Şimdi Ara

çıldırmamak elde değil polis cep telefonuyla ceza kesiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
13.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hafta Sırbistanda kaldim. yol kenarina geldigimde istisnasiz tum araclar duruyordu, karsiya gecmemi bekliyorlardi.

burada araba durursa yaya karsiya geciyor.

yaya gecidi basinda bekleyen bir yaya var ise seyir halindeki arac durmak zorunda. bugun Türkiye'de kimse durmayinca boyle bir kural yokmus gibi algilaniyor.

yarin bu sebeple biri ceza yese gelip burda ne yazar kimbilir, nasil sikayet eder....

hem kurallari esnete esnete artik degistirmisiz, hem de ceza gelince itiraz eder olmusuz.

en cok ceza gelsin istedigim kisiler aractan disari çöp ya da izmarit atanlar.

boş su şişesini atan ayı gordum ben yaa.. adam degil, ayı... adam olamamış belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Hız cezası olarak görünüyor. O kadar isyan itiraz ediyorsunuz da hızınız kaçtı o sırada?

Ayrıca suç varsa cezanın cep telefonu ile yazılması neden sorun olarak görünüyor ki, illa kutu gibi antika bir alet mi olması lazım
    cezayı yazmak için oraya gelen polis bile hız kuralına uymuyor. sonr a bize diyorlar ki 50 ile git. önce sen 50 ile git.
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Kural ihlali yaptıysam acımadan yazsın. Eğer hatalıysa da itiraz ederim, ne uzattın. Yazacağın 5 satır dilekçe, 2 nüsha yapacaksın, Sul Ceza'nın kalemine vereceksin. Toplasan 1 saat. Yok yarım günü cezadan daha çokmuşta. Hepiniz mülki milyardersiniz zaten. 2 gündür 200 lira için ağlıyorsun ama.

• bugün bir dönel kavşağa girdim. sağımdan gelen yoldaki adama yol ver tabelası ve "olur da bu sürücü öküz çıkar, tabeladan anlamaz" diye altına bir tabela daha koyup "kavşaktaki araca yol ver" yazıyor. Hem de Türkçe.
    Dolayısıyla onun durup dönen kişiye yol vermesi gerek.
    Bu bilinçle kavşakta yoluma devam ettim. Ne de olsa sağımdan gelenin öküz olacak hali yok ya, koca tabela var ve kural var. Duracağını düşündüm.
    Nereden bilebilirdim ki direksiyona bir öküzün oturduğunu???
    durmadı, çarpışmadan kaçınmak için sağa kırdı, önümden geçti ve durup posta koydu,
    sadece tabelayı gösterdim ve "orda sana yol ver tabelası var, durman gerekirdi" dedim. "başlarım tabelana" dedi.
    Şimdi bu adama ceza kessen gelip burda "ne suç işledim, ben düz yolumda gidiyordum" diye atar yapacak.
    Tez zamanda geberip gitmelerini dilerim.

O direksiyonun başına geçiyorsan kurallara uyacaksın, kimsenin hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok.
    Bir gün birini yetim ya da öksüz bırakır ya da bir anne-babayı evladından ayırırsın.

Bu tarz insanlar kaza yapıp ölse şükrederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 16 Eylül 2018; 18:41:2 >

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    İzin dönüşü işbaşı yaptığım gün Ümraniye TEM Güney’i mevkisinde 133 km hızla radar cezası yazmış sivil ekip..Hedef noktaya 1 -2 km kala yani Ümraniye -Hekimbaşı ayrımından hemen önce anlık hızımın arttığı bir noktada..El insaf birçok yerde koridor denetimi yapıyorsun,TEM yolunda anlık hız artışında insiyatif kullanmıyorsun..Sadece 500 mt sonra sapağa girdim zaten maalesef girmeden sivil ekip denk gelmiş..1 km hız için ceza kesilir mi Allah aşkına..Sadece 500-600 mt boyunca 130 km/saat civarı bir hıza çıkmışım onada sivil denk gelmiş ne diyeyim..150-160 olsa derim ki hakettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 16 Eylül 2018; 19:36:41 >
  • csb ama devletin de paraya ihtiyacı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laws81

Ceza için geçmiş olsun. Konu madde radar hız cezası ile ilgili değil hızını düşürmemekle ilgili

Trafik kanunu 51/a maddesi:

Kavşaklara yaklaşırken,dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak
    en doğru yorum bu galiba
    cep telefonu ile çekmesinin sebebi de delil için olmalı

hız limitlerini aşmak olsa iyi olmuş derdim ama bu durumda kızmak mümkün değil ,çünkü duran polislerin amacını anlayabilmek çok kolay olmuyor

bir defasında geceleyin karanlık bir yere yerleşmişler ve tam geçerken bir polis atlayıp işaretler yapmaya başladı ,durmaya çalıştım ama o sırada çok uzaklaşmışım ,o yolda geri gelmeye çalışsam zaten suç ve kaza olma ihtimali yüksek , hatta dursam dahi tehlike olabilirdi

bende artık ceza vs. ne yaparlarsa yapsınlar ,canımdan daha mı önemli deyip devam ettim
    sonrasında ceza var mı diye sürekli baktım ama bir şey gelmedi
    belki de geç ,devam et demiştir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kallus

Polis denetim yapmasa devlet Polis nerede derler.

Polis denetim yapsa ekonomi bitik para lazım derler.

Ceza aylar hatta yillar sonra gelse bir ton virvir dirdir.

Teknolojiyi kullanıp ceza çok kısa zamanda tebliğ edilse onada bir kulp bulurlar.

Ama kimse kendinı sorgulamaz. Oturduğu yerden hükümeti kurup devlet yönetirler.
    Ahahahaha süper dile getirmişsiniz.. Mesele ceza yemeyeceksin arkadaş yedin mi tamam devlet kötü bitti kötü öcü.. Artık telefon kullanana da ceza gelecek, emniyet kemeri takmayana da ceza gelecek akıllı olun kendinize gelin en ufak hata da ceza yiyeceksiniz hiç mi haber dinlemiyorsunuz siz İç İşleri Bakanı neler dedi geçen günler.. andan44 size demedim yanlış anlaşılmasın anlayan anlar zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kill Em With Kidness

csb ama devletin de paraya ihtiyacı var.
    Neden böyle tuhaf şeyler yazıyorsunuz, polis işini yapar devlete para lazım işini yapmaz te bak polis yatıyor 250 insan öldü bayram da yok arkadaş nasıl bir şey bu anlamıyorum, devlete her zaman para lazımdı lazım lazımda olacak.. Çünkü devletler milletleri yaşatır..
  • zaten para yok benzin alamıyoruz bide polisler bela oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Oooooo sayın Richie Rich, ceza için kusura bakmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız sınır kaç o yolda? Bilmediğim için soruyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben konu açmıştım, 10 yıldır geçmediğim isparta burdur yolunda hız cezası geldi, uğraşamadım, mecbur ödedim diye, bidi bidi etmişti çoğu kişi.. Bu konuya da bidi bidi etmişler, bir kaç seneye herkezin eline tutuşturacaklar bu cezaları, söylemedi demeyin, dikkatli olun, kemer takın, telefon kullanırken bluetooth yada mikrofonlu kulaklık ile görüşün, sakin sürün ve kurallara uyun..
    Konuyu açan arkadaş al-satçı, bu cezalar ona koymaz, ticareti iyidir diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

Emniyet şeridinde gidenlerin araç kamera görüntülerini whatsapptan emniyete atıyorum şikayetçiyim diyorum, onlarda teşekkür edip cezai işlemin başlatıldığını yazıyorlar. Oh olsun. Bi siz mi uyanıksınız ulan
    Bu uygulama halen devam ediyor mu?
    ediyor ise telefon numarasını paylaşırmısınız. Benim bu uygulamadan haberim yoktu iyiymiş.
    yalnız aklıma gelen bir soru var biz arabada görüntü çekerken ceptelefonu kullanacağımıza göre otomatikmen bizde ceza yiyebileceğimiz bir iş yapmış olmuyor muyuz :))
  • Neden en sağ sen kamyon musun.Araç sahibi olupta sağdan gitmek nedir.Sen emniyet şeridindesin yoksa ordan gitmezsin tıkarlar önünü.10 senedir araç sürüyorum.1 2 inci şerit zora düşmedikçe sağa tarafa yönelmem.Ne işin var senin oralarda sen kamyon musun

Bu şiir Üniversiteden arkadaşım Röterdar Furkan' a gelsin 13.60 Furkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjordan2345 -- 19 Eylül 2018; 13:0:24 >
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    Soruyu ( kinayeyi) anladım hocam..25 yıldır ehliyet sahibi ve mesleği şoförlük olan bir insan olarak iyi yönde insiyatif kullanılmamasından dert yandım..Elbette 132 hız sınırı ve ben 1 km/saat bile olsa hız sınırını aşmışım..Bu 1 km/saat için ceza yazılmayabilirdi de..Orta şeritte giderken 110 km civarı hızla, sağa doğru kavşağa yöneldim ve trafiğin akışına göre hızlandım..Kavşağa 500 mt kala hızlanıp uygun şeride geçtim anlık olarak hızım artmıştır doğrudur ve bu hızı korumayı bırakın hemen ayağımı gazdan çekip kavşağa giriş yaptım ve viraj dönmeye başladım..100 km/ saat gibi bir hıza düştüm bu arada..Sadece 1-2 saniye cereyan etmiş bir hızlanma ..Ödedik geçti,konuşmanında anlamı yok artık..

• Google 51-2a (51-a kısa bakışımda gözüme çarpmadı ) hız ihlali diyor. Bu durumda cezanızı telefondan yazmış olamaz. Galiba konuyu biraz ilerden anlatmaya başladın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.