesela animasyonlu o da kafasına göre çalışıyor bazen kapıyı açınca oluyor bazen olmuyor vs vs gibi.
Yani ekranların hızında kullanımında sorun yok asla zaten snapdragon işlemci koymuşlar max lere ama çok daha güzel tasarım yapılabilirmiş. En basitinden navigasyon aktif olmalıydı ve gösterge ekranının sağ taraf devir göstergesi yerinde nagivasyon olmalıydı. Aracın bunların hepsini yapacak kapasitesi ve donanımı var ama yazılım çok kısıtlı. Nasıl müdahale edeceğimi bilsem oturur kodlarım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Chery’nin en büyük eksiği yazılımı bence.
ekranları var bol bol ama özelleştirme ve servis yok bu ekranlarda.
Aynı sıkıntı.Autoholdu kapatsanda aracı bir şey tutuyor gibi.1,7 gibi bırakıyor o zamanda fırlıyor araç.Dar manevralı yerde park falan ederken öndeki arkadaki araca çarpmamak için millet cebelleşiyor.
Rusyada yazılım yapmışlar map i değiştirmiş adamlar bu sorunlar yüzünden.Bizim arkadaşlar Cheryden umudu kestikleir için rusyadaki adamlardan yazılımı temin etmeye çalışıyorlar kendi araçlarına yüklemek için.Garantiyi bile gözleri görmüyor o derece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanbagiscan -- 15 Ocak 2025; 19:50:27 > -
Yazılımı bırak o ekrana ekran koruyucu yapıştır serviste ne diyorlar.Ekranların garanti dışı.
-
O nasıl is ya :))
Benimde aklımda ekrana tek parça ekran koruyucu bulursam takayım diye çizilmelere karşı ekran koruyucu yüzünden nasıl garanti dışı kalıyor hocam söküp veririz servise :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Söküp verirsen sorun olmaz.Servis diyorki bu ekran koruyucuyu yapıştırmak için ekrana su pıslıyorlar onlar ekranın kenrarlarından girip oksitleme yaparmış.Ekran koruyucu olanlara serviste not düşmüşler ekran koruyucu var diye.Zaten dvd modülü çok dandik kalitesiz diyorlar.Hatta daha önce kadarana rusyadaki temayı yükleyebilirmiyiz diye sordular Chery Türkiye yükleyebilirsiniz yüklerken sorun olmaz sorunsuz yüklerseniz garanti bozulmaz dedi.
Sonra yan çizip tema yüklü kadranları garanti dışı ilan etti.
-
Zevkler ve renkler konusu hocam, siz beğeniyorsanız yakışmış.
-
Bu tip konuları genelde ruslar çözüyor yazılımsal olarak ama onlarda açıksa uğraşmamışlardır. Daha önceki aracımda bir çok yazılımsal konuyu ruslar çözmüştü. Bizde pasif hale getirmeleri biraz komik olmuş.
-
Sanırım hepimizin dertleri tamamen aynı. yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Ben bu konuyu sürekli makyaj ve güncelleme yapmalarına bağlıyorum. Bu kadar kısa süre içinde biraz fazla donanım değişikliği yaptılar ve her birine ayrı yazılım yapmak gerekiyor. Muhtemelen pro max'ten bir önceki araçta da yine işlemci vs farkları vardır. bunların her birini optimize etmek gerekiyor vs. Bence yazılım anlamında çok bir beklentiye girmeyelim. Adamlar donanım konusunda gerçekten başarılı ama işin mutfağına girmeye gelince uğraşmak istemiyorlar sanki.
-
Dediğiniz gibi dar yerde park dar sokaklardan bir başka ana sokağa girerken sıkıntı oluyor. Ayağımız alıştı ona göre kullanıyoruz ama aracın huyunu bilmeyen birine versen problem olur.
Yazılımsal olduğu belli de çözmeye dair pek bir çaba yok. Anketi yapınca adamlar sevindim hatta sorunları görüyorlar diye ama çözmek için hızlı aksiyon alamadılar bekliyoruz.
Zaten genel olarak ilk harekette şanzıman geç tepki veriyor hareket ediyorsun yavaş yavaş sanki böyle yarım debiyaj yaparken fazla debriyaja basılmışta gazın yarısı boşa gidiyor gibi davranıyor sonra birden şaha kalkıyor.
Obd yazılımı yok nette chery için yada ben bulamadım piyasada bu tür işleri yapanlarda da yok. Ruslarda var bazı çalışmalar onları da gördüm.
Bizde birkaç kişi altyapının android olmasından yararlanarak hata ayıklama modundan (adb Mode) bağlanıp ekrana kabuk yükleyip program çalıştırıyorlar satanda var hatta. Ama esas aracın yazılımı olsa obd portundan body computer yapılandırmasında değişiklik yaparak bazı şeyler aktif yada pasif edilebilir. Şimdilik böyle şeyler yok. 🤷🏻♂️
Benim de en kıl olduğum radyoda hangi istasyonda olduğumu görememek. Bunu yapabilmek için illa radyo ekranına gelmek gerekiyor. Eee navigasyon açıkken bu nasıl olacak? Ekranı ikiye bölse (Spotify veya YouTube music te olduğu gibi) ya da sürüş ekranında istasyonun adını yazsa tamam. Bu kadar basit bir işlemi bile düşünememişler. Ayrıca favori istasyonu değiştirirken illa uzun basacaksın. Abicim orayı kısa yapacaksın frekans ararken uzun bastiracaksin işin pratiği bu. Bazen bu Çinli abileri anlamak mümkün olmuyor.
Aslında kadranda frekans gösterme var ama bizde yok. Başka ülkelerde var bizdeki yazılım geriden geliyor epey. Hatta yeni Pro Max ve omoda Pro da var galiba.
Doğrudur hocam o kısımları şimdilik hiç araştırmadım, henüz araç çok yeni olduğu için multimedya'ya zarar vermekten korkuyorum :) Önceki aracım Renault Kadjar, onlarda R-Link var, servis bile güncelleme atarken brick olmuştu alet. Yeni donanım göndermişlerdi. Eğer çözüm üretmezlerse, araçlar 2-3 sene daha elimizde kaldıktan sonra kendimiz bu şekilde çözümler bulacağız gibi. KAdjarda navigasyon güncelleme, R-Link versiyon güncelleme gibi şeyleri servis bırakmasına rağmen kendimiz uğraşıp çözüm buluyorduk. Umarım burda da öyle olmaz.
-
Güncelleme atarken sıkıntı çıkma ihtimali her zaman var zaten benim de önceki aracımda servis kadran'a güncelleme yaparken kadran gümledi bitti gitti yani tıs... bana yedek araç verdiler araç bir hafta serviste yattı yeni kadran geldi taktılar öyle teslim ettiler😬 dediğiniz gibi Şimdilik beklemedeyiz her şey yeni daha alınacak çok yol var.
Adamlarda ortalama hız yok prolarda. Araç hareket halindeyken yol bilgisayarına giremiyorsun. Hayatımda böyle saçma bir iş görmedim sanki ekranda video izliyoruz. Alt tarafı yakıt değerlerini sıfırlayacaz.
-
Max lerde de anlık yakıt tüketimi yok hocam acayip saçma bir olay :)
Ayrıca 2 sayaç var biri her start yaparken sıfırlanıyor diğerinin sıfırlanması size kalmış. Her start yapmada sıfırlanması da acayip saçma bir olay en azından süre verilseydi 2 saat içinde araç tekrar çalışırsa sıfırlanması diye. Diğer sayaç kullanılabilir tabi ama her olayda bu kadar kısıt olması çok saçma. Ayrıca ilk sayaçta süre var ikincide yok.
Yani araçtan çok memnunum ama bu yazılım olayı harbiden Çinli işi hissettiriyor ki isteseler en kralını yapabilirler çünkü zor birşey değil demek ki uğraşmıyorlar aracın maliyeti yükselmesin diye o kısma kaynak ayırmıyorlar belli ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X