Şimdi Ara

Çift hdd kullanma ile ilgili soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuanki pc de 120 gb hdd var. Ben 160 vey 200.. hdd almak istiyorum. Diyelim ki 200 aldım. Ben bu 200+120 gb hdd tek hdd gibi istediğim gibi bölüp kullanabilir miyim? Yani bu 320 hdd nin 80 C ye 240 D ye atabilir miiym???????? Çok teşekkürler

• Raid denilen bir teknolojiyle oluyordu o demek istediğin ama nasıl olduğu hakkında bilgim yok.Sadece ismini vermek istedim
  • 3e bol hic ugrasma bence raidle olucagini zannetmiyorum 80 40 200 seklinde yada 80 120 ve 120 seklinde kullan ayni sey nasil olsa
    quote:

Orjinalden alıntı: polocuk

Arkadaşlar şuanki pc de 120 gb hdd var. Ben 160 vey 200.. hdd almak istiyorum. Diyelim ki 200 aldım. Ben bu 200+120 gb hdd tek hdd gibi istediğim gibi bölüp kullanabilir miyim? Yani bu 320 hdd nin 80 C ye 240 D ye atabilir miiym???????? Çok teşekkürler
  • Ya arkadaşlar ben 3 disk istemiyorum , hiçbi çözümü yok mu. Benim için önemli olan D yi yükseltmek. Şimdi elimde olan 120 hdd sadece C yenisi D yaprım ama C de 120 gb çok ama çok fazla. Çünkü ben cok format atan birisiyim C ye önemli dosya koyamıyorum. O yüzden o kadar yüksek kapasite vermek istemiyorum. Peki 80+120+160 yapsam 80 C gerisini 120+160 olanı da D yapamam dimeee
  • @ Mesuthaksoy böyle bi link verdi , raid hakkında .. Ama ben bunu nasıl uygulucam , açıklarsanız çok iyi oluır

Bakınız!!!

NOT : İlgileriniz için teşekkür ederim..
  • raid e bulaşma sakat bi iş forumu biraz araştır daha ayrıntılı bilgi bulursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

raid e bulaşma sakat bi iş forumu biraz araştır daha ayrıntılı bilgi bulursun

Teşekkürler Yılmz abicim
  • bence 320gb hdd al(yaklaşık 100dolar). 320likte kendi dosyalarını sakla.120lie sistem kur.bende de 120lik vardı.320lip alıp bu şekilde yaptım. çok da rahatım.bence en güvenlisi bu.ayrıca 120 çok fazla demişsin.sistemin kurulu olduğu kısımda boş yer kalıyosa pc daha hızlı çalışır.denedim gördüm yani 320 sana yeticekse hiç karıştırma bence.bu şekilde kullan.
  • raid0 yaparsanız disklerinizdeki bilgiler kaybolcaktır. O nedenle raid yapmadan önce bilgilerinizi yedeklemenizi öneririm..

En güzeli ikinci HDD nizi ayrıca kullanmak olacaktır.
  • Sanırım dedikleriniz doğru ve başka yöntem yok. Raid bilgisayarcılar bile yapmıyor bu riski almıyoruz diyorlar ki bende cok format atan biri olarak vazgeçtim. @ kaan hocam C 120 gb çok dedim çünkü oraya hiç dosya yyüklemiyorum sadece vindows ve programlar.. Bunn haricinde önemli dosya koymuyorum dediğim gibi çok formt attığım için Boşuna o kadar gb durmasın diye düşünmüştüm. En iyisi bu yöntem 120 gb olana vindows kurayım diğer alacağım hdd de D sürücüsü olarak dosyalarımı koyarım Hepinize teşekkürler , iyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.