Samsung NP530U4C-S01TR Ultrabook kullanıcısıyım.Cihazı yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum.Son zamanlarda epey yavaşlamaya başladı.Forumda yaptığım araştırmalara bakarak HDD Regenerator yükledim ve 1000'in üzerinde Bad Sector buldu.HDD Regenerator ile düzeltiyorum fakat pek güvenli olmadığını düşünüyorum.Bu yüzden yeni bir HDD veya SSD eklemek istiyorum.SSD'nin HDD'ye göre avantajları nelerdir?Hangi ürünleri önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.
afk4ever64A
kullanıcısına yanıt
Ultrabook zaten, yani oyun olayi yok.
128 gb windowsu ve programlari kurduktan sonra size 70 gb civari alan kalir. 1080P film yakintiniz yoksa yeterli. Almisken kingstine v 300 haricinde ucuz bir 240lik almak daha yerinde bir karar olacaktir :) hdd ye bence gerek yok. Hem yavas hem bad sector olayi filan olabiliyor ssd sessiz az elektrik harcar hizli
Ssd candir:)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Zaten depolama için Taşınabilir HDD kullanıyorum.Yani öyle çok fazla alana gereksinim duymuyorum.Sadece akıcı olsun internette ve film izlerken takılma donma yaşamayayım yeter benim için.Model olarak sistem uygunluğu açısından hangisine yönelmeliyim? Aklımda bir soru daha var.Cihazım ultrabook olduğu için HDD çıkarttığım yere SSD sığar mı sığmaz mı bilemedim. Cahilliğimi mazur görün :)
Kısaca özetleyecek olursak SSD'nin avantajları; - Çok düşük erişim süreleri sayesinde sistem komutlara hızlı tepki verir. - Dosya kopyalama hızları öyle tanıtımlarındaki gibi 500 MB/sn olmasa da HDD'den çok daha yüksektir. - Aynı anda birden fazla iş yaparken hemen tıkanmaz, sistemi kilitlemez. - Sıfır ses. - Isınma sorunu yok.
Dezavantajları; - Yüksek kapasiteli olanlar yeni yeni üretiliyor ve alınacak fiyatta değil. - Düşük kapasitelilerde bile GB başına ödenen ücret HDD'den yüksek. - Recovery yani yanlışlıkla silinen dosyaların kurtarılması diye birşey yok. Silinen şey direkt gidiyor. HDD'de her durumda olmasa da kurtarılma şansı var.
Dovahkiin
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğiniz şekilde ise cidden çok ısındım SSD'ye sistemime uygun hangi ürünü önerebilirsiniz hocam?
ekonomiklerinden alın hocam bence size 120gb yeter.. samsung evo serileri iyidir birazda pahalıdır.. olmazsa benim sırama göre öncelikli corsair > cruicial > kingston > team > sandisk gibi markalarda olur.. 150-160 tl civarına ekonomik versiyonları alınabilir..
SSD nin iki avantaj ını da ben ekleyim
+ convansiyonel HDD lere göre daha az bozulur daha uzun ömürlüdür.. + normal kullanımda Standart HDD lerden az enerji tüketir..
DH de çeşitli incelemeler var. onlardan bakarak tercih de bulunabilirsiniz. bende incelemelere baktıktan sonra; http://www.incehesap.com/memoright-240gb-v3m-fiyati-25220/ bu ürünü almıştım f/p olarak güzel bir üründür. düşünürseniz tavsiye ederim, sizin için fazlaysa daha düşük kapasitesi olan modelleri de mevcut.