Şimdi Ara

Chery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Chery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması
    Çinli otomotiv devi BYD, 27 yılın ardından otomotiv alanında Türkiye’ye yatırım yapan ilk firma olmuştu. 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan BYD, kuracağı tesiste elektrikli ve şarj edilebilir hibrit (plug-in) araçlar üreteceğini açıklamıştı. Bu yatırımın ardından ise bir başka Çinli dev, Chery’nin de Türkiye’de yatırım yapacağı belirtilmişti. Şimdi ise Chery yetkililerinden Türkiye yatırımına dair kritik bir açıklama geldi.

“Kapımız herkese açık”

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre Chery'nin offroad SUV markası JAECOO’nun Türkiye lansmanı sırasında Chery'nin Çinli üst düzey yetkilileri yatırım merkezli açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere daha önce Chery’nin fabrikanın kurulacağı yer için Samsun ve Manisa’yı değerlendirdiği ve artık imzaya çok yakın oldukları ortaya çıkmıştı. Yetkililer bu lokasyonları doğrularken esasında diğer kentler üzerinde de araştırmaların yapıldığını söyledi.

Bununla birlikte yetkililer Türkiye yatırımı için ortak girişim (joint venture) modelinin de masada olduğunu belirtti: "Türkiye yatırımımızın ortaklı ya da yüzde yüz kendimizin olması konusunu henüz karara bağlamadık. Fakat, ortaklık konusunda kapımız herkese açık."

Bilindiği üzere Chery, İspanya'da Nissan'dan boşalan fabrikada yerel bir ortak ile üretim yapacağını açıklamıştı. Yani firma bu tür bir yatırıma da yabancı değil. Bununla birlikte bu açıklama, Chery’nin Türkiye yatırımının kesin olduğunu ancak şeklinin henüz kararlaştırılmadığını da gösteriyor.

Ayrıca Bkz.JAECOO 7 SUV'un Türkiye fiyatı ve özellikleri açıklandı

Chery, Türkiye pazarına 2023 yılında giriş yapmış olsa da büyük bir büyüme yaşadı. Sadece 3 SUV modeliyle boy gösteren firma 2023'te Türkiye'de en çok satış yapan 10'uncu markası oldu. 2024’ün ilk 7 ayında ise 41 bin 139 adet otomobil satarak en çok satış yapan 3'üncü otomobil markası oldu.

Kaynak:https://www.haberturk.com/chery-den-turkiye-de-yatirim-mesaji-3710628-ekonomi

• Bence ortada dövlet mevlet yok. İsmide vergi değil haraç. O yüzden devletle başlamayın cümleye. Benim gördüğüm ümmetçi, fikirlerini dikte eden, vergilerin nereye gittiği belli olmayan, zerre kuralı devamlılığı olmayan, kendi burjuvasını, yandaşını yaratmış bi kitlenin kölelik düzeni du.
    Beyler, 1 seneye yerli Çinliler gelecek.

Dişinizi sıkın, 1 milyona 60-70 beygir araba satmaya çalışan firmaların karşılarına 150-180 beygir C SUV lar ile çıkacaklar.

Döviz stabil giderse Omoda 5'leri, Tiggo 7'leri sırasıyla 900 bine, 1 milyona alırız. İkinci elde de Chery'lerde geri çekilme olacak ama genel olarak 2. el araçlar epey ucuzlar. Chery'nin B segment modelleri de var, bize piyasayı kıracak B segment SUV veya Sedan lazım.

Otomotivdeki iğrenç rant lobisini yok edecekler gibi görünüyor. En dandik arabaları bize 1 milyona geçiriyorlar ama Çinliler de onlara geçirecek.

BYD, Chery, Skywell, SWM vs. çift forvet ve iki sağlam sağ sol beklere sahipler.

Ben eski bir sovyet ülkesinde yaşıyorum.

2 yıl önce Rusya'ya konan ambargoyla beraber 6 ayda bir araba değiştiren "çok zenginler" Range rover, bmw 7, maybach filan alamamaya başladı (gelmiyor), Toyota da fabr kapattı. LAnd Cruiser işi de bitti. Pazarı Çin domine ediyor (tüm eski sovyet)

TR'de tam neler var bilmiyorum ama Çin devlet başkanının bindiği araç olmadığını biliyorum. Hiçbir lüks Çinli, 800km'lik tam EV lüks Mpv'ler vs de yok TR'de. Skywell, leap motor filan orta segment var sanırım. Evet reno'dan, Egea'dan fiyat/ kalite olarak çok iyiler ama bahsettiğiniz lüks modellerle karşılaştırmak da -bu fiyattaki araçlara- haksızlık olur.

Üst segment Çinli araçlar artık Rolls Royce, Bentley vs ile kaşılaştırılıyor ve işin ilginç tarafı Huawei'nin yaptığı daha ilk araç karşısına segment olarak Rolls Royce konmuş ki pek çok video var. İlk bulduğum 2'sini paylaşıyorum

(11) Chinese Rolls vs Rolls-Royce | Shocking Result of Suspension Test - YouTube

Huawei's aims at Rolls Royce Cullinan with the AITO M9! (youtube.com)

Daha pek çok video bulabilirsiniz. Özellikle Çin'de yaşayan Amerikalıların harika incelemeleri var (wheelsboy kanalını öneririm) Donanımhaberde anasayfada filan yayınlananların çok ötesinde araçlar yollarda geziyor.

• Yoksa TOGG ve Chery ...???

• Chery kesinlikle bu ülkeye yatırım yapmalı. Mercedes , Porche kalitesinde ki suv'lari ucuza alabilmeliyiz artık . 1 milyona Corsa , Clio almaya son !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    İmkansız Chery nasıl mercedes porsche kalitesinde arabalar üretecek?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

Chery zaten o kalitede araçlar üretiyor. Chery'nin ultra lüks premium yan markası jaecoo'yu araştırmanızı öneririm .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 13 Ağustos 2024; 12:48:52 >
    Tiggo çok iyi. Eğer marka değeri oturursa porsche segmentinde de araba yaparlar, adını torsche yaparlar 😀 . Elektrikli araç konusunda bu firmalar herşeyi yapabilir, çinlidir dandiktir olayını aşıyorlar (zamanında japonların yaptığı gibi), deri kaplamadır, fardır, koltuktur felan onları da biz yaparız burda zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hadi hayırlısı diyelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cherry ülkemize 2008 yılında ilk girişini yaptı.

Jaecoo ultra lüx mü??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Porsche mercedes kalitesinde olduğunu düşünmüyorum. Jaeeco premium markası dahil. İlerde belki o kaliteye ulaşır. Şu anki araçları o kadar kaliteli değil.

• Çinli firmalar saçma vergiler ile engellenmesine kızmıştım ama sonrasında ardarda yatırım haberleri gelince iyiki olmuş dedim. Ülkemizde üretim yapılması montaj bile olsa iyidir.

• Beyler, 1 seneye yerli Çinliler gelecek.

Dişinizi sıkın, 1 milyona 60-70 beygir araba satmaya çalışan firmaların karşılarına 150-180 beygir C SUV lar ile çıkacaklar.

Döviz stabil giderse Omoda 5'leri, Tiggo 7'leri sırasıyla 900 bine, 1 milyona alırız. İkinci elde de Chery'lerde geri çekilme olacak ama genel olarak 2. el araçlar epey ucuzlar. Chery'nin B segment modelleri de var, bize piyasayı kıracak B segment SUV veya Sedan lazım.

Otomotivdeki iğrenç rant lobisini yok edecekler gibi görünüyor. En dandik arabaları bize 1 milyona geçiriyorlar ama Çinliler de onlara geçirecek.

BYD, Chery, Skywell, SWM vs. çift forvet ve iki sağlam sağ sol beklere sahipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 13 Ağustos 2024; 13:36:22 >
  • Porsche'yi bilemem ama Merco'nun çoğu modelinin göğüsü vs. Çin de üretiliyor.

• Keşke bu forumdaki birtakım zevat da sizin gibi gerçekleri görse

Yazdıklarını bir hatırlayalım

1 ucuz ucuz biniyoduk

2 demokrasi olmayan ülkeye yatırım gelmez

3 Çinliler bizi mafetçek görürsünüz bunu fena ödetirler

4 ab ye sirinlik olsun diye vergi koydular

5 togg vergisi bu zaten togg Bizim vergilerimizden ödeniyor

Nerede bunlar diyeceksiniz,tabii ki yalan söyleyip kaçtılar,far tutulmuş tavşan gibi masanın altında sessizce bekliyorlar Chery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması 

Ultra mı lüx

Sürüş keyfiyle 508 Insignia tokatladigini iddia ettiğin A3 sedandan mı ultra lüks meselaChery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması Chery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması Chery yetkililerinden Türkiye yatırımı açıklaması 

• Kalitesini karşılaştırıyoruz. Üretim yeri her ikisinin de Çin olabilir kaliteleri farklı. Yüksek modellerin içi Almanya'da üretiliyor diye hatırlıyorum. Giriş seviyesi ucuz modeller belki Çin'de ürettiriyordur emin değilim.

• Heyecanlanmayın. Ucuz birşey varsa ondan alınacak güzel vergi çıkacak demektir unutmayın. Size ucuz araba yedittirmeyiz.

Ucuz birşey varsa ya devlet payını alır, ya da devletten biri. Sana kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 13 Ağustos 2024; 14:39:45 >
  • Türkiye de araç fiyatlarının ucuzlaması için güçsüz yeni bir iktidar gelmesi lazım. Göz boyamak için yapabilir. Araç fiyatlarının yüksek tutma sebebi sadece vergi değil. Şehir planlaması yok, ucuza araç satılırsa metropoller kitlenir. Türkiye metropollerinde araca çok fazla ihtiyaç yok. Taksi düzensizliğinden dolayı mecburen araç almak zorunda kalan kesim var. Zaten şehir belirli km içerisine kurulmuş...

Ultra pro Max

• Geely de fabrika açsa şahane olur valla be

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.