Şimdi Ara

Cihan Ali Ateş Kod Adlı Kişinin Mağdurları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
6.540
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir sitenin 4 kg fındıkla bu derece hatalar yapması akıl ve mantık dışıdır.

Donanımhaber ekibi faturasız reklam yayınladığı, (şirket bile değil) kişi adına aleyhte yazıları sildiği, bir nevi koruduğu için bu olayda suçludur.

Bu zan da kolayca silinebilecek gibi gözükmemektedir.

Sayın GUN Bey bazı girişimler yaparak bu olayı çözmesi gerekmektedir. Eğer donanımhaberi ilgilendirmez gibi bir tavır sergilerse insanların bu siteye güveni azalacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gun

Utku akın'da parayı alıp ilettiğine göre bize göre zaten bu dolandırıcılığa karışmıştır.

Ayrıca her türlü vergimizi ödüyoruz gelip herkes bakabilir. Vergi kaçırmak gibi bir lüksümüz yok bu ülkede herkesten fazla dikkat ettiğimizi bizle alakası olanlar bilir. Reklam her zaman anlaşma yapıldıktan sonra yayınlanır iyi niyete istinaden ama kenside bizi oyalama ve vazgeçme durumu olunca bizde kendisine ulaşamadık olay budur.

anlaşmanız var yani ?

ya da cümlenin tamamından, "anlaşma yapmadan reklamı yayınladık, adam yan çizince biz de reklamı kaldırdık" mı diyosunuz ?

o zaman ben de reklam vermek istiyorum :) ama yaklaşık 1 ay sonra yan çizicem, şimdiden söyliyeyim :)

reklam donanımhaberi için baya sağlam bir gelir kaynağı, başka iş yapmaya da gerek kalmaz kanımca, zira ne boşluk görseniz reklam aldınız forumda, boşluk yetmedi alttan çıkan çubuk yerleştirdiniz, ama reklam alanı uydurmak için gösterdiğiniz profesyonelliği o alanları doldurmak için reklam aldığınız firmaları incelerken gösterememişsiniz.

ama üzülmeyin, biz Türk milleti unutkanızdır, zaten gerekli ban ve mesaj silmelerle bu olay unutulur/unutturulur. 2 aya kalmaz bu konu hatırlanmaz bile.. siz de aynen devam edersiniz :)

ve sizi bu günlere getiren biz üyeler hiç bişey olmamış gibi devam ederiz

• bu olaylardan değil de, video incelemelerinden dolayı donanımhabere güvenilmemesi gerektiğini öğrenmiştim. Burası benim açımdan bir pazar yeri, Dünyanın herhangi bir şehrindeki bir pazar yerinden fazlası değil, o şehirdeki belediyeye, zabıtaya da güvenmeyebilirim, donanımhabere de.

tüm herşeyden çıkan tek sonuç var; donanımhaberde aleyhinde konu açılmasını istemeyen biri varsa, doğrudan doğruya donanımhabere reklam vermeli.

Bu arada daha önce de yazmıştım, yine yazıyorum: donanımhaber veya başka bir kuruluş, reklam alırken, reklam vereni inceleyemez, buna imkanı da yoktur zaten. Donanımhaberin burdaki suçu, sırf reklam veren olduğu için, reklam verenleri topiclerde kayırmak. Sorun, dolandırıcı firmadan reklam almak değil, dolandırıcı firmayı korumak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrKhan

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Utku akın'da parayı alıp ilettiğine göre bize göre zaten bu dolandırıcılığa karışmıştır.

Ayrıca her türlü vergimizi ödüyoruz gelip herkes bakabilir. Vergi kaçırmak gibi bir lüksümüz yok bu ülkede herkesten fazla dikkat ettiğimizi bizle alakası olanlar bilir. Reklam her zaman anlaşma yapıldıktan sonra yayınlanır iyi niyete istinaden ama kenside bizi oyalama ve vazgeçme durumu olunca bizde kendisine ulaşamadık olay budur.

anlaşmanız var yani ?

ya da cümlenin tamamından, "anlaşma yapmadan reklamı yayınladık, adam yan çizince biz de reklamı kaldırdık" mı diyosunuz ?

o zaman ben de reklam vermek istiyorum :) ama yaklaşık 1 ay sonra yan çizicem, şimdiden söyliyeyim :)

reklam donanımhaberi için baya sağlam bir gelir kaynağı, başka iş yapmaya da gerek kalmaz kanımca, zira ne boşluk görseniz reklam aldınız forumda, boşluk yetmedi alttan çıkan çubuk yerleştirdiniz, ama reklam alanı uydurmak için gösterdiğiniz profesyonelliği o alanları doldurmak için reklam aldığınız firmaları incelerken gösterememişsiniz.

ama üzülmeyin, biz Türk milleti unutkanızdır, zaten gerekli ban ve mesaj silmelerle bu olay unutulur/unutturulur. 2 aya kalmaz bu konu hatırlanmaz bile.. siz de aynen devam edersiniz :)

ve sizi bu günlere getiren biz üyeler hiç bişey olmamış gibi devam ederiz

Dünyadaki forum sitelerinin bir çoğunun PARA için satmayacağı maddi-manevi değer yoktur.Herhangi bir riskten kaçınılmaz,eğer kaçınılıyorsa ucunda daha fazla paranın hesabı vardır

• quote:

Forum Genel Kurallarında Şu madde yer almaktadır.

11) Forumumuzdaki ikinci el, alış ve satış kısımları vardır. Yalnız forum yönetiminin
    ve şirketinin kullanıcılar arasındaki birbirleri ile olan ilişkilerinde sorumluluğu
    yoktur. Dolayısıyla diğer kullanıcılarla iş ilişkisinde bulunmak ve mal alıp
    satmanın riski tamamen her kullanıcının kendisine ait aldığı bir risktir.

Forum Genel Kurallarını okuyalım.
    Bütün bilgiler mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

quote:

11) Forumumuzdaki ikinci el, alış ve satış kısımları vardır. Yalnız forum yönetiminin
    ve şirketinin kullanıcılar arasındaki birbirleri ile olan ilişkilerinde sorumluluğu

Bütün bilgiler mevcut.

Yanlız bu olay şirket kalıbına sokulan ve reklamı alınan bir şirket için değil. Kişisel kendi başına satış yapan bireyler için gibi duruyor.

Ve ayrıca madem sorumluluğunuz yok aleyhte yazıları silerken o sorumluluğu almıyormusunuz???????

• quote:

quote:

Bütün bilgiler mevcut.

bu 2. el için geçerli değil mi ?

çok talihsiz bir mesaj. hani biz yaptık oldu kardeşim dolandırıldınız biz de bişey diyemiyoruz 2. el kuralalrını savunma olarak veriyorz diyosunuz yani ?

tabi yerseni de ekleyin sonunda da bişeye benzesin :)

• quote:

quote:

Bütün bilgiler mevcut.

bu kurala güvenerek mi sorunlu bir satışı ÜST KONU yaptınız ve 1000lerce YTLlik bir dolandırmayı önlemek isteyen mesajları anında sildiniz?

• quote:

quote:

quote:

Bütün bilgiler mevcut.

çok talihsiz bir mesaj. hani biz yaptık oldu kardeşim dolandırıldınız biz de bişey diyemiyoruz 2. el kuralalrını savunma olarak veriyorz diyosunuz yani ?

Yeni kayıt olurken karşınıza çıkan Forum genel kurallarında şuan sorguladığınız bütün soruların cevpaları yer almaktadır. İsterseniz çıkış yaparak yeniden kayıt ol diyerek giriş yapın çıkan maddeleri tekrar gözden geçirin.
    Yöneticiler hakkındada bütün bilgiler yer almaktadır.

16) Sitemizde firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiç bir
    nedenle forum sayfalarında dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı,
    hakkın aranacağı bir kurum değildir. Lütfen ilgili kurumlara başvurunuz. Bu
    tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bütün bilgiler mevcut.

Yeni kayıt olurken karşınıza çıkan Forum genel kurallarında şuan sorguladığınız bütün soruların cevpaları yer almaktadır. İsterseniz çıkış yaparak yeniden kayıt ol diyerek giriş yapın çıkan maddeleri tekrar gözden geçirin.

nedenle forum sayfalarında dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı,
    tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.

Arkadaşlar Sayın ÖmerÖzkan son noktayı koymuştur.

Donanımhaber kendini aklamıştır.

Dolandırılanlar kendi başınızın çaresine bakın.

Hepinize geçmiş olsun.

Siteye inancım daha da azalmıştır ki günde en az 6-7 saat online olduğum bir siteydi burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 28 Ekim 2008; 18:02:56 >

• olayın son noktası bu zaten, ne mantıkta site yönettiğiniz belli oldu, el altından reklam alıp adamlar forumu dolandırınca yağ gibi üste çıktınız ya helal olsun.

ayakta alkışlamak lazım sizi.

ama o maddeyi değiştirin, Foruma reklam veren firmalar hakkında olumsuz konuşuşamaz'ı da ekleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: corner4815

AŞAĞIDAKİ ALINTI GUN TARAFINDAN YAZILMIŞ OLUP SICAK FIRSATLAR BÖLÜMÜNDE ÜST KONUDUR

"Bu forumda kişisel olarak sattığınız ürünleri satamazsınız. Mesajlarınız, silinir uzaklaştırılmak zorunda kalabilirsiniz. Lütfen buraya piyasada bulduğunuz güzel fırsatları yazarak paylaşınız veya firma olarak önemli fırsatlarınız varsa veriniz. "

Ayrıca konu başlığında ürünlerin faturalı olması gerektiğinin altı çizilmiş.

DH yönetimi kendi kendine oluşturduğu kuralları uygulamamaktadır. Buna rağmen uygulamadığınız kuralların arkasına sığınmayın.

konuyu çok yakından takip ediyorum ve merak ettiğim birşey var

kuralları pek benimsemiş ömer bey bu konuda ne düşünüyor acaba?

• Yukarda yazdım geçen gün Chell hakkında üst konu mevcut.
    Orayada yazdım arkadaşlar.
    Yönetici arkadaşım Mevlüt konuştuktan sonra bende msn'den yazdım.
    Herkes ödeme yapmanı bekliyor diye.
    Ama istediğimiz cevapları bu şekilde aramaktansa.
    Elinizde bulunan bilgileri paylaşarak sorun çözümüne gidebilirsiniz.
    Daha önce bu sıkıntıları yaşayan üyelerde fikirleri ile yardımcı olabilir.
  • quote:

Yukarda yazdım geçen gün Chell hakkında üst konu mevcut.
    Daha önce bu sıkıntıları yaşayan üyelerde fikirleri ile yardımcı olabilir
    .

Peki biz bunu nasıl yapacağız siz pm leri cevaplamayıp konu açtırmayıp mesajları silip buda yetmez gibi milleti uzaklaştırarak mı?
  • Olayı baştandır takip ediyorum inanılmaz bir boyut aldı bu olayda bence en büyük suçlu donanımhaber yönetimidir kendiçıkarları için kendi koyduğu kuralları çiğnemiştir.

Ayrıca para almadan reklam yayınlamış olması mantiken mümkün değil dolayısıyla faturada kesmediği için (anladığım o) mali anlamda da büyük bir suş işlemişlerdir.

İkinci suçlu ise bence topiği açan kişi daha önceki topiklerde direk bu ateş beyin sitesini sahiplenmiş hatta bizde paranız kalmaz gibi laflar etmiş. Yani ortakmış sanırım.

Tabii forum uyarı mesajlarını silmemeliydi zaten bu silme olayını hep yapıyorlar ama ne hikmetse reklam almadıkları firmalara ait şikayetler haftalaca kalıyor (markom ve nakitsepet ile ilgili topiği hatırlayalım ). yani reklam almıyorlarsa izin veriyorlar şikayetlere. Hatat daha birkaç ay öncesine kadar hızlıaldan reklam almadıkları için onunla ilgili sıcak fırsat haberlerini anında siliyolardı. reklam aldılar silme işi bitti. Hani burası sıcak fırsattı reklam veriyosan sıcak vermiyosan değil mantığa bak ya.

Nese bu konu daha çok su götüreceğe benziyor.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

• quote:

Yani "debelendikçe batmak" diye bir deyim vardır ya...

Dolandırıcı olduğu iddia edilen adam firma değil ki? Bunu "Aaaa biz firma zannetmiştik!" diye kendiniz dile getirdiniz? "Hata ettik, özür dileriz, birlikte çözüm üretmeye çalışalım" demek bu kadar mı zor? Deyin kardeşim şunu da, insanın aklına başka şeyler getirmeyin!

• quote:

Orjinalden alıntı: aerotwin

quote:

Yukarda yazdım geçen gün Chell hakkında üst konu mevcut.
    Daha önce bu sıkıntıları yaşayan üyelerde fikirleri ile yardımcı olabilir
    .

Peki biz bunu nasıl yapacağız siz pm leri cevaplamayıp konu açtırmayıp mesajları silip buda yetmez gibi milleti uzaklaştırarak mı?

Aynı kişi hakkında bir konu açıkca tekrar yeni konu açmaya gerek yok.
    Eğer silinen mesajlara gelirsek forum hakkında aşağılayıcı, küçük düşürücü mesajlar ile, site hakkında uygunsuz mesajlar yazarsanız mesajlarınız silinir uzaklaştırma bile alabilirsiniz.
    Merak etmeyin yöneticilerinde mesajları silinir. Yöneticilerinde sorunlu alışverişleri olabilir.
    Yöneticiler aynı zamanda normal bir üyedir.
    Kurallara uymak zorundayız.

• Şu zamana kadar şu fındıkçı müsvettesinin mağdur ettiği birisi hakkında sus be aptal salak muhabbeti yaptığı için bedava dahi olsa vereceği fındığa almamış olup mağdur olmayışımdan dolayı şuraya tek kelime yazmadım fakat herkesin şunu bilmesini isterim ki;

2. el forumlarında beni tanıyanlar bilir hiç kimseyle problemim (karşı taraf iyi niyetli olduktan sonra) olmamıştır. Her zaman mağdur olmasın diye insanlar maddi açıdan kendim zarar ederek memnun etmeye yönelik çalışmışımdır. 2. el forumunda alışveriş bakımından güvenilir sayılı kişilerden biriyim.

Yalnız şunu söylemek isterim, burada mağdur olan birçok kişi ömer özkan'ın üzerine gidiyor. Ömer'i ben DH de mod olmadan önce de tanırım ve kefil olacağım çok nadir kişilerden birisidir. Oturduğu evi bilirim o da benim evimi bilir, burda bedava rüşvet niteliğinde iş yapacak insan değildir. Sadece anladığım kadarıyla vicdanı ve yaşanan olayların arasında kalmış her iki tarafı da sorunsuz şekilde mutlu etmeye çalışıyor. Siteminiz kime olacaksa olsun ömer özkan'a olmasın. Onu tanımayıp da beni tanıyanlar var ise bana güvendiği kadar kendisine de güvensinler. Burada kimsenin kötü olacağı bir işin peşinde çıkar uğruna koşacak bir insan değildir kendisi. O yüzden herkes sözüne dikkat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleeptalkercat -- 28 Ekim 2008; 18:40:33 >

• Bu konu sıcak Fırsatlar kısmındaydı onun için 2.el kurallarını koymayın sayın yöneticiler asıl kurallar asagıdadır...

2) Sıcak Fırsatlar bölümüne konusu açılan ürün kesinlikle sıfır, garantili, faturalı olmalıdır.

4) Sıcak Fırsatlar bölümüne konu açacak kişiler kesinlikle bahsettikleri indirimli ürüne faturası ve garantisinin olduğu durumlarına dikkat etmelidir. Kimsenin mağdur olmasını istememekteyiz. Şirketler şirket bilgilerini ve irtibat bilgilerini (telefon,e-mail,faks v.b) konuda verirse onlar için daha yararlı olur.

6) Sıcak Fırsatlar bölümünde firmalar sadece site adı yazarak reklam yapamazlar,sadece kampanyalı ürünler hakkında bilgi verebilirler.

Bunlar uyulması gerekn kurallar fakat bu arkadaslar ıle alı9sveriş yapılırken hiç bir fatura adres hatta sahıplerının kımlık bılgılerı bıel bellı degılken sız kural koyan yonetıcıler bu ınsanları ust konu yaptınız yanı kendı soyledııgnız kuralları kendınız çiğnediniz..Bence çözüm arayın kacmak yerine..

• forumda ozgurluk kaldirmayin herkes dusuncesini yazsin bunun ne zarari var foruma sonucta magdur olan insanlar var burda yazik .

arkadaslara gecmis olsun iyiki basima gelmedi adami bulsam katil olurdum.

bu konunun ustune gidilsin o kiside kimse bulunmaisni istiyroum

yada erkekligi varsa ciksin ortaya versin insanlarin paralarini versin adamsa
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.