Şimdi Ara

Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
909
Cevap
29
Favori
166.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kendileri bilir elbet bu piyasa hep böyle olmaz o zaman görürüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drmert kullanıcısına yanıt
    baktılar talep var bizde duruma ayak uyduralım yok dedikçe piyasa yükselecek

• drmert kullanıcısına yanıt
    Beni bugün güya bayi arayacaktı aramadı.Bunlar ahlaksızlık peşinde.Yandaşlarına tanıdıklarına belli bir miktar aracı lansman fiyatından satmışlardır geri kalanı da zulalamışlardır.Seçimden sonra şişirilmiş fiyattan satmaya başlarlar muhtemelen.Seçimden sonra piyasada araç bollaşırlarsa eğer dilerim stokladıkları tüm araçlar ellerinde patlasın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt
    abi bizim millette telefon ev araba sevdası bitmez yazık yazık

• Yahu sıfır araç konusunda bir arkadaş yazmış, bayi araba doluydu, kapora versem araba haftaya bendeydi ama almadım diye. Şimdi okuyorum şurayı, haziran teslim falan deniyor. Ne bu, kamera şakası mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 27 Mart 2023; 22:38:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Her bayi kendine göre bir senaryo yazıp oynuyor.Şirket desen ortada yok.Ne bir telefon numarası var ne de attığımız maillere cevap veren birileri var.Anlayacağınız rezillik diz boyu!

• yunsu Y kullanıcısına yanıt

Anlaşıldı, Mermerler'in olmaması bir şey değiştirmemiş. Üstelik bu kez otomobil kıtlığına denk geldi, iyice karışır ortalık. Yarışmacı arkadaşlara başarılar. Ben uzaktan izlemeyi tercih ediyorum. Seçime kadar parayı başka yerlerde tutmak en mantıklısı.

• jay jay justified kullanıcısına yanıt

Bayiler arası farklılıklar oluyor belli ki. Gidip bulunduğunuz yerde bir sorun isterseniz.

• Arkadaşlar Alparslan bey sorduğumuz tüm soruları cevaplıyor sağolsun yakıt tüketimi hakkında da video çekmiş daha yeni paylaşmış

Alparslanyoutube
    cherry Tiggo 8 pro (Gerçek Yakıt Tüketimi)
    https://www.youtube.com/watch?v=Tnd6KZVTcjc&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vexx7 V kullanıcısına yanıt

Gerek yok hocam. Kendimiz geldik diyorlarsa bilgiyi de tek ağızdan vermeleri gerekirdi. Acelemiz yok, seçimlere kadar maceraya girmemek en doğrusu kendi adıma. Alan arkadaşlardan öğreniriz güncellemeleri.

• Arkadaşlar araç sayısı konusunda YT da bir video altına şu yorum yazılmış, doğru ise araç bulmak çok zor olur;

Alıntı

metni:
    Chery yönetimi ile sohbet ettiğim için söylüyorum. Adamlar 4000 araç yanlış anlaşıldı dediler. 4000 araç toplam araç sayısı. Türkiye ve Avrupa'ya gidecek araç sayısı. Bunun içinde ilk etapta yaklaşık 400 omoda var, ikinci etapta da 350 omoda var. İkincisi, Chery nin itibar kaybı mermerler yüzünden oldu. Şimdi kendileri direkt bir distribütör ile anlaşmadan kendileri geliyor. Doğru bilgi önemli.

Birde motor konusunda hem burada yazılanlar hem araştırdığım kadarıyla edindiğim izlenim şu şekilde;

Aslında farklı bir motor söz konusu değil, Chery burada reklamını yaparken motorun Çin verilerini paylaştı ama araçlar gelince, Avrupa normlarına göre satılmak zorunda olduğundan Avrupa normlarına uygun verileri paylaştı teknik dokümanlarda v.s. Bundan dolayı bir fark ve yanlış anlama oluştu sanki ama tabi pazara kendi adıyla girmeye çalışan, geçmişte kötü tecrübesi olan bir firmanın çok dikkatli olması gerekirdi, işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar durumu oldu sanki.

Motor güzel olabilir lakin anladığım kadarıyla tek sıkıntı bize düşük lanse edilen yakıt tüketimlerinin aslında gösterilenden %40a varan oranda fazla olması, bu da az buz bir fark değil ama baştan bu şekilde tanıtılsa yine sorun olmazdı.

Geriye araçların sağlamlığı, parça bulunurluğu, servis hizmetleri gibi konular kalıyor ve bunların hiçbirisi için ne iyi ne kötü yorum yapamam, yaşayıp göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 28 Mart 2023; 9:51:36 >

• Motor ne kadar yakiyor ? kafalari o kadar karisyirdilar ki... basliyacam omadadasina noktasina geldim

• hakankaran kullanıcısına yanıt

Sorun orada başlıyor zaten, tüm araçlarda aynı motor kullanılıyor ama; En ağır olan araç en az yakıt tüketimine sahip, an hafif ve en azından görüntü olarak sürtünme direnci en düşük olan araç en çok yakıt tüketiyor. Yine kafalar karışıyor. Ki bunlar WLTP verileri, gerçek hayatta ben daha fazla yakacaklarını düşünüyorum.

Omoda 5 (1423 kg)

Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!!

T7P (1497 kg)

T8P (1565 kg)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 28 Mart 2023; 10:48:39 >

• arma33 A kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarının verileri pek doğru gelmedi bana.
    480 km de 8,5 olan ortalama bir kaç dakika içinde 8,2 ye düştü.
    Bu süre zarfında 5 litre civarı tüketim var.
    Bu kadar çabuk düşmemesi lazım.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Omoda nasil 7 koltuklu aractan fazla yakabilir gercekten komedi

• hakankaran kullanıcısına yanıt

Aynı motor, aynı şanzıman, sanırım verilerde hata var, başka mantıklı açıklama bulamıyorum.

Buradaki değerleri l/100km değilde acaba km/l olarak mı vermişler dedim ama değerler yine normal çıkmadı. Rusyada satılan Tiggo 8in tüketim değerleri bu görüntüdeki gibi şehir içi 8,6lt, şehir dışı 6,2lt, karma 7lt. Gerçi karma burada 7.4lt olması gerek ya neyse.

Daha sonra Cherynin Çindeki sitesine gidip verilerine baktım. Orada ortalama yakıt verisi vermişler. Tiggo 8 için ortalama değer 7,39lt, omoda 5 için ortalama 7,1lt değer vermişler. İki araç arasında boyut farkı olsada yakıt tüketimi birbirine yakın. Gerçek değerleri bu aracın şehir dışı koşullara göre 7-7,5lt olur. Şehir içi 9-11lt olur.

• Vexx7 V kullanıcısına yanıt

Anlaşılan o ki ancak birileri alacak, kullanacak, ölçecek biz de neyin ne olduğunu göreceğiz. Tabi YT test videolarını kastetmiyorum, gerçek günlük kullanımlardan bahsediyorum.

Aynen nereden baksak bir karmaşa. Kendimiz çözmeye çalışıyoruz bir şekilde. Zamanla ortaya çıkacak belli ki her şey.

• Fox913 F kullanıcısına yanıt
    O sürekli değişen anlık tüketim, bir üstündeki ortalama tüketim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.