Merhabalar,yeni aldığım cruze 1.6 otomatik benzinli,lpg hiç takılmamış arabamda kontağı çevirdiğimde gıcırdama ve çalıştırmada dizel motoru gibi ses vermesi sorunuyla karşı karşıyayım birde gaza basınca şırıl şırıl sus sesi geliyor,tamirciye gidecem ama bir size danışayım dedim aşağıya video bırakıcam,bilginiz varsa yardim ederseniz sevinirim,teşekkürler erhan karakuşyoutube kontağı çevirince gacırdama https://www.youtube.com/shorts/vzfPVKdJGVg?feature=share< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er3434 -- 4 Ekim 2022; 10:26:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
( ŞANZIMAN DEĞİŞTİ )Chevrolet cruze kontak çevirince gıcırdama ve ilk çalışmada dizel gibi çalışması
-
-
Havalandirma klaperi sesine benziyor bu ses. Bozulmuş olabilir. Sabah calistirdiysan araci su sesi gelir.daha sonradan da bu ses geliyorsa kaçak kontrolü yaptirmani öneririm.dizel gibi ses vermesine ise bir çözüm bulan olmadi🤣
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir bakımsız ve hor kullanılmış Cruze vakkası ile karşı karşıyayız, üstteki arkadaşın dediği gibi havalandırma kaliper motoru bozulmuş veya kapak sıkışmış bir şekilde vs. Şırıl şırıl su sesi gelmesi ise soğutma sıvı sisteminde hava olmasından kaynaklanıyor, traktör gibi veya dizel gibi ses çıkmasıda eksantrik dişliden kaynaklanmaktadır sanayii ağzıyla yağlı kasnakta denmektedir, bu problem varsa zaten aracın çekişten düşer, selenoid takımı ile değişmesi daha sağlıklı olur, ee açmışken kayışlar değişir, tirigerde değişir :) bütük ihtimal yağ soğutucunuzda yakın zamanda patlar, termostat da eli kulagındadır, yağ pompası contasıda patlamak üzeredir, radyator hortumları da değişmemiştir muhtemelen, oksijen sensörüde değişmemiştir. Yani eğer aracınız bakımsız ise bu saydıklarımda yakın zamanda elinizden öper, sonra kıronik sorunları araçlar bunlar yaaaaa derler sanayi ağzıyla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihm -- 10 Eylül 2022; 20:22:0 > -
Çok detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Su sesi geliyorsa motor suyunda hava var demektir. İlk calistirmadaki ses ise normal
İlk çalıştırma fazla gibi ama haklı olabilirsiniz,pazartesi ustaya göztericem,teşekkürler
İlk calistirmada birkac saniye yapip geciyosa sorun yok. Hemen yag gitmiyor. Ustalara guvenme
Anladım teşekkür ederim
havasınıda aldılar ama su sesi bir türlü gitmiyor:S
-
Su sisteminde kaçak vardır o zaman.
-
Aracın şanzımanı komple değişti artı triger ekzantrik emme ekzantrik üst külbütör contası soğutucu termostat ve su braketi ve işçilik 62 bin tl gitti :S. şöyle birşey var 1 den ikiye yağ gibi geçiyor,2 den 3 e çoğ hafif hissettiriyor ama 3 den 4 e ve 5 e vuruntulu oluyor,sanki araç kendisini geri atıp ileri atar gibi oluyor.Usta 400 km feşan kullan yeni olduğu için böyle dedi düzelecek dedi,bu doğrumuduru arkadaşlar yani sıfır şanzıman,düzelme felan göremiyorum 100 km yapdım şu ana kadar hep aynı
-
Fena tuzaga dusmussun gecmis olsun
ciddi olamazsın,kazıklandımmı şimdi ?ama şanzımanın içi komple su yağ birbirine karışmışdı parçalar aşınmıştı,kendim gördüm
-
O paraya sifir sanziman alirdin zaten. Bu arabalarin sanzimani 300bine kadar revizyon gerektirmez. Senin sorunun buyuk ihtimal sanziman selenoidleri. Motor tarafindan degistirilir .
sıfır şanzıman takıldı zaten onu anlatmaya çalışıyorum selenoidler de değişti
-
Selenoid ve filtrede sorun var. Sifir takildigina emin misin
quote:
Orijinalden alıntı: realitych
Selenoid ve filtrede sorun var. Sifir takildigina emin misinŞu iki parça dan bahsediyorsunuz dimi ? evet bunlar sıfır değişti
-
Cruze konforlu, sürüşü keyifli bir arabadır ama tam bir baş belası ve sorun yumağı bir araçtır. Bende vardı, sanayiden, arızadan, sorunlarda kurtulamadım. En son otomatik şanzıman dağıldı bir dünya masraf ettim. Nihayetinde sattım kurtuldum.
-
3 den 4 e ve 5 e vuruntulu oluyor,sanki araç kendisini geri atıp ileri atar gibi oluyor.Usta 400 km feşan kullan yeni olduğu için böyle dedi
Böyle birşey gerçekmi,yeni şanzımanlarda
-
Umarım usta işinin arkasında duran biridir, böyle büyük revizyon işlemlerinde mutlaka garantili yaptırmak lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- başak kart kullanıcı yorumları
- katılımevim yorumlar
- engelli araç miras feragat
- citroen berlingo en full paketi hangisi
- zabıta duba cezası
- renault 2024 modelleri
- togg fiyat listesi 2024
- togg sipariş
- bmw 420i gran coupe fiyat
- dacia duster 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X