Şimdi Ara

chkdsk Yarıda kesildi, XP harici hdd görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün harici diskimden bir dosya açmak istediğimde "Veri Hatası(Döngüsel Artıklık Denetimi)" şeklinde bir hata aldım. Bunun üstüne harici diske hata denetimi (chkdsk) yaptırmaya başladım. Denetimin 4. aşamasında elektrikler gitti ve denetim yarıda kaldı. Bilgisayarı tekrar açtığımda artık harici diski hiç görmedi. Başka pc lerde denedim sonuç aynı. Belki USB-SATA çecvirici devrede bir sorun olabileceğini düşünerek harici disk kutusunu açık içindeki diski çıkararak yeni disk taktım, harici disk düzgün şekilde çalıştı. Sorunlu olan diski notebookumda denedim biosta hdd yi göremedi, fakat boot etmek istediğinde 2-3 dk bekledikten sonra "diskin ciddi biçimde zarar görmüş, yedek alıp diskinizi değiştirin" gibi bir mesaj aldım.

Bu diski tekrar çalışır hale getirip verileri kurtarmanın bir yolu varmıdır?

• harddiskte donanımsal bir problem meydana geldiyse verileri kurtarmak oldukça zahmetli hale gelebiliyor, harddiskte kart arızası varsa eğer aynı marka model harddiskin kartını söküp buna takıp deneyebilirsin ya da sırf bu işle uğraşan şirketler var, yedekler senin için değerliyse eğer 3 e 5 e bakmadan bu şirketlere gönderebilirsin. onun haricinde PC üzerinde yapılabilecek bir şey yok. üzgünüm...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.