Selamlar, biraz başlık saçma olabilir. Evet cherry türkiyede yeni bir marka ama bakıyorum omoda 5 1.2Milyon civarı sıfır ve 2023 model bu araç. 2015 otomatik golf bakıyorsunuz nerdeyse 10 yıllık 130 bin kmlerde ve 1 milyon tl bana bu durum çok komik geliyor. Ben nereyi yanlış düşünüyorum ? Tamam, kronik sorun, markanın yaygınlığı gibi konular var inkar etmiyorum ama bunlar omoda'yı VEYA Golf'ün veya hani burada amaç vw golf kötülemek değil, sandero da öyle mesela en o kadar param olsa golfe sanderoya vereceğime omoda'ya veririm gibi geliyor bana. Tam olarak hangi noktayı kaçırıyorum ? Bildiğim tek nokta omoda bi tık fazla yakıyor ki diğer araçlarda çok masum değil. Edit: benim şuan aktif aracım bile yok, dışarıdan gördüğümü sadece sordum sizlere, reklam yaptığım falan zannedilmiş galiba. Bu forumda 10.yılım burada büyüdüm çoğu şeyi öğrendim, çok defansifliğe gerek yok. Reklam da yapmıyorum burada, 10 yıllık x araba vs sıfır araba diye düşünüyorum, dışarıdan bakınca bana mantıklı geldi, ben büyükşehirlerimize göre küçük bir yerde yaşıyorum burada bile günde en az 3 tane chery görüyorum, o yüzden geldim sordum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 22 Eylül 2023; 9:9:53 > |
Chery varken diğer arabalar nasıl satılıyor ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
- yıl 2010 da üniversite yıllarımda packard bell tj75 modelini aldım 3650 amd vardı o paralara muadil cihaz yoktu millet alma dandik felan dedi o diyenler acer - samsung aldı hepsi 2 yılın sonunda hatta acer olan 1 yıl sonra servisle uğraştı felan yıl 2023 ve halen o cihazı 120gb ssd ile internet için kullanıyorum.
-
Satmıyor zaten . Araçlar artık bayilerin ellerinde kalıyor , ikinci el piyasasında yaprak kımıldamıyor. Millet senin kıçı kırık 10-15 yaşında ki aracına milyon vereceğime son model lüks Chery alırım diyor . Çok da mantıklı yapıyorlar tiggo 8 sınıfın da en çok satan araçlardan biri oldu zaten . Daha pek çok çinli marka da piyasaya giriş yapacak .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 21 Eylül 2023; 12:47:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim millet hala kendini yokluk zamanlarında sanıp stokladıkları arabalara ekstraları var diye liste fiyatının üstüne fiyat bekleyebiliyor. O dönemler geçti artık. Chery 1 2 yıl sorunsuz devam ederse araba piyasasında çok değişik şeyler görebiliriz.
-
Her şey tamamiyle fiyat değil kalite, konfor, işlevsellik ve verimlilik gibi bir çok alt disiplin var, Golf gibi ikon ve idol olmuş bir model, Golf örneği fazla iddalı olmuş. Bentley’li, Bugati’li, Lamborghini’li, Porsche’li, Audi’li koskoca Volkswagen AG, Golf’e verdiği hassasiyet ve önemi diğer modellerine vermiyor.
Sandero daha kabul edilebilir. Sandero, Avrupa’da en çok tercih edilen modellerden oldu. Çünkü geliştirdi kendini. Verimli motorları oldu, platformu güncelledi, daha kaliteli oldu, daha güvenli oldu. Sandero’da uygun fiyatıyla piyasaya çıkmış bir model tıpkı Chery’ler gibi Chery, Türkiye’ye ilk geldiğinde de böyle uygun fiyatlıydı, o zamanda bir iki otomobil forumunda öveni vardı sonra piyasa yine rayını buldu, 1-2 aylık rüya sona erdi.
Şimdi de aynı şey olur mu ? Buda Chery’nin elinde kaliteye, konfora, işlevselliğe ve verimliliğe Dacia gibi önem verirse piyasada oturur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Satmıyor hocam 2016 Kadjar var yenilemek istiyorum. Fiyat olarak da benzerler içinde en düşük 2. fiyat arayan soran yok. Chery 1 -1.2 milyon arası fiyatlanan 2 .el araçların fişini çekti.
ikinci elde tek sorun arabanın kullanılmış olması değil. başından bin türlü felaket geçen aracı ahlaksızca piyasada kusurlarını örtbas ederek satabiliyolar. 1m para verip orasında burasında işlem olan, yan sanayi parça kullanılan, motor yağında bile ucuza kaçılmış araç almak yerine sıfır gösterişli ve teknolojik olarak ilgi çekici Chery almak daha mantıklı geliyor
-
Satanlar da sıfır chery falan almak için satıyorduk. Sattık sattık, şimdi satamazsak iyice zarar ederiz diyerek elden çıkarmaya çalışıyorlar.
2015 mazda cx-5 aracımı 1.1 milyona verdim, 1.410bine sıfır mg hs aldım. Aracımdan memnundum, bir şikayetim yoktu ama fırsat olarak gördüm. 310bin üzerine koyup aynı sınıf, daha donanımlı sıfır araç alıyorsunuz.
-
220 ile giderken tek elle sürenleri görüyorum sürüş güvenliği açısından tavsiye edilmez o ayrı konu ancak bu arac kötü olsa güven vermese tek elle 220 yapılabilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu foruma aldanmayın
burada insanlar 5 sene sonra satmayı düşündüğü polonun dsg arızalarını bile gizledi yıllarca
bu kadar ahlaksız sahtekar üyeler oldu forumda
hala daha ikinci eli yok diyip duruyorlar
sıfır araç alacak olsam 100-200.000 rüşvet verip bomboş bir polo alacağıma tiggo almayı düşünürdüm
-
Chery ile arabaları kıyaslamak mı
Alan var mı gerçekten , 1-2 trol almış ha bire başlık açıyor
2011’de alanların aklı başına gelmemiş anlaşılan
Şehir içi 15 litre yakıp da “mazot gırk lira oldu gardaş hökümet çok kötü” demeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 21 Eylül 2023; 15:5:58 >
2019 model 4 yıl önce sifir almis olduğum boş paket corollayi 980 bine verip 1325 bine tiggo 7 luxury aldim
Dediğiniz gibi arkadaşlar komşular her yer satılık 2. El olan dolu herkes farkında Yılbaşından sonra herseyin fiyati artacak şimdi aldim aldim yoksa en az 2 yıl hicbirsey alamam diye düşünüyor insanlar acele eden kazanır sona kalan dona kalacak malesef benim arac lpg liydi hatasızdi biniciye akşam ilana koyup sabahında sattim fiyat kırın her geçen gün ikinci el ilan sayisi artıyor sifir arac fiyatları da burda kalmaz hiç sanmıyorum kur zor tutuluyor enflasyon hiç tutulamiyor bayi kirası faturasi çalışanı giderler TL olarak artınca araclar da TL olarak artiyor ayrıca chery şimdi bol bol var da yarin fiyatlar artınca talep azalınca az sayıda getirir getirdiğini de yüksek fiyattan satmaya başlar elinizi çabuk tutmanızi öneririm
Yüksek fiyat derken yine emsallerine gore uygun olur ama müşteriyi fiyat olarak zorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
15 yıl önceydi. Laptop alacaktım. Donanım olarak aynı kategorideki en pahalı cihazlardan biriydi. 10 seneden fazla kullandım. Düşürdüm de rafa kaldırdım. Ben alacağım zaman arkadaşlarım sen salak mısın o paraya ne cihazlar var deyip çoğu Packard Bell aldı. Donanım olarak kağıt üzerinde benimkinden çok çok daha üstün olan Packard Bell' lerin hiçbiri 5. seneyi göremedi. Bir tanesi daha ilk ayında anakart yaktı.
10 yıl önceydi. Telefon alacaktım. İşimi görsün yeter dedim. Samsung aldım. 5 yıl kullandım. Ben alırken insanlar sen salak mısın o paraya ne cihazlar var deyip çoğu General Mobile GM5 aldı. Kamerasıyla şekli şemaliyle Samsung' dan çok daha iyi göründüğü kesin olan GM5' lerin çoğu henüz 1-2 yıllık kullanımda çöp oldu. Hele biri o kadar çok sorun yaşadı ki küfredip yemişim garantisini de, telefonunu da deyip tam 1.yılında kırıp çöpe attı.
Şimdi de Corolla Cross, HR-V ya da biraz daha zorlayıp CR-V mi alsam derken çevremdeki insanlar sen salak mısın Chery alsana diyorlar.
Umarım bu markayı överken bir çıkarınız vardır yoksa Chery' yi gerçekten satın aldığınıza hala inanmak istemiyorum.
Çok zenginsinizdir. 1-2 milyon sizin için para değildir. Ona bir şey diyemem.
Hazır elinizde kalmamışken, insanlarda da pozitif beklenti varken zararsız satabilmeniz dileğiyle...
-
Altına imzamı atarım.
Oğuzhan kardeşim gerçekten isabetli tespitler
2011’de Chery “Ey Türk milleti, size beleşe kocaman Tiggo 3 satamadım, hem de çok az yakıyordu, çok dayanıklıydı ama kıymetimi bilmediniz, kepenk kapatıp gidiyorum” dediğinde ağlama duvarına dönmüştü.
DH’de sözü dinlenecek tek güruh var, DH ölücü ve mezarcılar birliği.
Gerçekten DH ölücüleri yaş tahtaya basmaz, ölü eşşek fiyatına olmadıkça salça bile almaz, salçanın kavanoz kapağını bile maliyetini hesap eder.
Biz DH ölücü ve mezarcılar birliği olarak Chery önermiyoruz.
Hahahahhahs Erdal bey. Hem çok doğru konuştun hemde mizahi.
Fikirlerinize saygı duyuyorum, ancak sizden şu soruma cevap vermenizi istiyorum:
Geçen hafta 40bin km 2020 model 1.6 lpgli corolla aracimi 1.065 tl ye sattım.
Üzerine 250 tl koyarak bayiden sıfır tiggo7 luxury aynı gün aldım.
Bütçem zaten en fazla 250 tl ekleyecek kadardır.
Sizce alternatif olarak ne almaliydim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu soruya daha cevap veremedi kimse.
Sallaması kolay Chery kötü diye.
Kardeş üstünü tamamlayacaksan ben Sportage'a da okeyim diyorum böylelerine :)
-
iki üç sene kullandıktan sonra çöp olur da satamazsam diye korkuyoruz. çin malı sonuçta diye. beş para etmez belki o zaman diye düşünüyoruz. o yüzden almıyoruz.
yoksa tiggo 8 proa görüzm kayıyor arada.
bu arada hondadan mesaj geldi bugün, 200 bine sıfır faiz 12 taksitle finansman kampanyası yapmışlar. 2018 de 100 bine sıfıc civic elegance almıştım, 20 bine sıfır faiz 12 ay taksit yapmışlardı, 12x1666,67 olarak ödedim taksitleri. ama o zaman aracın yüzde 20 si yapıyordu 20 bin, şimdi 200 bin yüzde 12-13 arası bir miktar oluyor satış fiyatına oranı. yüzde 20 için 350 bin lira vermesi lazım faizsiz.
zaten bir kere alıp sattığım arabayı tekrar almam. çok da severim civic ama farklı araç almak isterim.
-
50 bin dolara polo aldıran adammı ölücü. Hadi oradan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
15 yıl önceydi. Laptop alacaktım. Donanım olarak aynı kategorideki en pahalı cihazlardan biriydi. 10 seneden fazla kullandım. Düşürdüm de rafa kaldırdım. Ben alacağım zaman arkadaşlarım sen salak mısın o paraya ne cihazlar var deyip çoğu Packard Bell aldı. Donanım olarak kağıt üzerinde benimkinden çok çok daha üstün olan Packard Bell' lerin hiçbiri 5. seneyi göremedi. Bir tanesi daha ilk ayında anakart yaktı. 10 yıl önceydi. Telefon alacaktım. İşimi görsün yeter dedim. Samsung aldım. 5 yıl kullandım. Ben alırken insanlar sen salak mısın o paraya ne cihazlar var deyip çoğu General Mobile GM5 aldı. Kamerasıyla şekli şemaliyle Samsung' dan çok daha iyi göründüğü kesin olan GM5' lerin çoğu henüz 1-2 yıllık kullanımda çöp oldu. Hele biri o kadar çok sorun yaşadı ki küfredip yemişim garantisini de, telefonunu da deyip tam 1.yılında kırıp çöpe attı. Şimdi de Corolla Cross, HR-V ya da biraz daha zorlayıp CR-V mi alsam derken çevremdeki insanlar sen salak mısın Chery alsana diyorlar. Umarım bu markayı överken bir çıkarınız vardır yoksa Chery' yi gerçekten satın aldığınıza hala inanmak istemiyorum. Çok zenginsinizdir. 1-2 milyon sizin için para değildir. Ona bir şey diyemem. Hazır elinizde kalmamışken, insanlarda da pozitif beklenti varken zararsız satabilmeniz dileğiyle... |
bu foruma aldanmayın burada insanlar 5 sene sonra satmayı düşündüğü polonun dsg arızalarını bile gizledi yıllarca bu kadar ahlaksız sahtekar üyeler oldu forumda hala daha ikinci eli yok diyip duruyorlar sıfır araç alacak olsam 100-200.000 rüşvet verip bomboş bir polo alacağıma tiggo almayı düşünürdüm |
Satmıyor zaten . Araçlar artık bayilerin ellerinde kalıyor , ikinci el piyasasında yaprak kımıldamıyor. Millet senin kıçı kırık 10-15 yaşında ki aracına milyon vereceğime son model lüks Chery alırım diyor . Çok da mantıklı yapıyorlar tiggo 8 sınıfın da en çok satan araçlardan biri oldu zaten . Daha pek çok çinli marka da piyasaya giriş yapacak .
|
Altına imzamı atarım.
Oğuzhan kardeşim gerçekten isabetli tespitler 2011’de Chery “Ey Türk milleti, size beleşe kocaman Tiggo 3 satamadım, hem de çok az yakıyordu, çok dayanıklıydı ama kıymetimi bilmediniz, kepenk kapatıp gidiyorum” dediğinde ağlama duvarına dönmüştü. DH’de sözü dinlenecek tek güruh var, DH ölücü ve mezarcılar birliği. Gerçekten DH ölücüleri yaş tahtaya basmaz, ölü eşşek fiyatına olmadıkça salça bile almaz, salçanın kavanoz kapağını bile maliyetini hesap eder. Biz DH ölücü ve mezarcılar birliği olarak Chery önermiyoruz. |
Bizim millet hala kendini yokluk zamanlarında sanıp stokladıkları arabalara ekstraları var diye liste fiyatının üstüne fiyat bekleyebiliyor. O dönemler geçti artık. Chery 1 2 yıl sorunsuz devam ederse araba piyasasında çok değişik şeyler görebiliriz. |
Yukarıda bir arkadaş çinlilerin devre kopyaladığından falan bahsetmiş. Çin'de gelinen mevcut noktadan bihaber kişilerin söylemidir, abi kopyalıyorlar. Evet 90'lardan 2010 başlarına kadar cayır cayır kopyaladı bu adamlar. Ama o arada şunu da ihmal etmediler; 1978'de Çin'de doktoraya kayıtlı öğrenci sayısı sadece 18 (evet yazıyla da on sekiz:) ama şimdi her sene sadece Amerika'ya yolladıkları yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı 300.000 civarında. Üstelik bunların yarısı STEM dediğimiz mühendislik ve fen alanında çalışıyor. Bu alanda yıllık mezun sayısının 2025'te Amerikadaki toplam mezun sayısını ikiye katlaması bekleniyor! Trump buna uyandı ama vakti yetmedi. Şimdi huawei vs. ban'lanıyor ama nafile. Teknoloji artık Çin'de. Avrupa'lılar için daha da kötüsü hammade de Çin'de. Amerika tekrar üretimi kendi ülkesine kaydırmaya çalışıyor, teknoloji transferini yasaklıyor. Avrupa daha ne olup bittiğinin farkında değil. Elektrikli araçlarda bir anda yüzlerce modeli piyasaya sürdüler. İşte ülkemizde bile MG, Skywell, Chery derken piyasa dağıldı. Daha onlarcası da gelecek. Bu forumlarda son bir kaç yıldır aynı görüşü savunuyorum. Avrupa markaları zaten anakaraya hapsolmuş durumdalar. VW bir kaç sene önceye kadar liderdi. Toyota tahtı geri aldı. Zaten hile hurda yüzünden amerikan pazarından da atıldılar, Çin'de çok güçlüydü ama bir devrin sonuna gelindi, o pazardan da yakında şutlanır. Sadece Avrupa pazarındaki das auto algısı da firmayı kurtarmaya yetmez. Bu sebepledir ki Seat'ın üstünü çizdiler. Yakında gruba bağlı markaların birer birer Çin'li firmalara satılacağını düşünüyorum. VW de kore'lerin arkasından ufak bir avrupa markası olarak yoluna devam edecektir. Çin malı algısı bir kaç sene daha devam eder, 2025 sonrası da eğer sürpriz bir ilave vergi vs. çıkmazsa bizim pazarın da %50'sinden fazlasını ele geçirirler diye düşünüyorum. |
Chery ile arabaları kıyaslamak mı
Alan var mı gerçekten , 1-2 trol almış ha bire başlık açıyor 2011’de alanların aklı başına gelmemiş anlaşılan Şehir içi 15 litre yakıp da “mazot gırk lira oldu gardaş hökümet çok kötü” demeyin |
ikinci elde tek sorun arabanın kullanılmış olması değil. başından bin türlü felaket geçen aracı ahlaksızca piyasada kusurlarını örtbas ederek satabiliyolar. 1m para verip orasında burasında işlem olan, yan sanayi parça kullanılan, motor yağında bile ucuza kaçılmış araç almak yerine sıfır gösterişli ve teknolojik olarak ilgi çekici Chery almak daha mantıklı geliyor |
şu yaşadıklarınızı ben tam tersi yaşadım.
2. Telefon olayı 2017 de xiaomi mi 8 lite aldım 6gb ram amoled ekran snpd 712 işlemci usb type c ekran boyutu çok güzel 7 yıl olacak halen banamısın demiyor. O yıllarda samsung felan al diyenlerde vardı. 3.2017 de astra j alıcam araba yok çok sorun açar git polo al felan diyen oldu astra j aldım 3 yıl sorunsuz bindim sattım polo aldım lanet ettim. astra j den kalan para ile polonun bakımına bitmeyen sorunlarına harcadım... 4. şuan param olsa o fiyatlara tiggo pro 8 alırdım. Gidipte 2. el 1,2m golf vb. araca para vermem. |
Benzer içerikler
- aracıma vurup kaçtılar plakasını aldım
- en uzun ömürlü araba motoru
- trafik cezası fotoğraf isteme
- hgs etiketi yenileme
- motor soğukken gelen şıkırtı sesi
- duster hibrit
- chery tiggo 9 pro özellikleri
- elektrikli araç lastiği farkı
- superb fiyat listesi
- 2024 araç sigorta fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X