Şimdi Ara

Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
29
Favori
167.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tam aynı zamanda aynı şeyleri yazmışız arka arkaya, ben de o uzun yazıya başladığımda sizin yazınız yoktu :) Büyük ihtimalle ortalık boşuna karıştı, güç farkı da yakıt farkı da Çin ve Avrupa normlarının farklılığından kaynaklanıyor. Bu yakıt değerlerine de diğer arkadaşlar “o zaman şehir içi 14 litreyi de görür” diyor fakat artık WLTP değerleri eskisi gibi fabrika verileri şeklinde değil, gerçek kullanımda neyse o çıkıyor WLTP değerlerinde de, yani eski “fabrika verileri” ile karıştırmamak gerekiyor. Bu motorla yapılan yerli yabancı testler de bu değerleri çok yakın şekilde yakalıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

Bagaj kapaginda 290 t yazıyorsa sorun yok yani :)

Simdi Çin mali chery teneke degil mi tukaka degil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEHE kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bağlantı için, faydalı oldu. Ciddi problemler mevcut anlaşılan. Aslanı rahatsız etmektense yine çalıyı dolanacağız. Güle güle Chery, yıldızın parlasın, seni tek HAYIR ile yolcu ediyorum.

• HEHE kullanıcısına yanıt

motorunu ve yakıt tüketimini geçtim de eğer burada yazılan sorunlar mevcutsa bu araçta, yanından bile geçmemek gerekli. alana hayırlı, benden uzak olsun diyelim... 

• Neyi alalim dersek elimizde kaliyor tiggo 7 modeli istiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hollandsedrop kullanıcısına yanıt

Bizim Türkiyede particilikte böyle aynı kafa. Sıraya yazıldıysanız gerçek olan arabanın motorunu sorunuz belki dergiye yada kataloğa yanlış yazılmış olabilir ama böyle bir hatada yapılamaması gerekiyor

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Takasa araba verirseniz aracınızı daha hızlı alabilirsiniz nakit para ile 3 ay sıra yazıyorlar

• dolandırıcılık yapmayı milli vazife gören bir ulustan dürüstlük beklemek..

5 10 yıl çinli üreticilere karşı tavır alsanız ürünleri yarı fiyatına hemde ne hediyelerle satmak zorunda kalacaklar. 

uzak doğulu asyalıların kurdukları veya satın aldıkları çoğu firmada bu tarz sahtekarlıklar ticari başarı olarak primlendilir.

kakaladıkları ürün başına prim alırlar.

dürüstlük konusunda batılılar mükemmel olmasada bunlardan bin kat iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 25 Mart 2023; 21:29:15 >
  • hmzkrs H kullanıcısına yanıt
    Bu denilenler doğru ise mahalle sokulmaz bu araç bende tiggo 7 düşünüyordum ama yakıt tüketimi ve motor şanzıman önemli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vasel kullanıcısına yanıt

Bugün 4-5 bayi gezdim ama sadece Toyota ile alıcı gibi konuştum, diğerlerinde sadece araç baktım. Yarın bakmaya devam edeceğim bakalım, bilgi veririm buradan.

• @HEHE arkadaşın verdiği linke göz attım da iddialar çok can sıkıcı !

Evet hocam bence ortalık boşuna karıştı. Firma açıklama yapacaktır zaten diye düşünüyorum ki emre özpeynirci bey e de sordum o da aynı şekilde ölçümler farklı diye cevap verdi içim rahatladı o konuda. Yakıt konusunda da dediğiniz gibi ben orda yazan değerlerden daha fazla yakacağını sanmıyorum artık çok gerçekçi oluyor tüketim değerleri. Tigo 8 pro düşünüyorum şuanlık bakalım…

• Motor ve şanzıman sorunlarından bahsedilmiş. Pas gibi sorunlar da yazıyor Filipin sitesinde. Bence hemen almamak lazım az para verilmiyor. Şanzıman zaten tork konvertörlü olmadığı için almam bu araçları. Çift kavrama şanzıman bozulursa Chery tr nin pek ilgileneceğini düşünmüyorum

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    TİGGO 8 ile TİGGO 8 PRO aynı araç değil.Bu haberde adı geçen model TİGGO 8 yani eski kasa.Filipinler’de yeni TİGGO 8 PRO 2022’nin haziran-Temmuz ayından itibaren yollara çıkmaya başladı.Yeni kasa şirketin dünyanın 5 ülkesinde bulunan Ar-Ge merkezlerinde geliştirildi.Bu araç çoğu ülkede ödül aldı.Kalitesinde ciddi sorun olabileceğini düşünmüyorum.Tek problemimiz yakıt tüketimi.Ortalama 10-12 lt bandında gezeceğimiz garanti.Fakat aracın fiyatının muadillerine göre ciddi uygun olduğunu da bir gerçek.

• sething kullanıcısına yanıt

Burada birkaç dikkat çekmeye çalışan arkadaş, kendileri de eşşek gibi bildiği halde, insanların yapılan dolandırıcılığa değil de sırf Çin malı olduğu için takıldığı gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Tekrar ediyorum, bizden çok daha iyi biliyorlar sahtekarlığı, hatta eşşek gibi biliyorlar.

• Motor konusunda bosuna yaygara koparildi sanirim bunda lansmanda aciklama yapmayan yetkililerin suçu da yok degil
    Bu araclari almayi dusunmeyenler almak zorunda degilsiniz kimse size zorla alin demiyor ozgursunuz secenekleriniz cok tog egea bir suru secenek var hamd olsun ..

• Acteco nun sitesine (yani motorun üreticisi) baktım. 197hp bir motor yok. 183 hp olan motor var ve Çin'in en iyi 10 motoru diye yazmışlar. Benim düşüncemde bazı arkadaşlarla aynı. Türkiye ve Avrupa standart ve normlarına göre motorun gerçek verileri yazılmış. Yani 197 beygire kadar güç alabilir değil 183 beygir gücünde. Tüketim tam bir muamma. Akla sığmayan bir durum. Tiggo 8 pro nun daha ağırken 7 den az yakması bilime aykırı. Bu motor aklımı karıştırınca bir süredir bakmadığım 3008 ve c5 aircross ilanlarına bakmış bulundum. 1 milyon 50 bine ağır hasarlı 3008 temiz 2.eli 1 milyon 300 bin yazmışlar. En dolu tiggo 7 pro 945 bin. Adaş destek ve tam dolu. Benim paramın yettiğini varsayıp 3008 alsam vereceğim fazladan para 300 bin. 100 km de 2 litre fazla yaksa benim yıllık 7000 km kullanımla 2800 TL fazla yakar. 10 yılda 28bin lira eder. Fark 300bin lira ve donanım denk değil. Chery daha dolu. Kafam karışık olsada şu an mevcut alınabilen en iyi seçenek benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falpay -- 26 Mart 2023; 1:30:13 >

• arma33 A kullanıcısına yanıt

Yalnız bence Tiggo 8 Pro için Omoda 5 teknik dökümanındaki yakıt değerlerine bakın, Tiggo 8 Pro ile Omoda 5'in yakıt değerlerini karıştırdıklarını düşünüyorum :)

• Burada maalesef Chery Türkiye'nin suçu büyük. Lansman'a "marka elçisi" diye hayatında otomobil incelememiş insanları çıkarırsan sonuç böyle olur. Buse Terim ne alaka, Doğa Rutkay ne alaka, Kerimcan Kamal ne alaka? Ayrıca Chery Türkiye bu konu ile ilgili soru işaretlerini bilmesine rağmen halen hiçbir açıklama yapmış değil. Bayilerin hiçbiri hazır değil. 21 Şubatta Türkiye'ye inen otomobiller nerede belli değil. Bayiler tamamen saldım çayıra usülü, her bayi kendi sistemini uyguluyor zaten. Çoğu "biz araçları sattık" diyor. Gelmeyen aracı nasıl sattıysalar...

Normalde aynı motor kombinasyonunda Omada 5 in en az yakması lazım çünkü tasarımından dolayı rüzgar direnci en düşük araç muhtemelen omada 5. içlerinde en hafif olan da omada 5. Yani özetle bu chery Türkiye yönetimi işi iyice çorba etti :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.