Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
225.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasa yazın çıkacak ve fiyat 27-28 gibi başlar heralde
  • şuan yeni aveo Türkiye piyasasında yok Temmuzda gelecek...
  • Haftasonu büyük umutlarla bende gittim eski kasa var
  • Arkadaşlar 1.4 düşünüyorum şuan. Yani bütçem içinde bir araç. Tavsiye dermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gz -- 24 Mayıs 2011; 13:55:10 >
  • aveo sedan 1.4 se kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var

arabayı yeni aldım. almadan önce katalogdan yakıt giderlerine baktım makul gelmişti. fakat oradaki değerlerden %50 kadar daha fazla yakıyor. acaba bir sorun mu var?
    motor devir saati ide bana ilginç geldi? motor devir saatim kontağı çevirdiğim an 1000 rpm oluyor. araba rölentide iken hiç aşağı düşmüyor. 1000 in altını hiç görmedim.
    vites geçişlerinde çok sallıyor? özellikle 1 den 2 ye geçerken alabora oluyoruz? hep böylemi? yok sa sorun mu var?

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: didamert

Kontağı çevirince parklar da yanıyor benim. Ve satıcı bana şey dedi bunlar aküden akım çekmiyor aküyü bitirmiyor. Ben de nereden çekiyor dedim, bir cevap vereemdi doğal olarak soruyu geçiştirdi :D

Belkide bizim bilmediğimiz bir hibrit özelliği varmış :P

Çok güldüm....satıcı iyiymiş.
  • Geçenlerde bir kaç bayiye mesaj attım. Yurt dışındayım(KIBRIS), Temmuz başında İstanbula geleceğim ve bir adet Aveo Sedan 1.4 16V SE 2AB ABS almak istiyorum, dedim. İçlerinden sadece Odak Topkapı bayisi telefonla dönüş yaptı. Onlar da artık ellerinde eski kasa hiç araç kalmadığını, muhtemelen Temmuz başında yeni Aveoların geleceğini, ancak kesin bir tarih ve fiyat veremeyeceklerini, araçlar geldiğinde beni yeniden arayıp bilgi vereceklerini söylediler. Kendilerine teşekkür ettim.
    Öbür dört adet kalas bayinin herhalde araç satmaya niyetleri olmadığından olsa gerek ne telefonla ne de maille geri dönüş yapmadılar. Onları kınıyorum.
  • arkadşlar 2011 aveo se hb arabam var marşpiyel kazası yaptım bi göçük oluştu ne kadara yaptırabilirim ?
  • Model hakkında bir değerlendirme için bakabilirsiniz.

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/Chevrolet_Aveo/2010/
  • Buradaki sıralamada biraz sapla saman karışmış gibi ama aveo ancak son sırada kendine yer bulabilmiş.

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Aşağıda görülen Chevrolet Aveomu satıyorum.

Gerçekten güzel araç...

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&

Arkadaşlar yukarıdaki aveoma kıyamamıştım, ama şimdi tekrar satmaya karar verdim.

İlgilenen özelden ulaşabilir.

Çok temiz araç. Meraklısı varsa piyasadaki en temiz araç olduğunu iddia ediyorum. Daha yeni bakımını yaptırdım ,garantisi devam ediyor.

• Bir tanıdık galerinin birinden peşinatsız ara ödemesiz ayda 460 liraya 5 yıl taksitle bu 1.2 modelini aldı gerçekten güzel fiyat peşinatsız falan
  • ben de 2009 mayısta 2008 model aveo aldım10 aylıktı..bazı arkadaşlar takmışlar bir euro n-cup diyorlar başka da bişey demiyorlar..birincisi bu kuruluşu şöyle bir gözünüzden geçirin ve bukadar ciddi paraların döndüğü bir sektör düşünün..dönebilecek rüşvetleri hayal edin ben de videolara bakıyorum arasıra yalan demiyorum ama yine de 100 % bu kuruluşu baz almam...ikincisi bu testler 2006 model ile yapıldı 2006 sonrası modeller bir çok konuda geliştirildei..aveonun hangi parçasını almaya kalkarsanız kalkın 2005-2006 ve 2006 sonrası diye çoğu parça birbirinden ayrılır..yani emin olun 2006 sonrası modeller daha güçlü ve geliştirilmiş arabalardır..haa demiyorum yenileri 5 yıldız alır..ama herkes ne kadar ucuz bir araca bindiğini ve altındaki aracın kapasitesini bilerek sürerse hiçbirşey olmadı araba 3. yaşında ilk kez masraf çıkardı..bu da amortisör ve fren balataları..56000 km deki bir arabanın ki mardin gibi bir şehirde kullanıldığı düşünülürse bunlar masraf bile değil..silecek suyu bigi bişeydir...

• Yeni Aveolar Avrupa'da satışa çıkmış. Oradaki fiyatlara bakarak Yeni Aveonun 1.2 motorlu verisyonunun 26.312 TL gibi bir fiyatla satışa çıkarılacağını tahmin ediyorum. Ama bu sadece karşılaştırma yaparak ortaya koyduğum bir tahmin. Ancak bir de kampanya yapılıp ilk satış fiyatı 24.900 TL olarak belirlenirse bu araba çok satar.
  • slm, aveo 1.2 HB 2007 aldım, jantlar yamukmuş pres yap dediler, en ucuz pres 20 tl buldum.4 jant pres 80 tl yapıyor.Bunun yerine çıkma jant arıyorum.
    Daha ekonomik olur diye düşündüm.
    Ebatlar şöyle :
    4 adet 5,5 J X 14 veya 6.0 J X15 ölçülerinde demir jant lazım.
    Ya da 185/60R/14 veya 185/55R/15 lastiklere uygun.Lastik var.
    Elinde bulunan veya temin edebileceğim yeri bilen varsa yardım bekliyorum.İstanbul kadıköy deyim.Tşk ler
  • Merhabalar,

Yaklaşık olarak bir ay önce ekonomik bir araba almaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Yurtdışında yaşıyorum Aveo'nun yeni modeli çıkacağından fabrika eski modeli haziranda üretimden kaldırma kararı almış ve mevcut araçlara güzel indirimler yapıyordu. Yeni model aveo'yu da inceledikten sonra eski modelin benim ihtiyaçlarımı daha fazla karşılayacak bir araç olduğunu düşündüm. Kimse yanlış anlamasın, veya yeni aveo almayı düşünenler araç kötü diye düşünmesin. Yeni aveo gayet güzel bir araç. Özellikle spor kullanımı seven, bu tarzı seven insanlar bence yeni aveo'yu beğenecektir. Fakat ben biraz daha beni ferahlatan, hafif oturma pozisyonu yüksek araçları seviyorum ki, cruze'un içinde bile 10 sn dayanabildim. Sonrasında 1.4 16V S-Tech 94HP araç üzerinde karar kıldım. Öncesinde forumlardaki güvenlik endişelerini bildiğim için bu konuyu özellikle araştırdım ve Avustralya'da Holden'in aynı aracı Barina olarak sattığını farkettim. 2008 den sonra üretilen araçlarda belli değişiklikler yapıldığı, güvenlik için B sütunun çelik kısmının güçlendirildiği gibi bazı bilgilere ulaştım. Zaten Avustralyada 2008 den sonra yapılan çarpışma testinde de araç 4 yıldız almış. Bu bilgiler beni bu fiyatta bir araç için tatmin etti ve aracı aldım.

Şuan 1000KM deyim. Araçtan genel olarak memnunum. Haftada iki defa 3 saatlik bir yola gidiyorum. Araç bu fiyata göre konforlu diyebilirim. Koltukları ve süspansiyonları rahat ve konforlu bir seyahat için yapılmış. 3 saat sonun da herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Direksiyon hem iyi hem kötü. Şehir içinde gerçekten rahat, park etmek bir zevk. Ancak uzun yolda 100Km'ye kadar hafif kalıyor ve tedirgin ediyor. İlk uzun yolumda arabadan indiğimde kollarımın ağrıdığını farkettim. Alıştıktan sonra bu tedirginlik geçiyor, şimdi bir sorunum yok ancak yinede hafif biryere uzanmam gerekirse dikkat ediyorum. Araç rüzgardan etkileniyor ancak Accent ve Symbol kullandığım için anormal bi durum yok benzer karakterde denilebilir. Vites biraz kemikli, spor kullanmıyorsanız bunda da problem yok.

Aracın yakıt tüketimi uzun yolda iyi, şehir içinde yüksek. Karışık, klima açık şuan 7.5L/100KM yakıyorum. Klima iyi soğutuyor ama biraz garip çalışıyor. Bazen garip sesler çıkarıyor. Ne oluyor diyorum sanki birisi klimanın boğazına sarılmış. Motor ısınmadan klimayı çalıştırınca oluyor genelde. Motor ilk çalışmada gürültülü, ısındıktan sonra çok sessiz. Özellikle klimayı kapattıktan sonra motor sesini duymak için baya bi uğraşıyorum. Birkaç defa stop ettim sanıp marşa bastığımı hatırlıyorum.

Frenler şehir içinde düşük hızlarda iyi. Kolay ayarlayabiliyorum. Yüksek hızlarda biraz daha zor ancak tedirgin etmiyor.

Malzeme kalitesi bu sınıfa göre yeterli diyebilirim. Bir önceki kasa Polo ile kıyasladığımda ön konsol üst kısmı daha kaliteli plastikten yapılmış. Alt kısım plastiği hemen hemen aynı. Radyo teyp için kullanılan plastik biraz daha kalitesiz. Koltuk kumaşları sanırım Türkiyede kadife kumaştan veriliyor, burda normal kumaş kullanılmış, Renk güzel seçilmiş ne fazla kir gösteriyor nede arabanın içini karartıyor.

Genel olarak araçla ilgili fikirlerim bunlar. Muhakkak Türkiye deki araçlarla farklılıkları olacaktır ancak temel olarak aynı araç. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• Araç sizin beklentilerinizi karşılıyorsa sorun yok. İnsanlar bir türlü bunu anlamak istemiyorlar. Anlamsız kalite tartışmalarına giriyorlar. Araba almak için bayiye gittiğimde benim de cebimde 40 ya da 50 bin olsa ben hangi arabayı alacağımı çok iyi biliyorum. Ancak benim gibi 22 bin lirayı zor denkleştiriyorsanız sorarım size bu paraya bundan daha kaliteli, daha konforlu, daha ferah bir araba ne var? İnanın önyargılı değilim, önereceğiniz arabayı da dikkate alırım.
    Ben de şu an Kıbrıstayım. Temmuz 7-8 gibi İstanbul'da olacağım. Bayilere mesaj attım ama ellerinde eski kasa araç kalmamış. Yeni Aveo'yu görünce bayıldım. Şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Çünkü yeni Aveonun fiyatı 22 bin olmayacak, söylendiğine göre 27-28 olacakmış. Ben bir umut 25-26 olur diyorum. O zaman belki yenisini alırım. Ben eskisini almaya razıyım ama onu da bulabilirsem.
    Size yeni aracınızı güle güle, keyifle kullanmanızı dilerim.
    quote:

Orijinalden alıntı: maxturk

Merhabalar,

Yaklaşık olarak bir ay önce ekonomik bir araba almaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Yurtdışında yaşıyorum Aveo'nun yeni modeli çıkacağından fabrika eski modeli haziranda üretimden kaldırma kararı almış ve mevcut araçlara güzel indirimler yapıyordu. Yeni model aveo'yu da inceledikten sonra eski modelin benim ihtiyaçlarımı daha fazla karşılayacak bir araç olduğunu düşündüm. Kimse yanlış anlamasın, veya yeni aveo almayı düşünenler araç kötü diye düşünmesin. Yeni aveo gayet güzel bir araç. Özellikle spor kullanımı seven, bu tarzı seven insanlar bence yeni aveo'yu beğenecektir. Fakat ben biraz daha beni ferahlatan, hafif oturma pozisyonu yüksek araçları seviyorum ki, cruze'un içinde bile 10 sn dayanabildim. Sonrasında 1.4 16V S-Tech 94HP araç üzerinde karar kıldım. Öncesinde forumlardaki güvenlik endişelerini bildiğim için bu konuyu özellikle araştırdım ve Avustralya'da Holden'in aynı aracı Barina olarak sattığını farkettim. 2008 den sonra üretilen araçlarda belli değişiklikler yapıldığı, güvenlik için B sütunun çelik kısmının güçlendirildiği gibi bazı bilgilere ulaştım. Zaten Avustralyada 2008 den sonra yapılan çarpışma testinde de araç 4 yıldız almış. Bu bilgiler beni bu fiyatta bir araç için tatmin etti ve aracı aldım.

Şuan 1000KM deyim. Araçtan genel olarak memnunum. Haftada iki defa 3 saatlik bir yola gidiyorum. Araç bu fiyata göre konforlu diyebilirim. Koltukları ve süspansiyonları rahat ve konforlu bir seyahat için yapılmış. 3 saat sonun da herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Direksiyon hem iyi hem kötü. Şehir içinde gerçekten rahat, park etmek bir zevk. Ancak uzun yolda 100Km'ye kadar hafif kalıyor ve tedirgin ediyor. İlk uzun yolumda arabadan indiğimde kollarımın ağrıdığını farkettim. Alıştıktan sonra bu tedirginlik geçiyor, şimdi bir sorunum yok ancak yinede hafif biryere uzanmam gerekirse dikkat ediyorum. Araç rüzgardan etkileniyor ancak Accent ve Symbol kullandığım için anormal bi durum yok benzer karakterde denilebilir. Vites biraz kemikli, spor kullanmıyorsanız bunda da problem yok.

Aracın yakıt tüketimi uzun yolda iyi, şehir içinde yüksek. Karışık, klima açık şuan 7.5L/100KM yakıyorum. Klima iyi soğutuyor ama biraz garip çalışıyor. Bazen garip sesler çıkarıyor. Ne oluyor diyorum sanki birisi klimanın boğazına sarılmış. Motor ısınmadan klimayı çalıştırınca oluyor genelde. Motor ilk çalışmada gürültülü, ısındıktan sonra çok sessiz. Özellikle klimayı kapattıktan sonra motor sesini duymak için baya bi uğraşıyorum. Birkaç defa stop ettim sanıp marşa bastığımı hatırlıyorum.

Frenler şehir içinde düşük hızlarda iyi. Kolay ayarlayabiliyorum. Yüksek hızlarda biraz daha zor ancak tedirgin etmiyor.

Malzeme kalitesi bu sınıfa göre yeterli diyebilirim. Bir önceki kasa Polo ile kıyasladığımda ön konsol üst kısmı daha kaliteli plastikten yapılmış. Alt kısım plastiği hemen hemen aynı. Radyo teyp için kullanılan plastik biraz daha kalitesiz. Koltuk kumaşları sanırım Türkiyede kadife kumaştan veriliyor, burda normal kumaş kullanılmış, Renk güzel seçilmiş ne fazla kir gösteriyor nede arabanın içini karartıyor.

Genel olarak araçla ilgili fikirlerim bunlar. Muhakkak Türkiye deki araçlarla farklılıkları olacaktır ancak temel olarak aynı araç. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin123 -- 30 Haziran 2011; 21:31:48 >

• Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sizin de dediğiniz gibi herkezin bütçesi bir değil. Bazısına Mersedes az gelir bazısına Golf fazla gelir. Bana göre engüzel araba benim ihtiyaçlarımı karşılayan ve benim olan arabadır. Burada ki yabancı arkadaşlarımda çok takılmıştı benimle 1.4 araba gider mi, napcan bunu, büyük araba al diye çok uğraştılar benimle. Ama ben dedim kendimi sıkmak istemiyorum. Ekonomik olsun, tıngır mıngır gider gelirim ben. Virajlara 150KM ile girmek gibi bir derdimizde yok. Yeterki fazla problemi olmasın. Şimdi onlarda diyor " Esasında fena değilmiş, 1.4 motorda gidiyormuş ". Kısacası en güzel araba kendi arabamız.

Umarım sizde, beğenmiş olduğunuz araca en kısa zamanda kavuşur, güzel günlerde kullanırsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: mersin123

Araç sizin beklentilerinizi karşılıyorsa sorun yok. İnsanlar bir türlü bunu anlamak istemiyorlar. Anlamsız kalite tartışmalarına giriyorlar. Araba almak için bayiye gittiğimde benim de cebimde 40 ya da 50 bin olsa ben hangi arabayı alacağımı çok iyi biliyorum. Ancak benim gibi 22 bin lirayı zor denkleştiriyorsanız sorarım size bu paraya bundan daha kaliteli, daha konforlu, daha ferah bir araba ne var? İnanın önyargılı değilim, önereceğiniz arabayı da dikkate alırım.
    Ben de şu an Kıbrıstayım. Temmuz 7-8 gibi İstanbul'da olacağım. Bayilere mesaj attım ama ellerinde eski kasa araç kalmamış. Yeni Aveo'yu görünce bayıldım. Şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Çünkü yeni Aveonun fiyatı 22 bin olmayacak, söylendiğine göre 27-28 olacakmış. Ben bir umut 25-26 olur diyorum. O zaman belki yenisini alırım. Ben eskisini almaya razıyım ama onu da bulabilirsem.
    Size yeni aracınızı güle güle, keyifle kullanmanızı dilerim.
    quote:

Orijinalden alıntı: maxturk

Merhabalar,

• Bir kaç karşılaştırma(Baz modeller için) :

Çarpraz Kurlar :)

İtalya
    Yeni Aveo: 12.650 Euro
    Cruze : 16.350 Euro
    1 Yeni Aveo=0,77 Cruze

İspanya
    Yeni Aveo: 10.600 Euro
    Cruze : 13.515 Euro
    1 Yeni Aveo=0,78 Cruze

Fransa
    Yeni Aveo: 13.950 Euro
    Cruze : 17.500 Eoro
    1 Yeni Aveo=0,79 Cruze

Türkiye
    Yeni Aveo: 29.080 TL
    Cruze : 33.908 TL
    1 Yeni Aveo=0,85 Cruze

Hesap ortada. Nedense Yeni Aveo Türkiye sınırlarından içeri girer girmez birden değer kazanmış. :)
    Halbuki İtalyanın kuruyla fiyat 26.109 TL, İspanya'nın kuruyla 26.448 TL, Fransa'nın kuruyla ise 26.787 TL olmalıydı.
    Yorumu size ait.

(Bu arada geçen gün Türkiye için Yeni Aveo'nun satış fiyatı 26.312 TL olur demiştim. Ancak Chevrolet Türkiye'nin para hırsı bize 3.000TL'lik bir kazık şeklinde dönmüş oldu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin123 -- 2 Temmuz 2011; 1:45:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mersin123

Bir kaç karşılaştırma(Baz modeller için) :

Çarpraz Kurlar :)

İtalya
    Yeni Aveo: 12.650 Euro
    Cruze : 16.350 Euro
    1 Yeni Aveo=0,77 Cruze

İspanya
    Yeni Aveo: 10.600 Euro
    Cruze : 13.515 Euro
    1 Yeni Aveo=0,78 Cruze

Fransa
    Yeni Aveo: 13.950 Euro
    Cruze : 17.500 Eoro
    1 Yeni Aveo=0,79 Cruze

Türkiye
    Yeni Aveo: 29.080 TL
    Cruze : 33.908 TL
    1 Yeni Aveo=0,85 Cruze

Hesap ortada. Nedense Yeni Aveo Türkiye sınırlarından içeri girer girmez birden değer kazanmış. :)
    Halbuki İtalyanın kuruyla fiyat 26.109 TL, İspanya'nın kuruyla 26.448 TL, Fransa'nın kuruyla ise 26.787 TL olmalıydı.
    Yorumu size ait.

(Bu arada geçen gün Türkiye için Yeni Aveo'nun satış fiyatı 26.312 TL olur demiştim. Ancak Chevrolet Türkiye'nin para hırsı bize 3.000TL'lik bir kazık şeklinde dönmüş oldu.)

Belki karşılaştırmanız doğrudur, ancak picanto bile 28.300'den başlıyor. Buna nasıl "pahalıdır" diyebilirsiniz. Bence gayet normal fiyat.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.