Şimdi Ara

Ciddi Konu - İktisat Öğrencisiyim,Notlarım ve Geleceğim Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.Sınıf İktisat öğrencisiyim. Malum ilk dönem bitmek üzere.Notlarım hep CC sularında yani kalmıyorum ama çokta iyi değil.Amacım firesiz 4 senede bitirmek.Herkesin bildiği gibi İktisadi İdari Birimlerden mezun olanların bulması zor.İİBF okuyan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeli yorumları alabilir miyiz ? Ben ve benim gibi İİBF okuyan arkadaşlara yararlı olur diye düşündüm.İş bulma konusunda notların etkisi nedir ?[Benim notların hep CC sullarında kalmıyorum ama çokta parlak değil yani] İyi bir gelecek için bu bölümde nasıl bir yol izlenmelidir ? Şimdiden yorumlar için teşekkürler .. Herkesin yolu açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucofb54 -- 11 Ocak 2011; 12:38:07 >

• aslında notlar master yapıcaksan önemli eğer okul biter bitmez çalışırım diyorsan tez zamanda kurslara katıl ingilizce bilgisayar hatta ingilizcenin yanında başka bir dil daha öğren sertifika programlarına katıl okulunda konferanslar olur onları kaçırma yani kısacası ileride iyi bir işte çalışmak senin elinde hani diyorlar ya üniversiteli işsizler onların hepsi üniversite hayatı boyunca karı kız peşinde koşan derslere girmeyen vize final zamanı milletten not dilenen okulu zar zor bitirmiş hiçbir artı özelliği olmayan kişiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 11 Ocak 2011; 13:30:52 >
  • 1. okulda sertifika veren tüm konferanslara katıl ve sertifakanı al, katılmasan dahi sertifanı almanın bir yolunu bul ve aldğın sertifikaları mutlaka sakla( alanın ile ilgili olsun mümkün olduğunca)
    2. İngilizcen vardır diye tahmin ediyorum ama bunu toefl olur ilts olur herhangi bir sınav ile belgele ama bunu 4. sınıfta yap çünkü bu belgeler genelde 2 yıl süreli geçerli oluyor.
    3. Almanca veyahut da öğrenmesi cidden kolay olan ispanyolcayı öğrenmeye çalış gittiğin kurstan sertifika al. giriş veya orta derece farketmez önemli olan sertifika.
    4. Ünivlerde bulunan öğrenci birliklerine katıl (aiesec vs.. gibi) ve aktif ol, çevreni genişlet. Hatta bu topluluklar y.dışına öğrenci değişim proğramları yapıyorlar bunlardan birisini mutlaka değerlendir. İnanılmaz bir deneyim ve inanılmaz bir kişisel gelişim fırsatıdır.
    5. Eğer üniversitede hoca olmak gibi bir planın yok ise not ortalamanı fazla takma C yeterlidir.
    6. Bankacı, muhasebeci vb. gibi sınavla girilen iş alanlarını tercih edeceksen 3. ve 4. yılında çalışmaya başlasan iyi edersin zira mezun olduktan sonra ders çalışmak çekilmez.
    7. Yukarda saydıklarım zor şeyler değil hem sosyal hayatını hem de bunları takip edebilirsin. Aşk meşk sevgili olayına ciddi açıdan bakma çünkü asıl hayat mezun olduktan ve iyi bir işe girersen başlıyor. İyi bir işin var ise hatun problemi hiçbir zaman yaşamazsın eğer asosyal değilsen.
    8.İİBF çok kolay mezun olunacak bir bölümdür üniversite ne olursa olsun sakın sene kaybetme.(şimdi zormuş gibi gelebilir)
    9. Hedefini ve ileride ne iş yapacağını 2. sınıfın sonunda mutlaka belirlemiş ol.
    10. Mezun olduktan sonra veya olmadan önce eğer maddi gücün varsa kendin yok ise burs vs ile yurt dışı tecrübesi kazan. Çalışmak olur dil kursu olur farketmez. Sertifika almayı unutma.
    11. Master yapmak artık sıradan birşey. Yapmamak gibi bir alternatifin yok. Hayat planına göre bir bölümde master planını yap. Pazarlama, yönetim organizasyon vs.. İşletme bölümü kollarından olsun mümkünse..

1. Sınıfta bunlar merak edilir ama hiç sallanmaz ama son sınıfa gelinceeeeeeeeeee
    sen ufaktan başla kendini geliştirmeye. okul hayatı gerçekten uzun ve herşeye yeter merak etme. eğlenceye de yeter çalışmaya da.

Benden bu kadar

• ilk donem ortalamam 4 uzerinden 2 idi, 2. donem sonunda 1.6 ya dustu, okulu direk 1 sene uzattim, ama suan gayet iyi gidiyo
  • Yorumlar için teşekkürler peki master yapmak yani yüksek lisans için ders notlarımın önemi ve etkisi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucofb54

Yorumlar için teşekkürler peki master yapmak yani yüksek lisans için ders notlarımın önemi ve etkisi nedir ?

yüksek lisansı eğer bir devlet üniversitesinde yapıcaksanız mezuniyet ortalamanız ne kadar yüksek olursa okula kabul edilme şansınız dahada artar tabi ales ten yüksek bir puanıda unutmamak gerek...
  • hocam cc demissin ama her okulda farkli, mesela benim mezun oldugum okulda a 4 b 3.5 c3 d2.5 e2 f0 di.Sen de biraz az neye karsilik geliyio bir de hangi univ bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

hocam cc demissin ama her okulda farkli, mesela benim mezun oldugum okulda a 4 b 3.5 c3 d2.5 e2 f0 di.Sen de biraz az neye karsilik geliyio bir de hangi univ bu.

c genelde çoğu okulda 3 ün karşılığıdır bazı özel üniversitelerde 5 lik sistem vardır...
  • Bizim sistem 4 lük sistem CC 2 ye denk geliyor ..
  • quote:

Bizim sistem 4 lük sistem CC 2 ye denk geliyor ..

2 derken işte 5 lik sistemde 3 ün karşılığı gibi lise mantığıyla orta oluyor...
  • 3. sınıfa dikkat et.Zordur.3ü sağlam notlarla geçersen not ortalamanı 4. sınıfta yukarı çekme ihtimalin çok çok yüksek.Bende mezun olacağım inşallah bu sene.Ama baba mesleğine devam edeceğim malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

quote:

yani sizin okulda 5 lik sistem var ve sen o sistemde cc yani 3 mu aliyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

quote:

yani sizin okulda 5 lik sistem var ve sen o sistemde cc yani 3 mu aliyorsun?

Aynen dostum
  • 4'lük sistemden 3 ila 3.3 üzerini zorlaman iyi olur. Özellikle eğitimine devam etmek istiyorsan, yurtdışı tavsiye ederim, bu şart. Bunun dışında dil çok ama çok önemli. İngilizce bildiğimizi sanıyoruz ancak genelde yetersiz kalır, o konuya eğil. Temeli varsa ek bir yabancı dili geliştir. GMAT/GRE gibi sınavları araştırmaya başla. TOEFL/IELTS'den daha önemli bunlar.

Devlet düşünüyorsan KPSS'yi araştır iyice. Özelde çalışırım diyorsan hiç durma, stajdı vs. derken çalışmaya başla. Becerebiliyorsan mezun olduğunda 3 yıllık iş tecrüben olsun. Bu 3 yıllık temel iş tecrübesi, çoğu okulda master önşarttıdır hatta. Kabaca 3 yolun var diyebiliriz.

Kolay olmayacak, başarılar dilerim
  • GMAT/GRE karşı değilim ama şu aşamada önerilmemelidir çünkü hedef odaklı sınavlarıdr. toefl ve ielts ise daha genel kullannıma uygun ve firmalar tarafından kabul gören yabancı dil yeterlik sınavlarıdır.
  • Bende turizm ve otelcilik 4. sınıf öğrencisiyim. Hatta 4+1 diyelim bu ay sonunda mezun olacağım 1 dönemlik uzatmayla :D Zaten okul zorunluluğu olarak toefl verdik. Ama özel sektör yapılcak iş değil turizm sektöründe,(stajlarımdan biliyorum) Önceleri hayatta olmaz, istemem dediğim devlet kapısı bile çok sıcak görünüyor şu an Bende heralde ocak sonundan mayısa kadar kpss ye hazırlanacağım
  • Valla kardeşim ben Kamu Yönetimi mezunuyum kpss den 89 aldım kpds 71 6 tane sertifikam var 2010 haziranda mezun oldum ama hala işsizim torpilin yoksa kariyeri unut git düz memur ol
  • geçen yaz bi konuda 9 eylül ekonomitri'yi bırakıp 2 yıllık sağlık myo'suna kazanıp giden birini görmüştüm..iibf'de iş durumları bu kadar kötü mü ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

geçen yaz bi konuda 9 eylül ekonomitri'yi bırakıp 2 yıllık sağlık myo'suna kazanıp giden birini görmüştüm..iibf'de iş durumları bu kadar kötü mü ya?

İş yok kardeş çok ciddi torpilin olacak öyle kaymakamlık idari hakimlik bunlar hayal arkadaşım kpss37 puan türünden 91 almıştı geçen yıl,adam kaymakamlığa başvurdu elediler ciddi bir torpilin olacak yoksa unutun
  • quote:

Orijinalden alıntı: also

Valla kardeşim ben Kamu Yönetimi mezunuyum kpss den 89 aldım kpds 71 6 tane sertifikam var 2010 haziranda mezun oldum ama hala işsizim torpilin yoksa kariyeri unut git düz memur ol

Bu kadar mı vahim yani bizim sonumuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.