Şimdi Ara

CHKDSK aşırı yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi bayramlar arkadaşlar. Disc scan (CHKDSK) aşırı yavaş bir şekilde çalışıyor. Evet Harddisk'imin %80'i falan dolu fakat bu kadar yavaş çalışmaması lazım. Harddisk'imin dolu olduğundan değil okuma ve yazma hızının limitlendiğinden veya hasar gördüğünden şüpheleniyorum çünkü her 5 saniyede bir kontrol edilen dosya sayısına "1" daha ekliyor. Açıklayıcı olmak gerekirse düzelttiği dosya sayısı (62721 of 1068544) iken birkaç saniye sonra sadece 1 sayı artarak (62722 of 1068544) oluyor. Bilgisayarı sürekli yeniden başlatmak istemiyorum hem harddiske zarar veriyor hem de bir işe yaramıyor çünkü CHKDSK'ye girmeden önce "geçmek için herhangi bir tuşa basın" falan demiyor direk taramaya başlıyor, skip butonu falan da yok. CHKDSK ekranındayken de bilgisayarı yeniden başlatmak bazı dosyaları silebiliyormuş öyle duydum. Scan hala Stage 1'de Total 2% gösteriyor. ETA da 20 saatin üzerinde gösteriyor. Gerçekten 20 saat beklemenin yararı olur mu, beklemeli miyim yoksa birşey yapmam mı gerek ve o yapacağım şey nedir bilen varsa yazabilir mi? :)

(NOT: ETA 2 saate düştü. Düzelirse konuyu kapatırım.)

(EDIT: 2-3 saatin ardından CHKDSK bitti, PC açık şu anda hiçbir sıkıntı yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Va1t_ -- 15 Mayıs 2021; 18:57:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Net olarak hard disk gidici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chkdsk'e güvenmeyin. Chkdsk bozuk sektör konusunda geçici çözüm sağlar, donanımsal bozuk sektör ise hata kesinlikle tekrarlanır. HD Tune ile uzun hata taraması yaptırın, kırmızı kutular çıkarsa o disk bir daha güvenilir hale gelmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetim aşırı yavaş.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.